Joran van der Sloot maakte ballonvaart rond de wereld

“Onduidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren”

Joran van der Sloot, die sinds juni 2010 in een Peruaanse gevangenis verblijft, heeft tijdens zijn detentie een reis om de wereld gemaakt met een luchtballon. Dat melden Peruaanse media. De ballonvaart vond plaats in oktober 2010 en nam in totaal 17 dagen in beslag. Met deze reis vestigt Van der Sloot een nieuw wereldrecord en onttroont hij Bertrand Piccard, die in 1999 in totaal 20 dagen nodig had voor dezelfde prestatie.

Hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden is vooralsnog onduidelijk. “Wij kunnen verzekeren dat Joran 24 uur per dag wordt bewaakt en hij geen hulp van binnenuit heeft gehad,” zo stelt de inmiddels op non-actief gestelde directeur van de Castro Castro gevangenis Eddie Samame.

Critici vragen zich inmiddels af of Van der Sloot niet te veel vrijheid krijgt tijdens zijn detentie. Hierbij wijzen zij onder anderen op het feit dat de Nederlander in mei van dit jaar kwalificatiewedstrijden speelde voor Roland Garros in Parijs, een baan heeft geaccepteerd bij een groot accountantskantoor in Lillehammer en als bassist van punkband Snake Pit geprogrammeerd staat op Lowlands 2011.

Peter R. de Vries, die eerder al een aantal uitzendingen aan Van der Sloot wijdde, kondigde vandaag aan een 42-delige dramaserie te gaan maken over de ballonvaart. De eerste aflevering wordt verwacht in september van dit jaar, en zal uitgezonden worden door SBS 6. De Vries zal zelf de hoofdrol op zich nemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Joran, wij die hem van nabij kennen noemen hem bij zijn koosnaampje Coran, heeft onlangs inderdaad aan ballontochten in het Turkse Capadocië deelgenomen en het is hem daar gelukt verschillende dodelijke ongelukken te veroorzaken waarvoor hij weer verscheidene verzekeringspremies heeft kunnen innen om zijn vrijheid te kunnen financieren. De Peruaanse interpretatie van iemand gevangen houden is nu eenmaal ietwat verschillend dan die van de EU, maar daarom zeker niet minder. Is Joran te min omdat hij in paniek iemand vermoordde, ik dacht het niet! Wie zou het NIET doen in een vergelijkbaar geval? Wie heeft nog nooit eens een ander vermoord?

Reageer
gravatar

Daury en ik zijn ook meegeweest hoor! Maar die ijdeltuit van een Peter Air heeft alle camerabeelden waarop wij te zien zijn, eruit geknipt.

We laten het er natuurlijk niet bij zitten. Beide hebben we een zakje met zand verstopt, ipv ze boven Singapore te droppen. Zijn we nog bijna door gecrasht. Anyhow, de lezer mag raden wat voor zand dat was.

Reageer
gravatar

wie prikt m lek?

maar dan natuurlijk puur voor het effect, niet dat het verder wat uitmaakt:
“Kennelijk is hij meermalen gekloond”

achja het volk heeft vermaack nodig als afleiding voor het verplichte betalen…

Reageer
gravatar

31 Jeettje: “Beter één Joran hoog in de lucht, dan de lucht van tien op de grond”?

Joran is wereldrecordhouder op het gebied van ongeregistreerde vaderschappen, de meesten worden echter voortijdig afgebroken door het prematuur overlijden van de draagmoeders: als aborteur heeft Joran dus nog een hoop te leren.

Reageer
gravatar

Nou vooruit dan, nog en paar leuke woordgrappen. Peru heeft Joran Opgesloten, o nee, Peru Sloot Joran op, o nog niet helemaal, Joran van de Sloot naar de gevangenis, oei bijna, nou ja je snapt het wel. Leuk hè?
Nog eentje dan. Joran dronk een Sloot bier, ai dat kan beter, eeh, dronk Johan een Sloot bier?, hm, Johan van der Sloot bier, eeh, nou het lukt niet helemaal, ik heb niet mijn dag, merk ik wel. Maar ‘t was wel leuk hè?

Reageer
gravatar

Het is niet zo’n bijzonder iets als Lloran (spreek uit: Joran) records breekt op zijn transatlantische ballonvluchten. Hij is immers altijd vóórt-vluchtig tussen twee lustmoorden. Een werkelijk “gedreven” persoonlijkheid, ook zonder juridische hulp en advies van zijn vader.
Zijn theater-agent Pieter ‘Breekijzer’ S. is nu in onderhandeling met een grote uitgever over Joran’s eerste boek : “How to kill lady-birds”. De filmrechten van zijn autobiografie zijn al verkocht aan de Disney-Corporation; de werktitel van de film luidt: “Van der Sloot over de Oceaan”.

Reageer
gravatar

Het blijkt dat er minstens 5 Jorans zijn ! Kennelijk is hij meermalen gekloond, waarschijnlijk door Peter R. de Vries, die daarmee voor jaren reportages heeft !

De echte Joran zit gewoon op Aruba, nummer 2 woont ergens in Nederland en de ongelukkige nummer 3 zit in de Castro Castro gevangenis, terwijl eigenlijk nummer 4 per ongeluk Mw Flores naar de eeuwige jachtvelden heeft gestuurd.

Ongetwijfeld heeft nummer 4 de ballonvaart gemaakt en speelt nummer 5 momenteel bij Roland Caros een aardig potje mee, al is hij kansloos tegen de kloon van Nadal.
Gelukkig is Peter R. de Vries ook een paar keer gekloond, zodat hij alle Jorans hinderlijk kan blijven volgen.

Reageer
gravatar

Het werd wel tijd, Speld! Ik vroeg me al af waarom na die aandacht voor het willekeurigste meisje van de klas er niet iets kwam over een soortgelijk ventje. Zelf wist ik nog niet zo gauw een man te bedenken die gewoon maar gewoon en gemiddeld is. Komt vanzelfsprekend bij echte mannen ook weinig voor!
Maar ja, natuurlijk, dan is daar Joran! JORAN! De perfecte Henk voor het meest willekeurige Ingridje dat ergens doodgewoon aan een strandje ligt.

Reageer
gravatar

@ 19 Bus Showfeur : Joran gaat in Srebenica geld inzamelen voor de holistische aura-therapie van overste Karremans. Die heeft nog wel eens last van bedplassen en enge droompjes omdat Mladic destijds zo onaardig over zijn piano-carrière is geweest.

Reageer
gravatar

Iek ben blai, dat nou deze media aandacht schenk wielen aan deize vorm van transpoort ien Peru. Iek heb zeer soeksesvolle handel in luchtballonnen en ben ook door Joran gejvraag om daar een ballon te leivere. Dat ies geen sinekoure. Jai moet weten dat ien Peru ontsnapping out bajes ook vaak vanout de lucht gejbeur, dus deis toestemming was sejr speciál.

Auverigens verwach ik binnen drie dagen nu betaalde factuur. Kan iemand Joran zegge dat hai dat moet betalen? Hai kan toch zejker betaal van werk in Lillehammer, mai dunkt.

Reageer
gravatar

Je hebt van die lui, die reageren echt op alles. ALleen is dat niet zo’n probleem omdat het maar 1 x per dag is. Moet je wel elke dag hierop zitten. Pfft. Verzend maar.

Reageer
gravatar

Breaking News:
Joran gaat zich voor de Republikeinse Partij kandidaat stellen als tegenstander van Obama bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar. Sarah Palin zal wederom de rol van kandidaat Vice President op zich nemen waarbij nog enkele functies toegevoegd worden zoals personal assistent en personal body guard, dit laatste vanwege haar ruime ervaring met jachtgeweren in de jungle van Alaska.

Reageer
gravatar

Joran gaat vanaf september samen met Frederique van der Wal een programma presenteren bij SBS 6
Het programma gaat “Van de Wal in de Sloot” heten.
Het wordt een spelshow waarmee geld wordt opgehaald voor Nederlanders die in het buitenland in de problemen zijn geraakt.

Reageer
gravatar

Betrouwbare bronnen rond het Witte Huis hebben gelekt dat Jöran voor 2012 is geboekt om als Mystery Guest een performance te geven op Pinkpop! Landgraaf zal gedurende deze dagen extra bewaking krijgen om te voorkomen dat dit fantastische spektakel uitloopt op onregelmatigheden. De definitieve line up voor Pinkpop 2012 wordt pas in december gecommuniceerd. De geruchten gaan dat naast Jöran v.d. S. ook Kaddafi, R. Mladic en S. Berlusconi acte de presence zullen geven… Het belooft een bijzonder spektakel te worden met deze diversiteit aan wereldburgers.

Reageer
gravatar

Joran heeft wegens drukke werkzaamheden bedankt voor het op poten zetten van de PVV-jongerenorganisatie.
Dat wordt dus never nooit wat met die club.
Hero probeert het nu met een smoesje over de zomer heen te tillen in de hoop dat iedereen het dan vergeten is.

Reageer
gravatar

@ 10 Mari Mekko : In die gammele Peruaanse gevangenissen KUN je gewoon niemand geïsoleerd houden. Opsluiten in een mandje van een luchtballon is dan nog het meest effectieve alternatief. En ook verreweg het goedkoopste.

Reageer
gravatar

Hij is al een half jaar het vriendinnetje van Jenkiez die druk is op z’n grieks en waardoor hij door een Lynx helicopter met een blonde pilotin die nog niet van hem heeft gewonnen met toepen en dus nog niet boven zee is afgestort van en naar de luchtballon is gevlogen om op tijd thuis te zijn voor zijn snoepwinkeltje en bijpassende spermabank, meen ik van Knevel en Brink te hebben begrepen…

Reageer
gravatar

Joran naar Griekenland????? Hoe gaat hij dat dan combineren met zijn rol als premier van Italië, waar hij een regering van Nationale Tweespalt mag vormen, nu zijn voorganger plots met de Noorderzon is vertrokken (slechts een bloedend paardenhoofd achterlatend)?

Reageer
gravatar

Ik hoorde vanmorgen dat Joram ’35 cm and rising’ van der S. DSK gaat vervangen bij ‘t IMF.
Er gaan ook geruchten dat hij vanuit Peru een regering van nationale eenheid gaat vormen in Griekenland. Men ziet in zijn creatieve handelsgeest in Castro Castro een mogelijkheid om het begrotingstekort van het land op te lossen.

Reageer
gravatar

Oud nieuws.

Eergisteren is hij als kwartiermaker naar Kunduz vertrokken.
Hij laat zich uitbetalen in snoepgoed, die hij vanuit zijn permanent bewaakte cel tegen woekerprijzen aan zijn medegevangenen verkoopt.

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat hij meerdere keren Joran van der Sloot heeft bezocht in de Peruaanse Castro Castro gevangenis.

Reageer
gravatar

Ik wist het wel! Joran liet tijdens zijn vlucht een spoor achter van over de rand gegooide vriendinnen om hoogte te winnen. Dat was toen nog onverklaard waar die meisjes vandaan kwamen.

Reageer