Filmmaatschappijen experimenteren met ‘verwerkelijken’ films

Notting Hill in 2013 in Londen te zien

Verschillende filmmaatschappijen gaan vanaf volgend jaar diverse films in het echt uitbrengen. Het doel is om de verhaallijnen van succesvolle blockbusters ‘in zijn geheel in de echte wereld plaats te laten vinden’, aldus het persbericht. De zogenaamde re-alisations van succesvolle films moet de filmindustrie verder uit het slop trekken. Jeffrey L. Bewkes, CEO van Time Warner: “Na 3D gaan we verder met 4Real en ik garandeer dat mensen veel meer geld gaan neerleggen voor Speed II 4R, dan voor het origineel.”

Niet alle genres lenen zich volgen 4Real regisseur Timothy Bleaks voor een ‘re-alisation’. “Een romantische komedie, dat lukt natuurlijk wel, maar bij slashers en sciencefiction ligt het ingewikkelder. Films als de Horse Whisperer, Notting Hill en Driving Miss Daisy zijn eenvoudig na te spelen, maar we worstelen nog met Lord of the Rings, Avatar en Star Wars. Ook deden zich wat ongemakkelijke situaties voor tijdens de voorbereidingen van Schindler’s List 4R en The Passion of the Christ 4R.”

Als alles goed gaat zal Speed II in de herfst van 2013 op de drukbevaren binnenwateren van New York worden uitgespeeld. Ook voor Fast and Furious 1 tot en met 5 zijn verregaande plannen. Voor de re-alisation van Home Alone is Fox nog op zoek naar extreem machochistische acteurs. In Nederland begint men bescheidener en is men druk met de voorbereidingen van Zomerhitte en Guernsey. “Als dat een succes wordt kunnen we altijd nog kijken wat we met Amsterdamned, de Zeemeerman en The Human Centipide kunnen doen,” aldus Doreen Boonekamp van het Het Nederlandse Filmfonds. “Voor de Hel van ‘63 en De Storm zijn we afhankelijk van het klimaat.”

De eerste bezoekers van de pilot voor The A-Team 4R reageren enthousiast. “Het is geweldig om een autostunt in het echt te zien. En te weten dat er echt gevaar is, geweldig! Je mag natuurlijk niet te dichtbij komen, dan verstoor je de film.” Maar niet iedereen is blij met de ‘destructieve producties’. Joel Weston, wiens kruideniersstalletje werd verwoest door het busje van The A-team, ‘vond de film beter’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ 17 Artistide : Eigenlijk zitten we al elke dag te kijken naar onze eigen “Onderweg naar morgen” en “Goede tijden slechte tijden”. Daar heb je zelfs geen televisie voor nodig.

Reageer
gravatar

Jaja, met het verdwijnen van de subsidies verdwijnt ook de soberheid uit de maatvoering. Ik ben bang dat het niet alleen bij film blijft. Blijk je straks zomaar met de hele mensheid in Le nozze di Figaro te figureren. Of worden we allemaal aardappeleters.

Reageer
gravatar

@Ronnie (complottoloog), 18: zover zit u er helemaal niet naast. Kijk tijdens uw eigen stervenscene eens goed om u heen, dan zult u ze eindelijk zien want dat soort momenten laten ze zich niet onbetuigd, daar houden ze van. Gewoon nog eventjes geduld hebben!

Reageer
gravatar

Volgens mij zitten we al met z’n allen in een film (zie “de Matrix” of zo). Alleen weet ik niet wie er zo dom is naar de film en dus naar ons te komen kijken.
Misschien, als je het juiste gordijn opendoet, zie je een zaal vol aliens met 3D brilletjes op en een zak popcorn op schoot.

Reageer
gravatar

Ik wacht wel op “the making of …… ” en “Fitna, the Bloopers “, voordat ik het boek lees.
Dat is toch altijd beter dan het hoorspel van de hoorspelkern of een zangmusical van Joop vd Ende.

Reageer
gravatar

Een zekere Harold Camping heeft onlangs geprobeerd de 4R-editie van Armageddon uit te brengen. Is genadeloos geflopt; de markt was er nog niet rijp voor.

Reageer
gravatar

Helaas Giulio Andreotti is nu echt te oud voor een hoofdrol in The Godfather. Maar hij hoeft ook niet zo nodig meer. Eigenlijk speelde hij met zijn maffiamaatjes de scenes al na voordat de films werden opgenomen.

En zijn landgenoot Sylvio Berlusconi werkt al vele jaren aan de verwezelijking van Caligula.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat men kort geleden heeft geëxperimenteerd met de verwerkelijking van ‘Attack of the Killer Tomatoes’ (John De Bello, 1978). Het schijnt dat de opnamen in omgeving Hamburg volledig uit de hand zijn gelopen toen men kiemgroenten ging gebruiken i.p.v. tomaten.

Reageer
gravatar

Wanneer wordt “die Untergang” in 4R gerealiseerd ? Natuurlijk niet Geert Wilders als Hitler of Henk Kamp als Stalin en zeker niet Aart Jan de Geus als de dikke Himmler.
En Mark Rutte als Goebbels ? Hoeft ook niet. Hoe komen die ijdele politici er toch bij dat ze altijd mee mogen spelen ?

Reageer
gravatar

Ik zit in een geweldige film die nu al meer dan een halve eeuw loopt. Het aantal flashbacks neemt toe nu de spanning over hoe het afloopt oploopt. Komt dat zien!

Reageer
gravatar

Doe mij maar een 4R van Westside Story, met Neelie Kroes als Maria (vergt wel het nodige plamuurwerk) en dan graag Mark Rutte als Tony, Geert Wilders als Riff en Maxime Verhagen als Bernardo.
Oeps, overleven die het alle drie niet ? Dat kan ik me echt niet meer herinneren, hoor.

Reageer
gravatar

Ik zou toch graag de lord of the rings willen laten naspelen.
Geert Wilders in de rol van Gollem. Is hem op het lijf geschreven en dan komt het toch nog goed met ons land.

Reageer
gravatar

Voorts weet ik nog wel wat locaties in Nederland die in aanmerking komen voor een 4R remake met veel autostunts maar het zal er wel weer op neer komen dat we van dit alles door de bizarre bezuinigingen van heden wat bewindslieden in speedboten door de Amsterdamse grachten zullen zien racen. Ach, hadden we maar mensen die goed konden nadenken in onze regering, hoeveel mooie 4R zouden we dan nu kunnen doen. Hoewel: kunnen we met deze regering niet gewoon een 4R remake doen van ‘Soldaat van Oranje’?

Reageer