TROS maakt ‘Het Willekeurigste Meisje van de Klas’

'Elsbeth functioneert redelijk tot goed op de financiële administratie'

Volgend seizoen begint de TROS met een nieuw nostalgisch programma. In een variant op het Mooiste Meisje van de Klas praat Jaap Jongbloed met klasgenoten over de 13-in-een-dozijnmeisjes van de klas. “Wie had toen kunnen denken dat hun onopvallende en volstrekt inwisselbare klasgenote nu als administratief medewerkster bij de gemeente Helmond werkt?”

Jongbloed gaat in Het Willekeurigste Meisje van de Klas op zoek naar de bereikbare en gewillige meisjes die door alle jongens werden genegeerd en die zelfs voor de meisjes van drie groepen lager nog geen voorbeeld waren. Hoe zijn die willekeurigste meisjes terecht gekomen, wat is er met hen gebeurd? Hebben ze nu wel vrienden en werd hun inwisselbaarheid uiteindelijk een garantie voor succes? Zijn de verwachtingen uitgekomen of heeft het leven een totaal andere wending genomen?

In de eerste aflevering zien we Elsbeth uit Helmond. Niet alle klasgenoten wisten nog wie ze was, maar een aantal met een goed geheugen had nog wel een idee. Frederik: “Elsbeth was niet echt knap, maar ook niet echt lelijk. Ze had ook wel iets van Susan, Willemijn, Janneke en dat ene meisje uit Beverly Hills 90210 waar ik de naam niet meer van weet. Ze was niet heel slim, maar volgens mij ook niet dom. Ik geloof niet dat ze hobby’s had, maar ik kan me best voorstellen dat ze op een sport zat en bijvoorbeeld een instrument bespeelde. Volgens mij wilde ze later wel graag bij een kantoor of bedrijf werken.”

Als de vage indruk van klasgenoot Frederik klopt dan zijn de verwachtingen redelijk uitgekomen. Volgens Herman de Boer, topambtenaar bij de Gemeente Helmond, functioneert Elsbeth namelijk redelijk tot goed op de financiële administratie. Ze komt vaak op tijd en neemt altijd een paar pakken bokkepootjes mee op haar verjaardag. Ze is inmiddels getrouwd met studiegenoot Hans en woont in een rijtjeshuis in de groene wijk Rijpelberg. Toevallig woont ze drie straten verwijderd van Frederique, haar collega op de financiële administratie die in 2008 al eens te zien was in Het Mooiste Meisje van de Klas.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik het willekeurigste – of het enige willekeurige – meisje van de klas zou zijn, dan zou ik daar de hele dag over opscheppen tot iedereen helemaal gek van mij wordt.

Reageer
gravatar

Begreep van Elsbeth zelf dat de uitzending behoorlijk impact op haar heeft gehad. Ze was bezig om haar zelfmoord te plannen maar heeft net als vroeger nog steeds moeite met plannen. Ze heeft nu een verzoek ingediend bij de gemeente of ze ondersteuning kan krijgen bij het veranderen van haar bestemmingsplan.

Reageer
gravatar

Voor de Tros, zo beweren willekeurige insiders, schijnt vooral gemakkelijke vervangbaarheid een criterium te zijn geweest. De al even gemiddelde kijker zou toch niet merken dat niet Elsbeth maar twee van haar klasgenoten (Elsbet en Elsebeth) allebei een helft van de uitzending deden.

Reageer
gravatar

Ik mot hier toch diejen mens Stan van 21 gelaik geve. De Rijpelberg is namelijk gans niet greun en Het Brouwhuis d’r recht tegeneuver ôk nie. beide bent kei steenkleur. De enegge greune wijk van Helmond is subiet Stiphout, maar doar benne geweune Helmonders niet toegestaan, net als in Brandeveurt; ‘t is maar da ge da wit, menneke.

Reageer
gravatar

Ik weet nog precies wie in mijn klas de meest willekeurige meisjes waren. In de klas waren ze keurig, maar achter de rhododendrons waren ze willig.

@19: een bekende kerkhistoricus met Bokkepootjes. Dat kan geen willekeur zijn.

Reageer
gravatar

@19 Paus Paulus

Na uw onderzoek betreffende Zuster Paulien #17 lijkt het mij beter dat niet de KRO, maar SBS de opdracht aanneemt om over de overspelige ouders van deze sletterige non een tv-programma te produceren; dit alles ivm de kijkende doelgroep

Reageer
gravatar

Eerwaarde zuster van Liefde, [# 17]

Nadat ik van uw bericht via mijn Nederlandse vicaris-generaal Grembergen van Dillewyns kennis heb mogen nemen, heb ik de bekende kerkhistoricus prof. Bert Bokhoven opdracht gegeven uw vader en moeder te zoeken. Beiden blijken inmiddels overleden te zijn.

Uw goede vader is in Venezuela net voor zijn dertiende glorieuze overplaatsing helaas overleden aan een flink aantal onverklaarbare geslachtsziekten. Hij heeft als vrome herder standvastig bijgedragen aan de heilige onderwerping van vrouwen.

Uw hoerige moeder is direct na haar schaamtevolle overplaatsing naar Oetoeboetoe uitgehuwelijkt aan een plaatselijk stamhoofd om hem te kunnen bekeren. Deze slet is bij de geboorte van haar dertiende zondige kind door god bestraft met kraamkoorts, waaraan ze uiteindelijk is overleden.

U zult uw moeder naar alle waarschijnlijk in de hel terugzien. Terugzien van uw vader in de hemel is hoogst onwaarschijnlijk gezien uw zondige afkomst.

Reageer
gravatar

Ter introductie wil ik opmerken dat mijn kloosternaam Non Valeur is.

Op de St. Clara meisjes-ulo te Heemsterberg werd ik in het begin van de jaren vijftig beschouwd als het minstkeurigste meisje van de klas. Ik moest na de Ulo als non in de voetsporen van mijn moeder treden.

Zij deed ook de financiële administratie in het nonnenklooster St. Clara, waar mijn vader als dorpspastoor de geestelijke zorg voor zijn rekening nam. Ik heb hen nooit gekend, want mijn moeder is na mijn geboorte naar een klooster in het buitenland overgeplaatst en mijn vader al voor mijn geboorte naar een ander dorp.

Laat de KRO daar eens een programma over maken!

Reageer
gravatar

@15: volgens mij dient de meest bescheiden man te worden geselecteerd uit diegenen die zich niet durven op te geven voor het programma en dient de titel te gaan naar de man die daar de meeste moeite mee heeft.

Reageer
gravatar

Het doet mij een beetje zeer!
Dit programma heeft de TROS willekeurig geprogrammeerd, terwijl er al vergaande afspraken waren om een nieuw programma van mijn hand te maken.
Een contest-format dat helemaal NIEUW is. Twaalf mannen worden geselecteerd uit voorronden en zullen uiteindelijk strijden om de titel Meest Bescheiden Man Ter Wereld.
Er hadden zich al driehonderd mannen aangemeld. Alle voorbereidingen waren al in volle gang. In die willekeurigheid kan ik weing keurigs herkennen. Dat moet je gewoon niet willen!
Gelukkig blijf ik er uitermate bescheiden onder dat ik een vele malen beter programma met veel mooiere vooruitzichten heb ontwikkeld.

Reageer
gravatar

Ja, bokkepootjes …….
Zoiets verzin je niet, dus moet het wel waar zijn.
Lekker hoor, gister een pakje meegenomen.
Komen er nog meer goede tips?

Reageer
gravatar

@ 9 Ad Gerrits : Nooit geweten dat juist bokkenpootjes de meest willekeurige koekjes zijn! Een antwoord op een prangende vraag waar ik jaaaren naar op zoek ben geweest. En geloof me, ik heb van alles geprobeerd… Goudse stroopwafels, Weesper moppen, Amsterdammertjes, Langweerder dumkes, Dordtse schapenkoppen, Leidse sleuteltjes, Edese heidekoeken, Antwerpse handjes zelfs. Maar nee, de meest willekeurige koekjes zijn dus gewoon bokkenpootjes, van een bakker uit Helmond. Het ware leven is verpletterend verrassend in al haar pure eenvoud.

Reageer
gravatar

Dat en willekeurige omroep als de TROS, met een willekeurige presentator als Jaap Jongbloed, zo’n opmerkelijk programma gaat maken.
Het is ook mijn ervaring dat een willekeurige klas van een willkeurige school, vol willekeurige kinderen blijkt te zitten.

Helaas was dit voor mij niet weggelegd, als bolleboos van menig klas. Had ik ook maar tevreden kunnen zijn met een 6- of opgetogen over een 7+, maar nee, ik moest steeds naar huis met een rapport vol achten, negens en soms tienen. En ben ik nou zo goed terechtgekomen ?
Welnee, gewoon een willekeurige ambtenaartje bij een willekeurig ministerie van een willekeurig landje.

Reageer
gravatar

Ja, Marietje Jansen, bij mij in de klas was er ook zo eentje. Of was het nu Marian? Of heette ze niet Marieke? Nou ja, we hadden ook echt zo iemand in de klas. En ze zat in het midden. Of toch iets meer naar achteren? Of was het nu linksvoor? Op al dit soort vragen geeft het nieuwe TROSprogramma gelukkig antwoord.

Reageer
gravatar

“Es tut mir leid”, schreef ze indertijd op het bord.
Toen al schuldbewust van d’r willekeurigheid, dat siert het betere willekeurigste meisje van de klas.

Reageer
gravatar

En dan heb ik zo’n gevoel van eh, nou eh, je weet wel, he? Zo’n vage onbestemde emotie, alsof iedereen datzelfde denkt. Typisch dat idee van herkenbaarheid, zo van “dat heb ik nou ook wel eens”.

Reageer
gravatar

Het mooiste meisje uit de klas is nu meestal een opgebrande huismoeder die weemoedig terugkijkt naar de tijd dat ze goed in de markt lag.
Nee neem dan onze meest willekeurige klasgenote ,zij heeft op latere leeftijd haar charmes behouden ,vaak is ze nog willekeuriger dan ze al was .

Reageer
gravatar

Ik heb Elsbeth trouwens altijd verdacht van connecties met het Ietsisme. Ze gaf ooit een keer toe daar weleens wat mee te doen, maar dan ook weer niet zo heel fanatiek.

Reageer