D66: ‘Schrap Hans Kazan uit de grondwet’

Interview uit VARA-gids 2006 per ongeluk in Grondwet opgenomen

Alexander Pechtold wil een interview met Hans Kazan uit de grondwet schrappen. Het gaat om een artikel uit de VARA-gids dat in 2006 door een administratieve fout in de grondwet werd opgenomen. Pechtold noemt het artikel een dode letter. Volgens de D66-leider is het grondwettelijke interview overbodig, omdat de rechten van Hans Kazan voldoende gewaarborgd zouden zijn in andere wetsartikelen. ‘Ik zou niet weten waarom meneer Kazan een eigen artikel zou moeten hebben. De grondwet staat vol met artikelen waar ook Hans Kazan van profiteert, ook als hij niet expliciet genoemd wordt.’

Het interview met Kazan verscheen in februari 2006 in de VARA-gids. De C-ster vertelt in het artikel openhartig over zijn jaren bij het tv-programma Prijzenslag. Pechtold noemt het artikel om die reden gedateerd: ‘In onze grondwet staat nu dat Hans Kazan voor aanvang van Prijzenslag altijd twee rolletjes pepermunt tot zich nam. Dan zeg ik: we leven in 2011! Dat hele Prijzenslag is jaren geleden, mijn kinderen weten niet eens meer wie Hans Kazan is, dus we moeten onze grondwet op dit punt moderniseren. Wij zeggen: geen diepte-interviews, columns of ingezonden brieven in de grondwet.’

In de Tweede Kamer lijkt weinig steun voor de grondwetswijziging. CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg denkt dat het interview weinig kwaad kan: ‘Het hoeft geen probleem te zijn, aangezien we in Nederland geen rangschikking kennen van de grondrechten. Als er bijvoorbeeld spanning zou ontstaan tussen de vrijheid van onderwijs en het interview met Hans Kazan, zal per geval bekeken worden welk grondrecht prevaleert: soms is dat Hans Kazan, soms de vrijheid van onderwijs.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit hele verhaal lijkt op het grondwettelijk artikel van Willem Ruis. Het feit dat men nog steeds voor sterrenslag een bakje Ibu Chips en een glaasje cola mag drinken houdt het bestuur van de Nederlandse Hart en Vaatstichting dagelijks nog bezig!

Reageer
gravatar

Hier vergaloppeert onze Grote Leider zich.

Voor je het weet moet Artikel 1038
Twee melk, halfje wit, kattenvoer
er aan geloven, en dan is het nog maar een
klein stapje naar Artikel 1.

Reageer
gravatar

Ja, dat komt ervan als je als D’66er je potlood niet kan vinden bij het stemmen, dan staan er ineens rare dingen in de grondwet en dan moet je dus weer veel stennis maken terwijl het zo simpel kan zijn: het rode potlood ligt of achter het richeltje of zit in je binnenzak, gewoon even goed zoeken! Overigens ben ik van mening dat Hans Kazan best een aardige man is.

Reageer
gravatar

Ik ben benieuwd wanneer men de artikelen 147, 147a en 429bis:
“Je zult GVD *&^%^*$#$ god, *&(^%$&$# niet lasteren” gaat aanpakken?

Hoewel ik wel de mening van @2 deel, essentiële grondwetten moet je niet mogen aanpakken.

Reageer
gravatar

Dat heeft natuurlijk niets met een rood potlood te maken. Kom nou even zeg! Het heeft gewoon met Hocus Pocus te maken. Dus: Hocus Pocus weg met die Jodokus.

Reageer
gravatar

Al vele malen heb ik in het stemhokje gestaan in de volle overtuiging dat ik mijn stem op Hans Kazan uit zou brengen, tevergeefs.
Hoe ik ook zocht en speurde: Nog bij het CDA, de VVD, SP of PVV was Kazan te vinden.
Het enige dat dit land onderscheidde was dat wij, burgers, een zekerheid hadden: Hans Kazan stond in de grondwet.
Nu wordt er weer door links (lees: D66) getornd aan de zekerheden die wij als Nederlanders zo koesteren.
Hans Kazan, met zijn kaartspelletjes is hij een voorbeeld geweest voor velen. Denk aan Hans Klok (niet geheel dezelfde voornaam!) en Joran van der S.
Ik hoop dat Wilders zijn steun gaat betuigen aan onze nationale trots maar vrees dat D66, die zich in deze gesteund weet door de SGP die dit soort duivelse spelletjes uit wil bannen, deze keer aan het langste eind trekt met een nipte meerderheid.
Vaarwel artikel Kazan, we zullen je nooit vergeten. Het was fijn!

Reageer
gravatar

Ach, de grondwet is al zo serieus en droog; laat Hans Kazan maar de vrolijke noot erin blijven.
En nu de SGP meeregeert, mag wat mij betreft, het Hooglied ook wel aan de grondwet worden toegevoegd !

Reageer
gravatar

Dit is weer zo’n typichse D’66 streek om het Koningshuis te ontmantelen, demoniseren, in diskrediet te brengen en aan geschiedvervalsing te doen. (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde)

Er wordt weer zéér selectief geciteerd, namelijk: Hans Kazan nam twee rolletjes WILHELMINA pepermunt tot zich. Zoals u weet een Friese lekkernij met de beeltenaar van onze geliefde oude vorstin er op.

Een lage en laffe aanval, driewerf bah.

Voor de liefhebber:
http://www.wilhelminapepermunt.nl/data/asp/start.asp

Reageer
gravatar

U hebt een verkeerde foto geplaatst.

Dat is Alexander Pechtold helemaal niet, al moet ik zeggen, dat hij er wel griezelig veel op lijkt !

Reageer
gravatar

Maar beste mensen, het was helemaal geen toeval dat het interview met Hans Kazan in de grondwet is opgenomen !
Dit is nog maar de eerste stap, maar over enige tijd wordt het vertaald en wel naar allerlei mogelijkheden voor de regering om te goochelen met geld, wetten en andere maatregelen en dan is de beer los !
Daarom heeft D66 dit heel scherp gezien en dient Hans Kazan ogenblikkelijk uit de grondwet te worden geschrapt !

Reageer
gravatar

@12 Jeettje – Prinsgezinde Oranjefan

Ik zou zweren dat het ‘King’ pepermunt was, natuurlijk was dit een onderhandse poging om Willem de troon op te krijgen.

Reageer
gravatar

Staat er over Paul de Leeuw toevallig nog een artikel in de Jachtwet? Bijvoorbeeld een passage over de bestrijding van zelf-ingenomen nichten waarvan de vette grijns al jaren lang het wettelijk toegestane maximum overtreedt?

Reageer
gravatar

17, el-jee. Beetje off-topic, die excursie van u naar Paul de Leeuw en de Jachtwet (geldt niet voor leden van het Koninklijk Huis). Maar zéér aktueel als we kijken naar de aantallen kijkers die hem wel kunnen schieten. Ik maak u er op attent dat het jachtseizoen op tv-presentatoren slechts geopend is van maandags 18.00 uur tot dinsdags 06.00 uur, tenzij die maandag een feestdag betreft; dan geldt die dag als een zondag en ingevolge het gedoogaccoord tussen SGP enerzijds en CDA/VVD/PVV anderzijds zal er op feestdagen niet gejaagd mogen worden op woudbewoners en irritante BN’ers. Zie ook de maandelijks ververste nieuwsbrief op http://[email protected] of [email protected]

Reageer
gravatar

iedereen een eigen artikel? waarom niet!

mij is echter opengevallen dat weinigen die grondwet wel eens gelezen hebben, terwijl het ondING uit 1815 toch gewoon online staat in vrij normaal nederlands:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001840/geldigheidsdatum_29-05-2011

Ge wordt waarachtig wel geacht deze grondwet te erkennen.
Helaas staat er niet in dat je vrij bent. Ergert nog: je moet gehoorzamen aan de regering.
Die definieert jouw rechten. Wel handig om ze te kennen.
Dan weet je ook beter wat je kan toevoegen.

Vooruit de mijnes!
1. zelfbeschikkingsrecht = ik ben vrij en ben vernatwoordeluk voor m’n eigen leven.
De grrrap is dat dit ook het tegenovergestelde is van wat die clowningin doet:
deze beweerd in artikul 42b onschendbaar te zijn.
En belasting betalen doet ze ook niet, maar dat is niet grappig!

De rechtsstaat is een lachertje!

Reageer
gravatar

welwelwelletjes! ocherme in het kwadraat…

jalours? even bezien: nou ik zou toch niet willen ruilen dus dat is het ook al niet.

Het is simpel dat die grondwet wat mij betreft ongeldig is want laten we wel wezen: ik heb er niks officieel over te beslissen, ze wordt met dwang opgelegd. Enne de heerschers die dat droldocument gemaakt hebben hoeven zichzelf er niet aan te houden. Jawol, zo absurdik is het gewoontjes.

Overigens ben ik van mening dat Hans Kazan best een vaardige man is: hij kan een potje goochelen! Wat dat betreft past ie absoluut in deze grondwet.

Reageer