‘Geen bezuinigingen op causaliteit’

De SP wil geen bezuinigingen op causaliteit. Dat heeft partijleider Emiel Roemer gezegd in een filosofische bui. Volgens Roemer is er in het verleden te veel bezuinigd op zaken met een oorzakelijk verband. “Dingen die ergens door komen, zijn ontzettend belangrijk voor de samenleving. De kaalslag op causaliteit is dus zeer onverstandig. Mensen met een oorzaak zijn nu de dupe en dat moet stoppen.” Dit nieuws en meer in deze aflevering van Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

WE LEVEN NOG!

In heel het land worden de kerk- en schuilkelderdeuren geopend. Gans het volk stroomt naar buiten om samen met de onbevreesde heidenen, die zich al op ‘s lands pleinen hadden verzameld, het voortbestaan van de aardbewoners te vieren. Hier en daar zie ik de eerste vuurpijlen in de lucht als teken dat men is opgelucht. Buurtbewoner en vreemden dansen met elkaar. Luid wordt het Wilhelmus gezongen, al kan ik mij een vrolijkere lied voorstellen. Ik zie in alle plaatsen dat steeds meer vlaggen worden uitgehangen. Wie geen vlag beschikbaar heeft vlagt met zijn of haar hemd uit de broek.

Paulien, Den Haagspecialiste,
Is er al iets bekend van de te verwachten feestreden van Rutte, die nu Nederland ook voor de toekomst aan de rijke Nederlanders kan teruggeven?

De Speld zal aan het goede nieuws op alle kanalen bekendheid geven.

Volg het laatste nieuws onder: “Vernietiging wereld geen haalbare optie”

Reageer
gravatar

Wat was nu de eerste oorzaak? De schepping of Adam die van een (appel) boom der kennis at, of de oerknal? Maar wie of wat veroorzaakte die oerknal dan? En als Caïn en Abel de 3e en 4e mens op aarde waren en Abel het loodje legde, hoe komen wij dan in het verhaal voor? Ingelaste ivf-generaties of reageerbuisbabies? Ongeslachtelijke voortplanting ná Cain? Zo blijf je toch met levensvullende vragen zitten rond causaliteit of synchroniciteit; onbeantwoord en onplaatsbaar in een louter op consumptie gerichte maatschappij.

Reageer
gravatar

Dat vraagstuk probeerde ik op te lossen volgens de regels der predikatenlogica. Helaas is afgelopen maand de wisselkoers van de predikaten ten opzichte van die van de drogredeneringen ernstig gedaald. Er zijn nu aan de Amsterdamse Beurs haast geen goede predikaten meer te krijgen. Heel vervelend allemaal.

Reageer
gravatar

Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor die causaliteiten?
Overal hoor ik: ‘daar ben ik niet van’, ‘dat ligt niet bij mij’ en ‘daar heb ik geen mandaat voor’, tot ‘wij verkopen het alleen maar’.

Ik zeg : “Wat doet de regering?”

Reageer
gravatar

Helaas is vannacht bij mij ingebroken en zijn ondermeer al mijn causaliteiten gestolen ! Hierdoor is het mij onmogelijk, in deze reactie, ook maar enig verband te leggen met het artikel van de Speld.
Hopelijk heb ik morgen, via de verzekering, de belangrijkste causaliteiten terug, zodat ik dan beperkte en wellicht wat grove, samenhangen kan hanteren.

Reageer
gravatar

Als een complot iets nodig heeft, is het wel een groot aantal verfijnde en vooral verrassende causaliteiten !
Versobering op dit punt is dan ook rampzalig, zodat ik de nodige solidariteit voel met Roemers stellingname !

Reageer
gravatar

Dan moet er ook niet bezuinigd worden op Femke Halsema want zij was er de oorzaak van dat de linkse samenwerking wel van de grond kwam maar met het verdwijnen van Jan Marijnissen en de neergang van Agnes kant uiteindelijk terecht kwam bij Emiel Roemer die .. ik raak nu een beetje de draad kwijt, maar de oorzaak is overduidelijk!

Reageer
gravatar

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van het verdwijnen van oorzakelijke verbanden? Wie kan er verantwoordelijk worden gehouden?

Reageer
gravatar

Als politici aan filosofie gaan doen: boer pas op je kippen. Overigens is E. Roemer de enige politicus die ik in staat acht de begrippen “filosofie”en “causaliteit” te begrijpen in hun ontologische samenhang.

Reageer