80% tweelingen heeft dubbel paspoort

Ruim tachtig procent van de tweelingen in Nederland heeft een dubbel paspoort. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Nyfer. CDA en PVV hebben kamervragen gesteld over de cijfers. In het regeerakkoord staat dat het kabinet het aantal mensen met een dubbel paspoort wil terugdringen. Dit nieuws en meer in deze aflevering van Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@17: Tja, ware helden vind je niet alledag overal, het is waar.
Maar idd, Burkina zal niet blij zijn met de Griekse Euro.
Wij ook niet: weer een goedkoop vakantieland minder

Reageer
gravatar

Aan allen die zichzelf durven te benoemen tot jurylid.
Laten wij de polemiek over wat grappig is terzijde schuiven en ons in plaats daarvan bezig houden met echte problemen. Bijvoorbeeld de kredietwaardigheid van Griekenland, wat nu in Burkino Faso ligt Dit zijn serieuze zaken.

Reageer
gravatar

Ach, lees net de dupliek.
Zoals Drenth aangeeft, het is de kwaliteit. Soms is het het nét niet. Politiek correct is een tegenstrijdigheid in zichzelve, en vereist een scherpere techniek.
Maakt niet uit: de boog kan niet altijd gespannen staan en een fotograaf kiest ook uit -tig plaatjes de beste.
En er zijn momenten dat de jury zichzelf beloont met een Loden Speld – niemand is hors concours.
“T is om je scherp te houden.

Maar ‘stating the obvious’, zoals Leeflang deed, heeft verder geen toegevoegde waarde qua humorgehalte, toch?

Reageer
gravatar

Beste Maarten,

ik speel de bal, niet de man.

Ik vind je een beste vent, en jouw opvatting wat onder scherpe ironie mag worden verstaan is niet de mijne.
De jury van de Loden Speld doet niet aan flauwekul als politieke correctheid en zuiveringen, maar deelt – je raadt het al – loden spelden uit.

Zolang je geen opgeblazen ballon bent, heb je van een speels prikje niets te vrezen.
Spring dus niet uit je vel, want dat is een slecht teken.

😉

Reageer
gravatar

Ik sluit mij aan bij de zienswijze van Maarten Harpertsz. met deze toevoeging voor “Hubert Both, als zichzelf” op 8. Mijnheer, het staat u vrij een verheven mening te hebben over van alles en iedereen, zelfs openlijk uw dédain te uiten over moreel lager ontwikkelden dan u. Maar laat u mijn excrementen buiten discussie, aan deze move van u zit namelijk een onfris arrogant luchtje, als u begrijpt wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Aan de spontaan zelfbenoemde en eigengereide juryleden Drenth, Jeettje en Both. Uw eendrachtige stellingname versus Leeflang en mij doet vermoeden dat nu ook De Speld de arena wordt waar politiek correct Nederland zich wapent tegen denken dat afwijkt van vastgelegde, doch ons onbekende regels. Zelfs enige scherpe ironie blijkt selectief in aanmerking te komen voor de Loden Speld, dat schetst de heersende vrijheid van meningsuiting voldoende. Ik wens u succes bij uw verdere zuiveringen, of is uw focus slechts gericht op M.H.T. en Leeflang?

Reageer
gravatar

Beste Bernard Halderink,

Wij krijgen dagelijks uit heel het land te vondeling gelegde olifantjes en olifantjes die uit huis zijn geplaatst.

Voor een snelle plaatsing in ons opvanghuis kunt u het beste als volgt te werk gaan:

– schop uw olifantje (eenmaal is genoeg)
– laat de buren het alarmnummer 411 van de Dierenpolitie bellen
– laat ze vragen naar de afdeling Opgroeiende Dieren om uw mishandeling te melden
– de kinderdierenbescherming zal uw olifantje eerst in een blijf-van-mijn-lijfhuis onderbrengen
– toon u dierenopvoedingsonbekwaam bij de dierenrechter (geef bijvoorbeeld zijn bouvier die altijd voor de balie ligt te slapen een trap)
– daarna zal definitieve uithuisplaatsing plaats vinden bij ons

Ik hoop u hiermede naar voldoende te hebben geholpen,

Paulineke Thieme
Directrice Dierenopvang- en weeshuis De Malse Weide

Reageer
gravatar

Ik vond die foto van Kate en William wel erg gewaagd.

Reageer
gravatar

Hm, tja.
Wellicht moet het imago van De Loden Speld omlaag gekrikt worden: zoals het nu lijkt te gaan wordt het een felbegeerde trofee.

Daarom leg ik voor het voorstel om De Loden Speld aan het andere uiteinde te voorzien van een miniatuur gestileerde blonde pruik.
De drager dezes zal misschien in beperkte kring eer er mee inleggen, doch die kring is beperkt.
Daarbuiten rest de drager meewaren: officiëel tot fout-gevoel-voor-humor geval verklaard.

Reageer
gravatar

De in één alinea gepropte woordenbreien van ingenieur Leeflang en de heer Tromp hebben ook na drie keer lezen geen glimlachje op de lippen van de jury kunnen toveren.

En dat terwijl beide heren er zelf misschien hartelijk om hebben kunnen lachen.

Het wordt weer eens tijd om de Loden Spelden uit de buffetlade te halen om het niveau van de reaguursels te handhaven.

Reageer
gravatar

Ik vraag mij af of dit onderzoeksrapport van Nyfer niet erg goed op tijd komt, d.w.z. op een politiek gewenst tijdstip. Is dit een eigen inititatief van Nyfer (de commerciële afdeling van Instituut Nijenrode, broedplaats van CDA-VVD old boys netwerken en CEO’s/CFO’s van multinationals en NGO’s). Of is dit onderzoek verricht op instigatie van het minderheids-kabinet en ontsnapt Nyfer zo (d.w.z. met deze rapportage) niet erg slim aan bezuinigingen op onderwijs en overheidsinstanties?

Reageer
gravatar

De vraag is in hoeverre het onderzoeksrapport van Nyfer (de commerciële afdeling van Instituut Nijenrode; broedplaats van VVD en CDA-partijideologen, CEO’s van multinationals en NGO’s) objectief kan worden genoemd. De vraag is ook of het zwaar gesubsidiëerde Nyfer dit onderzoek op eigen initiatief heeft uitgevoerd of op verzoek van Rutte, Verhagen & Co. Dat het politiek relevante tijdstip van de publicatie van dit rapport kunnen verklaren.

Reageer
gravatar

Deze overreactie op de welwillende allochtone bijdrage op het voorziene tekort aan arbeidskrachten tekent de huidige coalitie. Nederland is indertijd door CDA-VVD én PvdA tot immigratieland verklaard, om op termijn het sociaal stelsel en de pensioenopbouw in stand te kunnen houden. Het CBS had namelijk aangegeven dat ons land -al vergrijzend en ontgroenend- ontvolkt zou raken; net zoals de overige Westeuropese landen. De toenmalige Turkse regering heeft daarop (in bilateraal overleg) beloofd jaarlijkse quanta van on- en laag-geschoolden te exporteren naar Nederland ter ondervanging van vergrijzing en ontgroening en als voorschot op de Turkse toetreding tot de Europese Unie. Ook Marokko heeft bereidwillig grootschalig bijgedragen, met als enige tegenprestatie de belofte van onze regering om zodra een meerderheid van de bevolking Islamitisch is de Sha’ria in te voeren. De plechtige belofte van de toenmalige Nederlandse regering is recent nog eens herhaald door minister Donner. Dat nu een meerderheid der tweelingen een dubbel paspoort heeft, vloeit logisch voort uit de aangekondigde verhoogde procreatieve inspanningen van onze medelanders; met het oog op demografisch evenwicht in de bevolkingsopbouw.

Reageer