Waarom Kate & William vandaag trending zijn op Twitter

'Williams moeder was vaak al trending in chatrooms'

Elke ochtend kijkt De Speld naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd onder de hashtag RoyalWedding.

William is een Engelse jongen, die behoort tot het Engelse koningshuis. Een koningshuis is een familie waarbinnen het koningschap wordt overgeërfd. William’s familie is al langer populair op internet, ook al voordat Twitter bestond was William’s moeder Diana vaak ‘trending’, maar dan op chatrooms.

De berichtgeving over het huwelijk, en de leuke souvenirs die erbij komen kijken, zorgen ervoor dat het huwelijk nu dus ‘trending’ is. Een trending onderwerp is een onderwerp dat behoort tot de populaire items op twitter. Twitter is een medium dat vooral wordt gebruikt om dingen aan elkaar te melden. Er zijn veel verschillende meningen over dit onderwerp op de website te vinden.

Gebruiker Wiebe1993 tweet vandaag:
“William en Kate echt zwaar overtrkkn, vette bullshit al die aandacht.”

Henk1937 tweet juist:
“Wow #royalwedding is echt de shit”

Gelukkig is Justin Bieber vandaag niet jarig. Als die jarig is, nou, dan kun je het wel vergeten met je trending topic!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

en HOLA !
.
Het genoemde engelse koningshuis bestaat NIET .
.
Er zijn WEL engelse riolen ; er wonen engelsen zowel BOVEN als ONDER de grote riolen – vergelijkbaar met Nederland .
.
Onder de grote riolen wonen carnavalsvierders terwijl boven de grote riolen nog gewone mensen en boeren proberen een bestaan op te bouwen .
.
In England , Wales , Scotland and Northern Ireland hebben ze WEL een koningshuis ……..!!!
.
Da’s ook niet alles want bv Andrew heeft maar 1 streep in zijn…

Reageer
gravatar

Zelfs in Noord Korea waren op diverse straathoeken (zwart-wit) TV’s geplaatst. Om het halve uur werd op een gong geslagen en dan moest de toegestroomde menigte roepen: “bah, wat een decadent gedoe”; uiteraard in het koreaans, maar ik heb het vast vertaald.
Overigens nam Kin Ill Sick niet op, maar wel zijn zoon Kim Kill Suck, zodat ik toch een dagtochtje kon boeken.

Reageer
gravatar

Ah, een trend. Daar kunnen we niet omheen. Over trends gesproken: trouwen met een knappe Britse Prins / fraaie miljonairsdochter in Westminster Abbey met ruim honderdduizend juichende mensen en twee miljard kijkers op tv, is helemaal 2011. Dus als je toevallig dit jaar nog gaat trouwen – en je wilt ‘hip & happening’ zijn, want je wilt toch niet dat jouw trouwerij tegenvalt – dan staat je nog heel wat te doen. Je kunt beter in 2012 trouwen. Wellicht is het sobere plebhuwelijk, met genaaide tafellakens als bruidsjurk en zelfgebakken taart, dan weer in.

Trends zijn k..

Deze gerelateerde blog heb ik gisterochtend (tijdens de stoet op tv) geschreven: http://sijmster.nl/?p=1241

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat het snode plan van mr. A Rouwvoet om op deze dag ‘trending’ te willen zijn is mislukt.
Zijn afscheid van de politiek is weliswaar een feestje en Tweet vermelding waard maar om dit op deze heugelijke dag aan te kondigen, trekt hij aandacht naar zich toe die beter besteed kan worden aan Bill & Kate.
Vandaag Londen, morgen weer Staphorst.

Reageer
gravatar

@el-jee: daar ie-ie weer; het verschil bepaalde-onbepaalde tijd. Blijft me onduidelijk, maar het: ‘tot de dood u scheidt’ heeft ergens toch een bepaaldelijkheid in zich, in tegenstelling tot: ‘tot wederzijdse opzegging’. Blijft lastige materie.

Vraagje: Hoe werkt dat nou? Wordt die jurk nu op E-bay te koop aangeboden, of kun je via Twitter een bod doen?

(pssst, durf het bijna niet te zeggen, maar misschien IS JB wel een totaal getransplanteerde voortzetting van MJ)

Reageer
gravatar

D’r kan nog meer bij. Ergo, aanvulling 4:
Justin Bieber. Eigenlijk was dat het ideaalbeeld wat Michael Jackson van zichzelf voor ogen had. Het heeft niet zover mogen komen.

Reageer
gravatar

Het verhaal is nog steeds niet compleet. Ergo, aanvulling 3:
Diana. Prinses van Wales, tragisch verongelijkt in Buckingham Palace en tragisch verongelukt in Parijs. Heeft actie ondernomen tegen landmijnen maar was zelf ook explosief materiaal.

Reageer
gravatar

Uitleg blijft summier. Ergo, aanvulling 2:
Souvenirs zijn prullaria waarmee de bezitters nog jarenlang het signaal “been there, seen it all” kunnen uitstralen. Qua stijl, beeldtaal en vormgeving wijken ze meestal af van wat in de kunstensector usance is.

Reageer
gravatar

Beetje summiere uitleg. Ergo, aanvulling 1:
Een huwelijk is een soort afspraak tussen twee mensen om voor onbepaalde tijd samen een huishouden te runnen. De historische traditie schrijft voor dat het om één man en één vrouw gaat, wat wel zo handig is als het de bedoeling is nakomelingen te verwekken.

Reageer
gravatar

Ik vind Yolanthe Sneijder-Cabau (Ibiza, 19 maart 1985) veel mooier en sexyer dan Katrijn Middleton (Reading, 9 januari 1982).

Ik ga echt niet de hele dag zitten staren naar die Engelse burgertrut die de royale hoofdprijs schijnt te hebben gewonnen, als ik die tijd ook kan besteden aan het verlustigen van mijn ogen aan een echt lekkere supergeile mokkel: http://tinyurl.com/3h5t677

Reageer
gravatar

Men zegt ik ben ouderwets omdat ik niet meedoe aan hyves, facebook en twitter en dat soort dingen.
Het zal; maar ik heb dan ook geen vrienden die ik niet wil hebben, geen RSI-duimen en ga zeer relaxed door het leven zonder elke stap door te tweeten.

Kan dat hele pokkehuwelijk niet via twitter gesloten worden? Dan kan ik radio of tv aanzetten zonder d’r mee lastig gevallen worden.

Reageer
gravatar

@KateSoonToBeARichBich tweet zojuist:
“Secret tip: Never eat a full cooked breakfast before a #royalwedding”

Reageer
gravatar

@WilliamDaKing tweet zojuist:
“I’ve got a big surprise for the whole lot of them folks out there. LOL”

Reageer
gravatar

Als abonnee van de courant NRC Handelsblad sedert 1961 gevoel ik de behoefte de redactie van de Speld te complimenteren met het verstrekken van deze informatie, zeker gezien het feit, dat mijn lijfblad daarin, cuiusvis hominis est errare, vandaag schromelijk te kort schiet.

Reageer
gravatar

Mooi; we hoeven dus niet bang te zijn voor herhalingen van 30 april 2009, schreeuwers op De Dam van 4 mei 2010 en/of waxinelicht-werpers. Daar zullen zij bij de beveiliging van Westminster Abbey héél blij mee zijn. Het goede nieuws al doorgetwitterd naar Her Majesty’s Secret service?” Laatste nieuws is dat Shakespeare ook al heeft getwitterd: “Much ado about nothing; kiss me Kate”

Reageer
gravatar

In het district N.O. Polder/Gooiland is alles onder controle; bij alle instabiele doch legale wapenbezitters staat nu een agent (m/v/) voor de deur. Dat legt grote druk op het uitdelen van boete’s, de kwanta voor vandaag zullen niet kunnen worden gehaald. Gelukkig is in ruime mate de boete-uitdeling geautomatiseerd en geprivatiseerd, alle TomTom bezitters werken immers al belangeloos mee aan uitvoering van het bonnenbeleid sinds de koppeling van hun GSM-navigatie aan kentekennummers en trajectcontroles.

Reageer
gravatar

Dank voor deze nuttige duiding van de ontwikkelingen van het nieuws. Ik neem aan dat onze internetpolitie (en die in de rest van de wereld) er boven op zit, want als iedereen op twitter hashtags gaat gebruiken….dat is een koninklijk huwelijk onwaardig! We leven in de 21e eeuw, niet in de “sixties”.

Reageer