CC, photo: Mararie

Wibi Soerjadi gestolen in New York

Politie staat voor raadsel

Tijdens een bezoek aan New York is Wibi Soerjadi gestolen. De pianist had zich in zijn hotelkamer teruggetrokken voor een powernap, maar kwam na de afgesproken vijftien minuten niet meer tevoorschijn. Gealarmeerd personeel trof in de hotelkamer nog wel de piano aan, alsmede de koffers en de overige reisbenodigdheden van de pianist. De deur naar de hotelkamer was geforceerd.

Soerjadi’s fans zijn ten einde raad. Er waren al eerder twijfels over de beveiliging van de vingervlugge toetsenheld. De laatste tijd zijn meerdere Nederlandse pianisten ontvreemd. Bekendste slachtoffer tot dusver was Jan Vayne, die sinds november vorig jaar spoorloos is. Hoewel Soerjadi wist dat hij een risico liep, weigerde hij 24 uur per dag in een hermetisch afgesloten kluis door te brengen.

De politie spreekt van een ‘lugubere rage’ en vestigt er de aandacht op dat ‘klassieke pianisten nauwelijks iets opleveren.’ Woordvoerder muziekcriminaliteit Igor Dresden zegt voor een groot probleem te staan. “We hebben hier te maken met gewetenloze criminelen. Het gaat de daders puur om de kick. Van de meeste klassieke pianisten wordt dan ook nooit meer iets teruggevonden.” Dresden vreest dat de dieven hun werkterrein zullen uitbreiden naar toetsenisten in bredere zin.

Soerjadi was tot overmaat van ramp niet verzekerd tegen diefstal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

# 29, el-jee; als warming-up moet men toch een lijntje snuiven vóórdat men zich in dit soort collectieve darkrooms begeeft met monotone machinegebonden motoriek? Dosering: vooraf minimaal 2 lijntjes onversneden coke en rapedrug Rohypnol en na afloop maximale dagdoses Ritalin en Temazepam. Wapenbezitters: grote kalibers in de paraplubak s.v.p. Epileptici: Kijk nooit in stroboscopen. Minderjarigen: Pas op met tussentijdse controle van de C.A.D.-politie: men moet met gesloten ogen over een anderhalve meter lange witte lijn lopen; zonder te inhaleren.

Reageer
gravatar

Ah, dat had ik even gemist, dat van Nora Storm. Nee nordic is een heleboel mis mee en ik heb al maatregelen genomen om mij te laten elimineren als ik in demente staat dat dreig te gaan doen.
Gaan langlaufen zonder loipe en zonder sneeuw: dan ben je ver heen.

Reageer
gravatar

Met nordic walkers is maar heel weinig mis. Zie het als ‘dubbelloops papierprikbrigade’. Pak eenvoudig voor heel eventjes hun stokken af, slijp er puntjes aan en voila, het papierprikken kan beginnen!
Nu Nora Storm is overleden kan er nog maar moeilijk verwacht worden dat het schoonhouden van de straten door de Nora-brigade voortgang zal hebben. Het alternatief is even simpel als de deelnemers eraan!

Reageer
gravatar

Inderdaad, de heer Soerjadi is niet verzekerd tegen zulks feit. Voor de volledigheid hechten wij er aan bekend te stellen dat zulk een verzekering niet meer in ons pakket zit.

Dit naar aanleiding van een reeks voorvallen met musici die toch weer opdoken ná uitbetaling van de gelden, waarbij wij gevoelige verliezen hebben geleden.
Het bleek niet aan te tonen dat het geen vermissing betrof, maar gewoon een gevalletje drank en andere genotsmiddelen waaronder groupies.

Wij vermoedden een complot van een internationaal opererende bende, doch het bleek effectiever, en goedkoper, om die verzekeringsvariant uit het pakket te halen dan de heer PR. de Vries in te huren.

Wij wensen de heren een genoeglijk verblijf in hun vakantieoord.

Reageer
gravatar

Is het wel zeker dat hij gestolen is?
Ik kan me herinneren dat Pim Jacobs vroeger enkele malen kwijt is geraakt met de bagage op Schiphol en dat hij pas na weken beschadigd en wel kon worden opgehaald bij “lost and found pianoplayers”.

Reageer
gravatar

@Bus: als (Noord)Rotterdammer in zijn geheel met familie verspreid over Noord, Zuid, Oost en West, kan ik Coen wel vergeven: zie het als een soort van Ontwikkelingshulp aan Zuid: Sparta wás al een elitaire club.
Met een mooie geschiedenis die ontsierd zou zijn geweest door een europacup: Sparta moet kwijnen om tot haar volle recht te komen.

Afgezien daarvan: met wat fantasie kun je die notenrammers óók lijndansers noemen: die noten staan ook tussen lijntjes.
En met de countrymuziek is niks mis: http://www.youtube.com/watch?v=D4vPoyL8njU&feature=artist.
Dat er gasten zijn die een gezamelijke Vitusdanspsychose ontwikkelen: ach, kijk in concertzalen en huiver.

Persoonlijk heb ik meer moeite met loslopende Nordic-walken adepten: die line-dancers doen het ten minste nog in reservaten, kan je van Nordickers niet zeggen: ijskoud op de Openbare Weg!

Reageer
gravatar

Het is veel gezegd, als zou mijn sympathie niet liggen bij de wat onbenullig dansende jongelingen (vanaf ca. 60 jaar). Verbazing wekken zij wel.
En dan, tja NOGMAALS die Coene ridder uit de Bloklandstraat…. Als bewoner van Noord en voormalig bewoner van West kan ik niet anders dan beamen dat er in Noord weinig voor de jonge Coen te voetballen zou zijn geweest. Maar om nou Rotterdam te verlaten en naar Zuid te gaan ipv de LOGISCHE stap te maken en naar het prachtige Sparta te gaan, dat is schier onvergeeflijk. Sparta te westelijk? ONzin! Rotterdam is zo compact dat zelfs lopend die ca. 3 kms afgelegd zouden kunnen worden. Naar Zuid, DAT doe je niet!
Excelsior was uit den boze agv van de foute geschiedenis met die andere zwart-rode club in de jaren waarin een conflict met een buurland speelde.

Reageer
gravatar

Bus Showfeur; uw sympathie ligt duidelijk niet bij de snel groeiende zich suf dansende minderheidsgroep ‘linedancers’. Maar bent u niet wat elitair bezig? De Amerikaanse variant van de Polonaise vereist evenveel (of even weinig) IQ als het Europese ‘origineel’. Past dit ook niet precies in het rijtje van bezigheidsrituelen van gezagsgetrouwe patriotten. Eén verschil met de VS is dat hier niet openlijk wapens in holsters mogen worden gedragen. Gelukkig hebben wij hier Albanese leveranciers die AK-47’s rechtstreeks uit regeringsdepôts leveren. Waar is uw afkeer van georkestreerde collectieve beweging ontstaan? Op de Vrije School, op een rode Sociale Academie? Hoe denkt u over massa-beweging; bijvoorbeeld 60.000 man in een stadion zonder drankverbod, concerten van André Rieux op het Vrijthof met drankplicht? De rituele poppenkast op Prinsjesdag? Tot slot: de Rotterdammer in mij deelt uw ergernis dat Coen Moulijn, geboren in Oud-Noord (Bloklandstraat) zijn leven dienstbaar is geweest aan “Zuid”. Maar er was na Xerxes niets meer in “Noord”, Sparta was te westelijk en Excelsior te oostelijk en te vaak 1e divisie.

Reageer
gravatar

Ach, ongelukkige Jeettje (13)! Coen Moulijn is reeds overleden. (Was welliswaar Rotterdammer, maar voetbalde immer op Zuid (Kan hem wellicht OOIT vergeven worden)
Waar het om ging in mijn voorgaande commentaar, was dat u wees op het immer maar onstopbaar doorgaan. DAT, mijn beste is het specifiek eigene aan linedancers. Zelfs na het afhakken van armen en benen blijven line dancers doorgaan. Het dempen of afzetten van de ‘muziek’ deert hen niet in het minst. Het afhakken van ledematen is hen slechts een aanmoediging. Bij onthoofding zal geen meetbare hersenactivioteit wegvallen. NIETS kan hen doen stoppen!
Een algeheel, wereldwijd verbod op country ‘music’, cowboylaarzen en -hoeden, alsmede op franje aan mouwen lijkt niet meer dan een eerste stap om van het probleem verlost te kunnen worden.

Reageer
gravatar

Laatste nieuws! De ontvoerders van Wibi Soerjadi hebben zich via Al-Jazeera (de Engelstalige editie!) gemeld. Er werd géén mededeling gedaan over losgeld, maar de piano-virtuoos mist zijn Bösendörfer vleugel en zijn Mickey Mouse verschrikkelijk en blijkt inmiddels in hongerstaking gegaan. Overdracht van zijn favoriete Mickey Mouse (éénmanshoog en van rubber) wordt geëist. De directie van Disneyland Parijs heeft aangeboden tijdelijk een vervangend exemplaar beschikbaar te stellen, doch dat aanbod is gestrand op de smetvrees van Wibi S. Ingmar Kamprad zelf (Ikea) heeft aangeboden het demontabele topinstrument Petter Smorgasrötel ter beschikking te stellen. Dat aanbod verviel toen bleek dat de benodigde schroef-, stel- en muzieksleutels onvindbaar waren.

Reageer
gravatar

Een zwarte toets : Ik denk overigens dat we de Piano moeten aanvallen en de koffers moeten opruimen… platbranden.. en beroven van hun reisstickers..

Diegene die wibbie gesnaaid heeft komt waarschijnlijk terug
voor de koffers, die wellicht helpen om wibbie stil te houden,
om deze mee te nemen.. zonder de reisstrickers raakt de wibbie-graaier waarschijnlijk in een zeer diepe twijfel over veranderde situatie. In dat unieke korte moment gooien we een piano doek over hem heen en binden ‘m met pianosnaar..

ik sta open voor verdere uitwerking of verbetering van deze strategie. Maar bij te veel gewicht.. klap ik dicht.

Reageer
gravatar

Het gonst van de geruchten: zelfs de zwaargewichtige Alfred Brendel zou zijn aangeboden op internet, ook Radu Lupu is sinds kort onvindbaar, Arthur Rubinstein en Vladimir Horowitz zijn officieel opgegeven als vermist en zelfs barpianist Louis van Dijk is bijna ontvoerd. Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven (ooit in zijn vrije tijd vituoos op slechts de witte toetsen) is onder preventieve bewaking gesteld. Het schijnt dat een bedreigd Oosters staatshoofd dat sedert 65 jaar aan de macht is, alle vermiste pianisten als menselijk schild wil gebruiken tegen muitende onderdanen. Voor het leven van de vermisten moet worden gevreesd; de opstand der horden steunt niet op enig cultureel besef; men eist slechts eten en drinken.

Reageer
gravatar

De politie pakt dat natuurlijk weer helemaal van de verkeerde kant aan: ik ben een reeks sensationele pianodiefstallen op het spoor en verwacht bijbehorende pianospelers daar aan te treffen.

Ik moet alleen nog even de accuutjes van de opname apparatuur opladen, maar volgende week de eerste spectaculaire beelden van mij!!

Reageer
gravatar

“Dresden vreest dat de dieven hun werkterrein zullen uitbreiden naar toetsenisten in bredere zin”. Hierbij weten de dieven, als die uitbreiding inderdaad plaats vindt, natuurlijk niet dat MP Mark Rutte in zijn schaarse vrije tijd ook graag een toetsenist is. Van mij hebben ze het in ieder geval niet.

Reageer
gravatar

@jeettje (4) Het behelst hier geen linedancers, maar concertpianisten!

Ik had Wiebje nog zó gewaarschuwd: “Het past niet meer bij deze tijd om in portable formaat te verschijnen!” We kunnen kwalijk gaan verlangen dat -om deze diefstal op te lossen- alle bezoekers van culturele evenementen in Doelen, Vredenburg, Congresgebouw (WCF) en Het Spant gefouilleerd gaan worden! Dat kun je misschien op een internationale luchthaven doen, maar bij de fine fleurs van ons cultureel bestaan is zoiets ondenkbaar!

Reageer
gravatar

He verdorie, hebben de Zware Jongens het weer verkeerd gedaan. Ik had juist opdracht gegeven om Frans Bauer en Jan Smit weg te halen en af te voeren naar Toerkmenië. Nu komen we daar nooit meer vanaf.

Reageer
gravatar

Merkwaardig dat ze politici dan wel zo goed bewaken.
Meestal zijn die juist nog wel vervangbaar door een grammofoonplaat met een kras erin.

Reageer
gravatar

Heer Paulus s.s.t.t. uit Thorn,

De kroonprins laat weten dat hij in Thorn eerst iets onbenulligs wil betrekken van Amalia. Nu ze oud genoeg is, zal ze spontaan meedoen met de nationale folklore. Op twintig stoeptegels verkoopt ze voor een habbekrats rotzooi van de zolder van Noordeinde 66. Ze wordt daarbij geholpen door mij en zes lakeien en bijgestaan door honderd agenten in burger en twee opper-officieren in gala-uniform.

Daarna wil hij koekhappen, maar dit keer graag wel gemberkoek van de Koninklijke Verkade. Die vindt Maxi de lekkerste en het is goed voor zijn aandelen.

Hij stelt voor om daarna post te lopen met de zakken die teveel zijn bij de koninklijke TNT. Een beetje aandacht heeft dit bedrijf wel verdient en het is goed voor zijn obligaties.

Die waterbak wil hij overslaan, want hij heeft als watermanager en marine-officier inmiddels zijn buik vol van water. Daarin moet trouwens ook ruim plaats worden gemaakt voor champagne. Dom Pérignon natuurlijk en u weet wel waarom.

Dat klassieke gedoe met die harmoniekapellen in een kerk vindt Alex niet zo’n goed idee. Hij is meer voor moderner aanpak. Zo zou het hem behagen als Für Maxima met tekst van Jack Poels wordt gespeeld op eigentijdse wijze door Rowwen Hèze.

O ja, zijn moeder is het van harte met hem eens en zijn oma zou dat bij leven ook zijn geweest. Niks is immers goed genoeg voor Alexje.

Reageer
gravatar

Wij hebben diverse muzikanten beleefd doch dringend gevraagd alleen maar de verzamelde werken van de heer Hazes te spelen alsmede ouderwets Vaderlandse liedbundels zoals die van de heren Kartner, Boezeroen, Manke Nelis en Johnny Blenco.

Tot die tijd hebben wij ze op een rustige plek gezet waar ze kunnen oefenen. Wibi is even uitgeleend aan de Thorn muziekschool.
Vooral de heer Vayne zegt heel veel moeite te hebben met de akkoordenschema’s van Manke Nelis, wat maar weer eens omstotelijk bewijst dat dit veel moeilijkere muziek is dan dat linkse elitaire gepingel.

Wij doen ons best deze muzikanten op te laten treden zodra Bea heeft aangekondigd plaats te maken zodat we een Geertdag kunnen vieren, liefst eind van de maand nog.

Reageer
gravatar

Nee hoor, we hebben Wibi niet gestolen, maar even een paar dagen geleend.

Hij heeft vier jaar geleden op koninginnedag beloofd om een bagatelle in mineur voor beginnende pianisten te schrijven getiteld Für Maxima. Dat moet hij onderhand maar eens afmaken.

En snel, want wij hebben de muziekschool van ons mooie Thorn beloofd, dat onze pianoleerlingetjes op 30 april dat muziekstuk om de beurt mogen spelen in onze Sint-Michaëlkerk onder begeleiding van ons Harmonieorkest St. Michaël Thorn en ons Koninklijke Harmonie van Thorn, waarvan het koper flink gepoetst om het hardst zal blazen.

De winnaars zullen als beloning na het koekhappen door de waterprins persoonlijk tijdens het zaklopen over de evenwichtsbalk onze bak in worden geduwd, waarna onze vrijwillige brandweer de bak zal vullen. Tenminste als het gelukt is om onze brandslangen tijdig te repareren.

Daarna geeft Bea aan onze burgemeester van Maasgouw een lintje, omdat hij een van de weinige mensen in ons Limburg is, die werk heeft.

Reageer
gravatar

Schijnt dat hij is gekidnapt door de zware jongens, in opdracht van Dagobert Duck. Geruchten doen de ronde dat hij zich in New York had vergrepen aan Mini Mouse

Reageer
gravatar

Pfoei, eindelijk een behoorlijk initiatief om van die pingelaars af te komen; het blijft anders maat doorgaan en doorgaan en doorgaan en doorgaan. En doorgaan.
En laten we nou eerlijk zijn: niemand heeft die Vayne toch gemist? Het is dat er hier op gewezen wordt dat hij weg is, maar anders …

Ik vermoed dat er een soort Guantanamo is ingericht met geluiddichte cellen zodat ze hun gang kunnen gaan zonder storende invloed op het maatschappelijk leven.
De beschaving zal zegevieren, gelukkig maar.

Reageer
gravatar

Tja, rijke excentriekelingen deinzen voor niets terug om hun verzameling uit te breiden !
Het beste kan de politie op zoek gaan naar mensen die een compleet orkest proberen te verzamelen, want een pianist alleen is ook maar behelpen.
Is er overigens een chip in Wibi geplaatst of worden daar geen mededelingen over gedaan ?

Reageer
gravatar

Voorlopig hou ik het bij dirigenten. Doen net iets meer op de zwarte markt en je hebt gelijk ook het instrumentarium erbij. Je levert een totaalpakket en dat wil de markt. Heb op dit moment een authentieke Rieu in de aanbieding, gisteren van een wals gevallen.

Reageer
gravatar

Eindelijk volgt er een nasleep van mijn daden! Deze vigilantes mogen wij dankbaar zijn! Zij stelen van de cultureel rijken en zullen geven aan de cultureel achtergestelden. Zodat zij ook verheven kunnen worden. Ik heb me al horen vertellen door Broeder Tuk dat hij frivole piano geluiden hoort uit de kelder van Geert Wilders…

Reageer