Kale plek in achtertuin familie De Vink hersteld

Vreugde na achtertuinmirakel

Het gazon van de familie De Vink uit Emmeloord heeft zich deze lente hersteld. De achtertuin werd al jaren ontsierd door een kale plek met excessieve mosophoping. De maatregelen die vader Gerard afgelopen herfst heeft getroffen lijken boven verwachting positief te hebben uitgepakt. Volgens zijn eega Ineke zijn echter de constante voeding en het extra sproeiwerk van doorslaggevend belang geweest.

Door de sneeuw van de afgelopen winter heeft het gazon het zwaar te verduren gehad. In de periode 2008-2010 is de omvang van de kale plek gegroeid van 20 naar maar liefst 35 vierkante centimeter. Een doorn in het oog van de familie. Traditiegetrouw was de tuin hét prijsnummer van de woning aan de Beukenstraat en de aandacht gaat dan snel naar een bruin gat. Wie eenmaal de kale plek in het vizier krijgt heeft geen oog meer voor de kokette rododendrons en de zorgvuldig verdeelde klaprozen. Bovendien vallen de kinderen regelmatig op pijnlijke wijze. Op een harde plek zijn de gevolgen aanzienlijk desastreuzer dan op een goed verzorgd gazon.

De verrassing is voor de familie des te groter, omdat de grasmat nu in nog geen lente tijd geheel is hersteld. Gerard denkt zelf dat het gebruik van brokjes potgrond op basis van kokosvezel voor de plek doorslaggevend is geweest. “Een kleine strooibus van dat spul heeft wonderen gedaan.” Ineke daarentegen benadrukt de invloed van sproeiwerk in de ochtenden en de voeding op de vaste donderdagmiddag. Niettemin is zij bijzonder verheugd dat de familie nu eindelijk deze donkere periode achter zich heeft kunnen laten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wow, wat een fantastisch nuttig nieuws. Dit is nou precies waarom De Speld beter is dan andere nieuwsbrengers, er wordt alleen gefocust op wat echt belangrijk is. Zoals het blijde nieuws over het gazon van fam. De Vink.
Uitstekend gedaan.

Reageer
gravatar

En waarom heeft Bert Bokhoven geen subsidie ontvangen om onderzoek te doen naar deze unieke kale plek? Alweer een gemiste kans om Nederland op de kaart te zetten als topnatie in het bestrijden van verstoringen van de natuurlijke gazongroei. Dit is gewoonweg een openlijke afbraak van onze kenniseconomie.

Reageer
gravatar

Een grote stap voor familie De Vink, maar een kleine stap voor de mensheid, lijkt het, maar hier zien wij hoe zelfs in Emmeloord de Nieuwe Aarde vorm krijgt.
Wat het geheel nog wonderbaarlijker maakt is dat Gerard de Vink stiekum hetzelfde procedé aan het toepassen is op zijn kale kruin.
Wanneer ook dit tot resultaten leidt, mogen we toch wel
spreken van een wereldschokkende ontwikkeling, maar voorlopig is het een kwestie van, in behoorlijke spanning, afwachten. U hoort nog !

Reageer
gravatar

Als we deze informatie linken aan het feit dat de schoonmoeder van Gerard Vink enkele jaren geleden ondergronds is gegaan en sedertdien wordt vermist, is er misschien ook een zinvolle bijdrage geleverd aan het programma; “Opsporing verzocht”. De bruine plek zou te maken kúnnen hebben met het feit dat schoonmoeder nogal stevig rookte.

Reageer
gravatar

Mededelingen als gedaan door één uwer (met de initialen M.H.T.) komen volledige voor zijn/haar rekening. Het politie-onderzoek naar de vermiste vrouw is na het vastlopen tijdelijk bijgezet op de stapel cold cases. Verdere opmerkingen zullen volgen indien ontwikkelingen in het inmiddels hervatte onderzoek daartoe aanleiding geven. Tips blijven welkom op “Meld Misdaad Anoniem” en natuurlijk bij de plaatselijke politie in zijn of haar woon- of verblijfplaats. Anonimiteit kan echter niet meer worden gegarandeerd door het in werking treden van het nieuwe landelijke computerprogramma Leaky Leaks

Reageer
gravatar

Droevig nieuws ! Naar nu blijkt bereidt de EU een wet voor, waarin het wordt verboden een gazon van nieuw gras te voorzien op één of meer deelplekken.
Ter bevordering van de integratiegedachte mogen alleen nog complete gazons worden vernieuwd !
Desgevraagd ontkende CEO Jelle graafstra van de bekende graszoden multinational Zodeju inc. ten stelligste dat er een lobby had plaatsgevonden.

Zijn 38 bezoeken aan Brussel, de afgelopen 5 weken, waren alle afgelegd in zijn hoedanigheid van lid van “Vrienden van het Atomium”.
Dankzij zijn activiteiten glimt de rechterkant van bol 2 als nooit te voren.
Voor de opvallend fraaie gazons in menig brusselse voorstad kon hij echter geen verklaring geven.
Wel zou hij, door dit “geschenk uit de hemel”, de winstverwachting naar boven bijstellen.

Reageer
gravatar

Ruimtebasis volledig vernietigd.
Intergalactische Federatie roept ambassadeur Aarde op matje.

Salusa van Sirius: onbegrijpelijke uiting van agressie #komeninvrede #achterlijkecultuur #eigenboontjeslatendoppen

Reageer
gravatar

@8, Niburu.nl: tjee, wat sneu nou. Zitten we jaren op de
disclosure te verwachten en nu verkloot de fam. De Vink
dit. Kan er echt geen enkel ruimtescheepje meer van af ?

Reageer
gravatar

Dat is geweldig nieuws. Ik zie dat het gras te lijden heeft gehad van de zware sneeuwval afgelopen winter. Het gras is nl. nogal verkreukeld, maar met een graskammetje is dat weer op orde te brengen. Tis even kammen, maar dan komt ook alles weer goed. Nog veel plezier met de grasmat.

Reageer
gravatar

Nog zó gewaarschuwd – ook die Bleker: Doe Het Niet!!! Laat Af!!! Houd onze cultuurwaarden in ere!
Dit is een uniek natuurverschijnsel wat in Nederland nog maar weinig waargenomen wordt: het zogenaamde Droogklotenzand.

Een zeer specifieke grondstructuur, sterk afgeperkt, met geen mogelijkheid vruchtbaar te krijgen en representatief voor de bewoners/eigenaars van het stuk land waar het op voorkomt.
Helaas is door de opkomst van Intratuin, Gamma en Rob de tuinman dit waardevolle natuurhistorisch verschijnsel zo goed als uitgeroeid.

Triest hoe men met het Vaderlandse erfgoed omgaat.
Subsidie voor herstel en eeuwigdurend onderhoud; dát moet er komen!

Reageer
gravatar

Lieve Speld! mede aanhangers, (hoeveel kilo kan jij aan ?)

Ik was jarig, laatst. en alhoewel ik er niemand over ingelicht had, nam ik natuurlijk aan dat de Speld! dat wel zou snappen.

Niets van dat al.

Naja, pijn is mijn deel.

Nu vpro jullie deel:

Wat was mijn geboortedag;
die van Darth Vader, of die van Hitler ?

Hoe een idee vorm krijgt:
http://www.youtube.com/watch?v=XyHU39D0CJU

Hoe het uiteindelijk Jiskefetiaans wordt:
http://www.youtube.com/watch?v=AFA-rOls8YA

Reageer
gravatar

@Bassos: u spreekt in raadselen.
Kunt u een paar letters geven om deze orakelsudoku op te lossen?

En graag de waterpijp hanteren ná bezoek aan De Speld?

Reageer
gravatar

Ja hoor, het zijn de Vinken weer. Die gasten hebben ook altijd wat. Ze zijn met hun gat al op de televisie geweest bij het SBS Tuindersnieuws, Paul & Wittemens en Dansen Met De Graszoden. Ze hebben Nieuwe Panorama, Agrarisch Lachblad en de Telegraf al gehaald. Ik zag ze op internet bij Niboeroe, Stijlloos en Bolkom. Maar nu gaan ze toch echt te ver door een serieus blad als de Speld voor hun karretje te spannen.

Ik bel de Tuinierende Rechter.

Reageer
gravatar

#20

Out of the box denken?

Maar de box met het waswater weggooien is niet handig.
De geestelijke gezondheidszorg staat toch al onder zware druk.

Reageer
gravatar

@22
Out of the box denken zonder een idee.
Naja, dat is best ver out of the box.

Jammer dat je dan niet die box ook nog weggooit met het badwater, want dan ben je nog veel verder out of the box, me dunkt.

Reageer
gravatar

Mijn man heeft een kale plek op zijn hoofd. Masseren helpt niet om de haren weer teug te laten groeien. Ik denk dat ik het maar eens probeer met sproeien.

Reageer
gravatar

Het is een teken, als gelovige zie ik het mijn plicht om Emmeloord tot het Lourdes van Nederland uit te roepen. Een commissie die beoordeeld of gebeurtenissen als wonder betiteld mogen worden raad ik daar wel ten sterkste bij aan.
Toch ben ik verheugd dat pasen nogsteeds actueel is!

Reageer
gravatar

De aandacht gaat uit naar een bruin gat? Daar moet in gegrepen worden! Sorry ingegrepen, anders wordt het een zwart gat waardoor Emmeloord al snel het laagste punt van Nederland wordt.
@7 @8 het op een bruin grasmatje roepen zal niet helpen. dan zult u er wel een gat inzien.

Reageer