Globaal Nieuws: zo live mogelijk

In deze aflevering wordt bekend gemaakt waarom er vorige week geen Globaal Nieuws was. Tevens wordt er zo live mogelijk gelijktijdig aandacht besteed aan de ontwikkelingen in Noord-Afrika en Japan. En kernfysicus en Midden-Oosten deskundige Rob Viergever geeft de broodnodige duiding van deze complexe tijden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die zwarte rook was het gevolg van het gebruiken van het verkeerde zeewater, zo is onlangs vast komen te staan. De Japanners hadden nog een voorraadje zeewater liggen dat inheemse toeristen hadden meegebracht uit de Golf van Mexico. Het hoge koolwaterstoffengehalte in dat zeewater gaf aanleiding tot vorming van zwarte rook. Toen dat water op was brandde het gewone zeewater weer verder en kwam er weer witte rook uit. Simpel.

Reageer
gravatar

Snap het nu helemaal, maar durf niet op de uitslag te gokken.
Was god er nog maar die had wel adviseurs ingeschakeld. Ik ben voor de winnaar.

Reageer
gravatar

Ik denk dat het te vroeg is om nu al een oordeel te kunnen vellen over deze aflevering.

We zullen het toch weer gewoon af moeten wachten.

Reageer
gravatar

De betekenis van de rook uit de kerncentrale is vergelijkbaar met die van het Vaticaan. Witte rook = Habemus Uranium. Zwarte rook = Habemus Plutonium. Of zoiets dergelijks. Het kan ook omgekeerd zijn. Maakt ook eigenlijk niet zoveel uit.

Reageer
gravatar

Om Margootje niet helemaal alleen en ongelezen te laten op deze pagina: heel erg actueel, dit Speldinitiatief: in Japan ontsnapt nu zwarte rook uit reactor 3. Niemand weet dat zou kunnen betekenen, zeker de Japanse overheid niet.
Anders dan met witte rook uit het vaticaan lijkt dit geen goed teken. Zou het kunnen zijn dat het plutonium in de ongekoelde en drooggekookte afkoelbassins brandt? Dan kunnen we daar nog veel plezier aan beleven, ook in West Europa en in Nederland. Tenzij door “Brussel” de wet van Buys Ballot tijdelijk buiten werking wordt gesteld.Wordt vervolgd, vrees ik.

Reageer
gravatar

Ik was woedend omdat ik voor niks aan de koffie zat te luisteren naar het nieuws wat niet kwam. Maar jullie waren natuurlijk ook geschokt over het nieuws uit Japan. Dat is natuurlijk achteraf gezien heel begrijpelijk.

Reageer