Geen Japanners omgekomen bij treinramp

Ook IJslanders en Amerikanen ongedeerd

Volgens de laatste berichten zijn onder de slachtoffers van de treinramp, gisteren bij Tienhuizen, geen Japanners. Ook alle in Nederland verblijvende Amerikanen en IJslanders bleven ongedeerd. Gistermiddag boorde een goederentrein met gevaarlijk chemisch afval zich met hoge snelheid in een stilstaande volgepakte passagierstrein. De eerste vier wagons werden onmiddellijk verwoest; door de ontploffingen die erop volgden werd de rest van het station volledig weggevaagd.

De zoektocht naar overlevenden binnen het rampgebied is inmiddels gestaakt. De brandweer houdt zich nu bezig met het veiligstellen van de omgeving buiten de ontstane krater met een diameter van ruim 1500 meter en met het ruimen van de lijken. Naar schatting zijn er ruim 1300 dodelijke slachtoffers, onder wie 436 kinderen. Ruim 3500 mensen raakten gewond, van wie er 2265 zeer ernstig aan toe zijn. Ongeveer 400 huishoudens zijn door de ramp dakloos geworden en nog eens 157 zullen hun tuin opnieuw moeten inrichten of op zijn minst aanharken. Zoals het er nu naar uitziet zijn alle slachtoffers en gedupeerden Nederlanders.

De Japanse premier Kan besteedde in een toespraak kort aandacht aan de problemen in ons land: “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de treinramp in Nederland en hun nabestaanden. Een klein land zal nu zijn veerkracht moeten tonen om deze grote ramp te boven te komen. Wij zijn nederig in onze dankbaarheid voor het feit dat er geen Japanners zijn omgekomen.”

Even steeg de spanning in het Land van de Rijzende Zon, toen van één van de Nederlandse Japanners een levensteken uitbleef. De 38-jarige Shuari Mokatatsu, reikidocent te Ede op enkele kilometers van het rampgebied, liet in de loop van de avond echter weten ongedeerd te zijn en zo spoedig mogelijk naar zijn vaderland terug te keren. De IJslandse minister-president Jóhanna Sigurðardóttir reageerde in een TV interview: “We hebben direct contact gezocht met premier Mark Rutte, die ons kon melden dat er geen landgenoten zijn omgekomen, dus eigenlijk valt het allemaal reuze mee. Opluchting en dankbaarheid passen ons nu.”

Bij het ongeluk kwamen volgens huidige ramingen zelfs geen Amerikanen om. Amerikaanse religieuze leiders halen opgelucht adem: “Blijkbaar hebben onze gebeden geholpen. Wellicht dat het vasthouden aan ‘don’t ask don’t tell’ toch geholpen: God heeft ons beloond voor het in toom houden van de golf van homoseksualiteit. Wederom een bewijs dat Jezus redt, en van iedereen houdt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@47

http://www.youtube.com/watch?v=BVecENKIbKg

Watnu als iedereen al van geboorteaff al won ?

Ik zou dit best wel willen toelichten, maar het forum onderwerp hierover is gelocked.

Oh wacht hiermee geef ik toch hopenlijken inzage in de reeds millenia lichtjaren bestaande Speld! forum ?

Ik bedoel, ik dacht dat jullie ook toegang hadden, daarom was ik wat minder actief op de FP.

Je kent toch wel de link:

Zie je daar wel ok ?
(de FP is veel te gecensureerd en behouden in commentaar)

Reageer
gravatar

Dat er geen Ijslanders onder de doden zijn, kan ik nog begrijpen. Dat land is immers zo kwispelturig als wat: de ene keer zelfmoord lijken te plegen (volgens mij gewoon pesterig ondergedoken, zoals kinderen die terugkomen van een schoolreisje), de andere keer keihard terugslaan.
Maar ik had van Japanners en Yanks toch wel meer solidariteit verwacht. De eersten mogen immers ons oud-Nederlandse woord tsunami gebruiken en de tweeden onze oude hoofdstad.
Zo zie je maar: als het er echt op aankomt, kom je erachter wie je echte vrienden zijn.

Reageer
gravatar

In de Japanse pers wordt overigens schande gesproken over de Nederlandse bevolking. Er worden niet eens mondkapjes gedragen. Dit is voor Japanners onbegrijpelijk, en het vertwijfelde excuus luidt vrij vertaald: ‘maar het is dan ook een andere cultuur, hè.’

Reageer
gravatar

Lieve L.J., (# 42)

Heb je wat aan mijn vervelende broertje? Ben ik een tijdje van die ramp af.

Veel kusjes van Paulientje met de Nederlandse strikjes in de Japanse vlechtjes

ks ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

@ 32 Xiwel : Wat voor knuffels zou je nou aan het hek van de dierentuin moeten bevestigen om het collectieve verdriet om Knut vorm te geven. Beertjes staat m.i. een beetje knullig. Barbiepopjes dan maar? Of Playmobil-figuurtjes?

Reageer
gravatar

‘1300 dodelijke slachtoffers’? Mogen we nog van geluk spreken, als die 1300 dan gewone ‘ongevaarlijke’ waren geweest, was het natuurlijk een ramp!

Reageer
gravatar

Dit rariteitenkabinet laat 10 km. harder rijden om door meer Tienhuizens op kleine schaal het aantal oudere auto’s en minvermogende chauffeurs daarin, van de weg te halen. Rijders in duurdere en nieuwere auto’s met 4 tot 6 airbags overleven beter, kopen dan ook weer nieuwere en duurdere auto’s met 6 tot 10 airbags. Gevolg: een koude sanering en snelle vermindering van de uitstoot van CO2. Daar is goed over nagedacht door de N.V. Rutte, Verhagen & Wilders.

Reageer
gravatar

@el-jee: maar dat heeft de regering toch al gedaan?! Men mag 130 rijden tegenwoordig. Plus 49 km/u extra om onder de invorderingsgrens te blijven: we’re on track! Zo wordt het tenminste weer zinvol.

Reageer
gravatar

Ik vraag me toch af wat de politiek wil gaan doen aan al dit zinloze verkeersgeweld. Hebben we eeuwenlang ons best gedaan om het verkeer een goede infrastructuur te geven, en dan dit. Dit botst niet alleen met een passagierstrein, maar ook met onze normen en waarden. Compleet ontspoord.

Reageer
gravatar

@29 el-jee: isniewaar; dat was in Amste…dinges, waar een leip met pannedeksels olifanten wegjoeg.
Zo komme praatjes nou in de wereld.
Paarse krokodille vange we en die gane naar Blijdorrep.

Reageer
gravatar

Ik las vandaag dag Knut, de Duitse ijsbeer, is overleden. En ja, als je iemand bij naam kent dan maakt dat toch meer indruk dan naamloze Japanners, Libiërs of Nederlanders.

Reageer
gravatar

Erg positief nieuws is dat inmiddels de stroom ter plekke weer is aangesloten. Zo positief, dat door de 10.000V het dodental met 250 is gestegen. Maar wederom geen Japanners.

Reageer
gravatar

Met dat pijnlijk ontbreken van buitenlandse slachtoffers is dit ongeluk straks hooguit nog interessant voor de lezers van kakkend Nederland. Kan niet iemand het opeisen als aanslag of zo? En anders moeten we het rampgebied misschien maar overplaatsen naar een plek die de internationale aandacht heeft. Misschien Venlo of een ander stukje Limburg.

Reageer
gravatar

Voor die Amerikaanse reli’s zit er misschien wel een stukje zingeving in, omdat ze er vanuit gaan dat ze dankzij het gebed gespaard zijn gebleven. Doet me denken aan die grap van die vent die op de Coolsingel met een paarse vlag loopt te wapperen “om de krokodillen weg te houden”. Vraag van een inwoner van Rotjeknor: Joh, er benne hier toch geen krokodille? Antwoord: Zo zie je maar, het helpt echt.

Reageer
gravatar

Ik ben écht héél blij voor al die Japanners die dit land ongedeerd hebben kunnen ontvluchten om een veilig heenkomen te zoeken in hun land van de Rijzende Zon …. eeehhhh ….nen …. Zonnen … tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Twee voorsteden van Tienhuizen, de deelgemeenten Laag-Deurpost en Oud Barnevelt zijn in één klap van hun hoofdbron van inkomsten berooft. Twee meetwagons die achter de Kyra-intercity waren gekoppeld ter meting van de plaatselijke milieuverontreiniging, zijn door de ontsporing met razende snelheid terechtgekomen in mega-varkensfokkerij Laag-Deurpost (6 verdiepingen hoog). Circa 1.260.000 hoogdrachtige zeugen, berengeile beren en magere speenvarkens kwamen om in de laaiende vuurzee. In de omliggende mega-bejaardenhuizen staan nu voor de rest van de maand barbecue, sjaslik en spare-ribs op het menu.
De hevige wind heeft vonken van deze brand doen overslaan naar kippenfarm van ondernemer Old MacDonald waar 1.273.692.479 zwaar met hormonen bewerkte eendagskuikens werden opgefokt voor verwerking door de gelijknamige fastfood-keten. MacDonald Nederland heeft het voornemen uitgesproken haar buitenlandse vestigingen in te schakelen bij het bestrijden van het acute hoendertekort. De consument moet bij het bestellen van alle McChicken varianten er rekening mee houden dat de smaak van de kip tijdelijk kan verschillen van de gebruikelijke; Duitse kippen dienen zonder hormonen te worden opgefokt en kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen zijn in Duitsland verboden, ingevolge het Reinheitsgebot van 1257 n.Chr.
LTO Nederland spreekt al van een ramp en overweegt verhaal te halen bij NS en ProRail.

Reageer
gravatar

Oelewapper Drenth (14), doe eens normaal man. Een beetje respect voor ons man. Denk nou eens na. De lul die voor één calzone met zijn opgevoerde scootertje dat hele vervelende eind naar Tienhuizen wil rijden, gaat egg niet met de trein. Veel te gevaarlijk man.

Reageer
gravatar

Eigenlijk is dit ook moeilijk voor de zendelingen, ze kunnen het niet verkopen als een straf van god. ( levert niks op ) Vliegtuig nemen kost ook veel geld. En de catwalk kleren die ze aantrekken komen ook niet meer van kinderen.

Reageer
gravatar

Ja, het hemd is nader dan de rok ! Gelukkig bevonden
zich onder de nederlandse slachtoffers geen inwoners
van ons huizenblok; ook dat stemt ons dankbaar !
Maar het mooiste is toch dat ik zelf niet tot de slacht-
offers behoor; ikke, ikke, ikke en de rest kan eh ……

Reageer
gravatar

in de planologie kennen we het NIMBY (Not In My Backyard) principe. Dit lijkt me een typisch geval van een NIMBY maar dan op mondiale schaal.

Reageer
gravatar

Ik vind eigenlijk het ontbreken van een mogelijkheid om een vraag te formuleren voor dem stelling an dit moment.

Mijn suggestie is :
waarom ?

http://www.youtube.com/watch?v=uvf98gvkZDI

(edit; ja ik zie ook dat de zin niet echt klopt, maar dat maakt het kunst)

(Edit 2: en het aangeven dat het kunst was maakt het niet meer kunst, maar dat an sich zou het weer kunst kunnen maken, erm, lastig.)

Reageer
gravatar

Wederom een misselijk makend artikel van de speld, waarin bittere ernst met een grimlach wordt verhaald.

Een vraag bij een ramp met dergelijke omvang blijft toch natuurlijk wel altijd:

Waar worden de overlevenden begraven ?
(vrij naar man bijt hond)

Reageer
gravatar

Onder het chemisch afval in deze trein, bevond zich ook de geleegde inhoud van mijn chemisch toilet.
Hopelijk komt er snel een ingelaste uitzending van het journaal, zodat ik de status van mijn storting weet.
Bovendien hoop ik dat er snel een no-fly zone wordt ingesteld boven de betreffende rampplek.

Reageer