Scholieren: ‘Haarlem is hoofdstad Noord-Holland’

Kwaliteit onderwijs holt achteruit

Zestig procent van de Nederlandse scholieren denkt dat Haarlem de hoofdstad van Noord- Holland is. Dat blijkt uit een onderzoek naar de algemene ontwikkeling van scholieren in ons land. Onderzoeksbureau Motivaction testte 2500 middelbare scholieren op hun algemene kennis. Volgens tachtig procent van de ondervraagden is Drs. P. nog in leven, was Julius Caesar nooit keizer en zou een spin geen insect zijn. Slechts een vijfde van de scholieren wist dat een dolfijn een vis is.

Jeroen Dijsselbloem, onderwijswoordvoerder van de PvdA, noemt de uitkomsten schokkend. Hij wijt het gebrek aan algemene kennis aan falend beleid uit vorige kabinetsperiodes: “Als het merendeel van onze jongeren niet meer weet dat Amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland is, dan is er iets goed mis in ons onderwijssysteem. De kwaliteit van het onderwijs holt nog steeds achteruit en we plukken nu de gebakken peren van de fouten uit het verleden. We zullen zowel in het primair als in het voortgezet onderwijs veel meer nadruk moeten leggen op kennisoverdracht, want ik leg me er niet bij neer dat onze scholieren denken dat een dolfijn een zoogdier is.”

Sophie Driesenaar (17), scholiere op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, is niet verrast door de reacties uit de politiek: “Als je decennialang het hele onderwijs in Nederland vakkundig naar de knoppen helpt, moet je niet raar opkijken wanneer politici hun provinciehoofdsteden niet meer kennen.”
Dijsselbloem is van plan kamervragen te stellen over de hoofdstad van Noord-Holland: “Ik hoor nu van verschillende kanten tegenstrijdige berichten en ik wil gewoon dat dit opgehelderd wordt. De inwoners van Haarlem hebben daar recht op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De hoofdstad van Noord-Holland is Haarlem, een dolfijn is geen vis maar een zoogdier en een spin heeft acht poten en is dus geen insect. Er zijn zoveel fouten in dit artikel.

Reageer
gravatar

OH MY GOD!!! Ik lach me kapot om dit artikel. wel 2 jaar later maar wow wat hoop ik dat ze jou ontslagen hebben dat je zo,n artikel online durft te zetten. Zo zie je maar weer dat mensen je van alles wijs kunnen maken laten we Nederland lekker dom houden.

Amsterdam is de grootste stad en de Hoofdstad van Nederland maar HAARLEM is de hoofdstad van Noord-holland,

Reageer
gravatar

… Het is toch bij de wilde spinnen af … dit artikel is al ruim een jaar oud …gaat die IJs(sel)bloem kamervragen stellen … als of je dáár ook maar enige kans loopt op een zinnig antwoord … de meesten daar hebben niet meer dan 8 jaar lager onderwijs genote …

Reageer
gravatar

”Als het merendeel van onze jongeren niet meer weet dat Amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland is, dan is er iets goed mis in ons onderwijssysteem”

EPIC FAIL Amsterdam is de landelijke hoofdstad maar Haarlem is de provincie hoofdstad van Noord-Holland.

Reageer
gravatar

Ik ben toch wel positief gestemd. In ieder geval weet men dat Haarlem in Noord-Holland ligt. Als men aldaar nu eens stopt met te beweren dat de Maple Leaf Rag door Bach werd gecomponeerd, dan gaat het de goede kant op.

gravatar

@ disclaimer niet lezen:
Bij mijn eerste bezoek hier (een paar weken terug) had ik binnen 3 regels door dat er iets geks aan de hand was. Een paar keer klikken, en toen kon ik er hard om lachen en heb ik zeer genoten van de overige artikelen.

(Dat iemand die eerst over het artikel in discussie gaat, en na het lezen van de disclaimer dan maar verkondigt dat de hele Speld niet leuk is, is wat
kinderachtig.. naar mijn mening).

Reageer
gravatar

Kom op zeg, De Speld is echt wel echt. Ik heb begin van het jaar nog op marktplaats zo’n nieuwe treinset besteld, met blaadjes, sneeuw en willekeurige vertragingen. Van een hele betrouwbare leverancier dus De Speld verkoopt echt geen onzin.

Er was wel iets misgegaan met de post, was naar Almere gestuurd ofzo, Ronnie Toberstraat, ik heb de spulletjes namelijk nog niet in huis, maar de verkoper P1etje P4k (leuke naam trouwens!) en ik hebben regelmatig mailcontact en nu ik nog een keer betaald heb komt het er echt aan. Morgen geloof ik. Ik laat het jullie nog weten!

Kuz.

Reageer
gravatar

Hij komt ook uit Limburg, net als Charlie Chaplin! Niet alleen de jeugd van tegenwoordig weet niet meer wat algemene ontwikkeling is, ook de oudjes laten het afweten.
@ Dhr. Henk. Atlantis wordt binnenkort herontdekt en niet in Flevoland kan ik u vertellen.

Reageer
gravatar

Je vergeet te melden dat charlie chaplin fan van hem was.
en dat 12% scholieren denk dat hij uit limburg kwam.

Reageer
gravatar

@Egbert #104: Het Flevolandse volkslied schijnt wel te beginnen met een frase: “Onder Hollandse luchten”
Zodat de ene provincie zich onderdanig betoont aan de andere.

Reageer
gravatar

Wat niet uit dit onderzoek vermeld wordt, en wat ik nog veel kwalijker vindt: 88% van de middelbare scholieren denkt dat Adolf Hitler in de periode 1933-1945 de alleenheerser over Duitsland was, een gruwelijk bewind voerde en miljoenen doden op zijn geweten heeft. Hij zou, zo denkt bovendien nog eens 74% van de scholieren, ook de belangrijkste aanstichter van de Eerste Wereldoorlog geweest zijn.
Hiermee doen we deze geniale joodse kunstschilder schromelijk tekort: in het Schickelgrüber-museum in München is pas weer een schitterende tentoonstelling over zijn werk geopend!
het gaat inderdaad bergafwaarts met de algemene ontwikkeling van onze jeugd!
(Wilders vergelijken met Hitler gaat daarom ook werkelijk volledig mank!)

Reageer
gravatar

En Almere is de hoofdstad van Flevoland. Toch? Oh wacht, Flevoland is geen provincie en hoort bij de provincie Randstad. Ja, zo was het. 😛

Reageer
gravatar

@ 100 t/m 202. Jullie zijn één meervoudig schizofrene gast, en wel de broer van Benno Baksteen: die nicknames hangen allemaal half uit die oranje frames.

(… en ik ben zelf óók niet trots op de gaandeweg verminderde kwaliteit…)

Reageer
gravatar

Zou eenieder die het niet gezien hebben van de disclaimer als excuus gebruikt, zich even willen beseffen dat een site er niet eens altijd in een disclaimer voor waarschuwt dat de informatie die erop staat onzin is? En dat deze mensen dus net ietsje te makkelijk informatie van het grote boze internet opzuigen?

Wel eens de disclaimer van Wikipedia gelezen trouwens? 🙂

Reageer
gravatar

@loko: jij vindt altijd maar dat ik ruzie zoek, waarom toch? Ik zeg alleen dat we er bijna zijn…. en dan is het weer niet goed?! Boehoehoe. Snif, snif.

Reageer
gravatar

Beste Hieperdepiep,

Vandaag publiceerde de Speld : Jemenitische president Saleh steunt oppositie; Dictator wil broodnodige hervormingen doorzetten.

Persoonlijk ben ik van mening dat met dit droevige nieuws niet gespot moet worden, maar belangrijker is natuurlijk wat jij ervan vindt.

Reageer
gravatar

nog 2 en we hebben 200 !

Reageer
gravatar

Prettig zoveel reacties. Geeft aan dat dit provinciale probleem echt onder de mensen speelt.

Reageer
gravatar

@Jeettje

Bikkelhard, om mevrouw Hieperdepiep pardoes te dumpen, net nu ze eindelijk weer eens een vent aan de haak dacht te hebben geslagen om op te vitten en om hem het leven anderszins zuur te maken.

Aan de andere kant: je komt hier ook voor je lol.

Verder: we zijn hier allemaal te gast bij De Speld.
Laten we de server en de electriciteitsrekening van onze gastheren een beetje ontzien.

Ex communicado is dus ook hopelijk echt ex communicado.

Reageer
gravatar

Jij durft…. Mensen kanker toewensen en dan durven zeggen dat IK niet correct bezig ben? Pfiew! Verder is mijn ‘gezwatel’ hooguit maternalistisch. Ik ken je inderdaad niet, maar wat hier zoal langskomt is zo kinderachtig dat ik me een vrij goed beeld kan vormen van wat voor iemand jij bijvoorbeeld bent.

Reageer
gravatar

@Hieper: mijn laatste bericht aan jou: wie denk jij wel dat je bent? Paternalistisch en moralistisch gezwatel, veroordelen van mensen die je niet kent en dan zogenaamde goede raad geven?

Nee, je bent niet correct bezig, je bent zeer onvolwassen bezig.
Niet nodig verder te reageren: voor mij ben je ex communicado.

Reageer
gravatar

Ach, met galgenhumor is niks mis. En sommige uitvaarten zijn een genoegen om aan deel te nemen.
Maar zo’n plotselinge dood is lastig: als mensen langzaam doodgaan kun je nog eens over een toespraak nadenken en soms ook overleggen.

Reageer
gravatar

Dat spijt me heel erg voor je. Twee mensen in korte tijd verliezen is niet niks. Anders gun je jezelf een rustige avond en schrijf je morgen iets voor hem. Dan doet je onderbewuste het werk wel voor je.
Oprecht veel sterkte gewenst!

Reageer
gravatar

Op Hieperdepiep er zijn geen jullie. En ik ben geen nepper. (heb het moeilijk om het verhaaltje te verzinnen voor de do0de kees)
Ze laten de man met de hartaanval niet langer boven de grond liggen. Ook heb ik nog deze dag iemand verloren. (tegen een boom gereden)

Reageer
gravatar

Nou, ik ben anders maar wat blij met de Speld: het was het enige medium dat het aandurfde om bekend te maken dat het WK voetbal voorgekookt was door de oppermachtige FIFA. Als dat niet bekend geworden was, hadden we nooit geweten dat Octopus Paul almachtig is. Eindelijk na al die duizenden jaren een helder en onomstotelijk godsbewijs, mede dankzij de voorzet van de Speld.

Hulde daarvoor. Vuvuzela, zoals wij Octopus Paulianen zeggen.

Reageer
gravatar

Hieperdepiep Disclaimer
De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Speld.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Speld.nl openbaar gemaakte publicaties.
Meent u dat Speld.nl uitingen bevat die onrechtmatig zijn jegens u of uw onderneming,

Reageer
gravatar

Hieperdepiep Heb vandaag gehoord dat ik een ….. En Hieperdepiep we zijn geen jullie. Snap je niet, dat wij niet met elkaar vergeleken willen worden. (Kom op doe rustig, moet een verhaaltje schijven voor een dode)

Reageer
gravatar

Op welk argument ga ik precies niet in? Of heb je het tegen Paulus/Pauline? En een mantra? Vertel eens? Volgens mij weet je niet zo goed wat dat is…. Bovendien, zou je zelf eens inhoudelijk op iets in kunnen gaan, maar dat durf je dan net weer niet aan? Je maakt je tijd liever vrij voor inhoudsloos gereageer op nepartikelen…… Ja, ieder z’n meug he….

Reageer
gravatar

@loko: als je dit onder ruzie maken verstaat, dan kijk je toch niet? Verder lijkt het me dat jij en je andere Speldeknopjes volwassen moet worden, maar, als jullie ook maar enigszins op weg zouden zijn, dan zaten jullie niet zo vaak op deze website.
Als jullie dit en bv dat kankerartikel humor vinden, dan wens ik de mensen die verplicht zijn met jullie om te gaan, heel veel sterkte. Voor jullie kan ik alleen maar hopen dat jullie ooit het licht zien, maar als jullie je op deze leeftijd nog zo gedragen, dan zal dat vergeefs zijn.

Reageer
gravatar

Voor iemand die totaal niet ingaat op argumenten, zijn eigen fantasiewereld op iemand loslaat en deze aan gaat vallen (stroman redenering) en verder ad nauseam zijn eigen mantra blijft herhalen maak ik geen tijd meer vrij.

Reageer
gravatar

Geen idee waar je het over hebt, maar ik hoef je persoonlijke begeleider niet te zijn, om te weten, dat je in de verste verte geen tof persoon bent, niet eens bij benadering. Waar je verder over kwettert…. Eh…. Het zal allemaal wel. Als je nog een boodschap hebt MET inhoud, dan lees ik het wel. Bij voorkeur een serieuze reactie op #148 en #161, maar ik weet niet of je dat op kunt brengen.

Reageer
gravatar

Ach loko, laat maar.
Ik schijn in een parallel universum rond te lopen met een persoonlijk begeleider Hieperdepiep, die alles van mijn doen, laten en diepste zieleroerselen weet. Daar heb ik zelfs bijzondere gaven!
Goh, ik hoop mijn parallel-ik nog eens te ontmoeten: schijnt toch wel een tof figuur te zijn: hij vertikt het om “Hoera” te roepen, tot treurnis van Hiep.

Reageer
gravatar

Says who? Of heet je soms echt Paulus Spotter? Dan hebben je voorouders namelijk goed aangevoeld wat voor nageslacht zij zouden produceren.

Met “get a life”, bedoel ik, dat Jeettje zijn (!) bijzondere gaven ook voor iets zinnigs zou kunnen gebruiken. Zo makkelijk als het is om anoniem te schelden, is het ook om vanachter je PC’tje alles te bespotten en vervolgens niets te doen. In plaats van andere mensen belachelijk te maken (of in te wrijven hoe belachelijk ze zichzelf maken), zou je ook iets positiefs kunnen doen met je leven.
Dus: get a life….

Reageer
gravatar

Hieperdepiep,

Lekker makkelijk hoor, dat anoniem schelden.

Wat bedoel je trouwens met ‘get a life’? De goede man (!) Jeettje leeft volgens mij nog steeds. Of heb jij… het is niet waar!

Reageer
gravatar

Jaja, uittentreure gehoord: ze bleven maar terugkomen. Doek open of niet.
Hoewel … de laatste tijd niet zoveel meer van gehoord, eigenlijk.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Wie kent ze niet Heintje en Sylvain Poons in “Omdat Ik Zoveel Van Je Hou”. Ik heb dit lied heel vaak voor de laatste keer gedraaid.

Je bent niet mooi, je bent geen knappe vrouw
Jouw nagels zijn voortdurend in de rouw
Toch wil ik van geen ander weten
Omdat ik zoveel van je hou
Al zit je pak niet altijd eerste klas
Toch ben ik danig met jou in mijn sas
Wil van een ander nooit iets weten
Omdat ik zoveel van je hou
Wat verdriet mooi ben je niet
Zeker niet als je kijft
Ben geen plaat, schoonheid vergaat
Alleen de lelijkheid die blijft
Daar mot je maar aan wennen
Al zijn je kleren dan niet van satijn
Al doe je echt niet aan de slanke lijn
Toch wil ik van geen ander weten
Omdat ik zoveel van je hou
Al zijn je haren slecht gepermanent
En is het gebruik van zeep jou onbekend
Toch zal ik jou niet willen ruilen
Omdat ik zoveel van je hou
Lief en leed, zoals je weet
Deel ik altijd met jou
Ik weet heel goed hoe jij dat doet
Je geeft de narigheid aan mij
Dat heb ik steeds geweten
Al ben je dan vaak een rare man
Al denk ik soms dat je enkel schelden kan
Toch kan slechts Magere Hein ons scheiden
Omdat ik zoveel van je hou

Reageer
gravatar

Disclaimer van een Speld-reageerder:

Let op! Van De Speld gaat een verslavende werking uit!
Het Heintje Davids-effect is onontkoombaar !!

Reageer
gravatar

Hieperdepiep (148),

Het onderwijs in ons land behoort nog steeds tot de top-tien van de wereld. Pas als je dat bedenkt, proef je de humor van het artikel. Veel humor bestaat immers uit omkering.

p.s.
De Gewiekste Omkeerder G.W. uit V. zou een groot humorist zijn geweest, als hij niet zou geloven in zijn eigen verdraaiingen van de werkelijkheid.

Reageer
gravatar

Moe-maker-moe (# 129),

Uit ervaring weet ik dat een gezonde man van die paar seconden dat het moemaken feitelijk duurt, echt niet moe wordt, ofschoon hij doorgaans direct erna in slaap valt.

Reageer
gravatar

@tsktsk: waar blijven je stijlbloempjes nou?
@Drenth: moet ik ongelukkig zijn met mijn leven, om het eens te zijn met sommige zaken?
Het onderwijs IS slecht, kennelijk niet zo slecht als in bovenstaand artikel wordt geschetst, maar om nu iedereen, die hier serieus op reageert belachelijk te maken. Zou eerder denken dat jij ongelukkig bent met je leven en dat je je op deze manier nog wat voelt. Zo, vanachter de computer is het erg makkelijk… Maar goed,
geniet van dit lichtpuntje in je bestaan en denk aan hoe mensen die hier voor het eerst komen zich voelen door jouw prettige commentaren (en die van je medeprikkers).
Daarnaast: als de mensen, die reageren, wel ongelukkig zouden zijn, doe jij er nog een schepje bovenop. Waarom? Horen je ouders je niet te leren dat lachen om mensen, die niet zo slim zijn als jij, niet kan? Tenminste, als je iets van beschaving in je hebt?
Prettig weekend nog en sorry, dat ik me niet in jullie humor ten koste van anderen kan vinden.

Reageer
gravatar

@Hiep: Jullie? tsktsk, waarlijk: ik proef frustratie.

Komt ervan als je geen echte koffie drinkt.

@Drenth: of toch een onbespoten Alfa-biertje maar?

Reageer
gravatar

@ Hieperdepiep,

Geweldig, ik ben er met boter en suiker ingegaan!

Ik zag je al helemaal voor me: een rancuneus mens, ontevreden met zijn leven, zijn verleden en zijn toekomst (of moet ik zeggen haar toekomst), zonder gevoel voor humor, die De Speld ziet als het laatste elitaire bastion van de linkse kerk, die (laat daar geen misverstand over bestaan) de schuld is van jouw ellende.

Satire is overdrijven, maar overdrijven is tricky, je kan te ver gaan.

Die Senseo heeft je de das omgedaan.

En wat die bitterballen en dat bier betreft, geef mij toch maar een onbespoten wortel en een biologisch linksdraaiend glaasje rozebottelsap, want ik moet nog bakfietsen.

Reageer
gravatar

Ach, Jeettje, waarom reageer je dan toch zo… tsja, fel?
Wat de bitterballen en het bier betreft: dan kun je nog lang wachten, de elite viert zo toch geen feest? Bovendien zijn jullie te druk met het bestraffen van stupiditeiten, zou jullie daar nooit vanaf willen houden!
Ennuh, ceterum senseo quod Speldem delendam esse, maar helaas moet ik daar dan weer even op wachten geloof ik. Ik zal er eens een Kamervraag over stellen…

Reageer
gravatar

Sorry, Jeettje, ik zie net dat ik ook een fout uit jouw tweede reactie op mijn schrijven (ja, als je gefrustreerd bent, maak je sneller typfouten) heb opgenomen in mijn reactie. Dat was niet de bedoeling. Nu ik trouwens teruglees wat je in #140 schrijft, vraag ik me wel af, waar jij vindt dat je stijlbloempjes in verwerkt hebt? Niet in een post hier, neem ik aan….

Reageer
gravatar

Ach Hieper, ik ga geen discours aan over typefouten: die maakt iedereen, en verder zie ik niet wat je bedoelt.

Maar de richting die jij nu inslaat, lijkt verdacht veel op iemand die hier al eerder geprobeerd heeft de zielige Henkie uit te hangen door te snotteren over de “superioriteitsgevoelens” van de “elite”.

Iets bespotten wat bespottelijk IS, heeft niks met beter voelen te maken, dat is hineininterpretieren.
Ergo: het zegt méér over degene die het argument hanteert. Je ziet: jij-bakken hebben een boemerang effect.

Naïviteit? Kom zeg; eerder stupiditeit: primaire reacties zijn van groot nut om het vege lijf te redden, maar in de grote boze buitenwereld kan dit soort naïviteit akelige gevolgen hebben: verkeerde leningen en contracten afsluiten. Projecten starten met onrealistische doelen die daardoor te duur worden en nooit goed afgemaakt, dat soort dingen. Zie ik elke dag in mijn werk.
Onderzoeken hoort ook bij leren, goedmoedige plaagstootjes zijn gepermitteerd.

Wij wachten overigens nog steeds op het bier en de bitterballen: leuk dat je je eronderuit probeert te kleppen, maar dat gaat niet lukken.

Reageer
gravatar

Jeetje, Jeettje, dat je dat nog moet vragen.
De aanhef in #138 zal ik als een typfout beschouwen, het eerste werkwoord na de : ook, maar door de werkwoordsvorm in de laatste zin, val je aardig door de mand.

Verder: nee, hier spreekt geen buitenlander (maar dit is een relatief begrip zoals je weet), noch een PVV’er, maar iemand, die het een beetje meelijwekkend vindt, dat jullie je beter lijken te voelen, door het bespotten van anderen, die in hun naieviteit reageren.

Hoe dan ook: een fijn weekend gewenst! Ave, zoals onze goede vriend J.C. (die overigens geen keizer geweest is, maar dat weet jij best) gezegd zou hebben.

Reageer
gravatar

“Aan jouw tekst te lezen”: spreek/schrijft hier een buitenlander? Dit is hiphop-taal.

Hoe bedoelt je Hieperdepiep? Kun je het niet lezen of begrijpen? Of heb je les gehad nieuwe stijl, zodat je stijlbloempjes niet herkent?

Leg eens uit? Staan lidwoorden verkeerd? Bijvoeglijke naamwoorden of zijn werkwoordsvormen niet goed vervoegd?
Roept u maar.

Reageer
gravatar

Hou Hieperdepiep, zeer simpel: dat de stemmers op de PVV óók niet de disclaimer van die partijbeweging hebben bekeken.

Daarin lijken ze nogal op de hier op hoge toon plempende scholiertjes die feit en fictie kennelijk nog niet hebben leren scheiden.

Dus ook scheikunde word abominabel onderwezen, mogen we hieruit concluderen.

Reageer
gravatar

@134: PVV-er zeker? Het is natuurlijk andersom, maar weet u veel. En ook waarschijnlijk niet dat het een deelgewest is van Apelsfoort – West. Grenzend aan Amersdoorn in het zuidzuid oosten ten oosten.

Maar dan nog: uw deelgewestelijk deelgemeenteraadslid heeft het te druk met het afspelen van bandjes met arabische muziek in het streekvervoer om iets te hebben om tegen te protesteren. Hij of zij is verdraaid vaak afwezig.
Werkt wel lekker door zo.

Reageer
gravatar

..AMSTERDAM Op veel plaatsen in Noord-Holland hebben relschoppende scholieren maandag een spoor van vernieling achter zich gelaten. Eenentwintig scholieren werden aangehouden..Ook op andere plaatsen in Noord-Holland was het onrustig.

Reageer
gravatar

Jazekers Hieperdepiep, ik sluit mij helemaal bij Drenth aan, die nog vergeefs op zijn pizza zit te wachten door deze betweter ellende.
Valt me trouwens tegen dat je niet over PVV-stemmers begint, want je aanloop is veelbelovend.

Doet mij maar een portie bitterballen erbij.

Reageer
gravatar

@ Hieperdepiep,

“toevallig niet in de disclaimer gekeken” vind ik een zwak excuus van mensen, die – misschien ondanks een of andere opleiding – niet in de gaten hebben dat hier van-dik-hout-zaagt-men-planken-satire wordt bedreven, en die als door een spin gebeten op hun toetsenbord beginnen te rammen, dat dat beest geen insect is.

Maar elke aanleiding tot een feestje is er een; doe mij maar een bier.

Reageer
gravatar

Ja, echt geweldig! Mensen, die toevallig niet bij de disclaimer kijken, slecht onderwezen noemen.
Gelukkig zijn er ook nog ervaren Speldenprikkers, die slecht onderwezen edoch bet-wetende Nederlanders op hun nummer kunnen zetten! Laten we een feestje vieren en toosten op de echte betweters, goed?

Reageer
gravatar

Geweldig: deze pagina ontpopt zich als een ware magneet voor slecht onderwezen edoch bet-wetend nederland. 🙂

Mensen, jullie hebben het mis, en die ik-weet-het-beter reflex is met enige training in “zelf nadenken” wel degelijk te overwinnen.

(En De Speld heeft altijd gelijk.)

Reageer
gravatar

Heerlijk die pizza, je hebt tegenwoordig een Italiaanse Pizzakoerier nodig in Nederland om Apelfoort te kunnen vinden. Voor morgen een Quattro Stagioni graag op hetzelfde adres!

Reageer
gravatar

Had hier iemand een Pizza Ragni e Delfini besteld? Ik dacht dat het in de hoofdstad van Noord-Holland moest zijn, Amsterdam. Maar als ik het bovenstaande zo lees, hebben ze me dat verkeerd geleerd. Dan is Apelfoort de hoofdstad van Noord-Holland…
Schiet lekker op zo. Ik kom er aan, Drenth.

Reageer
gravatar

#Opa: draaft u niet een beetje door? 16 uur werken??? Was het alle dagen zondag dan?
Zo zie je maar weer dat je de leuke dingen uit je jeugd uitvergroot: de zomers waren altijd strakblauw, de aardbeien als meloenen zo groot en zoet en het regende nooit.
En Sinterklaas bestond nog.

Reageer
gravatar

Vice-admiraal Maarten,

U vergeet te vermelden, dat de Grote Leider ook erg blij is dat het neo-religieus en -liberaal cabaret Rutte het volk terugvoert naar de oude vertrouwde Nederlandse cultuur van onbezorgde, altijd zonnige tijden toen wij de moslims in ons Indië er nog flink onder hielden met knoet en karabijn. Zoals het hoort.

Dat waren nog een tijden.

Werkvolk dat nog wist wat zes dagen per week zestien uur per dag werken was. Er waren toen bijvoorbeeld nog geen Marokkanen die massaal voor onze belastingcenten het hele jaar zogenaamd ziek of arbeidsongeschikt zitten te wezen.

Toen rijken zich nog gewoon konden verrijken, zonder al dat vervelende gezeik uit de linkse kerk.

Toen van Lutjegast tot Schemerveen alle Nederlanders nog allemaal sprekend leken op dè enige echte Nederlander met geblondeerd haar en we verzekerd waren van de veilige normen en waarden van de joods-christelijke dwangcultuur.

Reageer
gravatar

@Meester Gekke Gerrit. Van dat serieus geloof ik dus gewoon niet. Als je op school “serieus” leert, dan is het dus in het echt “sirieus”, net zoals het ook “minitieus” is.

Reageer
gravatar

@97/102Puck. Het blijft me verbazen: mensen die wel een mening hebben maar niet weten waar de inhoud over gaat.
Overigens is het serieus en niet sirieus, kijk maar na op Wikipedia wijsneusje.

Reageer
gravatar

Dit las ik ook al in de Pers, maar volgens mij klopt er helemaal niets van. Een spin is wel een geleedpotige, maar geen insect. En een dolfijn is écht wel een zoogdier. Die speld begrijpt er helemaal niets van. En dan roepen ze dat ze betrouwbaar zijn. Net zo betrouwbaar dan de PVDA zeker!!

Reageer
gravatar

Terug van een paar dagen weggeweest in retraîte en verdulleme weer een hoop gemist. Een heleboel kaalslag rond ene D’IJsselbloem (uit IJsselstein?) die namens de politiek constateert dat het onderwijs in Nederland is afgezakt tot bedroevend niveau. Terwijl dat afzakken toch is gestart door de verzamelde politiek. Met het CDA voorop; de dominante KVP-kern houdt sinds mensenheugenis -in ieder geval sinds Primaat Romme en Paus Pius XII- van een domgehouden, en domblijvende doch hardwerkende bevolking. Niet klagen maar dragen. Studeren is straks weer alleen weggelegd voor de kinderen van vermogenden; hersens of niet.
Maxime Verhagen was pas weer een paar dagen in de leer bij de CDA’se partij-ideoloog, hem zijn resp. de oren en de brillenglazen gewassen en hij ziet nu weer alles heel duidelijk voor zich: méér domheid en dus nog meer volgzaamheid bij het kiezers/klootjesvolk, dus meer bezuinigen op onderwijs en de vrijgekomen sommen overmaken naar de lobbyende companen van Elco Brinkman, die een volledig geasfalteerd en volgebouwd Nederland voorstaan met op elk industrietrerrein een zelfsmeltende kerncentrale. Deze slimme grootverdieners wonen natuurlijk zelf allemaal al in fiscaal veiliger gebieden, zij hebben zich geheel weggecijferd uit het overbevolkte Nederland. Cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen verdomd goed cijferen. Het is fijn en van ouds vertrouwd voor de KVP als driekwart van de bevolking straks niet meer tot tien kan tellen en ook niet meer kan lezen. Hals- und Beinbruch en tot ziens in/onder Rutte II

Reageer
gravatar

Greppelslet,

Je hebt het begrepen. Je bent een persoon naar onze harten. We hebben Petrus al bevolen om jou te zijner tijd direct door te laten.

Namens het genootschap mono- en multigoden en -godinnen,

P. Zeus
co-oppergod met Jupiter en Jahweh
Olympus in Thessalië (hemels Griekenland)

Reageer
gravatar

@109 Iets minder sarcastisch, Liesje, dan is jouw reactie niet van die van een echte speldenaar te onderscheiden.

Wat ik raar vind is dat veel mensen denken dat de Maan om de Aarde draait, té idoot, ik heb op school geleerd dat niet de Maan, maar de Zon om de Aarde draait… en dat kan je ook zien, als het niet bewolkt is.

Reageer
gravatar

@Lies. Ik herhaal de vraag van de gewone man op 106: lees jij wel eens disclaimers? Ik verzeker je dat dat verhelderend werkt en hier kan het je helpen te voorkomen dat je je nog belachelijker maakt, dan je tot nu toe gedaan hebt.

Reageer
gravatar

@Lies. Heb jij trouwens aandelen Google ofzo, dat je hun site als jouw website bestempelt? Onder het motto: alle wijsheid komt van het Nederlandse onderwijs en zijn toeleveranciers, Google en Wikipedia, zeker?

Reageer
gravatar

H’m, dan hoop ik dat je wat beter hebt leren rekenen dan normaal: bij de Aldi is het bier goedkoper dan bij AH.
Nee, dat is geen stelling (Pythagoras dronk trouwens geen bier) maar een feit.

En mijn kinderen zijn geheelonthouder: je denkt toch zeker niet dat ik ze blootstel aan het Nederlandse onderwijs?

Dat doe je je kroost niet aan.

Reageer
gravatar

@108 goh, zo te horen ben jij 1 van die slimme mensen..
“zopen we ons er doorheen” is inderdaad ook wel te merken al die onwijs intelligente kinderen die zich coma zuipen. bedankt voor het voorbeeld, zal er wel wat mee doen!

Reageer
gravatar

Ja natuurlijk zijn spinnen insecten: ik sla insecten altijd dood. Spinnen ook dus; al heet-ie 16 poten. In mijn huis geen polonaise.

Het VWO is dus ook al aangetast. Nou dat klopt dan wel: voorbereid op de totale onzin van de universiteit.
Vroeger zopen we ons door die tijd heen om niet helemaal gek te worden, maar dat schijnt ook al niet meer te kunnen.

Reageer
gravatar

Ja natuurlijk zijn spinnen insecten: ik sla insecten altijd dood. Spinnen ook dus; al heet-ie 16 poten. In mijn huis geen polonaise.

Het VWO is dus ook al aangetast. Nou dat klopt dan wel: voorbereid op de totale onzin van de universiteit.
Vroeger zopen we ons oor die tijd heen om niet helemaal gek te worden, maar dat schijnt ook al niet meer tekunnen.

Reageer
gravatar

Betweters Liza, Lies en andere arrogante figuren,

Wij goden hebben destijds na ampel overleg met elkaar besloten om de spin als insect te scheppen.

Geloof jij nou aardse boekjeswijsheid of zij, die jou en de rest geschapen hebben? Je spint hiermee geen goed garen bij de opperwezens en straks bij Petrus. Als je dat maar weet.

Namens het genootschap mono- en multigoden en -godinnen,

P. Zeus
co-oppergod met Jupiter en Jahweh
Olympus in Thessalië (hemels Griekenland)

Reageer
gravatar

@105: ik zeg niet dat je niet bij de slimme mensen behoort. Ik zeg dat het onderwijs wat je gehad hebt niet deugt. Daar kan jij niets aan doen. Wees blij dat je hier op de Speld ook het andere leven leert kennen.
Lees je trouwens wel eens disclaimers? In natuurkundige boeken en zo? Want in disclaimers schuilt de waarheid van de wereld!

Reageer
gravatar

aha, dus ik als vwo leerling behoor dus niet bij de slimme mensen in nederland die ‘goed’ onderwijs hebben gehad.
wat wil die man duidelijk maken? dat ik dom ben terwijl er al mijn hele leven is duidelijk gemaakt dat een spin geen insect is, dat Haarlem de hoofdstad is van Noord-Holland i.p.v. Amsterdam enz. en dat dus alle informatie in natuurkundige boeken over spinnen en zoogdieren niet kloppen? wauw, heb ik zo’n stuk van mijn leven gemist ofzo?

Reageer
gravatar

Ik vind het een beetje onaardig, dat gehak op mensen die geloven wat ze op school hebben geleerd. Het is niet iedereen gegeven om goed onderwijs te krijgen. Dus vanaf nu geen mensen meer plagen die inderdaad geloven dat Haarlem de hoofdstad is van Noord-Holland, en van die dolfijnen en spinnen en zo. Ik vind het al heel wat dat ze iets onthouden hebben, ook al vinden we het niet allemaal goede antwoorden.

Reageer
gravatar

Een zeer opvallend kenmerk is dat een spin acht poten heeft terwijl een insect er maar zes bezit.
De ogen zijn ook verschillend. Insecten hebben twee samengestelde (facet) ogen terwijl spinnen vaak meerdere op zich zelf staande enkelvoudige ogen met lenzen hebben. Spinnen hebben meestal acht en soms zes ogen.
Spinnen hebben geen antennen en geen vleugels, insecten wel.

nog steeds overtuigd dat een spin een insect is?

Reageer
gravatar

Weet jij wel zeker dat die twee extra poten geen verband houden met die ‘andere ogen’? De ogen van de spin zijn waarschijnlijk veel slechter dan van een vlieg. Daarom draagt de spin een bril. Die heeft twee poten. Daarmee zijn de twee extra poten logisch verklaard, toch?

gravatar

@loko plaatjes overtuigen mij niet, jullie denken sirieus dat amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland is?

Reageer
gravatar

Daar heb je er al weer een op #97.

Reageer
gravatar

Misschien moet Jeroen Dijsselbloem eens terug naar school om te leren dat Haarlem wel de hoofdstad van Noord-Holland is, dat een spin geen insect is, dat een dolfijn geen vis maar een zoogdier is. Mensen die sirieus denken dat dit artikel klopt, denk eens even na en kijk eens op google of wikipedia hoe vreselijk dom dit artikel is. Moet je nagaan dat dus 40% echt denkt dat een spin een insect is, wat zielig.

Reageer
gravatar

@Haes: laat Marlous nou maar: ze heeft een mening waarvan ze zeker weet dat het de goeie is en dat komt niet zo vaak voor bij reageerders.

Amsterdam hoofd…. nou ja, en dan nog vragen of dit een grap is: ik vind hem hééél sterk.

En maar niet door hebben dat woordvoerders Onderwijs per definitie onzin moeten reutelen.
Die Dijsselbloem is wat dat betreft het licht in de duisternis: hulde voor die man! Wat zeg ik: een standbeeld!

(ben benieuwd hoe lang hij nog wordt gedoogd: een politicus die zegt waar het op staat: oeioei)

Reageer
gravatar

Lieve FRRR op 94,

Dat kan niet, want ik heb hier mijn mopje (over mijn juf) nog niet verteld !!!!

Kusjes van Paulientje
ks ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

@Haes, Telegraaf reacties zoals die van Marlous zijn brilliant!
Speciaal voor deze groep reageerders, stel ik voor om de naam van ‘de Speld’ te veranderen in ‘de Roeptoeterbode’.

Reageer
gravatar

@Marlous. Plemp jij altijd je commentaar zomaar in het daarvoor bestemde vakje, zonder eerst de andere reacties te lezen?

P.S. @iedereen. Ik begrijp ook wel dat bovenstaande opmerking volstrekt nutteloos is, want Marlous zal hem nooit zien, maar ik kon het toch niet laten.

Reageer
gravatar

Is dit een grap? Volgens mij is er iets goed mis met Jeroen Dijsselbloem als hij denkt dat Amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland is, dat een dolfijn een vis is en dat een spin een insect is….misschien kan hij beter even terug de schoolbanken in. Ik ben het volledig eens dat het onderwijs moet worden verbeterd, maar als een onderwijswoordvoerder dit soort domme dingen roept vraag ik me af waar het heen moet met het onderwijs. Dat is pas schokkend.

Reageer
gravatar

volledig met Sarina eens! ben teleurgesteld in de onderwijs en wetenswaardigheid van de politici(in dit geval Dijselbloem) van deze tijd,,, Amsterdam hoofstad van N-Holland??? oerdom zeg!

Reageer
gravatar

Dolfijnen hebben net als eenden flippers en leggen dus eiers.

Dat van Haarlem ligt wat lastiger. Ik snap de verwarring wel. Feitelijk is nog altijd Alkmaar (sinds 1573) de hoofdstad van Noord-Holland. Helaas wilden de provinciale politici (met hun dure huizen in Aerdenhoudt) niet zover van hun ‘werk’ wonen en werd het provinciehuis in Haarlem gebouwd. Amsterdam vonden ze destijds ook nix en was toen al hoofdstad van Nederland.

De echte verwarring is ontstaan door het middelste kabinet Balkenende. Die besloot om Den Haag de hoofdstad van Nederland te maken, waardoor Amsterdam de hoofdstad van Noord-Holland kon worden. Ze zijn al bezig aan de bouw van de Ziggo-dome. Maar dan nog blijft natuurlijk Alkmaar gewoon de hoofdstad.

Want als je maar van alles de hoofdstad maakt waar het bestuur zit, dan wordt het een zootje. Dan zou nu Wognum de hoofdstad van Medemblik zijn, Sacramento de hoofdstad van California en Abuja de hoofdstad van Nigeria.

Het zit dus niet in het onderwijs, maar in de politici die maar lopen te knoeien met hun hoofdstedelijk beleid.

Reageer
gravatar

Zelfs in 1400 was het onderwijs niet best …

Groningen als provincie bestaat inderdaad niet. Het is alleen Stad met een heleboel uiterwaarden, die we vrolijk kaalplukken.

Er is trouwens al jaren een project aan de gang om Friesland onafhankelijk te maken. Ieder jaar gaan we een weekje graven langs de grens en als we klaar zijn laten we het afdrijven richting eilanden.

Reageer
gravatar

Natuurlijk is Haarlem de hoofdstad van Noord Holland. Ik kan het weten want ik kijk al heel wat jaartjes toe vanaf mijn sokkel. De contouren van die stad staat staan nu eenmaal heel diep in mijn bronzen ziel gekerfd.

Reageer
gravatar

Laa-ten wij in gansch den lan-de weder-om den leering onder-wijschen die den Heere onsch bevolen heeft.
Crea-tionisme is alles dat den Heere der Heer-schaeren van onsch verlangt.
Het is geen-zinsch van be-lang wat den hoofstede van eenen provincie zijn-de, doch dat den aerde door Hem geschaep-en is in zes daegen met al wat leeft.
Zo-wel den dol-fijn als-mede den spin, zij zijn allen lief-lijk in den oogen desch Heeren!

Reageer
gravatar

Grûnninger,

Maak het even zeg. Dus jij wil zeggen dat dat vestingdorpje Groningen van nog geen 2000 bunder en maar 190.000 inwoners tegelijk een hele provincie is. Die is gek.

Het wordt overigens hoogtijd dat Noord-Holland weer terug wordt gegeven aan de Friezen. Dan kan voor hetzelfde geld dat kleine provincietje er ook nog wel bij.

Reageer
gravatar

Is Groningen een provincie dan? Ik dacht altijd dat het een beetje groot uitgevallen dorp was.
En Utrecht een treinen opstoppingsplek.

Blijkt dat ze gewoon geen fantasie genoeg hebben om er iets moois van te maken. Het onderwijs moet daar wel ongeveer non-existent zijn…. spreken ze wel Nederlands eigenlijk?

Reageer
gravatar

Oeps, verkeerde forum…
Ik meende op ‘Belastingontduikers Anonymus’ te hebben gepost.
Misschien moet ik nu wel naar Oost Nederland vluchten waar men dit soort zaken gewoon is…

Reageer
gravatar

@67: Groningen is de enige provincie die het goed heeft geregeld. Onze hoofdstad heet gewoon hetzelfde als de provincie. Maar die Hollanders, Friezen, Limbo’s en andere medelanders moeten het weer nodeloos ingewikkeld maken.

Reageer
gravatar

Ons devies: Laten dokken, beter kunnen wij het niet voor jou maken.

Aha Neo Kolonist,

Je bent er gloeiend bij, je bent de pineut, we hebben je bij de kladden. Wij zijn niet gek, wij tuinen er niet in, waar zie je ons voor aan? Voor Gekke Gerritje (zie aldaar) misschien?

Wat denk jij wel? Centen beschilderen in ONS belastingenveloppenblauw! Dat pikken wij niet. Je kiest maar een andere kleur of het wordt flink dokken.

Op dit ambtsbericht zit 20 % btw.

Reageer
gravatar

Bij internationale voetbalwestrijden zie ik op TV vaak dat er voorafgaand aan de wedstrijd van die muziekstukjes worden gespeeld, en dat mensen daar dan zelfs hun mond bij gaan bewegen.
Alleen Nederlanders doen dat nooit.

Wat is dit dan voor een interessante traditie? Wat stellen die mondbewegingen voor? Of is het gewoon “Aanvalluh” in die betreffende taal?

Reageer
gravatar

Mensen die andere mensen wijzen op satiristische invalshoeken waarmee andere interupties van wederom andere mensen zouden kunnen worden bekeken,

dat is gewoon jammer.

Overigens is algemeen bekend dat de hoofdstad van Amsterdam Germany is.

Reageer
gravatar

Ik heb mijn centen blauw geverfd om duidelijk te maken voor welk goed doel ze bestemd zijn…
De euro’s houd ik echter zelf, daar ga ik de belastingdienst uiteraard niets over mededelen, wat niet weet dat niet deert.

Reageer
gravatar

Ja mevrouw Paulien de weledelgestrenge belastingcollectrice; het is mij bekend: ik had nog één oude cent, rood geverfd (om hem niet per ongeluk uit te geven), en nou hebt u hem.

Mag ik de Italiaanse lire van vóór 1960 houden? Die ene?

Reageer
gravatar

Hallo zeg, mijnheer Jeettje, (#61)

“Geven van centen” doe je maar aan de collectrice van een of ander goed doel. Bij ons moet je dokken. En na het dokken heb je er geen bal meer over te vertellen.

En zo hoort het ook.

Reageer
gravatar

Ja, het is maar goed dat die langstudeerders extra moeten dokken: sowieso voor het bouwen en gebruiken van extra scholen, en nu duidelijk voor het stichten van verwarring door oude kennis te vermengen met nieuwe inzichten, en doen alsof je van niets weet.

Dáár geven wij onze goeie belastingcenten niet voor!

Reageer
gravatar

Uit zeer recent onderzoek is gebleken, dat een aantal lezers van de Speld zelfs de taalfout in de laatste alinea van de vorige schrijver (# 59) hebben gezien. Slechts een klein aantal* daarvan heeft de fout doorgestreept en er het van gemaakt.

* Daartoe blijkt dat het met sociaal gedrag slecht is gesteld in ons land.

Reageer
gravatar

Dan wordt er nog niet eens gesproken over het niveau van rekenen. In een woord bedroevend! Het moderne begrijpend rekenen – met verhaaltjes weet uw wel – is allesbehalve een succes.

Wist u bijvoorbeeld, dat sinds de invoeren daarvan, het afschaffen van de tafels tot tien en de staartdeling, meer dan twintig procent van de scholieren op het eind van het basis-onderwijs niet kan inschatten hoeveel korting AH geeft als men bij de koop van π artikelen slechts e¹ artikelen* behoeft te betalen?

* ref.: http://tinyurl.com/4w5gv9b

Reageer
gravatar

@26 Aha, nog zo’n langstudeerder, met 32 van school gegaan.
Tja, dat je dan verward raakt van alle tegenstrijdige informatie in het huidig onderwijsbestel is dan ook niet vreemd…

Reageer
gravatar

Hihi, Bram heeft de boot gemist 🙂
Zou het soms een pseudoniem zijn voor Ben Bot?
Dat Haarlem de hoofdstad is van Noord Nederland klopt inderdaad niet, dat moet Stockholm zijn. Van Zuid Nederland is het geloof ik Madrid, maar kan ook Parijs zijn, daar ben ik iets minder van op de hoogte…
Brussel is de hoofdstad van Midden Nederland zoals elk schoolgaand individu zal kunnen vertellen. Daarnaast is er nog Londen in West Nederland en Moskou in Oost Nederland. Washington en Peking zijn de hoofdsteden van onze overzeese/-landse gebiedsdelen.

Reageer
gravatar

@Haes: Mag ik je de volgende wijze lessen van de Oud-Chinese wijsgeer Lach-me-Kriek aanbieden?

Empathie met de argeloze lezer is goed, empathie met de arglistige lezer is beter.

Wie zich onsterfelijk belachelijk maakt is immers een bron van vreugde voor zijn medemens.

En geen beter vermaak dan leedvermaak.

Reageer
gravatar

Gelukkig is Jerome8 een nette jongen en heeft hij het niet over een Griep onderzoek.

En Marnix 48 zat bij hem in de klas?

Ochoch, waar moet dat heen met Nederland ……

Reageer
gravatar

Doe je als De Speld de grootst mogelijke moeite om je lezers breed te informeren, ligt er prompt weer zo’n boot op bramkoers. Totaaaaal geen gevoel voor linkse humor.

En omdat de moeder der hekkesluiters in dit item nog nauwelijks aan bod is geweest, zal ik ‘m dan maar inkoppen: Zou Brammetje misschien een verkapte volgeling van de Grote Blonde Roerganger zijn? Bilmiyorum…

Reageer
gravatar

Dijsselbloem is geen onderwijswoordvoerder PvdA meer (alleen nog over ‘leraren’, rest doet Metin Çelik). Dit brengt wat mij betreft de betrouwbaarheid van dit stuk sterk in gevaar.

Reageer
gravatar

Krijgen we nu ook Haardam en Amsterlem ? Verwarrend
hoor ! En bestaat Noord Holland wel ?
En natuurlijk is een dolfijn een zoogvis, net zoals een spin
een sect is, het tegenovergestelde van een insect, dus.
Wel is het me onduidelijk of drs P. ooit keizer is geweest,
maar Julius Ceasar is wel degelijk overleden !
Enfin, u merkt dat de scholen vroeger best goed waren.

Reageer
gravatar

Ach Willem, ik vind het gewoon zo zielig. Ik zie zo’n radeloze verwarde bezoeker als Bram Boot gewoon voor me en dan kan ik me niet inhouden. Ik heb gewoon te veel empathie, vrees ik. Zo kan ik ook niet kijken naar filmpjes met bloopers waarin mensen zich pijn doen.

Reageer
gravatar

Beste Haes, ik voel met je mee. Ik heb exact datzelfde met die filmpjes waarin mensen zichzelf pijn doen. Ik wil die mensen dan altijd helpen. Het is toch vreselijk als je jezelf pijn moet doen? Als niemand die taak van jou wil overnemen?

gravatar

Ik merk toch wel wat verwarring met al die tegenstrijdige reacties. Ik als Orakel zal even uitleggen hoe het echt zit: Haarlem is inderdaad geen Dolfijn! Dat is meerdere malen bewezen.

Reageer
gravatar

Een artikel DIE echt leuk was?

Satire is niet aan iedereen besteed. Volgens mij is het niet de bedoeling dat de artikels ‘leuk’ zijn.

Je zou wel eens naar de artikels over korfbal, serious request en weerbericht kunnen zoeken. Die kwalificeren vast wel als ‘leuk’. Tenzij je zo’n vervelend politiek correct figuur bent.

Reageer
gravatar

Als je direct wordt doorgelinkt naar een bericht ziet je verder weinig van de andere berichten. Zo ben ik hier vaker terecht gekomen en vond ik de artikelen alleen maar vreemd en raar.

En ik Humor, ik denk dat dat ook het enige leuke is aan http://www.speld.nl , het uitlachen van onwetende mensen op het gebied van speld, want ik heb nog niet echt een artikel op speld gezien die echt leuk was. Alleen maar misleidend.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat meneer Dijsselbloem en de journalist een ander baantje gaan zoeken? Haarlem niet de hoofdstad van Noord Holland?

Reageer
gravatar

Haha. Eén blik op de voorpagina van de site en je ziet dat de dingen niet kloppen of op z’n minst raar zijn. Dat je vindt dat het misleidend is, zie ik als een compliment.

Reageer
gravatar

Niet als de site er redelijk echt en serieus uit ziet, dan ga ik niet zo snel naar de disclaimer van een site kijken. Wat ik al zei, Speld is behoorlijk misleidend voor een bezoeker die toevallig op de site komt.

Reageer
gravatar

Het leukste aan de nieuwsberichten van De Speld: de reacties van onwetende lezers die niet verder kijken dan hun neuzen lang zijn. Genieten!!

Reageer
gravatar

Aha, vandaar dat ik de site altijd al zo raar en verwarrend vond. Ik klikte hem altijd al na een paar regels gelezen te hebben weg, want wat in de disclaimer staat is niet aan de site te zien wanneer je er voor het eerst of voor de zoveelste keer op komt.

Reageer
gravatar

Beste Haes. Wat ik al zeg, het is algemene kennis, ik heb alleen een site gezocht die dat even kan ondersteunen. Ik kon het zo snel op http://www.noord-holland.nl en http://www.rijksoverheid.nl/ namelijk niet vinden.

En nee, ik neem informatie op wikipedia en google niet klakkeloos aan. Ik zoek er altijd andere bronnen bij die deze sites kunnen bevestigen of ontkrachten.

En zo heel recent ben ik de school niet verlaten met m’n 32.

Reageer
gravatar

D66 is trouwens bezig met een voorstel voor gekozen hoofdsteden per provincie, dat moet een deel van het probleem verhelpen in de toekomst.

overigens; huilen van het lachen om de reacties. zie @17

Reageer
gravatar

Beste Bram, klik eens een beetje verder bovenaan de site; de disclaimer bijvoorbeeld, voordat je je helemaal onsterfelijk belachelijk maakt.

Reageer
gravatar

De feiten die Jerome opnoemt zijn naar mijn idee algemene kennis. Ik ben 32 en weet deze feiten ook gewoon nog. Tevens dat Haarlem hoofdstad is van Noord-Holland en Amsterdam de hoofdstad is van Nederland en in de provincie Noord-Holland ligt.

Het kopje bovenaan de site van Speld “voor Betrouwbaar Nieuws” is een beetje een lachertje als dit soort berichten op de site komen.

Reageer
gravatar

@Bram Boot #19. Kijk, dat is nu net het probleem met jullie recente schoolverlaters. Jullie kennen veel te veel gezag toe aan media als Google en Wikipedia. Op Wikipedia staat dat Haarlem de hoofdstad van Noord-Holland is en jij neemt dat klakkeloos en kritiekloos aan.

Reageer
gravatar

Ha Asteriks #16. Jij bent altijd al the pain in des keizers ass geweest, toch?

Reageer
gravatar

Kunnen we Noord-Holland niet gewoon afschaffen? Net als binnenkort Japan. En als de dolfijnen dan alle spinnen opeten en Caesar weer bij de Golden Earring gaat drummen hoeft niemand over het onderwijs er er nog de drs. P. in te hebben.

Reageer
gravatar

Nou, luister, ik vind het helemaal niet leuk telkens weer hetzelfde uit te moeten leggen, maar voor deze éne keer dan nog: als iets in het water zwemt en het ruikt naar vis, DAN IS HET VIS!!!

Jullie mensen maken het allemaal zo moeilijk, jakkie.

gravatar

@Sarina: goed zo, “you’ve got your facts straight!” Nu snel opzoeken wat “ironie” en “parodie” ook al weer waren., en dan nog effe terugreageren. 🙂

Reageer
gravatar

@8,9,10
Ach Jerome weet in elk geval dat Julius Caesar wèl een keizer was . En dat de grote overeenkomst tussen zijn naam en het woord keizer niet toevallig komt doordat het woord keizer later aan Caesar is ontleend.

En nu niet gaan zeggen dat Jerome en ik beide stripfiguren zijn. Daar kunnen we ook niets aan doen.

Reageer
gravatar

Ik vind het iedere keer weer bizar over hoe laag ontwikkeld ons huidige onderwijssysteem is. Ik vraag me dan ook seriueus af hoe goed danwel slecht de docentenopleiding is, en hoe snel die slechter geworden is.

Het is toch algemeen bekend dat de hoofdstad al sinds de drooglegging van deze provincie in 1907 Den Helder is.
En dan te bedenken dat ik nog maar 1o jaar geledeen gewoon goed onderwijs kreeg.

Reageer
gravatar

Dat het onderwijs kut is, is bekend. Dat dat voor een groot gedeelte ligt aan de overheid klopt ook. Maar zoals Mari Mekko het eigenlijk al heel verwoord, gaat het hier ook vooral over de instelling/mentaliteit van de studenten. Die zich tegenwoordig bij alles wat ze ‘moeten’ doen afvragen: Wat is het nut hiervan? Wat doet dat er toe? Als ik wil weten wat de hoofdstad is van een land dan google ik dat toch gewoon? Dat staat toch op internet?
Het leuke van dit verschijnsel is wel dat steeds meer volwassenen overdenken wat hun waarheden zijn. Zo kan je je afvragen of Amsterdam nou echt wel zo’n hoofdstad is. Of wat maakt een spin nou tot een spin? Al met al, het zal allemaal wel loslopen, spin of geen spin….

Reageer
gravatar

Ahum…. een spin IS geen insect (insecten en spinnen behoren beiden tot de geleedpotigen, maar vallen onder verschillende Klassen: insecten onder Insecta en spinnen onder Arachnida), een dolfijn IS geen vis, maar echt, echt, echt een zoogdier. Verder lijkt de onderwijs woordvoerder van de PvdA zelf niet eens te weten wat de hoofdstad van Noord Holland is en moet dat even in de Tweede Kamer na gaan vragen. Volgens mij is de hoofdstad van Noord Holland trouwens wel Haarlem. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en toevallig gelegen in Noord Holland (waar het wel de grootste stad is), maar het is niet ook de hoofdstad van de provincie.
Niet dat ik hiermee wil zeggen dat het onderwijs WEL goed is, maar politici en jounalisten mogen wel iets beter hun huiswerk doen voor ze dit soort dingen gaan roepen…. Hier raakt men maar van in de war.

Reageer
gravatar

Wat leuk dat je dat aanhaalt, Sarina! Het was eigenlijk nog geheim, maar na jouw onthulling wil ik het wel algemeen bekendmaken: wegens vergaande incompetentie der hoofdstedelingen, inclusief hun plaatselijke politici, is besloten net buiten Tiel (Sub-Tiel) een geheel nieuwe Hoofdstad te bouwen: De War geheten. Nog voor de feitelijke bouw is begonnen blijkt De War een doorslaand succes. Vele duizenden mensen zijn nu reeds in De War! Kootwijkerbroek loopt leeg en ook Apelfoort lijkt zn langste tijd als zelfstandige stad te hebben gehad.
Ook tot jou zou ik -als toekomstig burgemeester van De War(of Warhoofd, zoals de functie zal gaan heten)- willen zeggen: “Van het allerwelkomste soort Hartelijk in De War!”

gravatar

Jerome,

Hartelijk welkom op Speld.nl!
Gelieve je wat uitgebreider in te lezen op deze website en je (scheld)woordkeuze te evalueren alvorens een reactie te plaatsen;)

Groetjes!

Reageer
gravatar

@8. Altijd weer vermakelijk om te zien dat er naïvelingen zijn die beweren dat een dolfijn een zoogdier is. Foei Jeromeke: ga terug naar de schoolbank, ga niet langs start, u ontvangt geen 200 gulden !

Reageer
gravatar

De hoofdstad van Noord Holland IS Haarlem.
Een dolfijn IS een zoogdier.
En als deze vent kamervragen gaat stellen is hij waarschijnlijk nog niet zo heel erg lang geleden van een hele slechte school gestuurd.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijker is dat de man van een heel slechte school is weggestuurd. (Weggestuurd als in heengezonden, niet als in een scherpe stuurbeweging makend)

gravatar

@Jerome. Je kan wel zien dat jij kort geleden de school hebt verlaten. Cum laude, neem ik aan. Dat jij al die fouten goedkeurt, kan niet ergens anders door komen. Trouwens die avatar van jou, dat zwarte gat, staat dat symbool voor het verdwijnpunt van al je onnutte kennis?

Reageer
gravatar

Wat een kanker dom onderzoek, een dolfijn is een zoogdier.

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, niet van Noord-Holland. Het is WEL Haarlem.

Een spin is geen insect, het is een arachnid (spinachtigen in NL)

Wat moet dit artikel opleveren? Hoe slechter en dommer de PvdA en de media worden?

Reageer
gravatar

@ 1, Mari Mekko, als Apelfoorter kan ik u uit eigen ervaring vertellen dat het er statistisch gezien (en zeker bij mij in Apelfoort) inderdaad helemaal niet toe doet: we doen met ons allen gewoon maar wat en praten dat achteraf wel weer goed met wat zinloos gekwetter. Aanbeveling: geniet van de zon vandaag als die ergens bij u in de buurt schijnt.

Reageer
gravatar

Als ik Dijsselbloem was zou ik me kapot schamen en de politiek gauw verlaten. Geen wonder dat de politiek zover van de burger afstaat 🙁

Reageer
gravatar

Ik denk dat het hoogtijd wordt dat de overheid, ondanks de barre tijden, snel geld vrij moet maken voor geavanceerde fokprogramma’s die na vier jaar verbeterde scholieren moeten gaan opleveren.

Reageer
gravatar

Het Hoofddorp van Noord-Holland is toch Lutjebroek?

Reageer
gravatar

Ik vraag me af in hoeverre deze uitkomsten representatief dan wil significant zijn, met de recentie discussie over Apeldoorn en Amersfoort in gedachten. Eigenlijk bedoel ik te zeggen of er nog wel iemand verstand van statistiek heeft met de huidige stand van zaken in het onderwijs? Het andere is: doet het er toe? Doet daar iemand nu onderzoek naar? Dat zou toch de basis moeten zijn voor zinnige hervormingen van ons onderwijssysteem.

Reageer