Cohen: “Job gaat het eens heel anders doen”

Cohen spreekt voortaan in derde persoon

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen spreekt voortaan in de derde persoon. Dat maakte hij vrijdag bekend in een persconferentie. Voornaamste reden is de moeite die Cohen heeft om zijn standpunten direct en duidelijk over te dragen. Door in de derde persoon te spreken hoopt Cohen meer distantie en gezag uit te stralen.

Cohen worstelt sinds de formatie met zijn gebrekkige verbale kwaliteiten en een afstandelijk imago. Tijdens zijn redevoeringen wordt er regelmatig gegiecheld of haken collega-kamerleden af. Cohen: “Als er niet naar Job geluisterd wordt, voelt Job zich niet serieus genomen. Dan voelt Job zich een schlemiel.”

Cohen laat zich in zijn nieuwe taalgebruik inspireren door iconen als Chuck Norris en Arthur Herbert Fonzarelli. De nieuwe stijl wordt bij voorkeur toegepast in combinatie met het gebruik van zo eenvoudig mogelijke zinsconstructies, om zijn taalgebruik zo begrijpelijk mogelijk te maken voor die kiezers.

De PvdA neemt door de nieuwe strategie het risico dat de bindende functie die de partij zich toedicht gevaar loopt. “Dat maakt Job niks uit. De boel bij elkaar houden boeit Job niet meer, Job lust niet eens thee”, aldus de fractievoorzitter. Ook een samenwerking met linkse partijen lijkt verder uit het zicht te raken. Jolande Sap laat weten de nieuwe koers ‘potsierlijk’ en ‘lachwekkend’ te vinden. Cohen laat weten geen enkele boodschap aan de kritiek van de linkervleugel te hebben: “Als Jolande iets van Job wil, moet ze het aan Job vragen.”

De stijlwijziging van Cohen lijkt de PvdA politiek geen windeieren te leggen. Tijdens het debat over studiefinanciering deze week liet Cohen het kabinet en oppositie partijen verbijsterd achter toen hij premier Rutte bediende van de volgende repliek:  “Beste voorzitter, Job is hier niet blij mee. Helemaal niet blij.” En voor de critici die al maanden roepen dat de PvdA haar beste tijd gehad heeft en langzaam uit het politieke landschap zal verdwijnen, heeft de de PvdA-leider een duidelijk antwoord. “Job komt terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gussie, dat had ik er nou nooit achter gezocht.

Maar ik zit toch op De Speld-site?
Hoe kan ik dan ineens doorgelinkt worden naar een bruine rakkertjes site?

De PVV-isering slaat wel hevig toe zo.

Reageer
gravatar

Het is nu ramadan. Daarom moet ik mij overdag even inhouden, maar normaal gesproken neuk ik toch gauw zo’n honderd vrouwen per dag uit mijn uitgebreide harem in mijn betonnen paleis. Waarschijnlijk zul je dat uit jaloezie vrouwengevangenis noemen. Dat is onjuist, want ze mogen wanneer ze maar willen naar de luxe warenhuizen van Brabosh. Zie de reclameboodschap op http://www.speld.nl/2011/08/01/hamas-eist-bouw-basisschool-op/#comment-29505

gravatar

Verdulle, dan moet het maar. Antoine: een huishoudster nemen, NU! Voor mijn part het hele klooster, maar DOE IETS!
Wij laten ons toch niet op ons eigen terrein verslaan zeker!
En dat gerommel met jochies moet nu afgelopen zijn, hebben we niks an, alleen maar meisjes, duidelijk?
Ik zet het wel in een encycliek.

gravatar

#26 Lieve Paulien (geeft raad)
Aangezien goede raad niet aan dovemans oren gericht is, ben ik afgereisd naar de Wiardi Beckman stichting voor geestelijke raad.
Daar trof ik een heer aan, die treffende gelijkenis vertoonde met dhr. Cohen, in gedachten verzonken boven het groene boekje van Gadaffi, dicator in onvrijwillige ruste, zichzelf het mantra ‘Zij die Job niet liefhebben verdienen dit leven niet’ toedichtend.
Gekke Gerritje is er niet veel wijzer van geworden.

Reageer
gravatar

Neo is blij dat Job nu eens iets nieuws gaat proberen, hetgeen Job tot dusverre te vertellen had werd nogal oudbakken vindt Neo… Misschien dat meer van Job’s electoraat nu eindelijk besluit zich van hem af te keren.

Reageer
gravatar

@ 25 Gekke Gerritje :

Cohen is tevens in staat tot grootse inzichten: ‘Mijn partij houdt van mij.’ Ach nee, dat moet natuurlijk zijn: ‘De partij houdt van Cohen.’

Reageer
gravatar

Gekke Gerritje,

Ik raad jou aan om je bij een psychiatrische instelling te melden voor behandeling. Voor jouw geestelijke afwijking lijkt mij Wiardi Beckman Stichting bij uitstek de beste. Wacht even ik zoek even het adres op in mijn kaartenbak.

Daar is ie.

Wiardi Beckman Stichting
Emmapark 12
2595 ET Den Haag
Telefoon [070] 262 97 20
Fax [070] 347 11 84

Reageer
gravatar

# 15 Paulus de Speld, deze keer niet in de onderkast en dat wat dommige a.k.a. had te maken met een recente gecombineerde vlootoefening met onze grote broer aan de andere zijde van de oceaan: ‘alias’ heet in zijn taal ‘also known as’: afgekort als a.k.a.
Maar misschien moet ik toch binnenkort aan een leesbril als blijkt dat ik weer misgeschoten heb, in de Golf van Aden heb ik -als vlootvoogd- ook al een piratenboot gemist; die lui gijzelen nu een olietanker; daarom loopt de olieprijs hier dagelijks op.

Reageer
gravatar

Beste Loko, (# achttien)

Ik kan jouw compassie met Anneke Grönloh heel goed begrijpen. Ze werd eens door jouw vader aanbeden, zodat jouw jaloerse moeder de plaat afpakte en opsloot in haar platenkast.
Anneke weende, omdat zoveel verloofdes in die jaren dat met haar singles deden, zodat ze niet meer beluisterd kon worden door haar stille minnaars.

De nog zeer jonge Mariska Veres bezong bij Shocking Blue de mannelijke pienus. In het toen al preutse Amerika werd dat gehoord als ‘vienus’.

Ik wil je graag met mijn raad ter zijde staan (daar ben ik voor), maar helaas begrijp ik het verband tussen Anneke en Mariska niet. Wil je dat nog even aanbrengen?

Reageer
gravatar

Onderkast J,

Ik heb speciaal voor jou de tekst uit mijn geheugen opgediept.

Paradiso

Paradiso met je podium
ach die tijd vergeet ik niet
Paradiso met je podium
wat geluk was werd verdriet.

Zag jou voor het eerst in Paradiso
samen lagen wij daar in de foyer
eerst leek alles mooi, een Eldorado
later bleek dat wat ik voor geluk aanzag niet blijven kon.

Paradiso met je podium
ach die tijd vergeet ik niet
Paradiso met je podium
wat geluk was werd verdriet.

And’re meisjes wist je te bekoren
steeds een ander zei ik hou van jou
ik, die eerst geen kwaad van jou kon horen
wist helaas maar al te gauw dat jij mij snel vergeten zou.

Paradiso met je podium
ach die tijd vergeet ik niet
Paradiso met je podium
wat geluk was werd verdriet.

Reageer
gravatar

Job draagt een rode stropdas. Dat vindt Job niet leuk. Job wil een lichtbruine stropdas. Job is gek op lichtbruine stropdassen. Al zijn hele leven. Maar dat vindt die meneer niet goed. Die meneer weet er alles van. Die meneer werkt in de reclame en die meneer is heel duur. Job moet een rode stropdas, want Job is een so-ci-a-list. Job vindt die meneer stom.

Reageer
gravatar

Ook de Apelfoorter kwam wel eens in Paradiso en heeft daar destijds ook een lied beluistert en hij was, dient hij hier te zeggen: verrast! Nu nog een job zien te vinden.

Reageer
gravatar

Ik mis iets.
Volgens de onterecht in vergetelheid verzonken Anneke Grönloh zou het er dan stikvol met palmen moeten staan: “Paradisoooooo met je palmenstrand….”

Reageer
gravatar

Vice-admiraal M.H.T., (# 6)

Job is door Telegraaf-paperazzi niet in een katholieke, maar in de linkse kerk geschoten. De stropdas is wat verbleekt rood. Hij dirigeert niet, maar wordt door de bekende boef G.W. onder schot gehouden. In de nichtenparades door Mokums grachten zijn nooit naakt- of paaldansgroepen gesignaleerd. Het carnaval in Rio de Janeiro is getroffen door een grote brand die is aangestoken door het SGP orkest en het Urker Mannenkoor.

Ik hoop hiermee jouw verzoek te hebben ingewilligd.

Reageer
gravatar

Waar is die raadselachtige foto eigenlijk gemaakt, in de Disney of Pixar-studio’s?
Job als Verlosser poserend voor een authentiek katholiek, gebrandschilderd kerkraam? Met een socialistisch-rode stropdas? Dat is letterlijk vloeken in de kerk. Is hij door Telegraaf-paperazzi gesnapt bij het dirigeren van het SGP orkest en het Urker Mannenkoor? Of bij het coördineren van de diverse naaktdansgroepen in de volgende Gay Parade? Of een debriefing van het carnavel in Rio. We gissen maar wat af; SPELD waar blijft aanvullende informatie bij de foto’s ?

Reageer
gravatar

De tweede persoon enkelvoud spreekt Henk en Ingrid meer aan.

Voorbeeld:

Job Cohen:
– Je spreekt de heer Wilders tegen en je wordt direct door zijn aanhangers geschoffeerd.
– Je lust helemaal geen thee en dan wordt je erop aangesproken.
– Je hebt in het verleden als staatssecretaris nog zo je beste gedaan om het aantal immigranten van niet-Westerse oorsprong terug te dringen en dan nog wordt het tegendeel je in de schoenen geschoven.
– De heer Wilders eist van je debat, maar als je daarop ingaat, geeft hij zelf nooit thuis.
– Ja, je moet gek zijn om het verwildersde gezeik en gezever over je heen te laten komen.

Reageer
gravatar

Of is Job stiekem bezig zich in te oefenen in het gebruik van het majesteitelijk meervoud, voor na de troonwisseling? Als Willem Alexander met functioneel leeftijdsontslag of revalidatie rollatorverlof is?

Is er voor Job nou echt geen lucratief jobje meer in het bedrijfsleven, zoals voor Camille Eurlings, Wouter bos of JP Balkenende? Een commissariaat wellicht, Wim Kok gaat weg bij Shell en ING, lijken me toch typische PvdA-vacatures. Anders zit Lodewijk de Waal daar zo alleen de belangen van het Nederlandse volk te behartigen. Als onbetaald volkscommissaris (whoehahaha) of zoiets.

Reageer