NVM start volledig afhankelijk onderzoek naar de huizenmarkt

Onderzoekers ondergebracht in een rustieke villa

Makelaars, bankiers en aannemers starten vanaf maandag een volledig afhankelijk onderzoek naar het instorten van de huizenmarkt. Het onderzoek moet aantonen dat de huizenmarkt niet is ingestort, en voor zover dat wel het geval is, dat niet te wijten is aan de partijen die in de sector actief zijn. Verder moet het onderzoek aanbevelingen doen aan het nieuwe kabinet om direct en zonder voorwaarden geld te beschikking te stellen voor de bouw van heel veel nieuwe, grote koophuizen. Het onderzoek wordt geleid door de NVM.

Het onderzoek komt voort uit de heersende onvrede binnen de sector met het onafhankelijke onderzoek van de commissie Van Bommel. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) was het vorige onderzoek te onafhankelijk om tot relevante en juiste conclusies te komen. “De commissie Van Bommel staat te ver van het vuur om een scherpe analyse te kunnen maken. Wij willen mensen die het vuur praktisch zelf hebben aangestoken en direct belang hebben bij de uitslag van het onderzoek,” aldus NVM-woordvoerder Gerard Korstra.

Aan de afhankelijkheid van de onderzoekers stelt de NVM zeer strenge eisen. “We willen dat de onderzoekers zo dicht mogelijk bij de belanghebbenden staan”, aldus Korstra, “En dan gaat het echt niet alleen om geld.” Zo zijn twee van de dertien onderzoekers directe familie van grote aannemers en zijn vijf onderzoekers dispuutsgenoten van Korstra uit zijn tijd bij het Leidse Minerva.

Om te voorkomen dat het onderzoek ‘teveel een zoektocht wordt’, krijgen de onderzoekers de conclusies van tevoren aangeleverd. “Als je weet waar je naartoe werkt, dan kun je scherpte bereiken en de diepte ingaan,” licht Korstra de werkwijze toe. “Bovendien stelt het de politiek in staat ruim van tevoren een reactie te formuleren, wat de kwaliteit van het debat alleen maar ten goede komt.” Het onderzoek zelf zal er vooral uit bestaan onderbouwing voor de conclusies te vinden. “Dat is al uitdaging genoeg” aldus hoofdonderzoeker Marre Baekhuus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@28 el-jee
Ons partijlid Lucassen is groots, niet alleen qua postuur maar vooral ook qua domheid. Hij gaat er van uit dat grote koopwoningen ook grote brievenbussen hebben. Da’s handig bij het mikken, en bij het mikken alleen. Want qua grootsheid van het lid van het partijlid volstaan ook hele kleine brievenbusjes.

(Marg00tje is bij deze gewaarschuwd!)

Reageer
gravatar

@22: wordt Limboland binnen of buiten de muur opgenomen? Want als het binnen de muur wordt opgenomen, weet ik niet of ik wel binnen de muur wil blijven…

Reageer
gravatar

Hm, een tokkiewijk met pissoirs als brievenbus: ik zie het al helemaal voor me.

En dan de kreet: “ik ga even folderen!” na een kratje bier of twee, drie, vier …..

Reageer
gravatar

@ 27 Moosje, Agema : Als ik het goed heb is partijlid Lucassen vooral op zoek naar grotere brievenbussen, zodat hij zijn boodschap nog dichter bij het electoraat kan verspreiden.

Reageer
gravatar

Partijlid Lucassen SMS’t mij met de mededeling dat hij alvast wil intekenen voor zo’n mooie grote koopwoning. Hij wil graag wat dichter bij zijn electoraat wonen.

Reageer
gravatar

Namens onze (ge)blonde(eerde) roerganger deel ik mee dat de PVV de voorstellen van de NMV van ganser harte steunt. Onafhankelijk onderzoek is een linkse hobby en daar hebben wij geen behoefte aan. Met onze gedoogsteun verwachten wij derhalve dat het kabinet flink zal investeren in de gesubsidieerde bouw van grote koopwoningen. In tuigdorpen. Dat dan weer wel. Laat het gajes maar zelf betalen, en in een grote woning passen nu eenmaal meer tokkies.

Reageer
gravatar

Nou ik wacht op mijn dooie gemak de resultaten maar af. Dat is makkelijker dan vooraf te speculeren. Stel je toch eens voor dat de allen hier bovenstaanden het fout hebben!

Reageer
gravatar

@19 iemand anders: Ja, zo moet je doorgaan joh. We weten je te vinden. Geert zat wél op Minerva alleen niet in Leiden.
Geert heeft overal op gezeten maar moest vaak afhaken door vuile linkse hobbies zoals ballotagecommissies.

En Geert heeft wel degelijk goeie vrienden in de bouwwereld: hij kent persoonlijk aannemers die ergens in de woestijn huizen bouwen en nog niet zo lang geleden een muur om een land hebben gebouwd.

Die haalt hij hierheen om een antitsoenaami muur om Nederland heen te bouwen om Nederland terug te geven aan de blanken zoals het hoort.

Let op wat je schrijft makker, dat gedemoniseer van Geert en ons zijn we spuugzat: voor jouw soort gaan we tentenkampen oprichten BUITEN de muur.
As je het maar weet.

Reageer
gravatar

@Drenth, werkloos jurylid Loden Speld :

Die ledigheid heeft u geheel uzelve te verwijten: ik refereer op politiek vileine wijze aan die andere partij door mijn achternaamgenoot er bij te betrekken, om vervolgens op nóg vileinere wijze te zeggen dat uw huis veiliger is bij mij dan bij hem door te stellen: “stemt op mij”.
Wat moet iemand méér doen om een Loden Speld te verdienen?

Het is wel erg dat die PVV-juryleden alles voorgekauwd en uitgelegd moet worden – ik begin die Wilders steeds beter te begrijpen met zijn: “Ik wil geen leden”.
Daar hebben wij op gezette tijden ook last van; leden.
Gelukkig houden ze zich koest zolang ik – sorry wij – de huizenmarkt beheersen.
Stemt op mij.

Reageer
gravatar

@18: Geert zat niet bij Minerva en is geen familie van een grote aannemer.
Het is dus niet waarschijnlijk dat Geert hier opduikt of dat u uw Loden Speld hier kwijtraakt.

Reageer
gravatar

Heer loko, wilt u niet zo griepen; dat is slecht voor de gezondheid, heb ik mij laten vertellen.
Bij mijn achternaamgenoot en mij is uw huis in veilige handen, wat marktwerking betreft, dus stemt mij.

Reageer
gravatar

Eerder zullen de huizen instorten dan de huizenmarkt als het aan mijn CDA ligt. Die pet van partijleider kan ik er nog wel bij hebben, dus stem vooral op mij.
Geeft niet bij welke verkiezing.

Reageer
gravatar

Verder ben ik van mening dat het nog duidelijker dient te zijn dat deze onderzoekers afhankelijk en manipuleerbaar zijn¥!!!!!! Daarom dient dhr. Verhagen zich snel naar het Veluwemeer te begeven en wel met een nieuwere geriefelijker limousine dan die hij nu heeft (met extra chauffeur en dubbele ruggegraatsteun) om dit onderzoek ook door de overheid te laten subsidiëren en wel met een minimaal vierduizend euro per persoon per dag om ook hier volstrekte helderheid te verschaffen: men laat zich tenslotte niet voor niets volkomen afhankelijk maken ¥¥¥¥¥¥!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Al die onafhankelijke mensen verstieren de boel, kijk naar Libië daar verzieken huurlingen ook de boel. De olie word alleen maar kostbaarder voor de afhankelijken .

Reageer
gravatar

o.m. @Heronimus Groothuizen (4)

Volgens Elco Brinkman staat het vast dat het van het grootste belang is dat de rijksinvesteringen in de huizenmarkt het beste renderen als zij door marktpartijen worden aangewend om landbouwgrond aan te kopen vlak voordat de bestemming van die landbouwgrond wordt omgezet in bestemming Vinex of bestemming infrastructuur, aldus de roverhoofdman van de Bouwoplichters Nederland.

Reageer
gravatar

Ik begrijp heel goed waardoor de huizenmarkt is ingestort. Ik liep toevallig eens over de dinsdagse huizenmarkt in Amersfoort (of was het Apeldoorn?) Diverse marktlui waren druk doende de restanten van hun kraampjes op te ruimen. Het zal je ook maar gebeuren: dan huur je voor veel geld een kraampje op de huizenmarkt en dan worden daar plots drie villa’s op geplempt! Natuurlijk is zo’n kraampje daar niet op berekend en stort dan in. Als onschuldige marktkoopman ben je echter wel verantwoordelijk voor het in ongeschonden staat terugleveren van het gehuurde kraampje. Diepe ellende heeft dat opgeleverd!

Reageer
gravatar

Misschien moet er ook eens een onderzoek komen of directieleden werkelijk behoefte hebben aan aan al die salarisverhogingen en bonussen. Het schijnt dat het die lui min of meer door de strot wordt geduwd. Vooral diegenen die, tussen alle hectiek door, per jaar maximaal vijf minuten kunnen besteden aan dat enkele vleugje bezinning en spiritualiteit, is het iedere keer weer een enorme mentale belasting als het persoonlijk vermogen alweer met enige tonnen tot miljoenen gestegen is. Die mensen hebben het echt zwaar, echt heel zwaar.

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben ze nu door dat je een onderzoek pas moet starten als de uitkomst al duidelijk en gegarandeerd is. Dat gokken met geld is afgelopen.

Reageer
gravatar

Waarom zit Mark Rutte niet in de taskforce? Er is geen betere om de doelen te definiëren. Bovendien is hij heel bedreven in het doorjassen van de aanbevelingen. Desnoods koopt hij groenlinks weer om.

Reageer
gravatar

Als één van de voorgeschreven uitkomsten is dat de regering de hypotheekrente atfrek naar 120% van de te verwachten verkoopwaarde over 40 jaar optrekt, zodat de huizenbezitter iedere maand een prettig bedrag krijgt om de hypotheek mee te betalen (en er ook nog wat aan overhoudt), kan ik niet anders dan dit onderzoek toejuichen.

Reageer
gravatar

En wie zal dat gaan betalen? Zoete lieve Gerritje vast niet, die dompelt zich onder in het carnaval.
Het zal wel weer op mijn dak komen. Ik denk dat ik ga emigreren naar een land waar veel buitenlanders wonen.

Reageer