Dictators voor elke portemonnee bij Save the Tyrants

'Een dictator adopteren hoeft helemaal niet duur te zijn'

Steeds meer dictators leggen het loodje in de golf van protest die momenteel door het Midden-Oosten stroomt. Experts zeggen dat als er niets verandert, dictators sneller zullen uitsterven dan de ijsbeer en de grutto. Stichting Save the Tyrants probeert het beroep van alleenheerser te bewaren voor het nageslacht. Dankzij de actie ‘Adopteer een Dictator’ kan nu iedereen daaraan een bijdrage leveren, al voor tien euro per maand.

Julius Groothuis, woordvoerder van de stichting, vertelt: “Wij luiden de noodklok. Op de rode lijst van bedreigde beroepen staat het vak van dictator onbetwist op nummer één.” Voor Groothuis staat vast dat de despoot ook in de eenentwintigste eeuw een kans verdient. “Kijken we niet allemaal heimelijk op naar grootheden als Napoleon en Stalin? Zou u het niet jammer vinden als uw kinderen dictators straks alleen nog van plaatjes kennen?”

Meewerkende dictators zijn verplicht om elke maand een leuke handgeschreven brief met foto’s of tekeningen te sturen naar de gulle gevers. Groothuis: “Het leuke van deze actie is dat je echt een band met je dictator opbouwt.” Hij toont een foto van Teodoro Obiang Nguema uit Equatoriaal-Guinea, die lachend poseert naast de waterboardinstallatie die hij dankzij de actie heeft kunnen aanschaffen. Groothuis lachend: “Daar doe je het toch voor.”

Veel mensen vragen zich af of het niet duur is om een dictator te steunen. Groothuis: “We hebben een dictator voor elke portemonnee. Neem Idriss Déby uit Tsjaad. Hij heeft zijn hele geheime dienst geoutsourcet en kan nu door de Harkemase Boys 7 worden onderhouden.”

Dat geldt uiteraard niet voor een ster als Mahmoud Ahmadinejad, door Groothuis liefkozend de Messi onder de dictators genoemd. Groothuis: “Alleen al de kosten van zijn pied-a-terres in Parijs bedragen meer dan een promille van de Amerikaanse staatsschuld. Speciaal voor hem hebben we het concept ‘dictatordelen’ bedacht.” Daarnaast is het mogelijk om cadeautjes voor minnaressen of kleine uitstapjes als een weekendje VN in New York te sponsoren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ 34 Pistolen Paultje : Soms heb je kogels van zilver nodig…

Maar nu even zonder gekheid, kunnen die dictators dit echt niet zelf regelen? Een beetje Nigeriaan met een mail-adres is in staat om zijn eigen 419-scam te fabrieken, en dan zouden die dictators geholpen moeten worden? Kom nou toch!

Dear Friend, I am dictator from republich with mucho oil and some camels and now my people are pissed. Can U help me raising funds so I can sent my armee to kick there ass.

Reageer
gravatar

Het is maar goed dat er geld ingezameld wordt om onze dictators in stand te houden! Ze blijven toch altijd een belangrijk onderdeel van de wereld. Het is triest wat er op dit moment in het midden-oosten woedt, triest.

Reageer
gravatar

Nounounou, PistolenPaul, wat een grof geweld: daar houden wij in het Grote Bos helemaal niet van.
Wij geven Eucalypta gewoon een nieuwe bezem zonder TomTom en weg is ze.
Zo simpel kun je het oplossen.

Reageer
gravatar

Ik heb alles voor de liefdevolle behandeling van uw onwelgevallige schoonmoeders.
Ik sta regelmatig op Marktplaats.nl en de markt in Venlo.

Zoekt u maar alvast een merk uit:

Anschütz, Arminius, Armtech, Astra, Auto-Ordnance, Benelli, Beretta, Bernadelli, Bersa, Browning Arms Company, Calico, Colt, CZ, Daewoo, Diemaco, ERMA, Fabrique Nationale, Famas, Fas, FEG, Feinwerkbau, GLOCK, Grizzly, Hämmerli, Heckler & Koch, High Standard, Israel Military Industries (o.a. de Desert Eagle), ITM, Kel-Tec, Korth, Les Bear, Llama, Manurhin, Mauser/Luger, Mitchell, Para-Ordnance, Pardini, Rossi, Ruger, Safari Arms, Sako, Sig Sauer, Smith & Wesson, Sphinx, Springfield, Star, Steyr, Tanfoglio, Taurus, Tokarev, Vektor, Walther, Dan Wesson, Wildey, Zastava.

Voor schoonmoeders is groot geschut nodig, dus adviseer ik u een groot kaliber of hagel.

Wist u dat ze met loodkogels twee keer sterft: de eerste keer als u goed heeft gemikt en de tweede keer aan loodvergiftiging.

Reageer
gravatar

# 7, Melle. Er wordt in laboratoria over de hele wereld gezocht naar recombinant DNA zodat dictators zich ongeslachtelijk kunnen vermenigvuldigen. Zo wordt voorkomen dat bepaalde menselijke eigenschappen van moeder’s zijde de nieuwe dictators nog Parten kunnen spelen. Veel gedragsspsychologen zijn aangeworven om de aldus gekweekte feuten nog menselijk gedrag en communicatie aan te leren. Jack the Wipper neemt het stuk van de adolescentie voor zijn rekening.

Reageer
gravatar

Paulien, je kent de tradities daar niet. Schoonmoeders worden in jutezakken genaaid met stenen en in de dichtstbijzijnde rivier gegooid.

De enige manier om alleenheersend dictator te worden.

Sommige gebruiken zijn zo gek nog niet, wat Gekke Geert er ook van mag vinden,

Reageer
gravatar

Loko: zoals je zegt: iedereen heeft een schoonmoeder, mits getrouwd of gescheiden.

Ergens heeft ze iets van Khadaffi (zullen de krulletjes zijn – het geld is het niet…)

Reageer
gravatar

Godwin Geert Wilders verdient een wassen beeld in Madame Tussauds. (met een wijzend vingertje) Zijn woorden gebruiken zou beledigend zijn voor anderen en hem zelf voor gek zetten..
Hier in Nederland hebben wij de meest geestelijke minderbedeelde (word hij niet en gaat dat vertellen aan zijn moeder) uit belasting betaalde dictator van heel de wereld.

Reageer
gravatar

Jeetje, dacht dat je een meisje was. Maar iedereen heeft een schoonmoeder. (ben niet zo goed met familiebanden)
Maar dank je, heb al genoeg aan me zelf. (Is het een leuke tante?)
Moet mijn belofte houden. (Moet niet schrijven in een (niet zo) kwade bui))

Reageer
gravatar

Heette dit geen ontwikkelingshulp? Zo van: jij krijge geld, jij bouwe waterput, waarna de dictator in kwestie opeens een oorlog moest financiëren ofzo?

Reageer
gravatar

Tegen een schappelijke vergoeding wil ik al die dictators wel onderdak bieden in mijn kasteel, ik beloof met het hand op mijn hart dat ze bij mij veilig zijn. Vooraf betalen is een must. Ook donaties zijn welkom. Als ze regelmatig een groot buurtfeest organiseren, kunnen ze zich met grote mate van waarschijnlijkheid ook buiten de deur vrij bewegen.

Reageer
gravatar

@Nadenkertje: zou kunnen, zou kunnen.
Het is alleen dat de zendtijd voor politieke partijen beperkt is: zo’n Khadaffi rammelt er gauw een uur op los en geef Castro de ruimte en je hebt een avondvullend programma.

Dus liever de Speakersacademie; daar kun je ze per half uur betalen, dus dat geeft vuurwerk en méér dan de gage doen ze toch niets.

@8 Gekke Gerritje: ik denk dat Ahmadjinedad hier aangeeft hoe groot de leegte is tussen de oren van Uri Rosenthal.

Reageer
gravatar

@Jeettje #14,

Waarom geen ‘Idols voor dictators’?
En je smsje kunt je via mijn maatschap (in samenwerking met James Sharpe)…

Ik zeg doen of je hoofd gaat eraf!

Reageer
gravatar

Ja jee, moeilijk kiezen hoor: er zijn er zo veel die me wel aardig lijken.

Kunnen we ze niet eerst eens zien en horen bij de Speakersacademie? Die van Scheringa; die geflopte amateuradspirant junior dictator in spé?

Die Khadaffi heb ik op tv gezien, maar live lijkt me toch leuker.
Maakt de keuze een stuk makkelijker.

Reageer
gravatar

Dit is het zoveelste bericht die ik niet echt satirisch of persiflerend kan noemen. Als ik jullie was, zou ik stoppen met deze wanvertoning. kusjes van mij

Reageer
gravatar

Niet aan beginnen!

Heb zelf medio 1989 Nicolae Ceauşescu geadopteerd.
Jarenlang geld gestuurd, nooit maar een bedankje gehad.
Frits Bom nog geschreven en de koningin en de Rijdende Rechter en Tros Opgelicht en Kassa.
Nul op rekest en naar mijn centjes kan ik fluiten.

Reageer
gravatar

Jaaahaaa, daar is-ie weer: de link met de PVV/GW: Stichting Save the Tyrants heeft nu ook een mogelijkheid om slim steun in de toekomst te investeren: ‘Steun onze kleine tirannen nu voor een dictator in de toekomst’. Geert Wilders stond uiteraard op deze lijst met o.a. Flip de Winter, de kleinzoon van Kim Jong-il, de zoon van Poetin en zo nog vele andere kanshebbers. Investeren in de toekomst via de Stichting geeft zo mooie mogelijkheden om over een jaar of wat een geheel verzorgde vakantie naar het schitterende Noord-Korea, hét land van de toekomst, gratis tegemoet te zien!

Reageer
gravatar

@3: ik las vandaag in de Time dit prachtige citaat: “When the English writer and rake Jeffrey Bernard asked the painter Francis Bacon who in the world he would most like to bed, he replied, “I’d like to fuck the pants off Colonel Qaddafi.” Helaas levert dat geen nageslacht op, maar wel weer jaren leuk onderzoek voor gedragsbiologen. (http://bit.ly/12Nrqw)

Reageer
gravatar

Ik wil krachtig protesteren tegen deze actie! Dictators? Pure amateurs zijn het! Iedereen kan de bevolking onbestraft voorliegen en zich ongelimiteerd misdragen met de steun van een goed geoliede veiligheidsdienst en zwaar bewapend leger. Dezelfde prestatie leveren na democratische verkiezingen en zonder dreiging van geweld, dat is pas echt een kunst!

Reageer
gravatar

Wat #4 zegt. In feite zijn veel dictatoren al geadopteerd, althans, gesponsord. Door o.a. allerlei multinationals die ons op hun beurt met hun oligopolies in een hoekje houden, onder het mom van vrijheid (van benzine en andere ‘goedkope’ producten). En ja, dus ook hebben ‘wij’ het gedaan.

Niettemin, een lovenswaardig idee. Terug naar de naastenliefde!

Reageer
gravatar

Ik vind het bijdragen aan dictators zo in het algemeen eigenlijk onverantwoord, wie weet wat ze met het geld gaan doen.

Zou ik ook kunnen kiezen voor een onderdeel van de entourage van een dictator? Ik zou bijvoorbeeld graag een collectie auto’s intact (en bij elkaar als een geheel) willen houden.

Reageer