De prijzenoorlog: acht jaar later

'Boodschappen doen was een stap in het mijnenveld'

Voor de meeste Nederlanders is het een schim uit het verleden, maar wie er direct bij betrokken was, draagt de herinnering een leven lang met zich mee: De prijzenoorlog van 2003, gestart door supermarktgigant Albert Heijn. Vandaag verschijnt het boek Frontlinie Koelvak, geschreven door ex-caissière Mildred Schuitevaart. Het boek bevat dagboekfragmenten, ooggetuigenverslagen en kleurenfoto’s uit deze bewogen episode uit de vaderlandse geschiedenis.

Ze lijkt de vrolijkheid zelve, een frisse en spontane studente Algemene Letteren. Maar Mildred, nu 24 en werkend aan haar masterscriptie, draagt een verhaal met zich mee. “Ik was scholiere en amper drie weken bezig met mijn nieuwe baantje toen de hel begon. Ik zat er middenin, van het ene op het andere moment. In één weekend ben ik volwassen geworden.”

Mildred zag met eigen ogen hoe haar klasgenoten veranderden in vakkenvullers, die in allerijl prijskaartjes moesten verwisselen en scanapparaten opnieuw instelden. “De verwarring, angst en het wantrouwen waren van de gezichten van klanten af te lezen. Was de lage prijs een truc? Werd hier een val uitgezet? Boodschappen doen werd iedere dag weer een stap in een mijnenveld.”

In het boek komen de begraven ervaringen van klanten aan bod. “De vrede mag getekend zijn, voor mij zal de oorlog altijd voortduren”, aldus huisvrouw Greta Luijckx. “De vanzelfsprekendheid waarmee ik vroeger een supermarkt binnenging, zal nooit meer terugkomen. Zodra ik de winkel binnenkom, voel ik mijn ademhaling en hartslag weer versnellen. Hoeveel kost het brood vandaag? Is het aardappelvak niet leeggehamsterd?”

Mildred maakte in de oorlog een dramatische keuze, die ze in het boek uitvoerig uit de doeken doet. “Ik liep over naar de Konmar, omdat die beter betaalde. Dat heb ik geweten. De collega’s van Albert Heijn, die jarenlang vreedzaam in één dorp hadden samengeleefd met Konmarmedewerkers, keken mij met de nek aan en duwden airmiles in mijn brievenbus. Vanaf dat moment heb ik een wond die nooit meer zal helen. Ik hoop dat Nederland zich door dit boek weer bewust wordt van een verdrongen tijdperk en de sporen die dit heeft nagelaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

l’Histoire se répète, we zijn inmiddels 10 jaar na de eerste Supermarkt-Prijzenoorlog en 8 jaar naar de Tweede, nu in de Derde Prijzenoorlog beland. Albert Heijn c.s. zijn vergelijkbaar met het Derde Rijk; zij zullen niet rusten voor alle zelfstandige kruideniers en buurtsupers zijn verdwenen. Er zijn al progroms in de maak jegens kleine zelfstandigen, etalageruiten worden beschilderd met valse reclameaaanbiedingen en in Lithurgie en Eredienst voor de Grote Leider, wordt onbeschaamd de Oer-Albert uit Zaandam vereerd en de gladde prater Verhoeven bewierookt die er succesvol in slaagde een veroordeling van Fraude af te kopen via handlangers op het OM en het Belastingkantoor. Verhoeven (allang uitbuikend op een 7 sterren-resort op de Seychellen) lacht zich regelmatig de broek aan flarden als de Nederlandse fraudebestrijding en Strafwetgeving ter sprake komen. Zijn vaste Noord-Zuid bridgemaatje Sjoerd van Keulen en hun vaste Oost-West koppel (dat om fiscale redenen anoniem wenst te blijven) halen nog dagelijks de slagen binnen die door de Nederlandse belastingbetaler worden opgehoest. “Misdaad loont, niet voor kleine lieden, maar wel in het groot”.

Reageer
gravatar

29 februari uitroepen tot herdenkingsdag voor de gevallenen in de prijzenoorlog? Jammer dat Lou de Jong er niet meer is: “Het Koninkrijk Der Nederlanden In De Eerste Prijzenoorlog”, een vierentwintigdelen serie voor € 49,99 bij AH. (bij de Lidl € 44,49).

Reageer
gravatar

Als echtgenote van een supermarktmanager maak je het van dichtbij mee! Ik zie mijn man iedere dag naar het front vertrekken, dat valt niet mee!.. Dat geldt voor al die mannen en vrouwen die achterblijven, iedere dag weer…;)

Reageer
gravatar

… ach … met weemoed denk ik terug aan de gouden eeuw van … Simon de Wit … Spar … Coöp (koop zo u wilt) …en de Gruyter met het snoepje van de week …

Reageer
gravatar

Adriana, u gebruikt meer tekst dan u zelf aan kunt. Niet alleen slaat u de plank inhoudelijk totaal mis, wat u schrijft valt feitelijk niet te lezen. U doet er verstandig aan nu uw chador wat aan te gorden, uw brutale en onjuiste schrijfselen te vernieteigen en de maaltijd te gaan bereiden.

Reageer
gravatar

Het bedrijfshoofddoekje van AH, Lidl en van Den Broek: nieuwe type Nazi-uniform, het symbool achter de loketten van de gemeentehuizen! Moslima aan de kassa of loket met hoofdbedekking als islamreclame!
 
 

Islamieten in aparte uniform binnen de Nederlandse gemeentehuizen, ministeries en scholen:dit soort ontwikkelingen leveren ons geen voordeel, maar ellende, zoals we zien uiteindelijk in al de moslimlanden, al 1400 jaar. Het symbool hoofddoek is een teken waarbij geen Natuurlijke relatie bestaat tussen de vertegenwoordiging van het teken en de betekenis die ermee wordt uitgedrukt. Onder leiding van allerlei politicus, organiseren veel bedrijven en overheid instellingen hoofddoekbrigades met de belastinggeld. Hoofddoek brigades van deze corrupten, in de ogen van de Moslims een symbolisch ijzeren gordijn die moet voorkomen dat moslims worden besmet met westerse waarden als, democratie, gelijkberegening, scheiding van kerk en staat, emancipatie e.d.
Het is triest dat moedige vrouwen zelfs in landen als Pakistan, Afghanistan, Irak, Turkije, Libië, Egypte, Libanon, Iran, Soedan, Saudi Arabie, Katar met gevaar voor leven hun hoofddoek afleggen en daarin niet worden gesteund door de Nederlandse vrouwen, laat staan islamitische vrouwen in het vrije westen. Op meer plaatsen wordt juist belastinggeld gebruikt om religieuze intolerantie en seksuele apartheid te bevorderen. Veel grote gemeenten stoppen miljoenen geld in voor vrouwen en mannen gescheiden informatieloketten, die worden ondergebracht in door de Moslims gecontroleerde gebouwen, verboden gebieden voor de Nederlanders. Hoofddoekbrigade zegt: “mijn hoofddoek is een uiterlijk teken (‘symbool’) dat mijn aanhankelijkheid voor de islamitische leer (‘het geloof’) aangeeft die mij oproept om mee te doen in deze samenleving (‘participatie’), maar dat is wat anders dan integreren. Ze dragen dus een hoofddoek met als doel een ideologie te dienen, een ideologie die ook voor een staatkundig streven staat.

Het Kenmerk van onderdrukking zit hem in de aanvaarding en verdediging hiervan voor eigenbescherming. Het is de pijnlijke waarheid dat door links niet onderkend wordt: de islam van de islamisten is gericht op het hiernamaals, het leven op deze planeet is tijdelijk en dus niet van belang, niet-islamitische samenlevingen dienen daarom te worden vernietigd. Daartoe is de onderdrukking van mensen het eerste doel, in het bijzonder de onderdrukking van vrouwen. Links ‘kritisch’ Nederland wordt wakker !
 
Een uniform met de hoofddoek dat nu nog in islamlanden met harde hand wordt opgelegd: De Saudi’s, bang om rechts ingehaald te worden door de ayatollahs, hebben vervolgens overal in Saoedi-Arabië de hoofddoek dwingend opgelegd. En omdat Saoedi-Arabië leidend is in de islamitische wereld, zag je als gevolg daarvan in de jaren’80 overal in de islamitische wereld hoofddoekjes verschijnen. Zweepslagen in Iran, Pakistan, Afghanistan, Nigeria en Soedan, Libië, Egypte etc. etc..; zwavelzuur in het gezicht in Algerije, Marokko, geweerschoten in Kashmir, brutalisering in Afghanistan, Pakistan, Jemen enz. Die landen tonen aan dat ‘baas over eigen hoofd’ zeker geen gewone naturelle ontwikkeling is. De vrouwen in de westerse wereld voor ons hebben gevochten voor vrijheidsrechten van de vrouw. En nu zullen wij deze wel even om zeep helpen door een Hoofddoek te dragen. PVDA, CDA, D66, GL en SP moeten ook de verantwoording nemen voor wat er achter de hoofddoek schuil gaat namelijk waar je zelf voor gestreden hebt en dat is vrouwen mishandeling, vrouwen onderdrukking en de expressie om vrouw te zijn. Beseffen deze partijen niet dat er miljoenen vrouwen zijn die dit kledingstuk geheel onvrijwillig moeten dragen omdat ze anders worden afgeranseld, dat ze zonder die doek niet naar buiten mogen, dus opgesloten zitten. Het is geen vrije keus van de dames, als ze dat zelf beweren, is het hersenspoeling! Geweldig. Waarschijnlijk roepen ze ook op tot meer huiselijk geweld (want vrouwen die niet doen wat hun mannen willen verdienen klappen), meer kranten voor de ramen (vrouwen die gewoon naar buiten mogen kijken zorgen alleen maar voor overlast).Dit alles omdat mannen die zichzelf moslim noemen zich niet kunnen beheersen als ze vrouwenvlees zien. De bedekking van vrouwen is ontstaan omdat rover hoofdmannen jaloers waren en elkaar vrouwen probeerde te roven niet meer en niet minder. Het zijn de moeders in de Arabische wereld die hun zonen opvoeden en hun tot macho’s en prinsen creëren en verwennen, waardoor zij al op jonge leeftijd een super macht binnen de familie zijn.
Zij hebben voor 100% controle over hun zusjes ook al zijn die ouder. Moeders waren betrokken bij eerwraak op haar dochters zonder één hand uit te steken om hun leven te beschermen.
En dat is de trieste waarheid van jonge meisjes, die de wetten van de ouderlijke macht niet respecteren en dat uiteindelijk met de dood moeten bekopen.
Het vermoorden van meisjes wordt uitgevoerd door jonge broers waarvoor de gevangenis straf door hun jeugdigen leeftijd milder uitvalt.
 
  
Albert Heijn, LidL en van den Broek managers die hoofddoeken propageren.

 
Grote bedrijven, onder druk van de politiek en christelijke verraders, voeren het hoofddoekje in om explosief groeiende moslims vriend te houden, maar vergeet niet dat een hoofddoek politieke islam symboliseert.  

  
We willen ons voedsel kunnen kopen in een Nederlandse winkel, waar we niet worden geconfronteerd met reclame voor de islam. AH, van den Broek en Lidl moeten neutrale winkels worden, waar we geen reclame aan de kassa maken voor een  meer dan treurig systeem als de islam. Verstandig zou zijn, alle uitingen van deze politieke  ideologie te schrappen Deze praktijken van de grote winkelketens betekenen de capitulatie voor het streven van imams die met behulp van de straatterreur Islamitische apartheids wijken willen vestigen. Kennelijk is de door de straatterreur afgedwongen etnische schoonmaak al zover gevorderd, dat nu de volledige overmacht kan worden geëist.

De islam is wel een punt vanwege de overheersingdrang, de ongelijkwaardigheid van man en vrouw en de haat in de koran/hadith naar alle niet-moslims. Eigen dokters,eigen politie, eigen school, ook nog dan moeten ze voortaan ook alleen nog maar uitkeringen aanvaarden uit eigen land van herkomst;is dat ook weer recht getrokken.

 

Net zo min als we iemand in Nazi-uniform achter de kassa bij AH willen zien, willen we islamreclame van uit uw personeel. Dit is puur uitroeiing van de autochtone bevolking. Op deze manier worden islamitische wijken in Nederland in rap tempo steeds groter. Ze verplichten door hun parasitaire gedrag overheden, Albertheijn, LIDL, DirkVandenBroek managers via de belastingbetaler, zelf de ondergang te subsidiëren van het land dat ze hebben geadopteerd. Dat is de grootste gevaar:door het import van nog meer Moslims die niet voor arbeid inzetbaar zijn, gaat dit land ten onder. Jarenlange ongebreidelde invoer van kansarme vijandelijke mensen roept weerstanden op. Met de toename van islamitische kleding gaat u binnenkort honger lijden: alle supermarkten, speciaal in bepaalde stadsdelen, hebben caissières met hoofddoeken. Het moet gewoon afgelopen zijn met die on-Nederlandse kleding. Ze zijn hierheen gekomen omdat het leven hier gemakkelijker is dan in hun land van herkomst, omdat hier uitkeringen zijn en – voor hun – gratis gezondheidszorg, gratis huisvesting, gratis voedsel en kleding en omdat ze later hun familie kunnen laten overkomen om van dezelfde gratis voorzieningen te kunnen profiteren.
Omdat ze niet voor de vrijheid komen, hebben ze hun achterlijke leef- en kleedgewoonten meegenomen. En die worden gedoogd door dit – wegens hun koloniale verleden met schuldgevoelens overladen – Europese volk.
Het is een kwestie van de schuldcultuur van een christelijk volk versus de schaamtecultuur van de islamitische immigranten.
Daarom geven we ze gratis geld, goederen en diensten en daarom tolereren we hun middeleeuwse zeden en gewoonten en de toenemende impact daarvan op onze eigen cultuur.Het negeren van de problemen en een zondebok benoemen voor eigen falen lost de problemen niet op. Het islamitisch geloof vernedert vrouwen en beledigt daarmee de westerse vrouw. Vrouwen die na de overgangsperiode van 5 jaar nog steeds liever toonbaar Islamitisch zijn (dit in tegenstelling tot alle andere geloofsovertuigingen die je niet aan de buitenkant kunt zien) moeten naar een Islamitisch land verhuizen waar hun normen gewoon zijn. Als we eindelijk eens onze poot stijf houden en zeggen: “Hier in Nederland zijn burqa’s en hoofddoeken niet gewenst, u dient zich “godsdienstneutraal” te kleden”, dan denk ik dat al die mannen die nu hun vrouwen dwingen in die dingen te lopen nog een keer nadenken. Helaas is het nu overduidelijk dat ze ons uitkeringsparadijs niet zullen verlaten met hun achterlijke ideeën, maar we hebben in ieder geval ons seculiere land, wat betreft straatbeeld weer terug. Als die vrouwen eenmaal geproefd hebben van de vrijheid krijg je ze hopelijk die lappen niet meer in. Behalve de psychiatrische gevallen natuurlijk: godsdienstfanaten zul je altijd hebben. We moeten niet langer pikken dat onze seculiere openbare ruimte bezet wordt door agressieve godsdienstfanaten. We eisen de ruimte terug! Hoofddoek en burqa de wereld uit te beginnen uit Nederland! Komop meiden bestook uw politieke partij! Alle vrouwen moeten zich weerbaarder opstellen jegens de perversies van de islam. Vrouwen gaan al eeuwen gebukt onder de tirranie van de islamitische leer. Deze mannen-cult van het ergste soort. Het is een aberratie. Een gruwel. Deze racistische, discriminerende, onderdrukkende en mens-vijandige ideologie verpakt in cultuur en religie is het ergste wat ooit is uitgevonden om mensen te knevelen. Je kan er eigenlijk met je pet niet bij hoe het bestaat dat men zoiets heeft kunnen bedenken, laats staan voortwoekeren al die eeuwen. De islam is verschrikkelijk en moet liefst helemaal uit onze samenleving worden verwijderd.

Reageer
gravatar

Feitelijk was die oorlog een pure etnische zuivering waarbij de boven-modaal koper van het ene op het andere moment zonder egoplatform kwam staan. Voorheen had je nog de zekerheid dat je bij Appie nooit “piepeltjes” tegen kwam, die werden prijstechnisch geweerd. Nu hingen daar ineens van de dikke konten in parachute trainingspakken over de rand van onze vriesvakken. Dit heeft onuitwisbare sporen nagelaten bij mij en mijn vrinden.

Reageer
gravatar

Als MA student geschiedenis ben ik nu al een jaar bezig met een scriptie over de Prijzenoorlog van 2003. Ik betoog in mijn onderzoek dat de Bancarella Bombings een hele generatie consumenten voor altijd hebben getraumatiseerd. De besluitvorming rond deze bombardementen is slecht gedocumenteerd en ik heb in de archieven weinig ongecensureerd materiaal kunnen vinden. Desalniettemin wordt het steeds meer duidelijk dat het gemak waarmee dergelijke wapens werden ingezet een zwarte pagina in de geschiedenis van ons land zal blijven.

Reageer
gravatar

Jammer dat hier zich een discussie in het luchtledig afspeelt: de premisse als zou de prijzenoorlog afgelopen zijn is een verschrikkelijke vergissing.
AH (gevloekt zij de keten) is ondergronds gegaan en voert een guerilla. Die heeft er sowieso toe geleid dat in Den Haag in het Kernwinkelgebied (sorry, zo heet dat nu eenmaal in stedelijke ontwikkelingstermen) er helemaal geen andere supermarkt buiten dat foute blauw is.
Den Haag is gevallen en in Rotterdam gaat het dezelfde kant op.

En nu breidt deze kankervlek zich uit naar België.
Mensen daar: Wordt wakker en weert U!!
Voor u het weet bent u uw overheerlijke en uitgebreide assortiment kwijt!
Dan gaat deze PVV-horror organisatie voor U bepalen wat U mag eten.
En dat is altijd datgene wat hén het meeste winst oplevert.

Want AH is tegen Europa en Europese producten als er geen subsidies opzitten waaraan zij kunnen verdienen.
In Uw land België kun je nog zien hoe rijk geschakeerd het aanbod van levens- en voedingsmiddelen is wat Europa voortbrengt: bij ons is het de boekhouder die bepaalt wat we mogen kopen. Vaak nog te duur ook.

Dus vorm nu even snel die regering: er staat U een belangrijker strijd te wachten!

Schop AH terug naar Zaandam, dat is Uw opdracht!!
(en die muziekverziekende tinnefwinkels van Free Recordshop ook maar gelijk: ook fout blauw)

Succes!

Reageer
gravatar

Bij het “bedrijfsleidergezicht van A.H” dat nog regelmatig in reclamespots te zien is, mis ik de laatste tijd de multi-culti side-kick die in de eerste spotjes met de hoof-drol speler te zien was. Weggezuiverd of succesvol doorgestroomd naar het MBO, of recent nog het HBO-diploma gekregen bij 4 pakken OMO, via Hogeschool InHolland of Utrecht? Tentamenfraude of culturele censuur als reactie op de gebeurtenissen op het Tahrirplein of na ban-anale klachten uit de Goudkust e.o.?

Reageer
gravatar

@63, ik heb te weinig tijd om alle reacties hier te lezen.

@ Paulientje 66. Wat nou fantasieloze alias. Ik ben een gevierd Vlaams artiest. Klikt u maar eens op mijn naam.

Reageer
gravatar

@loko #60,

Geef niets, hoor!
We hebben het e.e.a. toch kunnen verduidelijken?

Da’s veel belangrijk, toch?

@Ridder Ruud,

Even tussen neus en lippen; U heeft gelijk, maar ik heb amnestie (Albert Hein plus mijn reactie van #48)…hehehehehe!

Reageer
gravatar

# 59

Je bent een over-het-paard-getild jochie die zich ten onrechte ridder noemt. Ridders dienen galant te zijn! Staljongen is al te veel eer voor jou.

Geen kusjes, stoute meneer van # 59

Die Ridder Ruud op # 57 is veel aardiger.

Reageer
gravatar

Nee Paulientje das een beetje n flauw grapje. Helemaal omdat ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat je een volwassen vent bent die eigenlijk Paul heet, maar te weinig fantasie heeft om daar een fatsoenlijke vrouwennaam van te maken.

Jammer trouwens dat je niet de moeite hebt genomen om te reageren op 57. Zo volwassen ben je weer net niet.

Reageer
gravatar

Lieve meneer Ridder Ruud,

Ik heb zelf een leuke mop bedacht… Ik hoop dat u die mop ook leuk vindt. hihihihi Mijn pappie vond hem wel leuk. Mijn mammie helemaal niet. 🙁 🙁 🙁

Er staat een mevrouw bij de kassa van Albert H. mistroostig in haar beurs te kijken. Dan ziet ze een man in driedelig streep achter haar staan. hihihihihi Zegt ze: “Ik denk dat u bankier bent. Dan wil ik graag uw bonuskaart even lenen.” hihihihihihihi

Leuk hè, lieve meneer?
😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Reageer
gravatar

He schatje van een Paulientje,

Ik zou zeggen dat je mammie niks te vrezen heeft. Zelfs na 8 jaar is de Albert Heijn nog een foute winkelketen. Met dezelfde agressieve methodes als de nazi’s:

* Waar de nazi’s Joden uit hun huis zetten, zet de Albert Heijn concurrerende winkels uit hun pand. Iedereen kent minstens een paar voorbeelden van een kleine ondernemer of goedkope supermarkt, die het veld heeft moeten ruimen voor een winkel van Albert Heijn.

*Wie heult met de vijand (en zich dmv een bonuskaart niet kan legitimeren als een vaste klant) betaalt altijd te veel.

*Albert Heijn is niet sociaal maar wel sterk nationalistisch.

*Albert Heijn annexeert met Belgie ook het buitenland.

*Albert Heijn indoctrineert kinderen niet dmv de Jeugdstorm maar simpelweg met voetbalplaatjes. Kinderen die hun ouders niet dwingen loyaal te zijn aan de AH, krijgen geen voetbalplaatjes en raken op school in een sociaal issolement.

Paulientje, wat betreft je positie tussen je nazi-moeder en verzetsheld pappie stel ik de Zwitserse aanpak voor. Kies geen partij, maar zeg wel tegen je moeder dat de bonus- en luchtmijlkaarten bij jou veilig zijn. Natuurlijk is het prima als je daar rente over heft en bijvoorbeeld met de helft van de airmiles op vakantie gaat. Niemand die je dat na afloop kwalijk zal nemen. Succes ermee! Laat me weten hoe het is afgelopen.

Kusjes terug, Ridder Ruud

Reageer
gravatar

Hoi lieve Ridder Ruud,

Mijn mammie heeft stiekem van die bonus- en luchtmijlenkaarten verborgen achter de tientallen andere plastic kaartjes in haar beurs, want mijn liefste pappie mag het niet weten. Pappie is het namelijk met u eens.

Dus ik zit tussen twee vuren in een moeilijk parket. Weet u wat ik moet doen, lieve meneer Ruud de Ridder?

Heel veel kusjes van Paulientje

Reageer
gravatar

@Lolo loko #49,

Het zit wel goed in ‘haar’ (volgens mij is Karel een j-o-n-g-e-n-s naam?) hoofd?!

Die Karel verklaart PTSS te hebben! Zegt hij zelf!

Hét bewijst dat mijn reclamewapens zeer goed werkten, hehehehe!

BTW,

“In het kader daarvan is mijn WAO invaliditeitsuitkering voor het moment verlaagd om de aanschaf van dure produkten onmogelijk te maken”

Die schoften! Hoe kan ik je anders duur spul aansmeren via mijn reclamebureau?! Ik word kapot gemaakt!

En dat is NIET eerlijk!

Reageer
gravatar

Hehe, dan kunnen we hiermee eindelijk concluderen dat de Albert Heijn een FOUTE supermarkt is. Met propaganda die qua valsheid en leugens die van Goebbels overstijgt.

Reageer
gravatar

@52 Ik was er ook niet bij daarom vertel ik openlijk dat de pvv een verderfelijke partij is.
Ik loop niet weg, ben net als de mensen die hun voeten aan elkaar laten binden voor de strijd. Dat is wel dom daarom winnen de hufters soms.

Reageer
gravatar

@48 Er is niks mis met karel k, sorry dat ik nog aanwezig ben.

Volgens mij zit het wel goed in die kop van haar. Hem kan ook.

Nadenken doet alleen maar pijn in de hersenen.

Reageer
gravatar

Die prijzenoorlog was een heerlijke periode!

Supers die vochten om stakkers als Karel Krankhoofd (post #41) en mij om raad vroegen, inzake reclame-leuzen en overige uitingen!

Maar het ging mis…reclame-leuzen werden gezien als wapens. Goed, dat waren het ook…maar je wilt als hardwerkende supermarkt-directeur toch ook verkopen?!?

Pfff…ging het logge Brussel, die bureaucratische reus op lemen voeten, zich ermee bemoeien!

Moest alle “supermarkt-reclame” opeens voldoen aan de EU Gedragscode Wapenexport!

Mooi was die tijd…nu verdoe ik mijn hersenen met nadenken over reclame voor incontinentieluiers, verdomme!!!

Reageer
gravatar

Mijn voorzitter vergeet nog te melden dat dit het gevolg is van die tsunami van Islamisering die hiervoor verantwoordelijk is.

De schandelijke dag dat meisjes achter de kassa mochten zitten met bedrijfshoofddoekjes zal op scholen moeten worden geleerd als Nationale Dhimmiedag.

En de voorzitter vergeet ook nog te melden dat dit komt door die linkshobbiënde verschrikkelijke geldverslindende deelgemeentebesturen die alles maar goedvinden onder het oog van zachte D’66 rechters.

En de voorzitter had moeten melden dat dit allemaal komt door dat verschrikkelijke Europese taqqyah geneuzel, plus dat het niet ingrijpen van de VN destijds het totale ondergang van de beschaafde wereld betekende: het licht ging uit in de supermarkt met de invoering van halal artikelen, waar Henk en Ingrid niet om gevraagd hebben.
De VN had hier moeten binnenvallen: betalen wij daar nu zoveel geld voor? Uitzetten die handel!

(voorzitter Paulus: je moet wél de tweets van Geert lezen, hoor!!!)

Reageer
gravatar

Beste Karel, # 41

Vergeet niet op uw gespannen post inhoudende een syndroom voldoende postzegels te plakken.

U mag er natuurlijk ook een fooi (minimaal zegel twee) op plakken, zodat wij uw syndroom de volgende dag willen bezorgen.

Reageer
gravatar

Al had je de prijzenoorlog in de super overleefd, werd je nog afgemaakt op het verjaardagsfeestje. (Je had daar heen moeten gaan, was je veel beter uit) Het is gebeurd bij mijn eigen familie. Ik vertrouw niemand meer.

Reageer
gravatar

Die prijzenoorlog was een verschrikking, een instant hel waarin ik was beland. Ik was weliswaar toen een ‘gewone’ consument, maar zelfs nu nog schrik ik ‘s nachts badend in het zweet wakker als ik droomde van het tijgeren naar de broodafdeling, of het bevechten van de laagste prijs van het kilopak jonge kaas in de frontlinie waarvan je nooit zeker wist hoe de prijzenoorlog zich ontwikkelde. Er is nu een trauma. Mijn psycholoog heeft bij mij een post stress syndroom geconstateerd en probeert me nu weerbaarder te maken met Euroshopper en verplicht inkopen te doen tijdens de Hamsterweken. In het kader daarvan is mijn WAO invaliditeitsuitkering voor het moment verlaagd om de aanschaf van dure produkten onmogelijk te maken.

Reageer
gravatar

Zo herinner ik me nog dagelijks dat ik tijdens het Kiloknaller-offensief op een bermhamster ben gelopen.

Sindsdien kan ik geen gebruik meer maken van mijn linker beenham en ben ik afhankelijk van een rollador.

Reageer
gravatar

De 6 nieuwe cd’s kunnen natuurlijk besteld worden bij bol.com. U krijgt dan als bonus nog een extra cd met “The making of the baby van de Gelukkige Cassière.”

Reageer
gravatar

Verwacht worden zes nieuwe cd’s

De Gelukkige Cassière (gesproken boek)
De Gelukkige Cassière (de filmmuziek)
De Gelukkige Cassière (de liederen van de musical)
De Gelukkige Cassière (de opera)
De Gelukkige Cassière (muzak voor supermarkten en liften)
De Gelukkige Cassière (ringtonen van kassa’s voor de iPhone)

Reageer
gravatar

Volgend jaar in Carré

De Gelukkige Cassière de musical
met Chantal Janzen onvermijdelijk in de hoofdrol

Beschrijving
Lea heeft alles wat ze wil: een kassa, een zangstem en het voorkomen van Chantal. Maar dan raakt ze al zingend zwanger. Na de hijgend gezongen bevalling in een echte operatiekamer op het toneel is niets meer hetzelfde. Lea voelt zich heel gelukkig en hoort haar medespelers zingen in koor. Ze weet zeker dat de babypop bijdraagt aan haar theatersucces.

Vanaf € 65,- (derde rang achter een pilaar)

Reageer
gravatar

Een musical over deze periode gaat binnenkort in première :
Super side story, waarin Maria, kassa meisje van de AH en haar geliefde Tony, vakkenvuller bij de C1000, ondanks alle tegenwerkingen van collega’s hun liefde voor elkaar zien opbloeien.
In een gruwelijke slotscène zien we hoe Tony door een rivaliserende groep vakkenvullers wordt achtervolgd door het zuivelpad, waarna Tony uitglijd over een opzettelijk neergelegde banaan ‘nu in de bonusaanbieding’ en in de armen van Maria valt en daar zijn laatste ademtocht uitblaast.

Reageer
gravatar

Binnenkort in dit theater

De Gelukkige Cassière

geregisseerd door Antoinette Beumer
met Carice van Houten onvermijdelijk in de hoofdrol

Filmbeschrijving
Lea heeft echt alles wat haar hartje begeert: de kassa van een sexbioscoop in Marbella, vijf geile vrienden en het lijf van Carice. Maar dan raakt ze vreselijk zwanger. Na de uiterst zware bevalling is niets meer zoals het was. Lea voelt zich flink doodongelukkig en ziet rare dingen die er niet zijn. Ze weet zeker dat de wolk van een baby de schuld is van haar enorme ellende.

Reageer
gravatar

Nu exclusief bij Bruna en andere winkels die boeken verkopen:

De Gelukkige Cassière van Heleen van Royen

€ 12,- (per stuk)

Boekbeschrijving
Lea heeft alles wat ze wil: een kassa, een geile vriend en vakanties in Marbella. Maar dan raakt ze zwanger. Na de bevalling is niets meer hetzelfde. Lea voelt zich doodongelukkig en hoort dingen die er niet zijn. Ze weet zeker dat de baby de schuld is van haar ellende.

U kunt ook wachten op de film.
bioscoopkaartje: € 15,- (per persoon)

Reageer
gravatar

Ook doen ze aan bovennatuurlijke oorlog, de dungan van c1000 is occult. En nu doen ze weer aan verafgoding d.m.v voetbalplaatjes.
Wat is er mis met een afbeelding van Maria, best een lekker wijf toch?

Reageer
gravatar

Met het schaamrood op de wangen wil ik bekennen dat ik afgelopen week mijn slag heb geslagen bij de Aldi.
Man,man man wat was het spannend om op de laagste prijs te wachten voor de elektrische fiets met trapondersteuning.
Eerst was die 949,00 euro, daarna 749,00 euro en ja hoor eindelijk was die afgeprijsd tot 500,00.
En heb ik ons land verraden en die fiets gekocht, dit zit mij zo dwars dat ik vanmiddag 30 km heb gefietst en nu zadelpijn heb, dat is mijn terechte straf.

Reageer
gravatar

Multisupermarktistische elites vechten een totale oorlog uit tegen hun bevolkingen. Met als inzet de voortzetting van de massa-importering en de supermarktisering, uiteindelijk resulterend in het wreed verloren gaan van de Europese joods-christelijke cultuur van de knusse winkeltjes.

Aber unsere Grosse Widerstandsführer ist bereid um dem großen Gefahr zu kehren.

Reageer
gravatar

@14 Siepe:

Volgens de Nederlandse traditie zullen het eerder van die films worden waarin o.a. het Lijdzaam Verzet weer eens een onwaarschijnlijke heldenrol krijgt toebedeeld. Appeltjes van Oranje, Het meisje met de Bonuskaart, Als Twee Liters Water, Het Bunkeren, Pastaschotel 1943, De Bittere Kruiden, In de schaduw van de Uitbuiting, De Koelcel, De Prijzenslag, en niet te vergeten Kasboek.

Reageer
gravatar

@21 Steven, door die mensen heeft een groot deel van de wereldbevolking weinig te eten. Ook de burgeroorlog in Tunesië schuif ik in hun schoenen.

Reageer
gravatar

Om de een of andere duistere reden blijken ook zakkenvuller en vakkenvuller op elkaar te rijmen. Was dit wellicht een van de oorzaken van het ontstaan van deze oorlog?? (Met dank @12)

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben de U.S. Troopers ingegrepen, met hun weergaloze actie Dessert Storm. Maar het zijn ervaringen die wekelijk energie-vretend zijn; ik heb nu nog steeds last van appelflauwtes en aardappelmoeheid.

Reageer
gravatar

Ik heb in die dagen nooit partij gekozen. Heb ook makkelijk praten gebied de eerlijkheid me te zeggen, want ik ging nooit naar supermarkten, alleen naar biowinkels. Aantrekkelijker werd het er niet op, zullen we maar zeggen.

Reageer
gravatar

Wanneer zal Paul Verhoeven de film gaan maken?

Ik kan niet wachten op “Dirk, the movie”, “The Pirates of the buurtsuper”. Shaving Alberts Privates”, “Das Aldi” “Wir Kinder vom Bahnhoff Lidl” enz

Reageer
gravatar

Rutger,

Voor de belangen van de keihard werkende vaderlandse vakkenvullers hebben linkse theedrinkende zakkenvullers geen oog!

Horden van Aldi en Lidl zijn ons land al binnengedrongen. De germanisering dreigt. Maar onze Grote Verzetsleider staat paraat um dem grossen Gefahr zu kehren.

Reageer
gravatar

De wereld is wel veranderd sinds de eerste Supermarktoorlog.

Want dat was toen, maar wat gaat er in deze tijd gebeuren? Gaan Islamitische buurtsupers zelfmoordaanbiedingen doen?

Artikelen zó goedkoop aanbieden dat ze failliet gaan, alleen maar om aandacht voor hun zaak te vragen?

Reageer
gravatar

Bij mij in het dorp wordt er nu over gesproken een monument op te richten voor de onbekende vakkenvuller.

Reageer
gravatar

Verschrikkelijk! Ik weet het nog goed, overal waar je keek was de prijzenoorlog.
De fruit afdeling, de vleeswaren ja zelfs met de tandpasta werd nog een tijdje gestunt.
Om heel eerlijk te zijn heb ik daar volop aan meegedaan. Je wist niet beter in die tijd, je deed gewoon mee omdat iedereen het deed. Hoe kon je het ook weten in die tijd? De tv reklame behandelde het onderwerp of het de normaalste zaak van de wereld was. HET WERD OOK ALLEMAAL GEIMPORTEERD!
Maar nu heb ik spijt, heel veel spijt, hete tranen heb ik gehuild.
Tegenwoordig pak ik het anders aan: de stickers met ‘aanbieding’ verwijder ik zorgvuldig zodat ik de volle mep betaal.
Ook loop ik met een grote boog om de bonus aanbieding heen. Alleen al de aanblik van de sticker geeft mij een flashback en laat mij het koude zweet over mijn rug lopen. Het doet mij weer denken aan de tijd van de prijzenoorlog toen iedereen een kaart bij zich moest dragen die er aan deelnam, een zogenaamde ‘bonuskaart’.
Er werdt ook openlijk naar gevraagd door de cassiere: ‘meneer heeft u ook een bonuskaart?’
Zo maar! Met het grootste gemak. Soms hoor ik haar dat nog zeggen en dan lijkt het weer alsof het gisteren gebeurde…
Om nog maar te zwijgen over de Hamsterweken.
Tijdens de Hamsterweken treffen mijn geliefden mij doorgaans aan, in een hoek van de kamer weggekropen, badend in het zweet.
Ze snappen het niet, niet zolang je het zelf niet hebt meegemaakt!

Reageer
gravatar

Voor mij als vakkenvuller in de periode 2003-2005 roept dit verhaal weer allerlei beelden en herinneringen op. De angst voor de bevroren lonen, de wekelijks wisselende prijzen en de hordes mensen bij het ingaan van de nieuwe folder, de tot verschrikkingen lijdende rivaliteit met de plaatselijke Albert Heijn. Ook ik heb dingen gedaan waar ik niets trots op ben. Maar ook de kameraadschap en het vechten voor de supermarkt zal ik nooit van mijn leven vergeten.

Ik kijk al uit naar mijn kleinkinderen die ik hier ooit van kan vertellen

Reageer
gravatar

Al het jonge kanonnenvoer dat meedogenloos in de strijd werd geworpen. Het was verschrikkelijk. En nu die koude oorlog tussen AH en C1000. De dreigende supercoopisering. De valse ideologie die Nettorama heet. Dan heb ik het nog niet over de veldmaarschalken Dirk van den Broek en Jan Linders oud-leerlingen van wijlen Simon de Wit. Het Jumboleger dat zich alsmaar uitbreidt. De gewapende boeren uit Hoogvliet of de supers van de Boer.

Dat wordt binnenkort weer distributiebonnen inleveren als hier niet tijdig tegen wordt opgetreden, want de notabelen van de linkse kerk slepen ons uit geldzucht en pluchegehechtheid mee in hun nietsontziende totalen Krieg mit der Vernichtung des Westens!

Reageer
gravatar

Ontroerend de beelden destijds van supermarkten in de Randstad. Waar op den duur enkel tulpebollen te verkrijgen waren. De uitgemergelde consument die radeloos van de ene naar de andere supermarkt moest lopen met volbeladen karren. Deze holocash mag nooit vergeten worden!

Reageer
gravatar

Het was een waar slagveld bij het uitbreken van die prijzenoorlog, zo moesten nauwelijks adolescent geworden vakkenvullers vechten voor hun leven en salaris inleveren, net zoals de nul-marge boeren die stooflappen en kippenbouten leverden. Cacaobranders pleegden zelfmoord omdat zij de derde penning kregen opgelegd en hun oudedagsvoorzieningen moesten opsouperen. O gruwel, suikerbietenboeren emigreerden naar België en naar Polen zelfs, om maar voor subsidie in aanmerking te komen.
Het is goed dat deze schandvlek uit onze volkse geschiedenis nu eens volledig boven water wordt gebracht door een jonge schatzoekster. En goed is het ook dat de nationale grootgrutter voor P.C. Hooft- en Grachtengordelpubliek; ons nationale icoon Albert Heyn (zo wredelijk geweigerd voor de nationale canon) dit niet meer hoeft mee te maken. Er zal een tijd komen dat ook zelfs de allerkleinste collaborateurs genadeloos belicht en benoemd zullen worden.
In een satijnen revolutie zal zelfs de overheidsparticipatie (via geheime kamercommissies) aan het daglicht worden gebracht. Ik stop hier, want het wordt zelfs mij nu even teveel. Waarvan acte.

Reageer
gravatar

Verschrikkelijk dit. Ik ben ook bang dat er binnenkort zo’n groep mensen opduikt die de prijzenoorlog ontkennen. Er zou een spoeddebat over gevoerd moeten worden!

Reageer
gravatar

Ik werd in die tijd wel gek aangekeken door de mensen in de supermarkt omdat ik zwaarbewapend binnen kwam lopen, maar dat kan ook gelegen hebben aan de traangasgranaat die ik voor het betreden naar binnen worp.
Bij een oorlog trek ik passende kleding aan neem bijbehorende accessoires mee. Bij de kassa konden ze dat wel waarderen anders gaven me niet zoveel geld

Reageer