Bron Zarrion101 - CC BY

Anoniem persoon nog steeds vermist

Ook lichaam nog steeds spoorloos

Het lichaam van de anonieme persoon die sinds maandagavond wordt vermist, is nog altijd niet gevonden. Ook de identiteit van de vermiste is voorlopig niet bekend. De Dienst Nationale Recherche is sinds dinsdagochtend bezig met een grootschalige zoekactie door heel Nederland, vooralsnog zonder resultaat. Inmiddels is er een Amber Alert uitgegeven voor de persoon.

De politie en het Landelijk Bureau Vermiste Personen staan voor een raadsel. John Hagelman, korpschef van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond, ziet weinig kansen op een goede afloop: “We hebben zeer weinig aanknopingspunten. Het is volstrekt onduidelijk om wie het gaat, waardoor je bijvoorbeeld niet kunt nagaan waar hij of zij voor het laatst is gezien. We doen er echt alles aan om het lichaam van de vermiste te vinden, juist ook omdat dat we dan meer kunnen zeggen over de identiteit van deze persoon. Bovendien kun je aan de hand van iemands lichaam heel eenvoudig een signalement opstellen, wat de opsporing in een stroomversnelling zou kunnen brengen.”

Herbert Wansink, woordvoerder van het Landelijk Bureau Vermiste Personen ontkent dat de vermiste betrokkene niet zou bestaan: “Er is duidelijk sprake van een vermissing, dat merk je ook aan alle media-aandacht die er nu is. Het zal echter zeer moeilijk worden deze zaak op te lossen en we moeten dus letterlijk met alle scenario’s rekening houden. Ik durf dan ook niet met absolute zekerheid te zeggen dat het daadwerkelijk een persoon betreft. Het is ook goed mogelijk dat het gaat om een vermiste kat of een stuk hout. Op dit moment kunnen we eigenlijk niets uitsluiten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een logische vergissing, beste kerel!
Zoiets is mij ook overkomen. Ik moet alleen toegeven, dat de mensen die mij vertelden te weten waar ik was, dat op dreigende toon of met spijt, dan wel afgrijzen zeiden. Zelf ben ik ondanks al die aanwijzingen nog immer zoekende.

gravatar

Wat een belachelijk stuk om te lezen. Zelf ben ik achterblijver van een vermist persoon, dus ik kan dit soort foute geintjes echt niet waarderen. Het steekt wanneer ik iets als dit lees. Geen stijl.

Reageer
gravatar

Jongens. Houdt maar op met zoeken. Ik heb zojuist mezelf gevonden. Denk ik. Dat het om mij gaat weet ik zeker. Kijk maar naar de woorden van Herbert Wansink. ” Het is ook goed mogelijk dat het gaat om een vermiste kat of een stuk hout.”
Ik heb na gisteravond een kater, geheugenverlies, en ik voel me als een vers aangespoeld stuk wrakhout…….

Reageer
gravatar

Mr. Loko. dit was een berichtje voor een ouwe 19e eeuwse Londoner die wijlen mr. Holmes was toegedaan.
Ik roep hem slechts op bij de tijd te blijven in “shocking not_Queens English”……..

Overigens bleek het bij nader inzien toch om de verkeerde persoon te gaan en is de ware anonieme onbekende weer ondergedoken.

Een rectificatie communiqué zal op een niet nader te noemen tijdstip ergens verschijnen.

Reageer
gravatar

Gebroken nieuws (70)

Je hebt een persbericht van New Scotland Yard (nieuwe Schotse afstandsmaat) niet goed vertaalt en/of begrepen. Ik betwijfel zelfs de afkomst van het bericht.

Op de eerste plaats

NSY geeft nooit iets echt toe, zeker niet dat Sherlock Holmes tachtig jaar geleden deze zaak al heeft opgelost, toen NSY nog gewoon SY heette en onze nationale rechercheurs nog met bromsnor werden aangesproken.

Op de volgende plaatsen (willekeurige volgorde)

NSY erkent alleen privacy voor haar eigen organisatie, maar niet voor wie dan ook daarbuiten.

NSY haalt het detailniveau van Sherlock in de verste verte niet, zodat ik meen dat hier nauwelijks van details gesproken kan en mag worden

NSY had in de titel van persbericht “gentlemen”, dus geen enkelvoud, gebruikt en in de eerste letter in onderkast.

NSY zal nooit onzorgvuldig over “him” (waarom geen “she”?) geschreven hebben, alhoewel… Dat moet ik even nazoeken in mijn aantekeningen.

Reageer
gravatar

Ladies & Gentleman: “We’ve got him!!”

Maar uit privacy overwegingen houden we de details nog even onder de pet.
Een volledige bekentenis is echter afgelegd.
Door wie mogen we nog niet zeggen hangende het onderzoek.
Wat er gebeurd is, mag nog niet naar buiten gebracht worden zolang de zaak onder de rechter is.
Een bekende advocaat, wiens naam wij niet prijs mogen geven heeft dienaangaande een spreekverbod opgelegd gekregen, alsmede een mediaoptreden verbod.

Maar weest gerust: “We’ve got him!!”

U kunt weer rustig uw hond uitlaten.

Reageer
gravatar

Hoi lieve meneer Jeettje van 62,

Wat is een “backbencher”? Mijn pappie zegt dat u het ook niet weet, want anders had u het wel in het Nederlands gezegd.

Groetjes…

Reageer
gravatar

Ik heb eergisteren op mijn suikerklontjes verpakking geschreven dat de speld 3623 Facebook vrienden had. Soms werd het meer en minder. Wie kost vrienden of ontvriend iemand en waarom.

Ik heb het tegen loko.

Reageer
gravatar

@64 Is het daar mooi? En ik ken je niet, maar mag je vast wel.
3 flessen wijn op, gelogen want ik moet nog een.

Wat heb je te verbergen Anoniem?

Reageer
gravatar

Ook de identiteit van de vermiste is voorlopig niet bekend…De Dienst Nationale Recherche is sinds gisterochtend bezig met een grootschalige zoekactie door heel Nederland vooralsnog zonder resultaat. Ze geven slechts de visie of mening weer van de …De politie en het Landelijk Bureau Vermiste Personen staan voor een raadsel. We doen er echt alles aan om het lichaam van de vermiste te vinden juist ook omdat dat we dan meer kunnen zeggen over de identiteit van deze persoon.

Reageer
gravatar

De verwarring viert hoogtij in dit platform voor vermiste onbekenden. Duidelijk is intussen wel dat iedereen er van uitgaat dat de vermiste een mens is, of tenminste een mensachtige, gezien de geopperde namen: James Hoffa, de Amerikaanse vakbondsleider die al decennia -in beton gevat- één van de pilaren onder Wallstreet is. Niet genoemd maar wel gedacht is aan Victor Baarn, de Nederlandse liaison- en PR officer van Lockheed in De lage landen. Ook al 36 jaar niets van gehoord, dus inmiddels óf een man in bonus, óf ook al waterpas gelegd. Wouter Bos kan het niet zijn, die treedt regelmatig op in het (V.I.-) programma met Wilfred Gênant, René van der Gijp en bromsnor Johan Derksen. Evenmin is het zijn Voorganger en leermeester Wim Kok die nu ook een man-in/met-bonus is, net zoals Lodewijk de Waal (als niets komt tot iets, rijdt het niet meer op de fiets, maar in een limousine met chauffeur, early warning en-nog-iets). Het zijn allemaal geen slachtoffers, maar het verkleint
het aantal mogelijke kandidaten; ‘t is dus een vorm van onzekerheidsreductie, er blijven nu nog slechts 6,5 miljard minus 8 kandidaten over. God bless the Queen, as we have seen. Met haar familie méégerekend zijn dat weer een paar honderd minder potentiële vermisten, tel daarbij de Tweede kamer, de Eerste Kamer en alle extern ingehuurde bonus-bankiers, ZZP-consultants en lobbyisten en in Nederland kan er nauwelijks nog iemand weg zijn. Jullie zien, het duurt even, maar we komen er wel. Alleen uit Oostenrijk hoor ik niets meer van Von Schussnigg, na de Anschluss bij Adolf. Grützi, und Hals- und Beinbruch.

Reageer
gravatar

Onbekend maakt ongeliefd.. maar daar gaan we wat aan doen..

Giro 999 voor de anonieme vermiste..
Zodra hij/zij/het gevonden wordt kan hij of zij
weer fatsoendelijk gekleed worden..
en weer deel uitmaken van de minder
anonieme vermisten..

Reageer
gravatar

Mgr Paulus, aartsbisschop:
U hebt gelijk ik, alleen maakte ik de fout om mijn Android Mobieltje vast the houden terwijl ik het deed, nu heeft die verrekte anonieme persoon de identiteit van al mijn contacten aangenomen, iedere vriend c.q. familielid is nu anoniem!

Persoonlijk denk ik dat Mike hier achter zit!

Reageer
gravatar

@48 Jimmy Hoffa zit verwerkt in een auto bumper volgens zijn moordenaar, die in de gevangenis overleed. En al die aanknopings punten maken de zaak nodeloos ingewikkeld.

Reageer
gravatar

Dit kan best kloppen, ik ben mezelf al een tijdje kwijt.
Op een ochtend liep ik de straat uit en verdween ik. Toen iemand naar mij vroeg bij de buren wisten ze het niet. Niemand wist het.
Er is destijds geïnformeerd bij Verloren Mensen, maar ook daar was niets te vinden.

Hopelijk is dit een belangrijk nieuw aanknopingspunt.

Reageer
gravatar

Behoorlijk stom dan, het enige dat je in dat programma vind zijn een paar oude knopen, een verlopen buskaart en een kunstgebit. Onder dat programma echter…. Nou ja, laten we zeggen dat Jimmy Hoffa de beste verstoppelaarder is.

Reageer
gravatar

Concentreer nu op het vraagteken, laat de energie vloeien, neem de pendel met de zilverlegering (spreken is zilver, nietwaar) en roep de naam van de vermiste.

Als in een grote stinkende rookwolk een duivel met drakevleugels verschijnt heeft u iets verkeerd gedaan, maar vult u wel het vraagteken in.

Succes.

Reageer
gravatar

Vanochtend wilde ik informeren bij het Bureau van de Vermiste Personen, maar daar is al tijdenlang niemand komen opdagen. Bij het plaatselijke Stiltecentrum: eveneens nul op het rekest.

Reageer
gravatar

Dit doet mij denken aan een boodschap, te horen op de nu ouderwetse scanner een jaar of 20 geleden. Dit speelt in centrum Rotterdam:

“Wij verzoeken alle wagens, met name omgeving Binnenweg uit te kijken naar een Turkse man van ca. 30 jaar, ca. 1m70, gekleed in een spijkerbroek, een leren jack en op sportschoenen zonder verdere bijzondere kenmerken”

Reageer
gravatar

Mgr. Paulus # 16; Eerwaarde/Monseigneur dat schietgebed naar Antonius van Padua werkt écht, het is mij al enkele keren overkomen dat ik -iets kwijt zijnde- de goedheilige Sint aanriep en dat ik even later zowat over het vermiste object struikelde. Het enige dat voor een succesvol herhaald experiment vereist is, is een rotsvast geloof in de goede afloop ervan en Bio Ginseng voor een beter geheugen. Vaak helpt ook een vaste plek om zoekrakende spullen op te bergen, bijv. het medicijnkastje, de koelkast of anders de tv-kast. In noodgevallen kunt u twee keer daags Googlen met oneindig verdund ochtendwater van een zwangere kameel.

Reageer
gravatar

Misschien was het die man met de collectebus die collecteerde voor de anonieme slachtoffers van aliens.
Hij wou zich niet legitimeren.
Die hoeven jullie niet te zoeken, die heb ik aan de varkens gevoerd.

Reageer
gravatar

Martijn (Helderziende in opleiding),

Ik zal je als een soort vakgenoot helpen. De eerste letter van de naam is geen x. De eerste letter is namelijk anoniem en de tweede is spoorloos. Nou kun je het toch echt niet meer missen.

Paulien,
Handlezeres en vrijdagnachten op de dertiende bij volle maan deeltijds heks.

Reageer
gravatar

Kreeg net een melding via burgeralert om uit te kijken naar een meneer D’Incognito, leeftijd en uiterlijk onbekend. Een tipje van de sluier is dus al opgelicht.

Reageer
gravatar

Nou, had nog zo gezegd dat jullie niets moesten verklappen. Doen jullie het toch….dat is gewoon niet lief.

De enige die wel luistert is mijn Paulusje. Die heeft nog niets gezegd.

Reageer
gravatar

Ik heb het niet op helderzienden. Laatst voorspelt eentje mij dat ik diezelfde dag nog een heftige ruzie met mijn vriendin ga krijgen. Vind ik die etter later in bed bij mijn vriendin…

Reageer
gravatar

Bart Mendelson @21:
Een echte helderziende weet natuurlijk al of overwogen is een helderziende in te schakelen en weet ook welk tarief geboden wordt. Dergelijke helderzienden zijn herkenbaar aan het ontbreken van een “behandeling alleen op afspraak” bordje naast hun voordeur.

Reageer
gravatar

Ik denk deze anonieme persoon voortvluchtig is, gezien het grote aantal bedreigingen dat hij of zij heeft geuit aan tal van personen en instanties . Alle kans dat hij of zij ondergedoken is met een onbekend persoon. Die is de de laatste millennia veelvuldig aangewezen als dader van allerlei kleine en grotere misdaden.

Reageer
gravatar

Ik heb de vermiste anonieme persoon gevonden. Hij bevindt zich op tweeëntwintig. Hij kan nog geen verklaring geven voor zijn verdwijnen, daar zijn mond met de rest van zijn lichaam nog steeds spoorloos is.

Maar er zit eindelijk schot in de zaak!

Reageer
gravatar

Heeft u al eens overwogen een helderderziende in te schakelen. Zij hebben veel ervaring met het opsporen van niet nader te omschrijven zaken. Hun ruime ervaring in er-op-los-fantaseren zou nu wel goede diensten kunnen doen.
Indien het tarief redelijk is wil ik mij dan ook graag aanbieden. In het verleden heb ik reeds goede resultaten behaald. Zo vond ik gisteren na een minuut of tien mediteren en dankzij een G-ddelijke ingeving mijn afstandsbediening terug.
Wel, u heeft mijn adres!

Reageer
gravatar

Weet iemand misschien een stroomversnellingen waar de opsporing ook zonder signalement in gebracht kan worden?

Dan lopen we minder risico dat het slachtoffer opgespoord wordt aan de hand van een signalement dat gebaseerd is op het lichaam van iemand die niets met deze zaak te maken heeft.

Reageer
gravatar

@17: Beste Ridder, het is ook maar de vraag wat nu eigenlijk die vragen zijn die nu nog onbeantwoord zijn. Dat moet eerst maar eens aan de anonieme mogelijk vermiste worden gevraagd. Anders komen we nooit ergens.

Reageer
gravatar

GOUDEN TIP:
De anonieme persoon is nog in leven! Hij bereidt een mailbombardement voor. Aanstaande maandag gaat hij aantrekkelijk Nederland overladen met massa’s liefdesverklaringen (ook via de ouderwetse brievenbus)

Ik raad de politie trouwens aan om degene die deze anonieme persoon als vermist heeft opgegeven stevig aan de tand te voelen. Wat ook de aanleiding is geweest om de anonieme persoon als vermist op te geven, het is altijd een antwoord op een van de vragen die nu nog onbeantwoord lijken.

Reageer
gravatar

Wij katholieken hebben gelukkig een heilige die alles wat of wie vermist wordt, helpt terug te vinden. De heilige Antonius van Padua. Hij is eenvoudig als volgt aan te roepen:

“Heilige Antonius,
beste vrind, (ook wel ‘sint’)
zorg dat ik mijn … vind.”

Let op, het moet wel iets van jezelf zijn. Iemand anders kan het niet voor je doen. In dit geval dus:

“Heilige Antonius,
beste vrind,
zorg dat ik mijn onbekende vind.”

Het helpt gegarandeerd!

Reageer
gravatar

dit komt allemaal door de verregaande individualisering van de maatschappij waarin niemand elkaar nog kent volgens beatrix is dat vanwege internet dat klopt niet want hier zijn we die persoon hard aan het zoeken

Reageer
gravatar

Ik ben de hele stad doorgelopen om hem/haar te zoeken. Heb al meer dan honderd voor mij onbekende personen gevonden, en ga ze nu aangeven bij de politie.

Reageer
gravatar

Hoi Piet Hein,

Ik kom mee, samen met mijn katten en mijn badeendje. Weet echter niet of we het dan stil zullen houden. Maar een beetje lawaai mag ook wel. Het wordt tijd dat de landelijke politiek meer aandacht besteedt aan dit soort vermissingen. Eigenlijk moet er een goed actieplan komen voor als er weer eens een anonieme persoon vermist raakt.

Overigens: ik ben niemand kwijt, dus we kunnen mijn vrienden- en bekendengroep alvast uitsluiten bij het zoeken naar de identiteit van deze NN.

Reageer
gravatar

Ik houd straks op een onbekende plaats samen met mijn hond (naam bij redactie onbekend) een stille tocht, behalve als dat rotbeest weer achter eenden aan gaat.

Reageer
gravatar

En Osama Bin Laden, Al Jazeera vermoed dat hij zich als asielzoeker ergens in West Europa heeft gemeld. De verdenking richt zich met name op Nederland; hij zou daar in een doofpot kunnen zijn gevallen.

Reageer
gravatar

Ia er al een plek bekend waar ik mijn knuffeltje en waxinelichtje, alsmede een bloemetje kan achterlaten?

Reageer
gravatar

Er is een Amber Alert uitgegeven. Het gaat dus om een kind. Die wetenschap helpt misschien een beetje.

Reageer