Kijkers Boer Zoekt Vrouw vormen polonaise van Breda naar Kopenhagen via Lissabon

'5,2 miljoen kroppen sla is een behoorlijk grote stapel'

De KRO wil graag dat heel Nederland goed beseft hoe ontzettend veel mensen naar de meest recente aflevering van Boer Zoekt Vrouw hebben gekeken. Vaste kijkers zijn druk bezig zich er een voorstelling van te maken. “Als iedere kijker één zandkorrel zou zijn”, aldus Hannie Roelofs (fan van Marcel), “Dan zouden ze samen niet eens in deze toch riante pan uit de lijn van Herman den Blijker passen! En als je 5,2 miljoen kroppen sla in een pyramidevorm op elkaar stapelt, krijg je een behoorlijk hoge stapel. Ik bedoel maar.”

De Nederlandse ochtendbladen zijn het er ook roerend over eens: 5,2 miljoen kijkers is ‘echt heel veel kijkers.’ Sjuul Paradijs: “5,2 miljoen kijkers! Dat is een polonaise van Breda naar Kopenhagen, via Lissabon! Althans, als die mensen ongeveer 103 centimeter uit elkaar staan.” Zijn collega Vandermeersch van de NRC is eveneens onder de indruk, maar drukt het kijkersaantal liever anders uit. “5,2 miljoen kijkers is ook voor Vlamingen een aanzienlijk aantal. Dat is twee maal de bevolking van een land met 2,6 miljoen inwoners, zoals bijvoorbeeld Koeweit. Of Lesotho en Mongolië samen.  dus.” Midas Dekkers kan zich in zijn woorden vinden. “5,2 miljoen, dat is ook voor dieren vaak een hele hoop. 5,2 miljoen mieren, dat valt nog wel mee, maar 5,2 miljoen zebra’s, dat is bijna niet voor te stellen.”

Kitty van Daveren (29), functioneel beheerder te Delftshaven vind het getal bijna niet voor te stellen: “Als je die 5,2 miljoen mensen in groepjes van drie in kleine bootjes zonder duidelijk doel het Kanaal op zou sturen, zou de scheepvaart flink in de soep lopen. En als al die mensen na afloop van dit onduidelijke tochtje tegelijkertijd naar het toilet zouden gaan, zou België door de onderdruk en de zachte leisteen mogelijk in een groot gat kunnen zakken. Daar schrik je toch even van…” Toch weet Van Daveren het te relativeren. “In een excelsheet kan ik de namen van al die fanatieke kijkers wel 3 keer kwijt.”

Er wordt ondertussen druk gespeculeerd over een spin-off, Boer Zoekt Vrouw: The Count-Off. Daarin wordt iedere maandag een half uur lang uitgelegd hoeveel mensen er de zondag ervoor hebben gekeken, en hoe je je dat aantal het best kunt inbeelden. Ondanks al het succes hopen de makers dat het aantal van zes miljoen kijkers, om historische redenen, voorlopig niet wordt gehaald.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Genoeg boerenzonen in Nederland! En ik kan je verzekeren dat parfum drinken niet bevorderlijk is!!

Reageer
gravatar

Ik begrijp het niet. De meeste vrouwen hebben een enorme hekel aan boerende mannen. Of durven ze stiekem niet toe te geven dat het hun enorm opwindt?

Reageer
gravatar

Als al die 5,2 miljoen kijkers tegelijk zouden boeren, heeft dat zo’n groot effect op de hoeveelheid CO2, dat de zeespiegel stijgt tot boven Yvon Jaspers.

Reageer
gravatar

Gekke Gerritje, met dit soort praat maakt u zich erg verdacht in mijn optiek. Promoot u hier werkelijk de uitroeiing van het verschijnsel Kaaskop dmv van inmenging der Couscoussmoelen, Akotonshikinnen en wellicht zelfs Empanadaporums? Schandalig! Schande! Ik als rechtschapen allochtoon spreek hier driewerf en voor de derdemaal schande van. U zou zich moeten schamen….

Reageer
gravatar

T’is mij veel te blank, allemaal!
Waarom geen Ghanese boerin die met een stralende glimlach bintjes staat te stampen alsof het maniok is?
Waarom geen Marokkaanse schone die met een gelukzalig gezicht Klazina 34 melkt?
Of de Argentijnse Consuela, die in camouflage kleding stokboontjes staat te plukken, onderwijl revulutionaire liederen zingend…
Kortom, wat de boer niet kent dat vrijt hij niet!

Reageer
gravatar

@Greppelsletje # 18,

Dus niet (gelukkig)!

Dat komt omdat de intelligentie-verhoudingen in Nederland redelijk vastliggen…Zo zullen er ook nooit meer dan 5,2 miljoen mensen naar BZV kijken, want die hebben wel wat beters te doen.

Of ze hebben een voorkeur voor educatieve TV (Discovery/NGC/Animal Planet), zoals ondergetekende…

Hiermede kan ik verklaren dat het pvvee nooit groter kan groeien dan de huidige 1,5 miljoen mensen, want vreemd genoeg overeenkomsen heeft met een onderzoek van bureau Motivaction.

Hierin werd geconcludeerd dat 10% van de Nederlanders zich een racist noemt…Hm, 10% van 16 miljoen Nederlanders…Hmja?

U gelooft mij niet? Hoeft niet…link;http://nos.nl/artikel/56287-tien-procent-nederlanders-racist.html

Reageer
gravatar

De kijkcijfertellers waren tijdens de uitzending afgeleid door dat blonde meisjevrouwtje. Kom hoe heet ze ook al weer? Nou ja, toen de uitzending voorbij was, hebben ze er maar een slag naar geslagen, tenminste de tellers die hun kijkers terug in hun oogkassen konden krijgen. Na tien keer gooien met een dobbelsteen kwamen ze op 52 ogen elk goed voor 100 000 kijkers.

Reageer
gravatar

vijf komma twee miljoen ik kan daar niet echt een voorstelling bij maken hoor

Reageer
gravatar

@Paulus #14: Niet geheel waar die overtrokken stelling, de boeren trekken namelijk enthousiast mee met hun trekkers en dat trekt nog meer getrokkenen dan één trekster alleen, want dat trekt ze echt niet. Maar trek het je niet aan, die foute conclusie wordt regelmatig getrokken.

Reageer
gravatar

Godsgeklaagd is het, dat zelfs met 5,2 miljoen meekijkers, die boer er toch nog zo lang over doet om een vrouw te vinden. Terwijl er een toch een niet al te onaangename vrouw in de vorm van ene Y. Jaspers, niet al te ver van hen af staat al die tijd. En niet één keer wordt er enthousiast naar haar gewezen en “Gevonden!” geroepen. Dan vraag ik mij onwillekeurig af…hoe goed zoekt men eigenlijk en wíllen ze wel echt een vrouw vinden? Of is het hier een kwestie van “Camerageile boer zoekt aandacht”?

Reageer
gravatar

Even terzijde, want laten we elkaar niks wijsmaken:
Het ligt in de lijn der verwachting, dat er bij de De Speld intern al druk wordt gespeculeerd en nagedacht over toetreding tot de publieke omroep.

Ik voorzie een samenwerking van De Speld met VPRO’s 24 uur met en KRO’s Boer zoekt Vrouw voor een nieuw format: een marathonuitzending van Boer zoekt Speld.

Reageer
gravatar

zit margootje hier nou gewoon reclame te maken voor een andere website? Of heeft die link nog een doel?

Reageer
gravatar

Het schijnt dat de Roemeense Minister van de Eu, roet in het programma gaat gooien. Het is hem opgevallen dat de boeren extra betaald worden en dat mag niet volgens de EU regels. Dat is valse concurrentie voor de andere boeren in de EU. Hij wil het programma verbieden. Zo stelt hij tevens dat een Roemeense boer ook zelf een vrouw moet vinden zonder dat programma.

http://www.dejaap.nl

Reageer
gravatar

Het aantal is zo groot dat er statistisch gezien inmiddels zo’n 100 van overleden moeten zijn. De overige 5.199.900 zijn enkel geestelijk dood.

Reageer
gravatar

Het aantal is zo groot dat als ze allemaal naar hetzelfde tv-programma zouden kijken, er 2 dagen later nog over gesproken zou worden.

Reageer
gravatar

Als al die kijkers 1 keer hadden gescoord in de WK finale hadden we niet zo’n laffe rondvaart gehad

Reageer
gravatar

Als al die kijkers voor 5 euro aan erwtensoep zouden kopen. Stel dat je daar een pan mee vult met een straal van 10 meter. Dan heb je een zo hoge pan nodig dat als je de rand wilt bereiken je een trap nodig hebt die zo hoog is dat 10 kindarbeiders samen 230 dagen nodig hebben voor het maken van die trap.

Reageer