Bosniërs krijgen ‘wegblijfpremie’

Leers: “Humane variant van de oprotpremie”

Minister Leers van Immigratie en Asiel heeft een nieuw initiatief aangekondigd om Nederland te vrijwaren van een ‘tsunami’ van al dan niet criminele Bosniërs. Met het verdwijnen van de visumplicht op 15 december van het afgelopen jaar vreest de minister een grote toevloed aan inwoners uit het land; daarom biedt hij iedere Bosnische crimineel die niet besluit naar Nederland te komen 470 euro per maand.

Leers noemt de maatregel een logische vervolgstap op zijn eerdere initiatief om Bosniërs die al in Nederland zijn te verleiden te repatriëren. De groep Bosniërs die in de jaren negentig naar Nederland vluchtte om aan het oorlogsgeweld te ontkomen, krijgt nu van Leers de mogelijkheid om terug te keren. 470 euro per persoon per maand voor de rest van hun leven. Een echtpaar moet genoegen nemen met 670 euro.

Het succes van deze maatregel bracht Leers op het idee om dit beleid verder uit te bouwen. “Daarmee slaan wij twee vliegen in één klap. Wij worden de komende tijd niet overspoeld met fundamentalische Moslims. Bovendien hoeven wij in een later stadium geen moeite te doen om ze het land weer uit te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten die de overheid bespaart voor inburgeringsprocedures en het bestrijden van de criminele aard van deze groep.”

Iedere Bosniër die kan bewijzen over een strafblad te beschikken komt in aanmerking voor de maatregel, maar ook Moslims en mensen die in Bosnië misdaden hebben gepleegd komen in aanmerking. “Als deze lieden niet naar Nederland komen, besparen we ons een hoop gedoe. Ik weet uit mijn tijd in Maastricht nog dat voorkomen beter is dan genezen.”

Dit weekend vindt in De Balie het festival ‘De Bosniërs komen! (& ze nemen hun cultuur mee)’ plaats.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunst & wetenschap, omdat er één keer het woord cultuur in voorkomt? Dit is toch duidelijk een bericht voor de “Economie” sectie.

Reageer
gravatar

Hoeveel krijgen Gerardus L. uit Kerkrade zelf, Geert W. uit Venlo en Maxim V. uit Maastricht, als deze leden van de politieke tak van de zuidelijke maffia remigreren naar Limburg? Bea, bedenk eens een aanbieding die ze niet kunnen weigeren. Ik betaal wel mee, als het niet anders kan.

Reageer
gravatar

Ik ben nu aan worstelen tussen slechte baan en zoeken naar een betere….
Bovenstaande tekst biedt mij de mogelijkheid om met 470 (omgerekend ong. 930 marks) daar een goede start maken 🙂
Wie gaat er mee naar kruidwat of misschien bijenkorf om in bezit te komen van een strafblad.

Reactie sturen naar [email protected]

Groeten,
vanbinnennaarbuiten

Reageer
gravatar

Haha heb ik even spijt dat ik geen crimineel ben, uit mijn geboorteland uitgezet ben, zowel emotioneel als lichamelijk beschadig ben en uiteindelijk na ontzettend hard werken geassimileerd in Nederlandse samenleving een verklaring van goed gedrag heb en dan verweten worden dat ik geen gevoel voor humor heb (GRRRRRR)
Wellicht kan ik mijn leven beteren en na een misdrijf toch nog in Bosnie weggezet worden met een paar euro die me door milijoenen Nederlanders (waaronder ook geboren Bosniers, die er hard werken en maatschappij vernieuwen en verfrissen) misgund worden. Even nadenken….. Toch maar niet, ik vind veel te leuk om zo af een toe een Nederlander wat bij te brengen. Er valt veel te leren van Bosniers hoor! Onze politicie zouden bijvoorbeeld zo’n subsidie nooit aan reemigratie weggeven maar eerder eigen zakken vullen 🙂

Reageer
gravatar

Ik doe toch gewoon mee met ”De Speld”?Ik voelde me geschokt,beledigd en gekwetst.Hun hebben de doel bereikt,ik ben er ingetrapt.Zonde van al die belminuten die ik kwijt ben en het wordt nog erger,moet ik er nou idereen terugbellen…(veel mensen lezen disclaimer niet,denk ik)

Reageer
gravatar

@Vort 6: waarbij óók nog moet worden aangetekend dat Onderwijs en Defensie de hardste klappen hebben gekregen met CDA en VVD bewindslieden … en door die partijen er het hardst een beroep op is gedaan.
Alle “misstanden” worden bij die departementen over de schutting gekieperd: ‘los het maar op’ terwijl de core-busisness reorganiseren is geworden.

Maar buurmannen in Vinexwijken lallen mekaar bij het buurtbbq-en graag na – verstevigt het warme kuddegevoel.

@Toric: U heeft de module “Disclaimer lezen” nog niet gevolgd, merk ik?
Bosniërs met gevoel voor humor zijn er, dus dat komt wel goed?

Reageer
gravatar

Wat een onzin zeg!!!Hier word ik echt boos om!!!Mevrouw of meneer van ”De Speld” moet beter opletten waar het over gaat.Er is niks van waar wat er in staat.Wel dat allochtone mensen met nederlands nationalitet,niet alleen bosniers dus,die ouder zijn dan 45 en meer dan 2 jaar werkloos zijn,kunnen zogenaamd remigratie aanvragen en nederlans passport inleveren.Maar dat regel bestaat al 100 jaar,dat is niet van gisteren.Maar als dat waar is dan ga ik heel snel al mijn vrienden en familie bellen en zeggen dat ze heel snel ”crimineel” moeten worden omdat ze in dat geval goed zitten de rest van hun leven dankzij meneer Leers hahaha…Nog een keer: WAT EEN ONZIN!En nog iets,als iemand heel snel geintegreerd was dat waren de bosniers.Met dit onzin tekst is mijn jarenlang best doen in dit land in een klap weggeveegd en van mijn vrienden ook die advocaat zijn of professor,musikant of noem maar op.Mijn excuses voor spelfouten,ik ben ook maar een allochtoon.

Reageer
gravatar

Op het eerste gezicht lijkt het een beetje naïef van Leers om criminelen te vertrouwen. Anderzijds heeft hij natuurlijk wel ervaring in zaken doen met criminelen.

Reageer
gravatar

@ 2, Buurman, uw opmerking is overigens feitelijk onjuist: “Opvallend is dat het kabinet-Kok I een hoge economische groei combineert met een aanzienlijke verbetering van het EMU-saldo, terwijl de kabinetten-Den Uyl en Lubbers II het saldo laten verslechteren. Het kabinet-Kok I realiseert een relatief grote verbetering van de overheidsfinanciën, terwijl het kabinet-Van Agt I het uitzonderlijk slecht doet.” (Citaat van de overheidssite over de grondwet: http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vih9dp4hyqv1 ) Het fabeltje is dat door de PvdA ‘geleide kabinetten’ meer zouden uitgeven dan die geleid door de Christenpartijen is dus niet gebaseerd op feiten. Hetzelfde geldt voor die door de VVD en CDA geleide kabinetten: vanaf de WO II scoren die gemiddeld slechter in het omgaan met de overheidsfinanciën dan die met de PvdA, denk o.a. maar aan de kabinetten Drees. Maar als je maar lang genoeg iets heel hard roept denken mensen nog zowaar dat het klopt ook. 😉

Reageer
gravatar

Weet De Speld zeker dat het om Bosniërs gaat?
Of is het een schrijffoutje en moet het Bulgaren zijn?

Op zich logischer vanwege enkele pijnlijke momenten.
Voor herhaling vatbaar in Nederland, dus hij moet wat.

Reageer
gravatar

Ik vind het een gemiste kans.
Met de oproep om de baas van het Leger van de Heer te vermoorden in gedachten, kan Leers die criminele, islamitische Bosniërs beter nuttig gebruiken om allerlei acties in verre buitenlanden uit te voeren.
Hij kan bij onze nationale rattenvanger wel vragen om contacten met de Israeli’s, die van oudsher bedreven zijn in terroristische acties in het buitenland.
Dan hoeven we daar onze bloedeigen autochtone kinderen niet aan bloot te stellen.

Natuurlijk wel na afloop van dergelijke acties de losse eindjes opruimen en de getuigen uit de weg ruimen!

Reageer
gravatar

Criminele Bosniërs? De meesten zijn goed opgeleid, hebben banen, zijn niks anders dan de NL-ers. Er zitten bij iedere bevolkingsgroep criminelen tussen, maar generaliseer niet en noem niet een hele bevolking crimineel.

gravatar

Belachelijk, ze zouden blij moeten zijn met 4 kamelen en 2 nucleaire granaten om zichzelf te verdedigen leers leers leers toch

Reageer
gravatar

Wat ben jij een idioot zeg.
Duidelijk dat je zelf nooit in Bosnië bent geweest. Fyi, zonder de oorlog zou er geen een Bosniër naar NL zijn gekomen. Ze vluchtten weg voor de granaten, niet voor hun leven, want het leven in Joegoslavië was goed. Tja, geen kamelen, maar wel alles wat jullie hier ook hadden.