‘ProStaat 2011’-epidemie houdt Nederland in de greep

Verkiezingen zijn nu al politiek evenement van de eeuw

De lucht in Nederland is zwanger van de Provinciale Statenverkiezingen. Niet alleen het nut, maar vooral de lól van de Provinciale Statenverkiezingen inspireren tot opgewonden conversaties bij de koffieautomaat, sportschool en supermarkt. Ook vliegen merchandise-artikelen als T-shirts, mutsen, en zelfs ProStaatcondooms als warme broodjes over de toonbank.

“Het is natuurlijk entertainment, maar het gáát ook echt ergens over,” zegt politiek trendwatcher Boris Kamminga van brandingbureau YourVote. “Want via de Provinciale Statenverkiezingen kun je gedeputeerden kiezen, die op hun beurt weer Eerste Kamerleden kiezen, die dan over wetsvoorstellen mogen stemmen, die door de Tweede Kamer al zijn goedgekeurd. Daarmee heb je een enorme invloed en zit je dus bovenop het politieke vuur in Den Haag. Wij merken dat dit jongeren enorm aanspreekt. Daarnaast blijkt de hoge leeftijd van senatoren zeer imponerend te werken op deze doelgroep.”

Met de huidige ‘hype’ lijkt de historisch lage opkomst van 46,3% in 2007 inmiddels een schim uit het verleden. Bep Oosterwoud (53), cateringmedewerkster bij de Dienst Gemeentereiniging te Apeldoorn, geeft na enig aandringen toe destijds niet te hebben gestemd. “Ik was jong, naïef en nog niet toe aan iets getrapts als de Provinciale Statenverkiezingen. Maar nu de essentie van de Senaat in al mijn vezels is doorgedrongen, smacht ik naar het stemformulier en het rode potlood. Ik heb ook al een album om straks de foto’s van de Eerste Kamer-leden in te verzamelen.”

Dat een bijzondere ontwikkeling gaande is, bleek al eerder dit jaar. Zo trok de vergadering van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland van 4 januari, live te volgen op internet, zo veel belangstelling dat de servers van de Provincie onbereikbaar werden. Daarnaast trok een hoorzitting over de zogenoemde ex-durante evaluatie van planologische besluitvorming in de Perkpolder meer dan 30.000 bezoekers, wat tot gigantische rijen bij de toiletten leidde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Moosje #27,

Misschien dat ik uw bedrijf, Tena, in contact kan brengen met elke fabrikanten?

Mag ik u dan de firma ‘EH’ (Electrified Heart), uitvinder van de Electrocutioner 6000?

Ik hoor graag van u. Het zal u tevens verheugen om te weten, dat ik een pakketje aandelen Tena hebt gekocht!

Reageer
gravatar

@ Loko
‘t Is niet zo zeer de vraag óf je kunt plassen maar of je je bewust bent van het feit dat je plast en de mate van controle die je daar dan op hebt.
Uiteindelijk gaat het om het volgende:
Zorg er voor dat je Tena luiers in huis hebt of aandelen Tena (maar verwissel die twee niet!)

Reageer
gravatar

@ 25 Nadenkertje
Uiteraard juichen wij het ‘doorschakelen’ van de pacemaker naar de prostaat toe. Geen idee waar het toe kan dienen, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling (mits de polen goed worden aangesloten want anders vrezen wij een mogelijk negatieve ontwikkeling). Lang leve de techniek!

In ieder geval heeft de door u beschreven ontwikkeling ons uitgedaagd tot vergaande vernieuwing in het luiersegment.

Binnenkort hopen wij dan ook de ‘In Stand’-luier te kunnen presenteren. Een luier die eenvoudig via de urether in de blaas kan worden ingebracht om verkeerd doorlekkend ‘prostaatvocht’ op te vangen voordat het in de blaas schade aan kan richten.

In de tussentijd: koop aandelen Tena!

Reageer
gravatar

#21 Kees22,

er staan inderdaad enige onjuistheden in het bericht.
Zo was er op 4 januari ook geen vergadering van de Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland, een mededeling, waarbij men zich met de beste wil van de wereld ook niet achter de disclaimer kan verschuilen.

De jury heeft begrip voor je teleurstelling, maar er kan maar één winnaar zijn, en Ecluse was je ruimschoots voor.

Discussie gesloten

Reageer
gravatar

@Moosje #10,

U vergist zich. De prostaat is een klier die onder de blaas zit bij de man. Deze klier produceert een aantal hulpstoffen die aan het sperma worden toegevoegd. De prostaat voorkomt dat er sperma in de blaas kan stromen.

Wel nu, die klier kan worden gemanipuleerd door middel van elektrische stroompjes!

Ziet u nu het verband met fabrikanten van pace-makers? Die hebben daar al ervaring mee!
Tja, de techniek staat wel ergens voor (of in)!

Reageer
gravatar

Ik kan ook niet wachten! Ik ga de nacht vooraf in een slaapzak voor de deur van het stembureau liggen. Ben ik de eerste! Daarna ga ik mijn gedeputeerde opzoeken. Zij zal de eerste gedeputeerde zijn met een echte groupie! YEAHH!!

Reageer
gravatar

Ik zie nu het commentaar op Ecluse, die al eerder (#14) hetzelfde melden.
Maar deze feitelijke onjuistheid lijkt me niet onder de disclaimer te vallen, want zij is nauwelijks ironisch, satirisch, hilarisch of cynisch te noemen.

Reageer
gravatar

Historische foto uit Niehove in Groningen.

Wisten jullie dat Niehove al sinds 1619 beschermd dorpsgezicht is, inclusief de 285 inwoners en de afgebeelde stembus, die nog dienst heeft gedaan bij de verkiezingen van de proost en de dorpsoudsten van Humsterland rond 1200.

Reageer
gravatar

De Loden Speld* is vandaag gewonnen door Ecluse.

*met daarnaast een fraai gekalligrafeerde Disclaimer op handgeschept papier.

Ik heb Drenth junior (6 jaar) wat geholpen met de spelling.
Drenth senior (leeftijd bij redactie bekend)

Reageer
gravatar

‘via de Provinciale Statenverkiezingen kun je gedeputeerden kiezen, die op hun beurt weer Eerste Kamerleden kiezen’.

Onjuist. Niet de gedeputeerden (soort wethouders) kiezen de Eerste Kamer, maar de leden van Provinciale |Staten (die ook de gedeputeerden kiezen).

Reageer
gravatar

Hoe gênant om te zien dat zelfs de speld met de mode mee moddert en zich voor het karretje van de profi’s van de provincie laat spannen. Alles lijkt weer es te draaien om de provinciaaltjes in de politiek en de o zo belangrijke (poehpoeh) Eerste kamer (die nota bene echt altijd pas in tweede instantie in actie komt!). Die arme hardwerkende bewindslieden, waaronder toch kleurrijke figuren als Bleeker, hebben weer het nakijken op pagina 5 van een weekendkatern, nu de lokale spinnendokters de media in hun gevaarlijke greep houden. Terecht spreekt Verhagen van een armoedige linkse anti-campagne tegen onze jongens van het landsbestuur!
(PS wie heeft er nog een plakplaatje van Schuurman? Het mijne is vergeelt)

Reageer
gravatar

IK vin het maar stom! En de hele klas vind dit dus STOM. Wij hebben les gehad over de verkizingen en werkstukken gemaakt met klei en tekeningen enb onze groep had gewonnen. In onzpe groep zitten 32 kinderen en wij willen dus allemaal STEMMEN bij de provinci verkizing! Ik spaar alle fotoos van de kaditen van mijn provinci dat is Drenthe en ik heb er het meest van de hele klas. En ik weet dus ook op wie ik ga stemmen maar dat is geheim!!! Maar wat dus zo STOM is dat wij zogenaamt te jongv zijn om te mogen stemmen pas als we achtien zijn dus het is dus alleen voor OUDERS en opaas en omaas ja en dat vind onze hele groep stom wanft voor ons is er dus NOOIT iets leuks!!!

Reageer
gravatar

Dat is een goed vooruitzicht! Wie gaan het presenteren? Eindelijk weer een spelprogramma met inhoud. Ik ga zeker kijken en stemmen natuurlijk. Dat gaat per sms neem ik aan?Of moet ik dan twieteren? dat kan ik nog niet. Oh en die prostaat condooms zijn dan gelijk een leuk gebbetje, moet kunnen.

Reageer
gravatar

@ 8, Nadenkertje

Als de prostaat knapt hebt u weinig aan een pacemaker. U doet er in een dergelijke situatie beter aan tijdig te investeren in (aandelen) Tena (luiers).

Reageer
gravatar

@ Gerrit #5,

ROFLOL! Mag ik medelijden hebben met de betreffende gedupeerde die op het punt staat om door u te worden gekozen?

@Justin #6,

Bedankt voor de tip!

*begint als een razende aandelen van fabrikanten van pace-makers in te kopen*

Reageer
gravatar

Dit wordt hét media event van 2011. Het is wel duidelijk dat de markt niet meer op de Elfstedentocht gokt en hier een waardig vervanger in heeft gevonden.

Bij mij op sportschool De Anabool is dit het gesprek van de dag. Ook gokken we op welke pilletjes die jongens slikken om rechtop in die bankjes te blijven zitten.
Aan kop staat een combi van Viagra en Lethargosol.

Reageer
gravatar

Verder gebéúrt het gewoon in de provincie, laat de grote steden maar doen alsof er hard gewerkt wordt maar wij weten wel waar echt hard gebuffeld wordt; juist ja, in de provincies. En daarna wordt er op zijn tijd ook echt goed gefeest met die oerspannende en opwindende Provinciale Statenverkiezingen bijvoorbeeld. Er schijnen daarvoor zelfs speciale feestTshirts met speciale cijfercodes ontwikkeld te worden: verassingen zijn daar ook nog echt verassingen!

Reageer
gravatar

Zo trekt ook de rubriek “Vandaag in Lelystad” waarin Meddy Fringelen messcherpe analyses geeft van de provinciale politieke actualiteit op omroep Flevoland de hoogst denkbare kijkcijfers. “Den Haag Vandaag” is er niets bij. En het zijn echt niet alleen polderaars die kijken hoor. Tot ver over de provinciegrenzen, tot waar de uitzending nog maar enigszins te ontvangen is, zitten de mensen aan de buis gekluisterd.

Reageer