Massagraf aangetroffen op begraafplaats

Moordenaar kon jarenlang ongestoord zijn gang gaan

Op de gemeentelijke begraafplaats van Venray zijn afgelopen dinsdag ruim 250 lijken aangetroffen. Sommige van de lijken zijn al in verregaande staat van ontbinding. Vanuit het hele land wordt met verbijstering gereageerd op wat het grootste massagraf uit de Nederlandse geschiedenis lijkt te zijn.

Werknemers van een kabelmaatschappij stuitten bij graafwerkzaamheden dinsdagochtend in alle vroegte op een kist, die tot hun grote schrik een lijk bleek te bevatten. De ingeschakelde politie trof daarop ruim 250 stoffelijke overschotten aan, op een overvlakte van ruim één hectare. Het gebied is per direct afgezet en bezoekers worden voorlopig op afstand gehouden.

Woordvoerder Geldrik Smeets van Politie District Limburg-Noord spreekt van een serie gruweldaden, uitgevoerd met een wreedheid die in woorden niet te bevatten is. “Alles doet vermoeden dat hier sprake is van één of meerdere seriemoordenaars, die hun daden hebben verricht in een tijdsspanne van meer dan 150 jaar. Slachtoffers werden vermoedelijk levend begraven in een houten kist en stierven zo een gruweldood. De daders hadden zelfs het lef de plaats waar hun slachtoffers lagen te markeren.”

Vanuit de Venrayse gemeenteraad en politiek Den Haag  groeit de kritiek op het functioneren van politie en justitie in de Limburgse stad. Raadslid Cédric Doetzelaere (SP): “In de loop der jaren verschenen steeds meer markeerstenen met naam en toenaam van de slachtoffers. Dit heeft nooit een belletje doen rinkelen bij de politie. Een zin als ‘Hier ligt begraven Alfred Antonius Maria Zeverling (12 april 1879-27 november 1953)’ lijkt mij toch maar voor één uitleg vatbaar.”

Door alle commotie rondom het massagraf en de vragen over het functioneren van de politie heeft burgemeester Ina ter Schuisbeek van de Limburgse gemeente besloten haar functie per direct neer te leggen. Premier Rutte sprak dinsdagmiddag in een persconferentie zijn medeleven met de nabestaanden uit. Voor familieleden van de lijken is een speciaal telefoonnummer in gebruik genomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar als die seriemoordenaars zo lang hun gang konden gaan, dan moeten er ook daarvan een paar zijn omgebracht. Ik krijg het vermoeden dat er ook seriemoordenaarmoordenaars rondlopen. En als die meer misdrijven op hun geweten hebben, dan is er zelfs sprake van seriemoordenaarseriemoordenaars.

Reageer
gravatar

Jongens, hou in godsnaam eens op met dat flauwe gedoe.

Dat gezwam past toch helemaal niet in een serieuze omgeving. Als jullie zo nodig moeten, schrijf dan die ongein naar de Donald Duck.

Reageer
gravatar

Neen, Venlo is inderdaad geen Venray. Niet sinds de (in de damsport)wereld beroemde Raylo oorlog althans. De vraag is echter, is dit massagraf daar een direct gevolg van en waarom zijn alle ooggetuigen ineens verdwenen? Alleen één zeer oude schildpad draagt nog een schatkaart naar de oorlogboeken van toentertijd op zijn schild. Echter, deze schildpad is onvindbaar, hij schijnt zich in een paar blikken soep te hebben verstopt…

Reageer
gravatar

Voor alle duidelijkheid: Venlo is werkelijk ANDERS dan Venray. Staat Venlo vooral bekend om een ‘witte raaf’ die zich inzet voor alles wat wit is, Venray staat beter bekend vanwege de trouwlust ener plaatselijke man en zijn vogel:

Er was eens een man in Venray
Die trouwde met een papagaai
Het paar stond hand in klauw
En die man dacht nog gauw
“Dit is pas No Woman, No Kraai!”

Reageer
gravatar

Joran van der Sloot heeft jarenlang een clandestiene krantenwijk gehad in ergens Limburg en één in de buurt van de begraafplaats Crooswijk in Rotterdam. Ook daar liggen honderden doden, ook daar geen begin van CRI-onderzoek. De top van de politieleiding inclusief de aansturende minister hebben bij elkaar (een m/v of 50) een IQ van 100, ongeveer net zoveel als de volledige Tweede Kamer als ze een uur naar muziek van Mozart hebben geluisterd (dat schijnt IQ-verhogend te werken). Binnenkort draagt de Staat de opsporende activiteiten van de politie over aan een geprivatiseerde organisatie o.l.v. Robin van Linschoten, dé expert in mislukkende privatiseringen (’91; de Ziektewet en -bijna- de WAO). De politie kan dan meer in overeenstemming met haar intellectuele vermogens snelheidsovertredingen beboeten en parkeerbonnen schrijven. Nederlanders kunnen dan ongehinderd meer blauw op straat liggen.

Reageer
gravatar

#21 Dat is inderdaad het ergste, Zij gebruiken soms zelfs steenkool voor het verbranden, zonder daarbij aan moeder aarde te denken. Er is zelfs uitgerekend dat dit 20% van de totale CO2 uitstoot oplevert.

Reageer
gravatar

@Gekke Gerritje. Zo heet die man dus. Nu is het plaatje dan helemaal rond en kan de politie tot arrestatie overgaan… Maar, ze doen nog steeds niets… Ik wed dat Welten op zijn vingers is getikt door hogere machten.

Reageer
gravatar

Het schijnt dat de moordenaars de slachtoffers – zware rokers – met sloffen sigaretten hun graven hebben ingelokt. Die graven werden dan verhuurd als plek waar je ongestoord en ontspannen kon roken in de vrije natuur.
De moordenaars, vaak met hoge politieke of maatschappelijke functies, werden (of is het ‘worden’? ) betaald door sigarettenfabrikanten en deden (of is het ‘doen’?) dit werk er vaak bij.

Reageer
gravatar

#24 Zo is het maar net MargOOtje: voor het slapen gaan een beker warme melk en een zoen op mijn voorhoofd van tante Paulien, ik zal ze missen.
Al deze belevenissen staan breed uitgeschreven op mijn buik al vervaagd het snel, balpen is niet zolang houdbaar.

Reageer
gravatar

@23:

Beste Gekke Gerritje,

Ik had net zo’n zin in die logeer partijtjes…Maar U schrijft ze op uw buik…Daar kan niemand tegen op nietwaar!

Reageer
gravatar

Beste Koen, # 20

Dat verbranden gebeurde dat met behulp van biobrandstof, zoals brandhout, vuurvliegen en brandnetels, of van brandstoffen die schadelijk zijn voor ons klimaat/milieu/gezondheid, zoals hardhout, aanstekerbenzine en sigarettenpeuken? Waar waren de brandplekken (crematoria meegerekend)?

Dat maakt namelijk heel wat uit op de strafmaat die ik ga eisen.

Reageer
gravatar

Ik heb zelf regelmatig duistere figuren rond zien lopen op eenzelfde akker bij Leek. Ook heb ik geruchten vernomen van een duister ritueel genaamd ‘begrafenis’. Een klein onderzoek in mijn omgeving wijst uit dat 94% ooit aan zo’n ceremonie deelgenomen heeft. Mij lijkt een invloedrijke sekte het meest waarschijnlijk. Ook heb ik van een sekte vernomen die hun sporen verbergen door de lichamen, al dan niet levend, te verbranden!

Reageer
gravatar

De moordenaar is wel bekend bij Justitie en politie, maar die doen niets. Het zou te veel commotie geven, zeggen ze. Ja ja.
De moordenaar schijnt gekleed te gaan in een lange rafelige zwarte mantel met een kap diep over zijn ogen getrokken. Een opvallend kenmerk is dat hij een zeis met zich meedraagt. Het schijnt dat hij daarmee zijn onwilligste slachtoffers neer maait. Naar verluidt wordt deze persoon ook regelmatig waargenomen op een bootje op de Griekse rivier de Styx.

Reageer
gravatar

Gekke Gerritje, (15)

Gekke jongetjes moeten hun mondje houden als Tante Paulien (13) met Steven (10) praat.
Kleine potjes hebben weliswaar hele grote oren, maar zijn slechte verstaanders en willen al te graag meepraten over zaken die ze maar half hebben begrepen.

Tante Paulien is dus niet blij met wat jij tegen iedereen uitkraamt over Tante Pauliens zogenaamde koekjesverslaving. Foei! Schaam je! Ik ben niet langer meer jouw suikertante! Dat zal jou leren!

Reageer
gravatar

@Margootje #12: Ik heb ergens gelezen dat er ook een plek zou zijn vol met levende lijken, en zelfs die zien ze over het hoofd! Heeft iets met film te maken, hollynogwatietsmetbomenbosofzo, nooit eten (doen lijken niet, is de eerste hint al) en vrouwen die na hun dood opgezet worden met siliconen. Op dit moment, weet ik toevallig, is de AIVD bezig met de geruchten te bevestigen dan wel ontkrachten. Zij kijken hiervoor naar een soort van muziekzender die een uitgebreide documentaire heeft gemaakt over deze levende lijken. Iets met heuvels en een stad. Oh ja, en veel blond.

Reageer
gravatar

Steven,

T’s niet waar! Je houdt mij voor de gek! Echt? Niet te geloven! Da ha’k toch echt niet gedacht. Sjonge, dat het nu toch is uitgekomen: Venray is GEEN Venlo. Wa’k mij nou afvraag, is het omgekeerd ook het geval?

Reageer
gravatar

Er is trouwens geen enkele aanwijzing gevonden dat deze mensen zichzelf niet zouden hebben begraven. Verdacht, zéér verdacht.

Reageer
gravatar

Als trotse Venrayse wil ik wel graag benadrukken dat ik aanwijzingen heb dat het niet alleen om een Venrays fenomeen gaat. Deze zieke geest schijnt wereldwijd te opereren. Hij of zij zou zelfs levende mensen op een brandend schuitje in de Ganges te dumpen. Maar we zijn de dader(s) dicht op het spoor door het traceren van een zeer grote order aan stenen in een Egyptisch plaatstje dicht bij Cheops.

Reageer
gravatar

“Alles doet vermoeden dat hier sprake is van één of meerdere seriemoordenaars, die hun daden hebben verricht in een tijdsspanne van meer dan 150 jaar.” Als het hier één seriemoordenaar betreft is het dan wel een zeer kranige geweest. Na je 150ste nog met lijken moeten zeulen; hadden ze in die tijd nog geen pensioen (of kabelmaatschappijen die het graafwerk vóór je deden) ?

Reageer
gravatar

Grootste massagraf?
Is er al iemand van het Guinness book of records langs geweest.
Zo’n attractie is een toeristische trekpleister van jewelste en kan Venray definitief op de kaart zetten.
De VVV zal nu toch wel kansen ruiken?

Reageer
gravatar

Nog vreemder wordt het als je bedenkt dat men de gewoonte placht te hebben om bloemen (luguber detail: reeds stervend sinds plukken) op de markeringen neer te leggen. In het begin wekelijks, later maandelijks, dan jaarlijks en sommige graven leken zelfs geheel willekeurig genegeerd te worden. In mijn optiek is hier maar één conclusie uit te trekken: Venray is het lang gezochte en tot voor kort uitstekend verborgen bolwerk van de meest gevreesde sekte ter wereld “The dead Lilly diggers”. Of deze Lilly dood is of de gravers zelf, dat is vooralsnog niet duidelijk. Echter, dat er een hoop niet pluis is daar staat buiten kijf.

Reageer