Al Qaida loopt 740.000 euro imagoschade op door ‘gepruts’ in Zweden

‘Twintig jaar goede naam te grabbel gegooid’

Al Qaida is ernstig in verlegenheid gebracht nadat bleek dat de Irakees die zich in Stockholm opblies dat deed in opdracht van de gematigd islamitische lobbyisten. De aanslag, waarbij alleen de dader zelf omkwam, was volgens een woordvoerder ‘gerommel in de marge, waarmee het wereldwijde kalifaat geen stap dichterbij is gekomen.’

Volgens PR-adviesbureau Buzzcapture heeft de organisatie een imagoschade geleden die in de miljoenen kan lopen. Consultant beeldvorming Fredje Altena: “Al Qaida heeft baat bij het imago van een gevaarlijke, goed georganiseerde en effectieve organisatie. Dit soort geklungel draagt daar niet aan bij.” Op basis van een aantal oude jaarrekeningen van de familie Bin Laden en een inschatting van het aantal internetimpressies is tot een inschatting van de waarde van het merk gekomen. “Het is natuurlijk lastig precies in kaart te brengen wat zo’n organisatie precies waard is, maar met behulp van een excelsheet zijn we toch op een getal uitgekomen.” Experts beweren echter dat de geschatte merkwaarde van 180 miljoen euro aan de hoge kant is.

Woordvoerder Jebel nad Banir heeft geen goed woord over voor het gepruts met de Stockholmse touwtjesbommen. “Wij hebben een reputatie hoog te houden, en het is erg onfortuinlijk dat dit nu gebeurt. Mijn Afghaanse neefje van zes bouwt nog een betere bom. Dan kan je net zo goed geen aanslag plegen, wat ons betreft.”

De terreurorganisatie heeft aangegeven in de toekomst duidelijker in te zetten op merkbewaking en roept enthousiaste amateurs dan ook op om geen aanslagen meer in naam van de organisatie te plegen zonder dat het plan door gecertificeerde Al-Qaidatrainers is doorgelicht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt me uitermate frustrerend wanneer je de slecht functionerende medewerker ook nog eens nooit meer aan kan spreken op zijn wanprestaties. Daar sta je dan met je evaluatie rapport… Zal er wel eentje van het uitzendbureau geweest zijn schat ik in.

Reageer
gravatar

Weet iemand hoe het zit met de betrekkingen tussen de families Kamprad en Bin Laden? Straks kun je gewoon bij de Ikea om de hoek een Drøn- of Kabum-zelfbouwbommengordel halen. En dan zitten opeens wel alle schroefjes erbij!

Reageer
gravatar

Al Qaida is tenminste heel wat effectiever dan het gepruts van de Nederlandse jongeren met eigen gemaakt vuurwerk.
Dat kost hooguit een hand of oog.
De Nederlandse jongere blijft dan ook ver achter bij de efficiency van deze Afghaanse rakkers.
Wat dat betreft zou een Al Qaida spoedcursus best handig zijn.
‘Lawinepijlen voor Tora Bora’
‘Carbid schieten met Osama’
‘Gillende keukenmeiden voor martelaren’

Reageer
gravatar

Dat krijg er van als je dit soort werkzaamheden out-sourced.
Het mag dan een beetje goedkoper zijn, maar als je enige duurzaamheid wil dan kan je beter je zelf opblazen, dan heb je in elk geval nog eer van je werk.

Reageer
gravatar

Wij dienen vooruit te kijken en niet achterom. Laten we geheel in de Hollandse handelsgeest een graantje meepikken met onze snel groeiende halalbevolking en Alex alvast uitroepen tot sultan van Nederland:: Al ex el Oramga klinkt dan tegelijkertijd vertrouwd en toch eigentijds. Verder kunnen onze militairen hun ervaringen in Afghanistan gebruiken om goede bomadviezen te geven (tegen redelijk tarief) aan Al Qaida. Als handelsnatie hebben we nooit veel gewetensnood gekend maar ons meestal uiterst snel aangepast. Vooruit met die tijdgeest, beter voor dan achter lopen!

Reageer
gravatar

Het zou prettig zijn als voor dit type berichten iets dieper gegraven wordt naar de achtergronden. Uit mijn socioklimatisch onderzoek is onweerlegbaar bewezen dat er een omgekeerd evenredig verband is tussen koude en effectieve aanslagen.
Het lijkt aannemelijk dat de koude die via het bomvest doorgedrongen is in het lichaam van de beoogde massamoordenaar onwillekeurige rillingen tot stand heeft gebracht, die tot deze vroegtijdige explosie geleid hebben.

Reageer
gravatar

Maar nee; dit is geen gepruts, maar vingeroefeningen die de aandacht afleiden van wat er achter de coulissen speelt.
Vanavond op tv geweest: we eten allemaal allang netjes halalproducten, niet alleen in gevangeniskeukens maar ook van bij Albert Heyn en andere grootgrutters. Immers, het marktaandeel van de snelst groeiende bevolkingsgroep (intussen al minimaal 15 %) kun je als VOC-gruttende ondernemer niet aan jouw winkels voorbij laten gaan. Donner heeft de initiatiefwet Sha’ria al drukklaar liggen en tenminste 1 donorland kent al een cohort van 4.300 bankzittende doch grootverdienende prinsen die een prestigieuze koningsrol -zelfs in dit haram ontwikkelingsland aan zee- wel zien zitten. Alex mag wel opschieten met zijn eindexamen Monarchie, want als hij net zolang op de Troon wacht als de Prins van Wales, kan hij het schudden met zijn troonsbestijging; dan hebben we hier al lang en breed een Halal Koning uit een Oosters olierijk en -leverend land, zelfs nog vóór België.

Reageer