Na Like button nu ook Leak button op websites

VS kiezen voor openheid

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een knop laten ontwerpen waarmee in een keer hele webpagina’s worden doorgestuurd naar WikiLeaks. Alle websites en intranetten van de overheid zullen worden voorzien van deze ‘Leak button’. De knop lijkt sterk op de bekende Like button, waarmee gebruikers informatie naar hun Facebook-profiel kunnen kopiëren.

Het bericht volgde op de aankondiging dat de World Press Freedom Day van 2011 in de Verenigde Staten gehouden zal worden. Voor kenners is deze ommezwaai geen verrassing. De VS zouden hebben ingezien dat meer openheid een sterkere democratie oplevert en willen een voorbeeld voor de wereld stellen.

De presentatie van de Leak button gebeurde op ludieke wijze. President Obama voerde enkele wachtwoorden in en opende een top-secret dossier van de CIA. Op een pagina die nog niet eerder was gelekt, toonde Obama een lijst van personen die binnenkort ‘een ongelukje krijgen’. Hij scrollde door de pagina, klikte op ‘Leak’ en navigeerde voor het toeziend oog van de pers naar WikiLeaks. Daar is de dodenlijst nu voor iedereen inzichtelijk. ‘Wij hebben niets te verbergen’, aldus Obama die er nog fijntjes op wees dat WikiLeaks-oprichter Assange niet meer op de lijst voorkomt.

Obama verklaarde dat hij zich “zorgen maakt over de vastberadenheid van sommige overheden om de vrije stroom van informatie te beperken”. Hij riep de Chinese overheid op om de knop ook in te voeren.

In Nederland werd enthousiast gereageerd op het nieuws. Minister Donner van Binnenlandse Zaken liet weten dat hij de knop een geweldige vinding vindt. Nog voor 2011 wil hij het intranet van de AIVD gaan voorzien van lek-buttons.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gooooh… eerst vragen ze aan mij om dit knopje uiteindelijk te programmeren, ‘k heb ‘t gedaan (kon mijn vriendin drie nachten lang niet zien..), en als dank ben ik er zelf voor op de ongelukjes-lijst terecht gekomen…

Reageer
gravatar

Hm,

De Speld is (helaas) niet helemaal thuis in de duistere wereld van de politiek??!

“De VS zouden hebben ingezien dat meer openheid een sterkere democratie oplevert en willen een voorbeeld voor de wereld stellen”

Lees…; De VS willen door geforceerde openheid, hun tegenstrevers (Rusland en China) op de knieën te krijgen.
Zo hoopt de VS de invloed van China in Afrika sterk te verminderen, danwel over te nemen omdat de VS nu veel ‘aardig’ overkomt.

Tevens hoopt de VS de greep om ‘haar’ ballen van China te minderen. Immers kan China vervelende zaken uithalen inzake de US-dollar.

Rusland wordt ‘preventief’ behandeld door de VS. Zo wilt men de macht van Poetin indammen, dan wel verzwakken nog voor zijn macht veel groter wordt.

Het gerucht gaat immers dat Poetin tussen nu en twee jaar zich wilt laten kronen tot Tsaar (Ras)poetin! Ook zal dan de aap uit de mouw komen betreffende Poetin, dat hij werkelijk een afstammeling is van de vroegere ‘terrorist/intrigant” Raspoetin!!!

En denkt u eraan; de VS doen niets voor niets…Stellen zij hun geheimen beschikbaar, dan vrees ik grote vrezen wat de rest van de wereld openbaar moet maken…

Oftewel, vergeet die kernbommen…geheimen zijn de nieuwste ‘MVW’…

Reageer
gravatar

Bewust leaken, pardon lekken, de nieuwste trend in de ICT. Waarmee het ook mogelijk kan worden om bewust vals te lekken en daar dan weer een goede versie van te maken dus bewust goed vals te lekken en daar dan weer… ik raak even het lek kwijt.

Reageer
gravatar

Minister Opstelten heeft de nieuwe openheid ook op zichzelf van toepassing verklaard. Via wikiveiligheid.nl kunt u dag en nacht cameratoezicht houden op de activiteiten van de minister.
‘Privacy? Ik heb niks te verbergen. En u?’ aldus de VVD’er.
De plaatsing van een bodyscanner bij zijn voordeur gaat ‘om mij moverende redenen’ niet door.

Reageer
gravatar

Piet Hein Donner, (“openheid is my middle name”); geridderd CDA-gerontocraat is beslist dé man voor openheid, want in zijn werkkamer ligt -al sinds jaar en dag- open en bloot de “Initiatiefwet Sha’ria” gereed die bij een eerste wens van een maatschappelijk meerderheid onmiddellijk alle Nederlandse wetgeving terzake kan vervangen. Aan die meerderheid wordt (zo vernemen wij van bevoegde zijde) inmiddels hard en onafgebroken gewerkt. P.H.Donner zal namens het CDA een voorstel doen om op iedere individuele PC een “Leak” knop aan te brengen en die te koppelen aan YouTube, zodat echtelijke ruzies, voor- en buitenechtelijk geslachtsverkeer en deviant kijkgedrag in alle openheid kunnen worden meegemaakt voor degenen die 48 uur per dag voor beeldbuis en webcam zitten. Ook zullen aan alle daarvoor in aanmerking komende militaire en burge(r)lijke beleidsmakers ruime hoeveelheden USB-sticks worden verstrekt die dan op strategische plaatsen “verloren” kunnen worden. Zo wordt totale maatschappelijke openheid gerealiseerd: klokkenluiders kunnen met pre-pensioen, talkshowhosts kunnen worden vervangen door tv-koks voor Wie is de Chef, Over de Kook, A life in cooking, Oorlog in de keuken, en cursussen t.b.v. toekomstige presentatoren van serieuze programma’s als: So you think you can dance?, X-factor, PowNews, DWDD, The Voice of Holland, Dancing with the Stars, Take me out, RTL-Boulevard, de TV-Makelaar, The Kardashians en andere cultureel hoogwaardige programma’s. Ieder format heeft recht op minimaal één anchorman, twee vaste presentatoren waarvan tenminste 1 uit de familie De Mol, twee mobiele reserves, 1 regelmatige bijbeunende BN-er (meestal Geer of Goor), 1 cameo van een kundige doch werkeloze acteur.
Deze aanpak biedt werkgelegenheid aan alle onterecht gediplomeerde HBO ‘ers Amusement van ROC InHolland. Voor openheid en werkgelegenheid: Donner is uw man!

Reageer
gravatar

De Amerikaanse strijdkrachten gaan op verzoek van de vereniging van oorlogsslachtoffers al hun geheime opnamen op YouTube plaatsen.

Apple, Microsof en Google schijnen inmiddels ook interesse te hebben. Waarin is nog onbekend. Waarschijnlijk gaat het over rechten.

Reageer
gravatar

… drukt alleen nog F5 om het Internet plat leggen.

Reageer