Bijna alle Nederlandse domeinnamen verkocht

Jacht op www.moeftibinkipieterborg.nl geopend

De bodem van Neerlands ip-adressen- en domeinnamenbestand is in zicht, zo laat de Stichting Internet Domeinregistratie in een persverklaring weten. Voor de ip-adressen is een oplossing gevonden, maar in de wereld van de domeinennamen zit men nog met de handen in het haar. Aangezien een naam maximaal 63 karakters lang mag zijn en uit hooguit 27 verschillende karakters kan bestaan, is er een praktische limiet aan het aantal uit te geven namen. Deze is gisteren bereikt na de registratie van het domein http://www.jajawaaaaaaaauwpioewwwwwdiezitopnaardecup.nl.

Het domein is in handen van Sjaak van Tilburg, eigenaar van een haringkar op het Utrechtse Neude. “Ik ga het zakelijk niet gebruiken”,  aldus de goedlachse ondernemer, “wat ik wil is een eigen domein voor mijn email. Helaas waren haringsjakie.nl, sjakiesharing.nl, sjakiesharingkar.nl, haringvansjakieisaltijdok.nl, haringvansjaaksmaaktraak.nl (lijst ingekort – red.) en vooreenknaakeenharingvansjaak.nl allemaal al bezet.”

De domeinen van Van Tilburgs interesse zijn,  zoals 95% van de Nederlandse domeinen, opgekocht door speculanten.  Om het beschikbare aanbod te verhogen, begon de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) eerder dit jaar met de uitgifte van zogeheten numerieke domeinen, zoals http://www.6969.nl. Ook die werden vrijwel allemaal verkocht aan speculanten, hetgeen de stichting naar schatting 7 miljoen euro opleverde. “Ze kopen echt alles.  We overwegen nu om de domeinen met verboden woorden of combinaties, zoals besnuffelbeatrix.nl toch vrij te geven,” aldus een anonieme woordvoerder van de SIDN vanuit Hawaï.

Alleen http://www.moeftibinkipieterborg.nl blijft vooralsnog beschikbaar. Wel is het domein aangevraagd door een ondernemer, in de hoop dat het spoedig verkocht wordt. Doelgroep is de argeloze bezoeker die vergeet de punt voor nl in te tikken, met als resultaat een overvloedige stortvloed aan ‘zinnenprikkelende reclame.’

Moefti Pieterborg weerhoudt zich vooralsnog van ieder commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hello, I believe your blog might be having internet browser compatibility issues.
Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening
in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, great site!

Also visit my web-site … kredyty chwilówki praca

Reageer
gravatar

ok..dan moet er snel een oplossing komen, maar er kunnen toch ook cijfers gebruikt worden?

Reageer
gravatar

Waarom moet alles toch op raken? Neem nou de wedstrijden in de Eredivisie, die zijn na een jaar op. Ik zeg maar zo: ik zeg maar niks. Voor je het weet vindt iemand dat ik een te bruuske mening heb, pff, laten we het even gezellig houden?

Reageer
gravatar

Het probleem is dat je maar 27 karakters mag gebruiken. Ik heb als liefhebber van de meervoudige personaliteit al 45 karakters die het erg leuk hebben met elkaar ( en die overigens ook allemaal hun eigen domeinnaam hebben).

Reageer
gravatar

Ik verhuur al jaren http://www.google.com aan een bedrijf, dat onbekend wenst te blijven.
Mensen moeten – net als ik – maar eens leren om gewoon tevreden te zijn het bezit van één domeinnaam, dan ontstaat er ook geen schaarste op dit gebied.

Reageer
gravatar

Tijd voor web 3.2: Geen url meer maar gewoon chatten in de kroeg.

Reageer