Tyfuskoud in Nederland

Ook op Twitter vindt iedereen het pleuriskoud

Het is ‘tyfus-, tyfuskoud’ vandaag, aldus het Nederlandse volk. Met temperaturen die makkelijk onder de -5 duiken is iedereen het roerend met elkaar eens: ‘Het is echt niet te harden, die kou.’ Volgens het KNMI, die een steekproef hield onder voorbijgangers, was de gevoelstemperatuur de afgelopen dagen ‘-83’, een nieuw record in Nederland.

Ben Elker (32), data-analist te Bilthoven, kan zich goeddeels vinden in het oordeel van zijn mede-Nederlander: “Ja, het is echt godskolere koud zeg. Tjonge. Ik bedoel, een beetje koud, OK, dat vind ik nog wel leuk. Maar dit is echt niet normaal. Toen ik donderdag in die enorme file zat dacht ik echt dat ik er nooit uit zou komen. En dan al die mensen die enthousiast over schaatsen beginnen, terwijl ik gewoon moet werken, of in de file sta, daar word ik al helemaal gek van.” Paul Hoven, marktkoopman te Spakenburg, is het met Elker eens. “Ja, echt niet normaal. Toen ik door een tunneltje liep, dacht ik dat ik dood ging. Het lijkt wel de Noordpool.” De kou is niet alleen ‘belachelijk’, maar heeft diverse andere ongewenste gevolgen. Elker: “Het ergste vind ik niet eens dat het zo tyfuskoud is, maar vooral dat het ook nog eens het enige gespreksonderwerp is dat het zo is. En dan elke dag Erik Hulzebosch op tv; ik word er behoorlijk moe van. En koud.”

Experts delen de gevoelstemperatuur van de Nederlanders. Zo vertelt weerman Erwin Krol: “Ik zou de woorden ‘pleuriskoud’ zelf niet snel in de mond nemen, maar gezien de omstandigheden heb ik begrip voor het sentiment.” Volgens Bert Bokhoven, kwantitatief metereoloog aan de HvA, is er wetenschappelijk bewijs voor de mening van de mensen vandaag. “Ik heb wat analyses gedraaid, onder verschillende aannames. Je moet rekening houden met de verschillende scenario’s, zoals veranderlijke windsnelheden in grote steden door de vele gebouwen en de invloed van het verkeer. Desondanks rolt uit al mijn simulaties en metingen hetzelfde resultaat: Het is tyfuskoud in Nederland.” De Bond tegen het Vloeken neemt een ander standpunt in, en vindt het volgens een woordvoerder vandaag ‘behoorlijk koud.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Man man man, ken me niet herinneren dat ik het ooit zo koud heb gehad als vandaag, op de fiets bijna mijn klauwen eraf laten vriezen lekker handig zonder handschoenen! keek net het nieuw en wat blijkt??? inderdaad die “tyfuskou” blijft zolang het oog reikt……….GADVERDAMME

Reageer
gravatar

Ook nog wel het vermelden waard: Terwijl we hier klagen over de kou, gaat er een hittegolf over Antarctica, met temperaturen tot boven het nulpunt.

Reageer
gravatar

Jongens en meisjes toch. Zomers als het vriest is het pas koud

Reageer
gravatar

Het is vandaag rond 12:03 inderdaad exact tyfuskoud geweest, geen graadje meer of minder zelfs. Nu is het meer godskolerekoud inmiddels.

Reageer
gravatar

@55, 58 Ik zal wel een van de laatsten zijn die nog degelijk topografie onderwijs hebben genoten. De Frieslanden liggen ook aan zee. En de Groningen ook. Alleen de Drenthen niet. Vandaar dat de eerste marathon op “natuur”ijs zo vaak wordt gereden in Noordlaren of Veenhoop.

Reageer
gravatar

@Redactie: “Volgens het KNMI, die een steekproef hield onder voorbijgangers, was de “. Foei toch!
Dat moet natuurlijk zijn: “Volgens het KNMI, dat een steekproef hield onder voorbijgangers, was de ”

Immers: het KNMI is onzijdig. Of, in de tegenwoordige kleutertaal: een het-woord.

Reageer
gravatar

@Gekke Gerritje #55: Doe jij het maar lekker met je Hollandse kou! Gebakken lucht! Pure bluf!

De eerste ritten op natuurijs worden altijd ergens in de grensstreek van Groningen/Friesland/Drenthe gereden.

Juist Holland is het minst koud van heel Nederland, omdat de Hollanden aan zee liggen.

En wat de joden met de kou te maken hebben, ontgaat me helemaal. Het is al erg genoeg dat Marokkanen overla de schuld van krijgen. Wou jij de joden er ook nog in betrekken?

Reageer
gravatar

Als we het over “kutweer” hebben, bedoelen we daar altijd koude nattigheid mee. We zeggen dat nooit als het buiten juist warm en vochtig is. Gek eigenlijk.

Reageer
gravatar

En zo is dat!! Gekke Gerritje 55 heeft helemaal gelijk!!

Dat softe gedoe moet maar eens afgelopen zijn!! Oud-Hollandse, wat zeg ik, Oud-Nederlandse winters moeten weer terugkomen!!

Daarom zal de PVV ervoor zorgen dat dat geldverslindende gestrooi met zout voor eens en voor al ophoudt!!
Wegen zullen als van oudsher gestremd zijn, de ANWB zal weer met motor met zijspan opereren, de Rijkspolitie zal in duidelijk herkenbare open Porsches rijden in plaats van in stiekume burgerauto’s en vanwege bevroren bovenleidingen worden stoomlocomotieven van stal gehaald.

De mijnen gaan weer open: laat die Russen maar aan hun eigen gas gaan! Bekeken wordt nog of de afhaalchinees uit het straatbeeld moet verdwijnen: immers die bestond nog niet in de goede jaren ’50. Misschien dat er gedoogbeleid wordt gevoerd voor Christen-Chinezen; we willen Henk en Ingrid immers niet hun wekelijkse afhaalhap misgunnen.

Stem op ons voor de Statenverkiezingen!!
Wij gaan ervoor zorgen dat de maan op Sinterklaasavond weer door de bomen schijnt als vanouds en dat Sinterklaas avond altijd op zaterdag gevierd kan worden!!!! Elke 5 december zal een heerlijk zaterdagavondje zijn!!
Wij gaan ervoor!!

J. Tje
adspirant Statenlid voor de PVV.

Reageer
gravatar

Maar tenminste wel Joods-Christelijk koud!
Het moet maar eens afgelopen zijn met dat links knuffelende kachel stoken.
Er is totaal geen respect meer voor deze tyfus kou en dat linkse rapalje moet zonodig weer op vakantie naar een warm oord. Nou laat ze daar maar blijven!
Het wordt tijd dat de kolenkachels weer tevoorschijn worden gehaald.
S’avonds om 19:00 uur de bedstee in onder twee paardendekens, al dan niet voorzien van kruik. Dat zet Holland tenminste op de kaart. Ik zeg, tyfuskou is Hollands!

Reageer
gravatar

Vatican Gates

Deze koudegolf is een waarschuwing van God, omdat WikiLeaks dreigt te lekken over de correspondentie tussen Hem en de Heilige Vader. Nu het Vaticaan dat gedoe met stoute religieuzen niet geheim heeft weten te houden, wordt dit God toch echt te machtig.

God wil Julian Assange wel met een bliksemstraal treffen, maar hij heeft zich te goed verstopt in het Verenigd Koninkrijk. Daarom is daar deze ijskoude straf het ergst.

Reageer
gravatar

Nu mag het daar tyfuskoud zijn, maar hier in Afrika is het ff een partij sniksnoeityfuscholeramodderfokkingkneiterwarm een partij! Gooi maar ff een sneeuwballetje deze kant op.

Reageer
gravatar

Naar mijn idee wordt de kou veroorzaakt door het langzaam doven van de zon.. ik ben er ook bang voor dat wij haar in de lente niet meer terug zullen zien, overlevingspakket van postbus 51 ten spijt.
Het gaat u allen goed!

Reageer
gravatar

@44
Door het harde beleid zou een deel van Nederland toch een warm onderbuikgevoel moeten krijgen?
Is dit ook door het KNMI onderzocht?

Reageer
gravatar

Ik heb de volgende conclusie nog proberen te verifiëren bij mijn jongere broertje Ben, die linkse data analist uit Bilthoven, maar de lijnen waren bevroren.

De conclusie n.a.v. dit bericht luidt dat het lezerspubliek van De Speld óf jong, óf linkse pacifist óf vrouw is.
Want iedere gezonde Hollandse jongen, die zijn dienstplicht heeft vervuld, weet:
“Koud is het pas, als de ijsberen met mutsen op naar het zuiden vliegen”

Reageer
gravatar

Ja hallo! Zo haal ik dat niet binnen de 4 jaar hoor! Foute info verspreiden: van tyfus krijg je het niet koud – nou ja als het lang genoeg onbehandeld blijft wel, maar dan ben je dood – maar je krijgt het juist erreg warm van de koorts!! Staat in mijn studieboek!!

Geen onbevoegd medisch onjuiste info meer hier graag!

Reageer
gravatar

@36,

Blijft U met uw ‘linksche poten’ van Ons Nederlands Cultuur af, ja?! Het verbeterd de samenhorigheid onder ons Nederlanders!

Kankeren op het weer hoort bij onze cultuur en om dit nu aan te vallen onder de mom “Bond tegen Vloeken”…

Schaam U!

Reageer
gravatar

Margootje, Margootje, jij klein idiootje, waar je het ook warm hebt, hier is het koud, je neemt ons in het ootje, dus krijgt geen kadootje, van Sint en Piet, je lootje …….

Reageer
gravatar

De Bond Tegen het Vloeken start zaterdag een nieuwe campagne onder het motto “Kankeren op het weer is aangeleerd”

Helaas dreigt het startschot van de campagne in het water te vallen, omdat het zaterdag gaat dooien.

Reageer
gravatar

De kou is helaas nog niet uit de lucht…ik ben het trouwens niet eens met de bond tegen het vloeken, ik vind het onbehoorlijk koud.

Reageer
gravatar

Lieve tante, ik heb er ook een voor jou van mun vriendje zun vader !!!

Het is een minpunt dat kleumende minkukels min naar vinden !!!!!!!!!!!!!

minnaar
Zag je um ???????????

hihihihihihihihi
😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Reageer
gravatar

Geert laat weten, dat hij voor elke PVV-lid een exemplaar van Bosma’s boek zal kopen. De Europese aanbesteding van één exemplaar heeft hij zo juist gedaan bij zijn Uit-géverij.

Reageer
gravatar

Piet, # 22

Permitteer mij een correctie. De juiste titel is:

“Bosmaas Al-Geméén Groot Haat Woorden Boek”

Uit-géverij Par-tij Voor Vuil spuièn
6 december 0005 na Geert, der-tiende ruk

Reageer
gravatar

@ Lieve Paulusje….

Het spijt me lieve Paulusje dat het allemaal weer in het honderd is gelopen met die vliegmachientjes….Ben bang dat je dus in je uppie de sneeuw moet weg vegen van ons stoepje en ons straatje. In gedachten ben ik natuurlijk altijd bij je……

Liefs je ontrouwe vrouwtje xxx

Reageer
gravatar

Het schijnt nog erger te worden. In Vriezenveen is een argeloze schaatser bedolven onder een school mussen die massaal van het dak af vielen. Blijft naar den radio luisteren. Heeft iedereen zijn overlevingspakket al bij Postbus 51 opgehaald?

Reageer
gravatar

Nou heb ik dus wat van die zakken zout gejat in Purmerend, maar helpt geen reet tegen die tyfuskou! Alles mee geprobeerd: zout in m’n matras en lakens gooien, scheutje in de radiatoren, pollepel in m’n ondergoed… Nog steeds godskolere koud en het schuurt als de neten! Waardeloze linkse hobby dit.

Reageer
gravatar

‘t Is niet koud, sterker nog,……. met een graad of 21 (C) is ‘t best wel warm,…… in midden-Marokko. Doen ze daar dus iets best wel goed…..En, ongetwijfeld gesponsord door “die gasten van de Linkse kerk”.
De vraag is dus: “Wat gaat Geert Wilders aan deze onrechtvaardigheid doen?”

Reageer
gravatar

De bond tegen het vloeken heeft mij zojuist ingefluisterd dat als het kwik nog 6,66 graden daalt, we mogen spreken van “godsallejezuskoud”

Reageer
gravatar

Hier word ik niet warm of koud van.
Laat iedereen gewoon a euro 1,50 per bericht naar het RTL-nieuws sms-en. Dan is tenminste bewezen dat het
A. Tyfuskoud
of
B. behoorlijk koud
is.

Reageer