Extreemrechts ontdekt vergeten media

'Mein Kampf' verspreid via rooksignalen

Een neonazistisch radiostation dat woensdag door de Duitse politie uit de lucht werd gehaald, blijkt slechts de voorhoede van een oprukkend rechts gevaar. Uitgebreid onderzoek van het CIDI toont aan dat racistische groeperingen zich massaal op de ‘oude’ media storten om hun denkbeelden druppelsgewijs naar buiten te brengen. ‘Bakkies’, rooksignalen en flessenpost dreigen een dubieus nieuw leven ingeblazen te krijgen.

De nieuwe trend werd in maart voor het eerst zichtbaar, toen de politie een inval deed bij een afsplitsing van de Ku Klux Klan in Zaltbommel. Een groep van zeven mannen had een volledig functionerende telegraaf gemonteerd. De verdachten wilden het apparaat naar eigen zeggen gebruiken om volgelingen via Morse-code aan te zetten tot een rassenoorlog.

De ‘Bommeler Puntmutsaffaire’ bleek geen losstaand incident. In augustus van dit jaar ontdekte een oplettende Geldropse werkloze dat leden van de groepering Stormfront met elkaar communiceerden via de Teletekstpagina’s van een lokale muziekzender. De man kwam de pagina’s op het spoor door het beluisteren van de 27MC-zenders (‘bakkies’) van een aantal truckchauffeurs. Mario Kraggelsdijk, woordvoerder van de lokale politie, toont zich overrompeld door de ‘doordachte, slinkse en bovenal geniepige’ communicatiemethoden van de rechts-extremisten. “De truckers probeerden via bakkies, postduiven en een ingenieus systeem van vlag- en rooksignalen Mein Kampf te verspreiden. Dat is, mede gelet op de snelheid van deze media, gelukkig slechts ten dele gelukt. Hoofdstuk 6 over Germaanse rasveredeling wisten we net voor de ontknoping af te breken.”

De vrees bestaat dat extreemrechts zich niet zal laten afschrikken door deze tegenslagen. Uit een afgetapt telefoongesprek van Constant Kusters, partijvoorzitter van de Nederlandse Volksunie, komen plannen naar voren om een systeem van flessenpost tussen Nederlandse en Britse neonazi’s in te richten. De eerste fles, met daarin een In Memoriam voor de weduwe Rost van Tonningen, zou al te water gelaten zijn. Zoektochten van de Britse en Nederlandse marineschepen naar de ‘groene fles met schroefdop’ hebben tot dusverre niets opgeleverd. De kustwacht is in opperste staat van paraatheid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Jeettje 25: Ik vermoed dat we hier met een rechtse hobby te maken hebben,

@Kees22 28: Ik wist niet dat codes ver konden springen, heeft u betere voorbeelden dan het in #28 aangehaalde voorbeeld? Ik kom tot: “Ieeimddt”, of als ik “-” meereken: “Iehmddet”. Dat geeft me weinig vertrouwen in extreemrechts, zo moeilijk kan een acrostichon toch niet te maken zijn.
Wat u zegt over 72 maagden, waarvan 4 vrouwen, geeft me dan weer rare ideeën over de islam.

Zo kom ik er nooit uit!

Reageer
gravatar

In die mooie stad Zaltbommel, Bommel,
heerste eens een watersnood, -nood, -nood, -nood.
È-hen menige arme drommel
die niet zwemmen kon ging dood.

En temidden van die rommel, rommel,
dreef de torenspits van Bommel, Bommel.
En temidden van die rommel, rommel,
dreef de torenspits in ‘t rond.

Ik heb het nooit nageteld, maar dit lied is vast wel een extreemrechts acrostichon. Of anders een tekst met een verspringende code: van regel 1 de eerste letter, van regel 2 de tweede etc…
De beschreven taferelen kunnen nooit echt gebeurd zijn.

En als het links was geweest, was er ook wel een couplet geweest over 72 maagden of een man met 4 vrouwen.

Reageer
gravatar

#26,

Mijn lieve Heer,

Heeft de Duivel van de marktwerking ook al toegeslagen in de ‘nationale veiligheidsbelang-branche’?!?

Schandelijk, dat de oude vertrouwde AIVD nu met een nieuwkomer als de AID moet concurreren! Laat die AID zich met spionage in de land- en tuinbouwsector bemoeien!

Reageer
gravatar

Vanaf volgende week zullen wij bedrijven er op attent maken hun nietmachines te tellen en nauwlettend te bewaken; speciaal de verlengde exemplaren voor folio zijn erg gewild om omgebouwd te worden als seinsleutel.
Wij hanteren hiervoor code Geel.

Reageer
gravatar

@23: dank voor dit bewijs van verspilling van overheidsgeld aan linkse hobbies! Straks beweert elke “beeldhouwer” die een shovel kan bedienen dat hij een hunnebed heeft gemaakt en moet het Rijk er weer voor opdraaien vanwege de precedentswerking!
Schandalige Noordkoreaanse wantoestanden waar ik persoonlijk eigenhandig een eind aan zal maken zijn het: dat beloof ik u!

Reageer
gravatar

mogelijke ondertitels bij de foto:

” Sloggi promo voor de nieuwe overbroeken lijn ”

” Jamboree van het Britse Genootschap van Kasteelspoken. ”

” Dagelijks Bestuur van Bankmanagers Anonymous ”

” Werkbezoek kabinet Wilders aan linkse hobbykennistempel”

” PVV doet aan ledenwerving overzee: de Engelse tak. ”

“Oxford studenten poseren als raketpunt vlak voor het afschieten voor het wereldrecord Human Cannonball “

Reageer
gravatar

Het is gesignaleerd dat op de hunebedden steeds vaker extreem-rechtse nazaten verwekt worden. Monumentenzorg vreest de slijtage.

Reageer
gravatar

Waarom wordt er niet geluisterd via een stel degelijke hifi-luidsprekerboxen, maar zie je heel veel mensen zogenaamd naar muziek luisteren via van die oordopjes met een frequentiebereik dat alleen voor spraak geschikt is? Nou vraagt u zich dat maar eens af.

Onverwijld politioneel optreden tegen de oprukkende iPodisering, die aangestuurd wordt door de extreemrechtse firma Apple, is noodzakelijk om nog iets van ons land te redden. Bourtange en Lutjebroek schijnen nog veilig te zijn. Maar hoe lang nog?

Reageer
gravatar

@19,

Beste mevrouw, mijnheer, Jeettje!

Voor die tattoo’s heb ik een bijzonder efficiënt remedie indachtig!
Wat dacht u van een staalborstel? Ik verzeker u dat die tattoo’s meteen ‘uit’ zijn…

Reageer
gravatar

En die tattoo’s dan, hé?? Je moet de politie ook op alles opmerkzaam maken: die tattoo’s gebruiken ze als steno!!

En ik zou ook maar eens naar de geldstromen kijken en de sponsors er bij zoeken: Dash, Omo, Sunil; er moet toch een witter-dan-wit-wasmiddelen fabrikant bij betrokken zijn?

Reageer
gravatar

Over oude media gesproken: Had altijd al gedacht dat de PTT een under cover operatie was voor dit soort lieden. Grijze pakken met pet en rood logo, elke dag aan huis, doet toch ergens aan denken: Big Brother was watching you! Na de opheffing is de politieke tak doorgegaan als PVV. Just my pfennig.

Reageer
gravatar

Vast en zeker zijn er nu ergens in het geheim ook steenhouwers bezig om de rechtsradicale boodschap in hieroglyfen in rotsen op verschillende ultralocaties in Europa uit te hakken. Waren de farao’s ten slotte ook niet tegen het joodse volk? Nou dan!

Reageer
gravatar

Liefste MargOOtje,

De flessenpost van vreemde mannen komt dus wel aan bij jou op Bali. Waarom dan die van mij niet. Plak ik er misschien te weinig postzegels op?

Maar ik heb liever dat je naar huis komt. Toe nou, ik heb het je vergeven.

Reageer
gravatar

# 10

Jij hebt een naam als een extreem-rechts gebedenboek.

p.s.
Volgens de Gids der Ongezonde Taal (uitgeverij PVV) schrijf je “valse munter” niet aan elkaar. De munt is namelijk niet vals, maar de munter. Logisch toch.

Reageer
gravatar

Die rooksignalen bevatten overigens niet alleen vitale informatie, maar ook een uitgekookte mix van chemtrails, om zo de aanhangers van de linkse kerk nog verder te brainwashen. Twee vliegen in een klap.

Jammer dat de officiele reactie van de VVD op dit bericht lang gaat duren. Het schijnt dat de postduif volledig is gedesorienteerd door de rooksignalen.

Reageer
gravatar

Het is al vele jaren bekend, dat de neo-fascistische bewegingen in ons land leden winnen via contactadvertenties in de Telegrof. De politie zou er daarom goed aan doen om de boekenrecensies van die krant goed door te nemen.

Reageer
gravatar

De tekst van Mein Kampf past met gemak op een ouderwetse floppy disk…
En zag ik nou laatst zo’n bomberjack bij een school “Mijn eerste Kampfje” uitdelen, waarin Nijntje een snorretje en zijkam-kapsel heeft?

Reageer
gravatar

Het is een gegeven dat neonazi’s niet van de vooruitgang houden. Vooruitgang betekent immers meer vrijheden voor meer volkeren (om te kunnen groeien, moet je (kunnen) delen).

Ook qua fysiek zijn neonazi’s en aanverwanten genetisch niet gebouwd op multi-disciplinaire benadering van veranderingsprocessen.

Derhalve hopen zij hun ‘conservatieve’ beeld van hun ideale wereldbeeld te concretiseren, door evenzo conservatieve communicatiemiddelen te gebruiken. Deze middelen hebben tevens een tweede doel, nml. meer toenadering tot aanverwanten, door objectiveerbare relationele gedragsalternatieven.

Het gerucht gaat dat Mein Kampf zal worden getransigeerd via ponskaarten. Immers zijn deze apparaten door inlichtingendiensten wereldwijd, al vervangen door modern spul. Doch, is er hoop daar er in Bhutan nog een HAL3000X1.2 werkzaam is. Het machine houdt daar het Bruto Nationaal Geluk van de bevolking bij.

Men is in nu verwikkeld in stevige onderhandelingen met de regering van Bhutan.

Reageer
gravatar

Toch niet slim van die Custers. Elk kind weet dat een fles met schroefdop niet werkt. Als je de fles niet naar behoren met een stevige kurk afsluit, zinkt hij onherroepelijk ergens halverwege. De kustwacht zou er beter aan doen ergens op de Doggersbank te gaan dreggen.

Reageer