Rutte steunt vrouw van Lange Frans

'Een blaaspijpje was misschien beter geweest'

Premier Rutte heeft ‘ergens wel begrip’ voor de actie van Daniëlle van Aalderen, de vrouw van Lange Frans. Dit zegt hij vanavond in een interview met Rutger Castricum voor PowNews. Daniëlle werd afgelopen weekend samen met haar moeder opgepakt toen zij gewapend met een geladen pistool een bezoekje wilde brengen aan ‘dief’ Baas B. “Een duidelijk geval van noodweer”, aldus de kersverse minister-president.

Rutte verklaart in het interview al jaren te dromen van zo’n doortastende vriendin en schoonmoeder. “Ik heb vanaf dag één, of misschien twee, duidelijk gemaakt dat je een dief best een paar ferme tikken mag verkopen. Zo geven we Nederland weer terug aan de hardwerkende Nederlander. OK, een geladen blaffer is niet de meest subtiele oplossing. Bovendien is Baas B. een klein mannetje, dus waarschijnlijk had dreigen met een blaaspijp en besjes een soortgelijk effect gehad.”

Ook de rest van het kabinet heeft begrip voor de vrouw van Lange Frans. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie verwacht niet dat ze een grote straf zal krijgen. “Het noodweerartikel is hier sinds 1886 overduidelijk in: niet strafbaar is hij, die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed. Het is klinkklaar dat deze vrouw in haar eer gekrenkt is en wellicht zelfs bestolen. Binnen de wet zijn er dan zeeën van speelruimte om als rechtschapen burger actie te ondernemen.”

PVV-kamerlid Marcial Hernandez neemt het op voor de getergde Nederhopeega. “Deze kwestie is een regelrechte inkopper. Die Baas Bouali, want laten we het licht getinte beestje maar bij de naam noemen, is een dief en een leugenaar. Als de rechter zo’n jongen niet terugstuurt naar zijn eigen land, dan kan je hem op zijn minst proberen weg te jagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen die voorkruipen bij de kassa zou je ook een corrigerende kogel in de knieschijven moeten kunnen geven. Nu doen ze daar nog heel moeilijk over…terwijl ik toch best aardig kan mikken al zeg ik het zelf. Gaat 86,3954217% van de tijd gewoon goed.

Reageer
gravatar

@ds Paulus, sociaal-atheïst 62: Nou wordt ik toch nieuwsgierig wat u met de elektriciteitsaansluiting van het toekomstig lijk wilt.
Onder stroom zetten? Kan heel simpel met twee accuklemmen.

Bovendien beperkt u wel heel erg de doelgroep die als toekomstig lijk kan dienen, zo ben ik zelf niet uitgerust met stopkontakt, stekker, of andere elektrische aansluiting en voorzover ik weet ook niemand die ik ken.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Koud maken kan het beste met een diepvriezer. Ik raad de kist van Bosch aan, want die is erg zuinig in gebruik.

Voor binnengebruik is de Bosch naast zuinig ook uiterst handig, mits het toekomstig lijk over een elektriciteitsaansluiting beschikt. Gebruik buitenshuis kan op bezwaren stuiten door de lengte van het benodigde verlengsnoer.

Reageer
gravatar

Ds Paulus (ik wel de DS Pallas, nu ik er zo over nadenk, is dat familie?), ook diep ademhalen aan het apparaat van Herman moet ten sterkste afgeraden worden.
Als loszittende deeltjes meegezogen worden, kan men aardig blauw aanlopen en zwaaiend zich door de ruimte begeven. En alleen de politie heeft het voorrecht een blauw zwaailicht te voeren.
Dat zou een dubbele boete worden. En nog een voor obstructie.
Plus de herstelkosten van het apparaat, natuurlijk.

Maar het is wel een heel erg omslachtige manier om iemand koud te maken.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Ik bedoel niet de blaaspijp van frater Pedofilus voor jongens, maar het type AAA (ademanalyse-apparaat) van broeder Hermandad.

Iets anders, misschien wel interessant om te weten.
Veel jonge Zuid-Amerikaanse Indianen zijn overleden aan curare-vergiftiging door een beginnersfout. Zij ademden met de blaaspijp aan de lippen diep in, om krachtig uit te kunnen blazen.

Reageer
gravatar

‘t is trouwens een Beretta 92fs, zo te zien.
standard issue side arm of the United States armed services

“….l the M9, 9mm Beretta…and it sucks!!! I carry one every day and I’d rather have one with more range and stopping power. I prefer to either go back to the .45 caliber or at least to a .40 or .357. Beretta makes decent weapons, but 9mm is just not as effective as others.” commentaar van een ontevreden gebruiker.

Die er wijselijk niet bijzegt hoe vaak en onder welke omstandigheden tot die conclusie is gekomen.
Misschien omdat: “It is a violation of federal law to possess or use a silencer or other sound suppressor on any weapon unless sanctioned by the government in the United States. Beretta does not make or sell any such item for the 92fs for civilian or even law enforcement use in the U.S. ”

Zo is dat: “out with a bang” zeg ik altijd maar.
Maar dit jaar zijn de lawinepijlen toch echt uit hoor! Zoooo zoo7, kan echt niet meer.

Dominee Paulus: doelt u nu op de Zuid-Amerikaanse of op de Indonesische blaaspijp? In ieder geval moet de blaaspijp aan rokers worden afgeraden omdat kortademigheid de mondingssnelheid dramatisch doet afnemen.
En curare ligt hier ook niet voor het opscheppen, evenmin als pijlgifkikkers of fugu.

Reageer
gravatar

@Kees 22: gelukkig niet. Meeste mensen rennen weg of doden per ongeluk, niet die bedoeling hebbend.
Tenzij ze daartoe met (milde of vermeende) dwang daartoe worden aangezet (Milgran’s Obedience to Authority).

Het gevaar schuilt hem in het neerkogelen van iemand omdat de schutter “dacht dat …”. Verkeerd gedacht? Jammer, maar helaas “want het had zo kunnen zijn, had-ie maar niet ..”.

Ik voel een onderzoek opborrelen naar de relatie tussen vroeger een klappertjespistool gehad mogen hebben en een verbod op schietspeelgoed in de vroege jeugd. Daaruit kan een ongezonde fixatie zijn ontwikkeld.

Maar ik zie nog even niet waarom Rutte gesteund moet worden?

Reageer
gravatar

Ik weet zeker dat Mike nog nooit een vuurwapen in zijn handjes heeft gehad! Laat staan dat hij een kogel heeft afgevuurd!

Ik wel.

Nml. op vakantie in Vietnam, waar je voor een paar dollar met een Colt 1917 en een AK47 kon schieten. De impact van de kogel(regen) was al zodanig, dat ik zeker weet dat ik pas bij een zeer dringende reden op een ander mens zal schieten!

Want schieten zal iedereen doen. Bijvoorbeeld als je kinderen worden bedreigt of weet ik het…

Of Mike de Kleine erkent de waarde van een mensenleven niet!

Reageer
gravatar

Een meer dan geweldig animatiefilmpje wat duidelijk maakt waarom er wapens gebruikt worden en de ware geschiedenis erachter is (zo’3 sublieme minuten) te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=NPBHtjZmSpw
Dit filmpje werd vast en zeker iedere ochtend bekeken door de vrouw van Lange Frans en Rutte als ze samen aan het ontbijt zaten en plannen maakten om Nederland te ‘veranderen’ in een ware heilstaat.

Reageer
gravatar

Those who live in fear of dying, die firing.

Puberaal gedoe, beste Mike.
Heb je zo’n ding wel eens afgeschoten?
Denk je dat je in staat bent zo’n ding ook af te schieten op een mens die voor je staat?

Maar als je dat kunt, wat is er dan mis met een knuppeltje om iemand zijn harses in te slaan? Is veel minder milieuvervuilend.
Te lui?

En wil je me niet uitschelden voor liberaal? Ik ben Mark Rutte niet.

Reageer
gravatar

Sterk argument van die Steve: “God gave me a triggerfinger.”
Bekeren tot het Enige Ware Geloof in Octopus Paul zal hem van die drogreden afhelpen.
Immers: niet de mens is de kroon op de schepping, maar de Octopus. Toen die eenmaal geschapen was, kon de Schepper van diepzee en land immers steeds incarneren. Dat de evolutie daarna op eigen houtje verder ging en min of meer toevallig ons produceerde, is verder voor Hem niet relevant.
Net zo min als de aarde het centrum van het helaal is, is de mens de kroon op de schepping.
Dus die triggerfinger is helemaal niet door god gegeven.

Reageer
gravatar

Ik ga nu knielend voor mijn bed het volgende schietgebedje opzeggen, voordat ik ga slapen.

Ik dank u, mijn Octopus Paul, voor de verwijzing van Mike de Groot (# 46).
Achtarmig Wezen, ik beloof u op mijn blote knieën het filmpje te verspreiden onder al uw gelovigen, want wie dat gezien en gehoord heeft, is gelijk genezen van een (latente) bewondering voor dodelijke wapens.

Amen en vuvuzela

Reageer
gravatar

Beste Mike,

Ik citeer Matteüs. 26:52:
“Wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen.”
Amen

Ik ben toch wel blij dat verreweg de meeste van die anderhalf miljoen ‘hardwerkende’ verwilderde kiezers geen vuurwapen ter beschikking hebben. Voor de zekerheid draag ik tegenwoordig als dominee van de links kerk toch maar een scherf-, kogel- en meswerend vest.

Reageer
gravatar

“People demand freedom of speech to make up for the freedom of thought which they avoid.” – Soren Aabye Kierkegaard

“Some people demand freedom of killing to avoid to live a humane life”- De Vrije Radikaal

Reageer
gravatar

@mr Paulien, taalkundige 40: Ja, die windmolens mogen van mij wel verdwijnen. Korenmolens, houtzaagmolens, draaimolens, zelfs van watermolens kan ik ‘t nut nog wel inzien in een vlak land als Nederland. Maar waar zijn windmolens nou helemaal goed voor? Alsof ‘t al niet genoeg waait.

En ‘t meest bizarre is dat ze de meeste op zee zetten, alsof we nog afhankelijk zijn van de zeilvaart. Kijk, een paar zo langs ‘t IJsselmeer voor rekreanten, daar kan ik nog inkomen, maar verder kunnen we ons belastinggeld toch wel beter gebruiken?

Ik heb er een brief over gestuurd naar ‘t ministerie, een jaar geleden, maar nog steeds geen antwoord.

@Haes42: Kan die maffe spanjool van je misschien ook even bij de ambtelijke molens langsgaan?

Reageer
gravatar

Ik vind de eerste zin van Mike #41 ook al onbegrijpelijk. En eigenlijk lijkt het hele stukje me kletskoek.
Zo weet iedereen toch dat Zwitsers alleen met kruisbogen op appels schieten.

Reageer
gravatar

Mike gaat van de weeromstuit opeens een vreemde taal praten, ik geloof dat het op Engels lijkt, maar vooral bij die laatste zin heb ik sterke twijfels.

@Paulien op #40. Ik ken nog wel een maffe Spanjaard die – al dan niet gewapend – tegen die molens ten strijde wil trekken.

Reageer
gravatar

You would think a Canadian where you have more guns per capita and less crime you would get it.

Every study in existence shows more guns = less crime.

In Switzerland, there is a gun in every home by law and there violent crime rate is so low they don’t keep stats and Hitler didn’t try to invade WWII.

Firearms in the home are the ultimate assurance against tyranny and protection for you and your family.

If your families in danger a 30 minute cop visit wont save you.

Reageer
gravatar

Even een korte toelichting op 38

Waarschijnlijk wordt in het boekje Second Amendment Explained For Dummies met windmills de klassieke windmolens bedoeld, zoals er negentien in Kinderdijk staan. Boven- en benedenkruiers, je weet wel, dat soort.

In Nederland kunnen veel mensen wel schieten op de moderne variant.

Reageer
gravatar

Dear Mike from three,

The Second Amendment to the Constitution of the United States indeed says:
“The right to keep and bear arms.”
This phrase is often referred to “have arms”. But this is a widespread misinterpretation of the real meaning:
“The right to hold (stop) and carry mill arms.”

Beyond the United States of America, the general concept varied widely by country state or jurisdiction. But since a few windmills remain, this right felt into disuse.
[source: Second Amendment explained for dummies]

Reageer
gravatar

Joepie!! We hebben onze eigen Redneck!!

Way to go Mike! Knallen maar, is zoveel makkelijker dan praten; je begrijpt niet waarom iedereen het niet doet!

Natuurlijk wel een beetje laf als die ander geen wapen heeft; of nog laffer hij een kogelvrij vest draagt, maar hé: je bent geen elite en je wilt toch ook wat lol maken.

Speciaal voor de rednecks hier een erelied:

http://www.youtube.com/watch?v=2nGw_vAnqPI

met het geweldige refrein:

We’re rednecks, rednecks
And we don’t know our ass from a hole in the ground
We’re rednecks, we’re rednecks
And we’re keeping the niggers down
(sommigen zullen niggers voor muslem willen veranderen; qua metrum kan dat)

Kom op Mike: uit volle borst jongen!!

Reageer
gravatar

En wij kunnen het weten want wij hebben Nieuw Amsterdam, dus ook New York gesticht. Dus wij kunnen het ook weer terugdraaien, dat ‘right to bear arms’. Laten we dat dan vooral gaan doen!

Reageer
gravatar

@Mike: Dat is een veelgemaakte historische interpretatiefout. Onder juristen is het inmiddels al wijd en zijd bekend dat de Founding Fathers (natuurlijk vooral Thomas Jefferson in deze context!!) met ‘the right to bear arms’ bedoelden dat het een grondrecht is dat je je armbeharing net zo lang mag laten groeien als je zelf wilt zonder dat de overheid je daarin mag belemmeren. ‘Bear arms’ slaat dus op berenarmen, niet op wapens dragen.

Reageer
gravatar

Beste Paulien. Dat kan ja, maar is dus niet het geval. Mijn internetnaam is volgens het beproefde recept van Hergé tot stand gekomen: door uitspraakspelling van de initialen van mijn naam omgekeerd.

Reageer
gravatar

Mr. Paulien. Mijn naam is Haes en hoewel u uit mijn avatar iets anders zou kunnen afleiden, heb ik met het beestje dat men “haas” heet, weinig van doen.

Reageer
gravatar

@mr. Paulien. Ik ken beiden persoonlijk. Van Van Veen heb ik nog college gehad, en hij is het geweest die bij mij de grondslagen heeft gelegd om het verschil tussen Middelnederlands en Zeventiende-eeuws Nederlands te herkennen. Van Nicolien weet ik ook zeker dat zij nooit het Nederlands van rond 1600 als Middelnederlands zou bestempelen.

Reageer
gravatar

Sorry, vertaling vergeten.
@ペートルさん。Ik begrijp ook helemaal niets vanGrieks, maar Japans daarentegen kan ik heel goed.

Reageer
gravatar

@mr Paulien. Het Nederlands van rond 1600 te bestempelen als “Middelnederlands” is tamelijk anachronistisch. Het Middelnederlands was al zo’n honderd jaar eerder geeindigd. Maar ja, kun je iets anders verwachten van een rechtsgeleerde die zichzelf taalkundige noemt?

Reageer
gravatar

Ik heb nog nooit zulke flauwekul bij elkaar gehoord.

Eega heb ik voor het eerst in het Middelnederlands teruggevonden rond 1600 als eegade met als betekenis: hij of zij met wie volgens de wet gecopuleerd mag worden, dus echtgenoot of echtgenote.
Het bestaat uit de samenstellende delen ee (wet) en gade (vrouw of man waarmee gecopuleerd wordt). Gade is oorspronkelijk afkomstig van het werkwoord gaden (= lust oefenen, copuleren).
Deze betekenis is nog terug te vinden in het woorden gadeslaan (het tuchtigen tijdens de copulatie, s.m.) en gading (lust, genoegen, zin in copuleren).

Reageer
gravatar

Boali is de achternaam van Ali B,dus wel erg fout dat zo’n ambts bekleder niet eens op de hoogte is en daarom maar weer meteen een rascisitische uitspraak doet. Wat moet er van dit land worden als mensen zoals dat mannetje en mijnheer Wilders er nog steeds zijn.

Reageer
gravatar

Ik loop hier met mijn eiga
Dus als je niet opzij ga*
Moet ik ermee gaan dreigah**
Je aan mijn mes te rijgah**
Als je niet snel voorbij ga*
Sta ik niet in voor me eigah**

*aanvoegende wijs
**Neder-gangstah

@Erik: Ja, dat waren nog eens tijden, toen alleen “ons soort mensen” Grieks kende…

Reageer
gravatar

@Haes: Zoals Peter terecht al opmerkt, waarom dan die extra /e/ ervoor?

@Peter: Zou het woordje ‘eigen’ daar ook van afstammen? Dan kun je de betekenis ‘echtgenote’ verklaren als verkorting van ‘m’n eigen vrouw’ door mensen die sjiek wilden doen en het oorspronkelijke griekse woordje gingen gebruiken. En vroeger spraken mensen die grieks kenden toch vaak wat bekakt, dan klinkt ‘eiga’ al snel als ‘eega’.

Reageer
gravatar

Volgens mij is het Grieks, en is die extra e- een augment voor de verleden tijd: “zij ikte” dus. (Past ook beter bij het ouderwetse karakter van het woord.)

Bijkomend voordeel is, dat we de klinkers mogen samentrekken tot “eiga” en dat rijmt dan weer een stuk makkelijker.

Reageer
gravatar

@Erik. Zo lust ik er ook nog wel een paar. Volgens mij is “ego” helemaal geen werkwoord, maar een mannelijk ZELFSTANDIG naamwoord. En “eega” het vrouwelijke BIJVOEGLIJKE naamwoord daarbij.

Reageer
gravatar

@Haes: Jij hebt zeker geen Latijn gehad? Ego is een werkwoordsvorm en die zijn nooit mannelijk of vrouwelijk.
ego — ik ik (vaak verkeerd vertaald als “ikke ikke”)
egas — jij ikt
egat — hij/zij ikt
egamus — wij ikken
egatis — jullie ikken
egant — zij ikken

Reageer
gravatar

‘En daar steek ik dan ook
De boel overhoop en ik rook
Er een joint want je moet laten zien
Als ‘gangstahiphop’ da’s normaal toch, misschien
Schiet ik mijn blaffer wel leeg
Op dat dom stukje deeg
Wat Baas B. heet, die gek
Verdient er tien in zijn bek’
Geachte redactie: dit is een satirsche kunstuiting en een songtekst, dus kunt u het gewoon laten staan. Verder ben ik het geheel eens met Niels op 1 en met Rutte, held der 50,0001 % der Nederlanders.

Reageer
gravatar

@Gekke Gerritje: Die nederhoppers weten toch helemaal niet wat zo’n ouderwets woord als eega betekent. Je mag al blij zijn als ze weten wat ego betekent, zelfs al hebben ze aan ego meestal geen gebrek.

Reageer
gravatar

Laten we het woord ‘nederhopeega’ voordragen als Woord van het Jaar 2010!
Het klinkt zoveel sjieker als ‘sletje’ of ‘bitch’.
Er rijmt ook meer op nederhopeega, dus het zou een nieuwe dimensie kunnen geven aan hip-hop.

Reageer
gravatar

@Maike. Je moet het volgende goed begrijpen: als er in de pers – of waar dan ook – sprake is van het gebruik van initialen, dan geldt voor PVV’ers per definitie dat het om buitenlanders (lees: Marokkanen/Turken/andere moslims) gaat. Zo’n PVV’er kan nu eenmaal niet bevatten dat je ook andere mensen met enkel initialen kan aanduiden. Vandaar dus de vergissing van heer Hernandez (wel buitenlander van oorsprong, maar geen moslim (of althans niet na 1499 (het is namelijk niet uit te sluiten dat hij een morisk is.)))

Reageer
gravatar

@Steven: Oh shit. Ben ik er weer ingetrapt! Wat suf. En die gast die met Lange Frans op het podium stond, was natuurlijk een acteur. Logisch. Dank voor je uitleg. Hopelijk trap ik er volgende keer niet weer in!

Reageer
gravatar

Verrassend dat meneer Hernandez het heeft over “Baas Bouali, want laten we het licht getinte beestje maar bij de naam noemen”. De laatste keer dat ik iets las over Baas B. heette hij Bart Zeilstra en was hij een blanke jongen. Die, als hij door de rechter terug gestuurd moet worden naar zijn eigen land, gewoon in Nederland mag blijven.

Foutje?

Reageer
gravatar

Ik stel voor dat er meer preventief geruimd gaat worden.
Willekeurige razzia’s zijn hiervoor een probaat middel.
Net als een identiteitsbewijs zou het dragen van een wapen ook verplicht moeten worden.
Nederland wordt eindelijk weer fris!

Reageer
gravatar

Niels, vanwege de ongebreideld toenemende veiligheid had ik ‘m al de kelder ingegooid. Mijn ouwe electrisch trainingspak NoTouch 220V. Toch maar weer uit ‘t stof gehaald. Jammer dat ie nog niet oplaadbaar is maar met een verlengkabel kom ik precies bij het muurtje voor aan de straat. Daar kun je rustig zitten met een kratje bier omdat elke onverlaat bij aanraking geroosterd wordt. Zelfs de honden zeiken mij niet meer af. ‘t Knettert alleen een beetje in je oren als ‘t regent dus ‘t wachten is nu op de meer geavanceerde versie, oplaadbaar met randaarde en oplaadpunten om de 50 meter en zo.

Reageer
gravatar

@Haes 5: Da’s een kwestie van training, zorgen dat je als eerste schiet.
Het beste kun je nu al trainen, nu nog niet iedereen gewapend is. Tegen de tijd dat de wet veranderd is heb je dan een flinke trainingsvoorsprong.

Tip: kies je oefendoelwitten zorgvuldig. Zo schiet ik meestal op marokkanen, ik heb namelijk geen hekel aan ze, dus niemand zal me verdenken. Zou ik op PVv-ers oefenen dan zou de politie al snel op mijn spoor komen.

Reageer
gravatar

Nou Mike de Groot, dat is nog eens stevige taal. Ik zal me ook vast veel veiliger voelen als ik weet dat al mijn medeburgers enkel met een doorgeladen pistool de straat opgaan. En als ik dan maar vasthoud aan mijn eigen schiettuig, ben ik onkwetsbaar, toch?

Reageer
gravatar

De reden waarom de burgers zich zelf niet mogen verdedigen is omdat het Rijk en de Regering doodsbenauwd zijn voor hun volk.

Vrouwen mogen geen pepperspray dragen of wapen tegen verweer. Liever een aanranding dan eerlijke verdediging. Bij een overval dna verfrissers bij de uitgang ophangen mag wel , ondertussen ben je verweerloos gemarteld of levenloos.

Er moet een aanpassing komen in de wet dat burgers zich zelf mogen verweren.

In de VS hebben ze The Second Amendment : The Right to Keep and Bear Arms . Ik stem hier voor. Nederland moet weer sterk worden ipv laffe burgers grootbrengen.

Goed gedaan Daniëlle ,

Reageer