Gayscene handhaaft don’t-ask-don’t-tell

'Openlijk pronken met militaire achtergrond desastreus voor moraal in gayscene'

De Amerikaanse gayscene handhaaft het principe don’t ask, don’t tell voor homoseksuelen met een militair beroep. Volgens dit principe worden soldaten binnen de homowereld getolereerd, mits ze niet openlijk uitkomen voor hun militaire achtergrond. Militarisme ligt nog altijd gevoelig binnen de homoseksuele subcultuur in de Verenigde Staten. De regering van president Obama wilde het huidige beleid versoepelen, maar een federaal hof van beroep bepaalde gisteren dat het don’t-ask-don’t-tell-beleid mag blijven bestaan.

Het principe wordt gehandhaafd omdat militairen die openlijk zouden uitkomen voor hun beroep een bedreiging zouden vormen voor de moraal, de goede orde, discipline en de cohesie van de gemeenschap. ‘Uit gesprekken blijkt dat homo’s zich simpelweg anders gaan gedragen wanneer ze het gevoel hebben dat er militairen in de buurt zijn. Neem nu de gay pride events, waar veel, kleurrijk en uitbundig wordt gedanst. Er zijn diverse aanwijzingen dat dansen in het bijzijn van militairen, gewild of ongewild, zal veranderen in militant gemarcheer. Dat druist in tegen alles waar we voor staan. Een gay pride met Rammstein, dat is niet wat we moeten willen’.

Verschillende militaire belangengroepen ijveren al jaren voor meer acceptatie binnen de gayscene. Zij claimen dat het in het landsbelang is om uit te komen voor hun beroepsgroep in de homowereld. Te denken valt aan workshops en kennismakingsmiddagen, om zo te laten zien dat militairen ‘ook gewoon mensen zijn’. “Door kennismaking neem je de angst weg en haal je het onderwerp uit de taboesfeer. Ook het legeruniform moet openlijk erkend worden in deze gesloten gemeenschap.” aldus de woordvoerder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap niet waarom die homo’s een carrière willen in het leger, daar hebben we toch de luchtvaartsector voor opgericht?*
Burger, blijft in uw zuil!

(*= Al die aanslagen door moslimterroristen met die vliegtuigen verklaren waarom de PVV aanhang grotendeels door roze Nederland wordt gesteund).

Reageer
gravatar

Wie denkt dat er onder vrouwelijke militairen geen represailles zouden gebeuren omwille van geaardheid, droomt en denkt even hard in clichés als degene die leger en gayness als onverenigbaar zien.

Reageer
gravatar

@3,

Voor vrouwen is het idd. minder erg. Maar ja, bij vrouwen is er geen sprake van ‘bruinwerkerij’…Er wordt daar niet met een ‘joystick’ in een achterwerk ‘geroerd’.

Bovendien…mannen, en dan vooral jeugdige mannelijke militairen, zijn dol op vrouwen die elkaar zoenen en knuffelen!

Rechtsongelijkheid, ik zeg het je!

Reageer
gravatar

Ook ten aanzien van de voetbalsport valt er nog een wereld te winnen. De grens- en scheidsrechter zijn inmiddels wel geaccepteerd in de gay-scene, evenals de vierde, vijfde en zesde official, maar vertel nooit dat je voetballer bent of nog erger: voetbalsupporter. Jammer dat op voetbal zo’n enorm taboe rust.

Reageer
gravatar

Wij hebben dat al eeuwenlang in onze cultuur. We noemen het dogen.

In het tijd van de Staten werden katholieken gedoogd: Ik vraag je niet welk geloof je hebt en jij vertelt mij niet dat je katholiek bent. Dat gold o.a. ook voor Joden.

In de afgelopen decennia werden bepaalde verdovende middelen gedoogd: Vraag niet waar de voorraad werd gekweekt en vertel niet dat het geen gedroogd gras is.

Ik wil voorstellen om het haardoekje te gedogen: Vraag niet waarom een hoofddoekje wordt gedragen en vertel niet dat je er een draagt.

Maar helaas, het blonde gedogende slaapkamerlid wil juist het (ge)dogen afschaffen. Het zou niet in de Nederlandse cultuur horen. Nou vraag ik je! Hij wil met zijn vriendjes in het kabinet juist alle cultuur afschaffen!

Reageer
gravatar

Militairen doen er over het algemeen alles aan om zo min mogelijk op te vallen. Het camouflage uniform spreekt boekdelen. In de veelal extraverte en op uiterlijk gerichte gay-scene wordt een dergelijk vertoon logischerwijze niet geaccepteerd.
Het Min. van Defensie zou hier de hand in eigen boezem moeten steken en een eerste stap zetten door de keuze van meer opvallende kledij die beter aansluit bij de smaak van de gay-scene. Kleurige uniforms met een strakke snit hebben daarbij de voorkeur.

Reageer
gravatar

Vreemd is dan weer wel dat ze altijd die mannen bij elkaar gestopt hebben in het leger. Dat geldt ook voor de vrouwen natuurlijk. En dan maar zeuren over geaardheid!

Reageer
gravatar

Uit mijn jeugd kan ik mij een televisieserie herinneren die draaide rond een roze onderzeeër. Dat lijkt mij een goed begin qua integratie.
Zowel het een lange tijd opgesloten zitten met een groepje jongens onder elkaar alsook de vorm van de onderzeeër moet de gayscene aan kunnen spreken.
Niemand die het opvalt als je onderwater het licht uit doet in zo’n ding.

Reageer
gravatar

De ‘Village People’ zijn zeker weer niet militaristisch genoeg voor die militairen? Ik bedoel niet gay genoeg voor die homo’s? Ik bedoel…..ik raak hier even de kluts kwijt.

Reageer