Kippenboer in angstzweet voor Animal Cops

Rutte: "Wie graag met dieren werkt moet extra voorzichtig zijn.”

Hij weet dat het maar een incident was, maar sinds de presentatie van het regeerakkoord doet Berend Plathuis geen oog meer dicht. Eerder dit jaar werd in zijn in zijn legbatterij één kip op ‘onfortuinlijke wijze’ door een machine geëlektrocuteerd en onthoofd. Nu vreest hij voor de onorthodoxe verhoormethodes van de Animal Cops en rekent hij op enkele jaren eenzame opsluiting.

Plathuis: “Het zijn niet alleen de mensen met een inkomen onder de 50.000 euro die bang zijn voor dit kabinet. Ook een hardwerkende kippenboer als ik ligt iedere nacht badend in het zweet in zijn eigen legbatterijtje.” Ook Willem Zevenaar, slachter in abattoir Le Veau Doré, vindt dat de regering een stapje te ver gaat met de dierenpolitie. “Wij slachten hier zo’n 6000 koeien per dag. Meestal gaat dat goed, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er eentje naar buiten glipt. Dan delen we wel eens een tik met een stok uit om de dissidenten weer in het hok te krijgen. Nu mag dat niet meer en zullen de chrysanten van de buren waarschijnlijk behoorlijk platgetrapt worden.”

Vooral de geruchten over de onmenselijke verhoormethoden in de geheime Animal Cop-gevangenissen hebben de boeren de stuipen op het lijf gejaagd. Zo zouden de ondervragers zeer bedreven zijn in het plaatsen van hooi in en onder diverse lichaamsopeningen en zouden arrestanten onder invloed van geluidseffecten het idee hebben dat ze in één ruimte met een bronstige stier verkeren. Ook gaan geruchten dat arrestanten het soms weken achtereen zonder vlees moeten stellen.

Aankomend premier Mark Rutte begrijpt de zorgen van de intensieve veehouders wel, maar zegt dat we allemaal wat van het nieuwe regeerakkoord gaan merken. “De één heeft geen zorgen meer om de financiering van zijn derde huis en kan wat vaker op vakantie, de ander wordt uitgezet of moet even zitten voor dierenmishandeling. Zeg nou zelf, dat is toch veilig en verantwoordelijk. Wie graag met dieren werkt moet maar gewoon extra voorzichtig zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ 20. Dat is toch niet de PVV die voor dierenliefde pleit? Je bedoelt vast de PvdD. Of die andere partij, PNVD, waar stond dat ook al weer voor? Partij voor de Naastenliefde, Vriendjes en Dieren of zoiets. Kunnen die niet beter fuseren?

Reageer
gravatar

Merkwaardig voorstel, om animal cops aan te nemen. In de eerste plaats wil de PVV Nederlands als voertaal in de grondwet gaan opnemen en beide woorden zijn toch echt buitenlands. En in de tweede plaats zijn er al organisaties die over dierenwelzijn waakt: de AIVD en de Dierenbescherming!
Typisch PVV.

Reageer
gravatar

Rare jongens, die PVV-ers.
Dierenmishandeling verbieden…. OK.
Maar dan zou je toch verwachten dat ze zoöfilie, als uiterste vorm van liefde voor en met dieren, per direct weer uit het wetboek van strafrecht zouden halen (het kan die beesten namelijk niets schelen of ze door een Islamiet of een andersgelovige genomen worden; het is de liefde die telt!).

Reageer
gravatar

@Brasnacte, 13

In principe heeft dhr. D. Graus van de PVV gelijk. Hij vergeet echter te melden dat de vaak als amateur opererende of als VMBO-er opgeleide dierenkwelgeest eerst aan onze Hogeschool InHolland de vierjarige HBO-opleiding ‘Kinderontzorging’ moet hebben gevolgd om bevorderd te kunnen worden tot erkend kindermishandelaar.

Een ‘schaduwroute’ voor langstuderenden om, bij in de praktijk gebleken geschiktheid, alsnog voor ons HBO- diploma in aanmerking te komen is momenteel alleen beschikbaar voor gewijde medewerkers van de Rooms Katholieke kerk.

Reageer
gravatar

Laat dat nou de droom zijn van elke rechtgeaarde Bear: deel uitmaken van het Animal Corps. Kippendrift, berengeilheid, stierenbloed. Het worden wilde parties. De Teaparty van afgelopen zondag is er niets bij.
Trouwens de blik van Dion bij een scharminkelige hond, is de blik van Dion bij zijn Baas. Het Animale corps is er al, het hoeft alleen nog maar bovengronds te komen.
Samenhang is ver te zoeken bij dit onderwerp, dat krijg je ervan. Veren in zijn bibs!

Reageer
gravatar

Ik ben met enkele fractieleden op bezoek geweest in de Oostvaardersplassen; we zijn op werkbezoek geweest en er is een incident gebeurt dat op een gegeven moment de jeeps, werd door een kudde paarden heengereden, in dat kleine hermetisch afgesloten gebied. En die paarden met elkaar – een klein veulentje die bleef achter. En dat veulentje; d’r werd gezegd door een boswachter van Staatsbosbeheer tegen mij als dierenvriend, ik zeg: “wat ga je er nou mee doen?” Hij zegt:”ja als ie geen aansluiting meer vindt, schieten we hem morgen af.”
Er heeft een emailuitwisseling plaatsgevonden – ik heb ook gezegd: “al moet ik, Dion de Vrouwenmepper, vanacht zelf terugkomen in dat park, maar ik wil zorgen dat dat dier terugkomt. En uiteindelijk – moet ik eerlijk zeggen – toen ik dat paardje gelukkig nog kon benaderen en toen werd ik weggehaald door de boswachter, want dat mocht niet. Nou, ik zou hem zo laten inrekenen door de animal cops.

Ik heb trouwens ook een vosje gekend, Vixen, en ….

Reageer
gravatar

In het geval van dierendissidenten die op de vlucht zijn voor de slacht maken wij een uitzondering. Nu geldt dat zij worden geschoten indien zij over een hek klimmen. Andersom nemen wij ook geen gevluchte dieren op.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk dat deze Berend Plathuis ook ooit wel eens “per ongeluk” een kindje heeft geëlektrocuteerd en onthoofd. Volgens Dion Gaus bij P&W zijn dierenmishandelaars en kindermishandelaars namelijk heel vaak dezelfde mensen.

Reageer
gravatar

Grote kans dat het meer om beesten- dan om dierenbescherming gaat en dat er dus binnenkort wat rechters worden gearresteerd vanwege het treiteren van een geelblond haataapje, (ook wel schandularis genoemd vanwege de markante alarmroep die klinkt als het nederlandse ‘schandelijk’ of ‘schandalig’).

Reageer
gravatar

Dierenpolitie? Wat is er mis met politiepaarden en drugsshonden? Ze lijken mij uitstekend geschikt om te trainen zodat zij ook snelheidscontrole’s uit kunnen voeren. Met Martin Gaus als corpschef moet de kwaliteit gewaarborgd zijn.

Reageer
gravatar

Je zal wel moeten Paulien: je familieuitgeverij van natuur- en educatieve boeken is failliet.
Allemaal de schuld van die linkse hobby ehh ehh, nou ja je begrijpt wel wat ik bedoel.

Reageer
gravatar

Lieve Paulien, #5

Mijn broertje dat nog bij mammie woont, was er ook niet echt blij mee, maar ja omwille van het gedogen moeten Maxime en hij wel een aantal grillen van Geert tolereren.

Reageer
gravatar

Je vraagt je onwillekeurig af of de kleine Markiemark ooit wel eens een goudvis of een marmotje heeft gehad. En of dat beestje het wel overleefd heeft. Want uitdelen, daar is hij niet van. Tenminste niet aan de kleineren.
En dat van die onthoofde kip was toch eigenlijk die kip zijn schuld? Onvoorzichtigheid moet worden bestraft: eigen verantwoordelijkheid en dat soort dingen.

Meneer Plathuis kan zich beter afvragen of zijn gezweet niet van een met de kippekoorts gefuseerde Q-koorts afkomt.
Of dat de uitstraling van Dion Graus die van Jomanda overtreft. Niet meer te lang naar een foto van Dion kijken, Plathuis! Zelf voel ik me na 2 seconden al niet lekker worden.

@Vol2: Ja, grappig hé: zowel joden als moslims hebben iets tegen honden en varkens: ze eten ze zelfs niet op!
Wat moet je dáár nou weer van denken?

Reageer
gravatar

Enige boerenslimheid kan onze Geert niet worden ontzegd. Aanvankelijk wilde hij de speciale politiemacht de anti-geitenneukersbrigade noemen. Maar hij moet zich even inhouden nu hij voor de rechter staat, adviseerde zijn advocaat Bram Moszkowicz hem. Dus werd het Animal Cops. Dat klinkt als een oude Amerikaanse komische filmserie, dus niemand heeft argwaan.
De doelstelling is echter niet meer of minder: “het in de boeien slaan van een ieder die ons land verblijft, en geiten ritueel slacht op zijn balkon.”

Reageer
gravatar

Mark Rutte, onze jeun(e) premier, staat op het punt de kip met de gouden eieren te slachten: de kilometerheffing. Om de topinkomens over de komende kabinetsperiode desondanks toch jaarlijks met de beloofde 25 % te laten groeien heeft hij -in nauw overleg met Maxime Verhagen- besloten alle niet VVD-, CDA- en PVV-leden, dus alle leden van niet-sympathiserende oppositiepartijen medische hulp, geloofs- en rechtsbijstand te ontzeggen. Behoudens op hun verjaardag een Pil van Drion/Bleker, zo wordt beperking van hun parlementaire overlast zeker. Alexander Pechtold wordt gedogend thesauriër-generaal in het nieuwe kabinet. Plathuis loopt als bestuurslid van het LTO (lees: CDA) geen enkel risico het hoofd te verliezen.
Moet er verder nog een ei worden gelegd?

Reageer
gravatar

Ik zou maar uitkijken met dat angstzweet, dat kunnen ze van kilometers ver ruiken! Je ziet het al op de foto, een is er bezig met een angstzweet detector terwijl de rest van de roedel er bloeddorstig bij staat te loeren.

Ik denk dat ik maar even een extra vakantie neem totdat de eerste gedoogzones zijn ingesteld. Dat kan bruin wel trekken nu.

Reageer
gravatar

Ook bij de dieren gaat Bruin-1 er vol voor: wat willen we dan, dat Nederland een land wordt waar dieren voor de dierindustrie gebruikt worden??? O, doen we dat al?? Ik bedoel willen we dan dat de dieren minder zijn dan de mensen?? O, is dat al zo????? Willen we dan dat de dieren… ik ben even de weg kwijt maar het zijn zeker heel erg zinvolle plannen, want de Islam heeft iets tegen honden en varkens. Zo!

Reageer