Postbedrijven gaan samenwerken in bezorging

Postbodepetten behouden karakter van individuele bedrijven

De vijf grootste postbedrijven hebben besloten de bezorging van post te bundelen. De samenwerking van TNT, Sandd, Selektmail, UPS en DHL komt voort uit toenemende klachten over chaotische bezorging, slechte arbeidsomstandigheden en onduidelijkheid voor de consument. Overal in het land zullen distributiecentra verschijnen waar de gezamenlijke bedrijven hun post verzamelen. Postbodes zullen dan de post van deze vijf bedrijven in één keer bezorgen.

Volgens mevr. Koorenos, bestuursvoorzitter van Sandd, is deze stap onontkoombaar. “Soms rijden er vijf verschillende busjes in colonne door een wijk. Dat is natuurlijk idioot. We krijgen klachten van mensen dat ze drie keer op een ochtend naar de deur moeten om een pakje in ontvangst te nemen.” Filiaalmanager Bussemans van TNT vult haar aan: “Omdat de post nu zo versnipperd verspreid wordt, zijn de wijken enorm groot. Busjes moeten kilometers rijden om soms 30 brieven en tien pakketjes te bezorgen. Door samen te werken kunnen we de routes korter maken en kunnen de postbodes gewoon op de fiets. Ook het milieu is een van de winnaars van de samenwerking.”

Om het karakter van de vijf deelnemende bedrijven te behouden zullen de postbodes bij toerbeurt met verschillende petten lopen. Een speciaal ontwikkelde stempelmachine zal de logo’s van de verschillende bedrijven at random in de rechterbovenhoek van envelop of pakje stempelen. Dit om te voorkomen dat klanten het idee krijgen dat van één bedrijf sprake is. Ook voor het personeel zien de bedrijven mogelijkheden. Busseman: “Nu werken postbodes vaak voor twee a drie bedrijven parttime. We gaan onderzoeken of we die mensen nu in vaste dienst kunnen nemen. Als we goede afspraken maken kunnen we ze wellicht zelfs het minimumloon of hoger uitkeren.”

Demissionair minister Van der Hoeven van Economische Zaken laat weten dit een fantástisch idee te vinden. “Dat niemand dat eerder heeft bedacht. Ik vind het zo’n goed plan dat we overwegen om hier als staat een rol in te spelen.” Haar ministerie laat onderzoeken of de nieuwe formule ook toepasbaar is op de gas-, elektra-, kabel- en bankensector.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] mopper natuurlijk over niets dat u nog niet weet. Lees voor de aardigheid de reacties op dit stuk van De Speld eens (hier), en stel voor uzelf vast dat de woede in feite nauwelijks onderdrukt meer […]

Reageer
gravatar

Toch wordt hier het essentiële probleem niet mee opgelost. Waarom altijd postbodes ? Zo loop je altijd achter de feiten aan.
Ik pleit voor antebodes. Een beetje antebode bezorgt het bericht, oftewel de ante (ja, héhé, dat gaat dan ook anders heten; spreekt vanzelf) zo snel dat de reactie van de ander al ingecaluleerd wordt. Scheelt veel onbegrip in deze daarvan toch al vergeven wereld. Én TNT (ik pleit dan voor een minder explosieve naam) heeft dan weer bestaansrecht !
Voor een praktisch voorbeeld hiervan (het had de tuinman een duur OVritje gescheeld, want door de zenuwen was hij ongetwijfeld vergeten uit te checken): http://tinyurl.com/2utkzsv

Reageer
gravatar

@Paulientje: Die truc van die sigaar ken ik ook wel, die heb ik geleerd van de pastoor. Maar ik rookte vroeger altijd shag en ook dat doe ik al een tijdje niet meer.
Ik ben nu op de gezonde toer: onbespoten worteltjes. Wel even het zand er goed afwrijven, anders schrijnt het zo.

Reageer
gravatar

meneer kees 22

nou van die ouwe snoepers as u ken ik er wel 1 paar in mijn postwyk
ze denke alemaal te kunnen goochellen door 1 sigaar onder mij rokje te voorschein te tooveren
ben u dur ook zo 1???????

Reageer
gravatar

Nou, ik vind het wel gezellig hoor, al die aparte postbodes. Ze bellen allemaal twee keer en komen vaak ook even binnen om een praatje te maken en de brieven voor te lezen.
Ik schrijf mezelf elke dag een paar brieven en dan stuur ik die speciaal via andere bezorgdiensten.
De meesten zijn ook lekker jong en tegenwoordig zijn er nog maar weinig katholiek, dus nog onbedorven en zo. Mjammie….

Reageer
gravatar

Wedden dat de bonden tegen zijn?

Reageer
gravatar

jongens en in mindre maaten mysjes

ikkie bezorg na school de post als bybaantje
je moet wel 10 sijn om mee te moge doen maar mun groote broer heeft voor mijn ingesgreve
as ut regend wou ik dat ik bij albert hyn werkte maar dan bn je zo binne
wat ik wou zeggen weet ik nie meer
o nou weet ik het weer
wat sommige mense srijven dat wil je nie wete lagge jonge !!!!!!! 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 :-)leuk he!!!!

Reageer
gravatar

Als overtuigde vlaming stel ik voor om de nederlandstalige post te splitsen tegenover de anderstaligen. Zodat het eigen karakter behouden blijft. En kunnen we die postbodes niet uniek maken met een bandje rond de arm ofzo?

Reageer
gravatar

ik vind dit idee nog niet ver genoeg gaan. Waarom nemen we (van staatswege desnoods) niet alle Nederlanders in dienst, die daarmee dan het recht krijgen om hun eigen post zelf te bezorgen op het adres van bestemming ? Scheelt een heel gedoe met postsorteerbedrijven (belachelijke verborgenwerkloosheidbedrijven waar alle post eerst op één grote hoop wordt geooid en vervolgens weer uitgesorteerd) en mensen met belachelijke oranje pakjes die door weer en wind andermans troep moeten meezeulen. En die 44 (o nee, straks al weer 46) cent die een postzegel kost wordt bij elke bezorgde brief door de staat terug op de rekening van de bezorger gestort ! Dat scheelt al snel ruim 4 miljard euro PER JAAR ! Snel verdiend ! Dat is jaarlijks hetzelfde bedrag als het nu éénmalig vrijvallende spaarloon (en het is veiliger, want wie weet op wiens hoofd dat vrijvallende terecht komt ?)
Mijn motto: “Eigen post eerst !”

Reageer
gravatar

Ook de supermarkten vinden dit idee geweldig. Om de consument volledig ten dienst te kunnen zijn zullen alle winkels wekelijks rouleren zodat men iedere week een andere supermarkt van dienst in uw winkelcentrum aan zult treffen.

Reageer
gravatar

Commerciële boodschap van AP&D

“Onze toewijding aan u uit zich in het vinden van de beste oplossing op maat voor uw wensen, uw doelmarkten en uw klanten. Snel, betrouwbaar en kostenbesparend – Aannemerij Paulien & Dochters is uw zakenpartner.”

Geef uzelf de BON!

(Langs de lege regels uitknippen a.u.b.)

Reageer
gravatar

Zo juist heb ik vernomen van de persvoorlichtster van Selektmail, juffrouw Pinokkio, dat haar bedrijf alsnog afziet van deelname aan de beoogde samenwerking.
Haar bedrijf zou al voldoende doelmatig en doeltreffend zijn bij het kort houden van bezorgers. Daarom is de beloning verlaagd van één Eurocent per pakketje naar een halve.
Deze maatregel zal de aandeelhouders voldoende tegemoet komen, zodat klanten rustig kunnen gaan slapen.

Uit het persbericht (http://selektmail.nl ) kopieerde en plak ik het volgende.

“Onze toewijding aan u uit zich in het vinden van de beste oplossing op maat voor uw wensen, uw doelmarkten en uw klanten. Snel, betrouwbaar en kostenbesparend – DHL Global Mail is uw zakenpartner.”

In de eerste (kromme) zin leest u, dat DHL Global Mail, zoals het bedrijf op de beurs heet, niet bezorgt, maar voor u oplossingen verzint voordat u problemen hebt en u met uw post laat zitten.

Reageer
gravatar

Een nog onvermeld voordeel van de samenwerking is dat je straks geen 5 verschillende brievenbussen meer in je voordeur hoeft te hebben.
Zorg wel dat de ene brievenbus die overblijft groot genoeg is om alle post tegelijkertijd doorheen te doen, want het voordeel van 5 bezorgingen per dag was natuurlijk wel dat je per keer kleinere stapeltjes kreeg. Grote pakketten zullen altijd wel lastposten blijven.
Bij welke buren gaat het nieuwe staatsbedrijf de pakketjes eigenlijk afgeven als ik niet thuis ben? DHL doet altijd op nr. 16 maar TNT juist op 12. Ik kan natuurlijk niet 5 buren langsgaan als er maar 1 x post bezorgd wordt.

Reageer
gravatar

Wat een briljant idee, Adriaan, om de samenwerking te nationaliseren en er een Staatspostbedrijf van te maken. Dan kunnen we eventuele winsten ook aanwenden ten behoeve van de gemeenschap, in plaats van investeerders zonder hart voor het openbaar belang.

Reageer
gravatar

Lang leve de vrije coöperatieve gezamenlijke marktwerking en al de politieke partijen die domweg achter iedere ondeugdelijke trend aanlopen.

Reageer
gravatar

Marktwerking in de zorg heeft er ook al toe geleid dat de ziekenhuizen niet beter zijn geworden en ook niet goedkoper. Als er al geld bespaard zou zijn is dit opgegaan met de verspilling die voortkomt uit de marktwerking.
Ik denk dat niemand het nagerekend heeft, maar het makkelijke overstappen naar een andere energieleverancier is vaak het kapen van de leveranties, en bij het overstappen zijn er altijd rekeningen die achterlopen èn rekeningen die al betaald moeten worden voor de huidige periode, bij elke overstap is men geld kwijt. Overstappen naar een andere internet-provider maakt dat de verbinding vaak een of twee maanden niet werkt, ik heb het al bij meerdere gezien.
We mogen die imbecielen in Den Haag wel denkbaar zijn, maar overstappen naar een andere politieke partij heeft niet veel zin. Op een of andere manier is steeds weer het resultaat het zelfde, maakt niet uit of het een links kabinet was of een rechts kabinet, steeds weer moeten alle kosten voor alle veranderingen weer betaald worden door de burgers.

Reageer
gravatar

Precies Adriaan! Nog maar een klein stapje. Wat mij betreft mogen ze dan zelfs het kroontje weer gebruiken!
Kunnen we hetzelfde trouwens doen met het OV?

Reageer
gravatar

Bril-jant-te gedachte. Volgende stap: de samenwerking nationaliseren en er een Staatsbedrijf der Posterijen van maken. Dat zou pas efficiënt zijn!

Reageer
gravatar

Dat lijkt me een goede zet. 🙂

Reageer
gravatar

AP&D heeft deze maand een bijzondere aanbieding voor kleinbehuisden die de hele dag achter een deur wonen.

Wij hebben een partij gewone deuren op de kop weten te tikken. Iets speciaals als u uitgekeken bent tegen die saaie stalen deur. Voor uw gemak zullen wij vandaag de scharnieren niet omkeren.

Leef u op deze BON uit.

Reageer
gravatar

Speciaal voor mensen die achter voordeuren wonen, die door postbodes worden geterroriseerd, heeft AP&D deze maand een speciale aanbieding.

Originele stevige gevangenisdeuren zonder brievenbus, maar met stalen klep. De scharnieren worden door ons vandaag gratis omgekeerd.

Verwijder deze BON voorzichtig.

Reageer