Familie wil Jobje van politiek afhalen

“Blokfluit misschien een betere optie’’

Na het een paar maanden te hebben geprobeerd in de politiek moet Jobje op zoek naar een andere hobby. Dat maakte zijn familie vandaag bekend na overleg met Jobs schoolmeester. Jobjes familie zegt te onderkennen dat hij ‘graag wil spelen’ en denkt er nu over om de enthousiaste jongen op blokfluitles te doen. Een woordvoerder verklaart: “Job wil overal aan meedoen, maar politiek vinden we een te harde sport voor hem.”

Jobs schoolmeester vindt het jammer voor hem dat hij van politiek af moet. “Onder vier ogen gaat het juist altijd heel erg goed als we debatten oefenen. Dan zeg ik wat, hij is het er mee oneens, en dan zegt hij dat gewoon, in een prachtige vloeiende zin! Het is jammer dat het voor een grotere groep kinderen dan niet lukt. Ik vind het zo sneu voor die jongen”

Na in de regionale trefbalcompetitie naam te hebben gemaakt, gooide Job in 2002 zijn kont tegen de kribbe. De woordvoerder van de familie: “We waren met stomheid geslagen, onze Jobje leek voor trefbal gemaakt. Meneer moest ineens op politiek. Scheldpartijen, klappen met de roede, het intrekken van zakgeld, niets hielp.” Uiteindelijk werd besloten om de hardnekkige Job zijn zin te geven en mocht hij op politiek. Hoewel hij zelf in eerste instantie enthousiast reageerde, bleek al gauw dat Jobje niet voor de politiek gemaakt was.

De familie is inmiddels naarstig op zoek naar een goede blokfluitleraar. “Het moet iemand zijn die goed om kan gaan met Jobjes gevoelige natuur” zo wordt gezegd. Als alles goed gaat, kan de jongen met kerstmis dan ‘Nu zijt wellekome’ ten gehore brengen op de gezamenlijke jaarsluiting van zijn school.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Volk 9: Dat ziet u verkeerd. Sinds de VPRO de puntjes heeft weggehaald (V.P.R.O.) bestaan er geen links gebouwde kerken meer.
U moet dit gebaar zien als een uiting aan het confessionele deel van de natie dat ook Job Cohen zich aan het kruis genageld voelt.
Misschien komt de boodschap aan.

Reageer
gravatar

Op school krijgen pestkoppen veel te veel ruimte omdat de meeste leerkrachten niet weten hoe ze daar mee om moeten gaan. Zo hebben ze massaal over het hoofd gezien dat Geertje aan etnische registratie wil gaan doen. Gelukkig kwam een gymleraar daar nog op tijd achter. Maar de godsdienstleraar bleef Geertje dekken. Heel goed dat Jobje daar niet aan mee wil doen en het wordt tijd dat de ouders de leerkrachten ter verantwoording gaan roepen!

Reageer
gravatar

W. Heimloo,

Waar heb je het in godsnaam over? Een zekere Toine Huis van… Nova? Nou ja, dat zal wel een pulpblad of piratenzender of zoiets zijn. Wat heeft mijn achterneefje Jobje daar mee te maken?

Reageer
gravatar

Als zelfs de Speld Job laat vallen, is Nederland verloren.
Wie weet nog wat een schok er door het politieke landschap ging, toen hij zich kandidaat stelde?
Yes We Cohen!
Hoe lang duurde het? Een dag? een week?
Toen kwam die verschrikkelijke Toine Huis, van Nova.
Zijn vriendin Hirschi Ali had hem ingefluisterd wat vervelende vragen te stellen/ Hoeveel werklozen komen er bij per week?
Daar zat Job, op de puinhoop/ Niemand had hem hier op voorbereid.
Hij had de brick a brack van Bos overgenomen en die hadden hem meteen geadviseerd vooral niet zijn eigen verhaal te vertellen.
Nee, het moest over economie gaan, niet over de Obama-coalitie.
En of hij even een bezemsteel wilde inslikken.
Moet het echt? Ja, dat staat beter.
Job was gaan twijfelen, en toen begon Nederland te twijfelen en tenslotte stemde iedereen maar wat en tja, toen vond links dat rechts aan zet was. Rechts deed een zet. Mat? Neeee
En toen liet ook de Speld Job vallen. En Job viel, viel, viel.
Recht met zijn reet in een blokfluit. PFFFF, deed de fluit.
I wonna wake up

Reageer
gravatar

Piet Hein,

Nogmaals
Ik weet niet hoe dat verhaal in de wereld is gekomen, maar ons Jobje houdt helemaal niet van thee. Hij dringt liever ranja met zijn vriendjes Femke en Alexandertje.

Het waterstofperoxide-haar leidt op bekwame wijze de aandacht af van de geringe inhoud van het bovenste deel van Geertjes schedel. Zo’n strategische vondst doorziet Jobje, hoe jong hij ook nog is. Hij kan er op zijn maniertje zelfs wel binnen nauwe kadertjes respect voor opbrengen, maar niet voor die pesterijen van Geertje en zijn rakkertjes. Bijvoorbeeld over thee.

Reageer
gravatar

Ach Paulus, Geertje en Jobje hebben nooit toch gemogen; Geertje zegt dat Jobje naar thee stinkt, en Jobje vindt Geert’s haar heel stom. Misschien groeien ze ooit op, maar niet zolang Geertje geen vriendjes heeft die weten wat ramadan is, en Jobje ruzie blijft maken met de schoolpein-commando’s.

Reageer
gravatar

Margootje,

Dat moet je van jouw moeder zeggen, akelig nest. Heb je van jezelf niks te zeggen? Dat dacht ik wel. Ik vind dat erg klein van jou.

Alle kinderen van de klas weten hoe het zit met jouw moeder en de blokfluit-, de tennis- en de golfleraar, behalve jij. Zo nou weet jij het ook.

Reageer
gravatar

Ach, we hebben hier een aardige muziekschool en een uitstekende blokfluit leraar. We Willen Jobje wel helpen hoor met zijn muzieklesjes. Teven houden wij hier ook een klein quiness boekje bij en als het hem lukt om Nu zij welle kome te spelen voor de kerst komt ie erin.

Reageer
gravatar

Piet Hein,

Ik hoor een heel ander verhaal van mijn achterneefje Jobje. Hij vertelde mij, dat Ruud in zijn klas veel te veel gedoogt. Zo mag oproerkraaiertje Geertje een heel hoop dingen uitkramen, die Maximpje en Markie van hun ouwelui niet mogen zeggen.

Reageer
gravatar

Die kleine doerak was ook wel erg in de nee-fase de laatste tijd; stampend met zijn voetjes vond hij geen enkele regering leuk, om vervolgens met trillend onderlipje bij onderwijzer Ruud te klagen dat hij werd overgeslagen.

Reageer
gravatar

Geacht Volk,

Op de foto zie je mijn halfbroer Job. Ik begrijp ook niet waarom hij daarop staat, want we hebben het hier over mijn geadopteerde volbloed-achterneefje Jobje, ook wel Jobbie, vriendje van Femke en Alexandertje.

Reageer
gravatar

Ik weet niet hoe dat verhaal in de wereld is gekomen, maar ons Jobje houdt helemaal niet van thee. Hij dringt liever ranja met zijn vriendjes Femke en Alexandertje.

Reageer
gravatar

Voor Job is het Guinness book of records erg geschikt: het wereldrecord theedrinken moet moeiteloos door hem gebroken kunnen worden, lijkt me. Daarna weer terug naar het trefbal om net als het korfbal dit dan internationaal op de kaart te zetten: kan Nederland eindelijk weer eens wereldkampioen worden. Met Job als aanvoerder en thee in de pauze.

Reageer
gravatar

Het probleem met Jobje is o.i. dat hij misschien te zuiver wil spelen. Bij de verkiezing voor klassevertegenwoordiger kwam hij nèt een paar stemmen te kort. Eén van zijn vriendjes, een echt etterbakkie, die alle buitenlandse kinderen in de klas plaagt wil wel in de commissie van de klas zitten, die het programma voor het komend schooljaar mag uitkiezen, maar verder niets. Dat jochie moet binnenkort bij de Hoofdmeester komen komen omdat hij vieze praatjes ‘rondbazuind’. Niemand weet raad hem. Maar wat Jobje betreft die is wèl eerlijk. Misschien te!

Reageer
gravatar

Ik ken Jobje van school. Hij wordt altijd gepest door Geertje en zijn rebellenclub. Dat is heel zielig, want Geertje kan veel beter schelden dan Jobje. Daarom denken die rebellen dat Geertje veel slimmer is dan Jobje. Maar dat is niet zo hoor. Lekker puh.

Reageer