‘Zeilzanger’ Kroes wil als eerste entertainer de wereld rond

Management vecht reis van artiest aan

Zanger, schnabbelkoning, entertainer en atleet in wording Wolter Kroes wil de eerste levenslied-zanger worden die alleen de wereld rondzeilt. Dat heeft hij vandaag op het Naardermeer bekendgemaakt. Wolter heeft zin in de reis en zegt hier al veel meer dan één hele nacht van te hebben gedroomd. Maar zijn management maakt zich grote zorgen over de gezondheid van de volkszanger en probeert de reis via juridische wegen te blokkeren.

De goedlachse zeilzanger gaf in zijn perspresentatie aan al enkele maanden in training te zijn. “Op de Wii heb je Sail Away, wat behoorlijk veel behendigheid vereist. Mijn telefoon heeft gelukkig GPS maar ik heb begrepen dat tegenwoordig zo’n boot toch alles zelf doet. Bovendien heb ik op Google Earth bijna de hele route bekeken.” De ‘zeilzanger’ schreef in de voorbereiding ook nummers als ‘Een feestje vier je ook alleen’, ‘De hele wereld is een feestje’, ‘Geef me je zeil’ en het onvermijdelijke ‘Viva zeiljachtia.’

Ondanks enthousiaste reacties van de TROS, die volgens geruchten al bezig is met de ontwikkeling van de reallife soap ‘Wolter op de Wereld’, is zijn management terughoudend. Stefan Bredero van Tribe Boekingen noemt het onverantwoord om een volkszanger alleen rond de wereld te laten zeilen, en wil de reis via juridische wegen blokkeren. “Wolter kent Nederland en een piepklein stukje Spanje, maar meer ook niet. In de rest van de wereld is het eten anders, de mensen zijn anders, het weer is anders. De kans dat hij ons zal ontvallen is te groot.”

Ook zijn moeder heeft haar twijfels. “Dat Wolter de Noordzee haalt lijkt me niet waarschijnlijk. Mocht hij de zee wel halen, dan maak ik me grote zorgen. Drank, feest, frituur en topsport gaan nu eenmaal moeilijk samen. Bovendien is Wollie een echt mensenmens, die kan er beter niet alleen op uit.” Mevrouw Kroes laat desgevraagd weten geen probleem te hebben met het vertrek van haar man. Critici hebben overigens goede argumenten om artiesten niet op eenzame avonturen te sturen. Zo wilde Lou Bega in 1996 als eerste zanger op de K2 de mambo dansen, zou Höllenboer als eerste mannelijke duo een seksboerderij in Iran openen en vertrok Rolf X. Wouters in 2007 om als eerste mens alleen op een step de Sahara te doorkruisen. Van geen van hen is ooit meer iets vernomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De weersverwachtingen voor de reis van de heer Kroes zijn op dit moment gunstig. En wij verwachten voor de heer Kroes weinig problemen in de Doldrums: als hij fortissimo zingt maakt hij genoeg wind om uit die zone te raken.

Reageer
gravatar

Hoe erg ook, het heeft natuurlijk kans van slagen: niet kunnen zingen én niet kunnen zeilen: min plus min is plus.

Dat betekent alleen maar dat hij ooit terugkomt: niet dat hij een van tweeën of allebei dan zal kunnen.

Reageer
gravatar

Sorry Paulien (19), ik was weer ‘s te snel met m’n reaktie, heb ik wel ‘s, dan zie ik een clou die ook als clou bedoeld was, alleen dat laatste heb ik niet altijd meteen door. Je bent gewoon te snel voor me.
19 roept zeker nostalgische gevoelens bij me op, maar ik kan de link niet echt leggen.

Reageer
gravatar

Nee, dat was eergisteren. Vandaag ten opzichte van gisteren was 19- 15. Reken dit keer maar zelf uit hoeveel dat is, voor ik weer in de fout ga.

Reageer
gravatar

Wat lees ik nou? Höllenboer als eerste mannelijke duo een seks-boerderij in Iran? Welnee, jaren daarvoor hadden Neelie Kroes en Nelis Bokhoven al een goed lopende zaak in Teheran-Oost. Overigens gaat Wolter pas het zeegat ná de Gay Pride.

Reageer
gravatar

Dat moet toch kunnen? Waar een wil is is een weg en tenslotte doen die boten tegenwoordig inderdaad alles zelf want ze zijn computergestuurd, wat is het probleem? Dat Rolf X Wouters niet is terug gekomen pleit alleen maar voor deze onderneming, als die het nou elders leuker vindt dan in Nederland (wat eigenlijk best logisch is) dan mag Wolter Kroes zich toch ook wel ergens anders vestigen? Een woonboot heeft hij al.

Reageer
gravatar

Rond de wereld zeilen is niet zo moeilijk, dat gaat vanzelf, dat deden wij al, maar probeer het nu eens volgens de kwadratuur van een cirkel. Dát zou een prestatie zijn.

Reageer
gravatar

Het spijt mij Laura, mijn dochtertje van zeven wil in haar optimistje rond de wereld zeilen. Dus jij bent niet langer de jongste.

Reageer
gravatar

Zoals bekend heb ik mijn zeilreis rond de wereld uitgesteld om zang-, toneel-, turn-, postzegelverzamelles te nemen en nog wat losse cursussen, zodat ik niet alleen het eerste meisje ben dat op dertienjarige leeftijd solo de wereld had willen rondzeilen, maar ook de eerste die dat had willen doen als zangeres, toneelspeelster, turnster, postzegelverzamelaarster en nog een paar andere zaken.

Reageer
gravatar

Alleen is maar alleen… Ik zou willen adviseren om o.a. Patty Brard, Gerard Joling, Gordon, Harm Edens, Hugo Borst, heel TV Oranje en de TROS, de PVV plus al de stemmers erop, Albert Verlinde etc etc mee te nemen.

Reageer
gravatar

Wolter lijkt mij ook de ideale kandidaat om als eerste een reis naar Saturnus te maken. Op Baikonoer hebben ze vast nog wel een tweede hands Sojoez liggen.

Blijft natuurlijk wel het risico dat de buitenaardsen denken dat de hele aarde bevolkt is met Wolter Kroezen. Voor zekerheid dus maar een plaquette op de Sojoez schroeven met de mededeling dat het hier een uniek exemplaar betreft.

Reageer
gravatar

Vind ‘t niet zo erg dat Wolter iets meer van de wereld leert kennen, ‘t omgekeerde daarentegen…

Kan de regering hier geen stokje voor steken? Iets in de trant van ‘gevaar voor Nederlandse belangen en gevaar voor nederlanders over de hele wereld’, lijkt me dat dat in de kamer toch geen kontroversieel onderwerp zal zijn, dus dat kan ook de demissionaire minister van BuZa nog wel doen.

Reageer
gravatar

En Wolter moet niet vergeten dat hij een voorbeeldfunctie heeft voor zijn fans. Ik zie de koppen in de kranten al: tienermeisje volgt Wolter op zijn reis rond de wereld…

Hoewel, gezien zijn ‘fan base’ zou het eerder een kop zijn: Opoe Jansen neemt drijfrollator mee op zeilreis rond de oceaan. Gevraagd naar de gevaren van de reis meldt opoe:
“Ik hoop dat ik niet van de wereld zal vallen, mocht dat wel gebeuren dan hoop ik dat in de armen van Wolter mee te maken”, zwijmelt de kwieke 86 jarige opoe.

Reageer
gravatar

Zowel Bureau Zangzaad als de Stichting Gehoorbescherming hebben inmiddels bij de rechter een onder toezichtstelling van de zanger aangevraagd. Ze vinden de reis het totaal onverantwoord zolang er niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen worden.

Zo zal aan Potwalvissen eerst gehoorbescherming moeten worden uitgedeeld. ‘De intonatie van de zanger is gelijk aan de lokroep van deze beesten’, aldus Mr. Pong, de advocaat van de stichting Gehoorbescherming. ‘en we weten niet wat deze verwarring teweeg kan brengen onder de dieren’. Gevreesd wordt dat de paringsdrift ze volledig zal vergaan en de soort daarmee uitgeroeid zal worden. ‘En dat terwijl het er toch sprake is van een zeiljacht is en geen roeiboot.’, aldus Mr. Pong.
De rechter doet volgende week uitspraak.

Reageer