Nederland slachtoffer van milde aanslagen

Aanslagen gericht op ongemak en ergernis

Een onbekende groepering heeft gisteravond een serie milde aanslagen op strategische doelen in Amstelveen, Krimpen aan den IJssel en Bunnik uitgevoerd. De aanslagen waren gericht op woonerven, ambachtelijke winkels en braakliggende terreintjes. Voor de NCTb was dit aanleiding om alarmfase mintgroen af te kondigen.

De aanslagen kenmerkten zich door een groot aantal lekke fietsbanden, een snerpend geluid en een onprettige geur. Een onbekende groepering heeft de aanslagen per e-mail en in drievoud gedrukt opgeëist. Het document beschreef ruim van tevoren de aard van de aanslagen en de wijze waarop deze zouden worden uitgevoerd. Dit om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, aldus de begeleidende brief.

Een woordvoerder van de groepering is bereid De Speld te woord te staan praten “Collega’s die voor grotere doelen als onsterfelijkheid, onafhankelijkheid en vrijheid vechten hanteren wat ons betreft vaak te rigoureuze middelen. Vaak zie je dat aanslagen waar dood en verderf gezaaid worden op de lange termijn weinig rendement opleveren. Wij proberen het beste van twee werelden te combineren: wel aandacht, maar geen slachtoffers. ‘Gehoord zonder Moord,’ dat is ons motto’.

Wat de precieze eisen van de groepering zijn blijft vooralsnog onduidelijk. “We willen niet zeggen wat we willen, omdat je daarmee onnodig de suggestie wekt dat jouw mening superieur is aan die van een ander. We zijn op dit moment in een interne dialoog verwikkeld over de eisen die we aan de aanslagen zullen verbinden. Het is niet makkelijk om iedereen op één lijn te krijgen en soms valt er wel eens een onvertogen woord.” De groepering zag daarin overigens geen belemmering voor het uitvoeren van een eerste serie aanvallen. “We zijn nieuw op het strijdtoneel en het is sowieso goed om je dan eerst een beetje te laten gelden. Die doelstellingen komen later wel.”

“Het is bepaald niet het soort terrorisme dat samenlevingen ontwricht”, aldus de Amsterdamse hoogleraar Lichte Geweldstudies Bert Bokhoven, “De schade is in vrijwel alle gevallen prima te overzien. Deze aanslagen waren niet zozeer gericht op dood en verderf, maar eerder op ongemak en ergernis.”

Ben Elker (32), data-analist te Bilthoven, is een van de slachtoffers van de aanslagen. “Ik was op de markt om taugé te kopen. Opeens begon het vreselijk te stinken. Ik dacht dat het een afvoerput was, of het afval van de groenteboer. Pas later bleek dat het om een terroristisch incident ging.”

De NCTb adviseert burgers vooralsnog geen aanpassingen in hun leven te maken en ramen en deuren open te laten ‘indien het weer daartoe aanleiding geeft.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Kees22: dank voor het meedenken, Dus als ik het goed begrijp moet ik eerst een snoek vullen en die dan in die zwaan frotten als vulling?
Wat een gedoe zeg, dat moet dan wel héél erg lekker zijn met al die moeite.

Reageer
gravatar

@Jeettje #35: Het recept voor gevulde snoek is als volgt.
Men neme een snoek en zette die in een aquarium met schoon water en verder niks. Ververs het water een paar keer per dag.
Gooi na drie dagen de beoogde vulling in het water. Als de snoek die vulling opgeschrokt heeft, haal je hem uit het water en maakt hem klaar.

Voor konijnen wordt aangeraden om een week of zo voor de slacht de beesten selderij, peterselie en/of andere kruiden te voeren.

Reageer
gravatar

@Jeettje 31
Lok ze op de BBQ (*) en drink een goed glas wijn. De BBQ doet de rest. Ga wél uit de wind staan.

(*) vermits u de BBQ vooraf goed heeft opgestookt.

Reageer
gravatar

Een aksiegroep vermomd als Zwanenfamilie heeft zich langs de huizenkant van de singel genesteld. Wat stinken die krengen! Vooral die jonkies flatsen hun stinkbommetjes overal neer zonder op of om te kijken: ‘waar het valt, daar legt het’; zoals een oud-Rotterdams spreekwoord zegt.

Ze doen het expres, ik weet het zeker: aan de overkant van de singel staan geen huizen -het is een park-, maar dan hebben de bewoners geen last van de stank natuurlijk. En dan dat vileine trekje om je te vermommen als beschermde diersoort!

Wat ons betreft is code 4 allang van kracht – welke kleur dat is weet ik niet: iets van ‘rood waas’?

(heeft er nog iemand een recept voor als er een paar te dicht in de buurt van de bbq komen?)

Reageer
gravatar

stonk gister vanwege het klamme weer net iets harder en vond het uitvallen van de stroom precies tijdens nederland brazilie hier in nijmegen ook niet echt mild zijn ze verder aan het radicaliseren weet iemand dat trouwens wel heel vredig de busjes van de mobiele eenheid werden nu gebruikt als radio kon iedereen meeluisteren kreeg er een warm gevoel van maar kan ook geweest van de hitte

Reageer
gravatar

@dgErik #26: ja, goed hè? Specialiteitje van me.

@28: het moet niet gekker worden: ik zag zelfs een paar automobilisten een guitig knipperlichtje uitsteken!!! Is dat afleidend gedrag nog wel mild te noemen?

Reageer
gravatar

Ik zag hier onlangs de buren hun hand opsteken en dan weet ik wel hoe laat het is. Maar het gaat inmiddels steeds verder. Zo zie ik ook fietsers hun hand uitsteken. Ik wilde eerst nog wel aannemen dat dit een eenmalig incident was, totdat ik de actiegroep daarachter vond. Die versprijden zelfs video’s. http://www.vriendelijkverkeer.nl/content/vriendelijkverkeernl-tv-spot-60

Dus dat mintgroen kan wel opgeschaald worden naar extra medium turquoise.

Reageer
gravatar

@Keith # 11: Leuke meisjes die er helemaal niet radicaal uitzien zijn juist het gevaarlijkst. Die voeren de mildste aanslagen uit.

@Pluk # 9: Ik denk dat de terroristen die achter dat warme water in de tuin zitten eigenlijk een Joodse splintergroepering zijn. Typisch werk van hen. Zie hier diverse ervaringen en ontmaskeringen. http://forum.fok.nl/topic/781410/1/25

Reageer
gravatar

Tja, zo kán je het bekijken, hoewel Robben weer erg vallerig was vandaag en met graagte een milde aanslag met enige gretigheid van een zwaluwduik voorzag.
En de aanslagen van Van Bommel waren als vanouds juist weer niet mild. Bepaald geen Heer van stand deze Bommel.

Maar misschien dat een milde terechtwijzing van de volgende uitdager de zaken weer recht kan zetten en de aanslag op de voorspelling teniet kan doen maken.

Ik vraag mij af of de code mintgroen nog vigeert?

Reageer
gravatar

Ach, dat valt wel mee. Omdat er ook in Zuid-Afrika milde aanslagen werden gepleegd waaronder die van Melo op Robben kan Brasil helaas niet meer aan de voorspellingen voldoen. Geeft niets, omdat de bondscoach Bert van Marwijk zo uitstekend heeft gesproken in de rust neemt Nederland vanf nu gewoon de voorspelling over. Dus vanaf nu: Nederland wordt wereldkampioen op het WK voetbal. Zoals voorSpeld. Hooooooooooolllllllllllllaaaaaaaaaaand!!

Reageer
gravatar

Kom kom, dgErik: met zachte zeep en een medium borstel is het zo weg. En zo eens in het jaar moet na de wasbeurt toch reiniging plaatsvinden, nietwaar?

Ik vrees dat Voetjebal een zwaardere klus heeft om in het reine te komen.

Reageer
gravatar

Ontdekte vanmorgen milde aanslag op m’n douchetegels, en wie mag ‘t weer schoonmaken? Dit gaat me te ver, aanslagen op vliegtuigen, staatshoofden en massabijeenkomsten dat is één ding, als oplettende burger blijf ik daar ver uit de buurt, maar gewoon bij mij thuis wil ik niet met terrorisme gekonfronteerd worden!

Juist van een extreem gematigde groepering valt me dit zwaar tegen.

Reageer
gravatar

Ook ik was gesaboteerd, dat hoort bij het ongemak en ergernis; mijn bijdrage was verdwenen en met de Speld gebeurt dit nu regelmatig. De site komt en verdwijnt ineens en een van de redenen is dat de Speld als enige Nederlandse nieuwssite eerlijk heeft gepubliceerd dat Brazilië het WK wint en dus ook van Nederland. Wat natuurlijk heel erg logisch is als je naar de voorspellingen van de bookmakers kijkt maar hier wordt zoiets gewoon maar weer verzwegen en de site expres down gemaakt. Maar uiteindelijk zal de Speld overwinnen en uitkomen wat voorSpeld was: er wint maar 1 het WK: Braaaaaaasiiiiiiil!

Reageer
gravatar

Dat heb ik nog nooit gehad. Dat een leuk meisje met mij wil praten. Meestal gaat ze eerder met Joep of Roland praten. En die zijn minder fris als ik. Nog zoiets, ik kreeg vandaag een mailtje met een virus op het virus.

Reageer
gravatar

Als de pamfletten maar van gerecycled papier zijn, en de spandoeken van biologisch geteelde katoen, dan is er niets aan de hand.

Even offtopic: wie heeft Voetjebal vandaag opgesloten dan wel verregaand gesaboteerd?

Reageer
gravatar

Goed begin. Als ze nu ook nog klimaatneutraal gaan opereren is de glorieuze periode der schone aanslagen begonnen.

Een redelijk alternatief is ook het verspreiden van pamfletten met het woord “Boem” liefst in grote letters. Al zijn pamfletten natuurlijk weer niet milieuvriendelijk.

Reageer
gravatar

@ 1 & 3: Ja, de site van de Speld moesten ze ook hebben, die was een paar keer down en mijn prachtige stukje van gisteren was zomaar verdwenen. Het volk heeft al die rare kleinigheden als lekke banden en punaises op verkeerde plaatsen dan ook nooit vertrouwd. Omdat de Speld als enige de waarheid publiceert hierover zullen ze wel vaker uit de lucht zijn maar het is zaak hier gewoon mee door te gaan! Hulde aan de Speld dus!

Reageer
gravatar

Beste Speld, kunt u me met de woordvoerder in contact brengen? Van tijd tot tijd verspreid ik ook een hele nare geur.

Reageer
gravatar

Heb dat ook gemerkt. Iemand had ongewoon warm water in ons zwembadje in de tuin gedaan, waardoor je eigenlijk gaat twijfelen waarom je zoveel geld uitgeeft om in Spanje in een zwembad met warm water te gaan liggen. Dat geeft dus best veel ongemak en psychologische ontwrichting.

Reageer
gravatar

Ik denk dat we het hier ook hebben.
– Het notenschap was compleet leeggehaald in de supermarkt.
– Bejaarde man betaalde heel langzaam in hele kleine muntjes in (wat moest hij daar???) CD-winkel.
– Losliggende stoeptegel was vastgelegd.
– De snor van tante was verdwenen.
– Iemand wilde met mij praten.

Reageer
gravatar

“…het is sowieso goed om je dan eerst een beetje te laten gelden. Die doelstellingen komen later wel”

Volgens mij kunnen heel wat ‘managers’ zich bij deze groepering aansluiten!

Reageer
gravatar

Een geweldig stukje weer! Die geweldsspiraal enzovoorts, merkt u daar ooit iets van? Nee hoor. Die beveiliging rondom onze Geert kan ook wel afgeschaft worden. Toch?

Reageer
gravatar

ik wil hierbij afstand nemen van deze aanslagen ik weet wel dat ik ook best wel stink en dat als ik gitaar speel dat het niet zo mooi klinkt dat heeft niks met terrorisme te maken ik hoop dat ze dit doen voor onderling begrip en vrede overal dan wil ik de acties toch weer wel steunen

Reageer