Volkswijken maken zich op voor VVD-overwinning

“Iedereen duimt hier voor Mark”

VVD-leider Mark Rutte heeft bij het uitbrengen van zijn stem eerder vandaag zijn kiezers bedankt voor hun uitbundige steun. “Op deze prachtige dag voor de liberalen worden Nederlandse volkswijken massaal versierd met VVD-oranje. Hartverwarmend.” Verschillende steden wedijveren om de inhuldiging van de VVD- fractie binnen te halen. De Wellingtonstraat in de Haagse Schilderswijk, geboortestad van Rutte, lijkt tot dusver de beste papieren te hebben.

Rechtsbuiten Fred Teeven heeft een verklaring voor het stemgedrag van de volkswijken. “Mark [Rutte, red.] bedrijft mooie, aanvallende politiek over de flanken. Niet de hele campagne in de verdediging en in de laatste minuut scoren, wat we ook wel het ‘Cohen-catenaccio’ noemen.” Dat de bewoners van de wijk flink zullen worden gekort op hun uitkering, nemen ze op de koop toe, aldus Teeven. “Daar krijgen ze een schitterende kwalificatierace voor terug.”

Niet iedereen in de Wellingtonstraat is positief over de VVD-parafernalia, zo leert een steekproef. “Nu denkt de rest van de straat dat ik ook rechts ga stemmen”, zegt een verbolgen Delano Goudsmid. De voetbalfan verfde zijn huis oranje om het Nederlands elftal te steunen tijdens het naderend wereldkampioenschap, maar krijgt nu tientallen VVD-kamerleden over de vloer die hem willen bedanken. Ook Truus Rutte, de moeder van, is al langs geweest. Dat zijn timing niet ideaal was heeft Goudsmid nu zelf ook wel door. “Bij oranje denken veel mensen toch als eerste aan de VVD.”

Paul ‘de Kromme’ is blij verrast met de steun vanuit de prachtwijken. “Het is fijn te weten dat het volk ons standpunt over de hypotheekrenteaftrek onderschrijft. Zo zie je maar weer dat dit niet alleen een breekpunt is voor huizenbezitters.” Wel vraagt hij zich af waar de VVD-supporters het geld vandaan halen om dergelijke hoeveelheden oranje materiaal in te slaan. “Misschien moeten we bij de meest enthousiaste fans eens gaan checken op bijstandsfraude.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Paulus Magnus, de verjaardag van mijn grootmoeder wordt ook al jaren groots een meeslepend gevierd en die is niet eens meer onder ons. W.A. staat overigens voor wettelijke aansprakelijkheid.

Reageer
gravatar

ik vind het ook goed passen, met een nationaal postbedrijf dat de kleuren van de natie uitdraagt. die eenheid die voelt als een warme, als één…worst in het gezicht. al moet gezegd worden dat de vvd zich beter had kunnen profileren op de shirts van ons elftal. dat ervaren we als een gemis. wat rest is een oranje vvd-valentijnsdag en vvd-tv.

Reageer
gravatar

Wat een nieuws! De majesteit gaat weg en wordt vervangen door een hele fractie maar liefst. Hoe gaat dat eigenlijk dat inhuldigen (ceremonie die de kroning vervangt) van een fractie en wat gaan we doen met Koninginnedag, wordt dat nu fractiedag?
Al dat Oranje is trouwen voor de verjaardag van onze Alexia, je wordt tenslotte maar een keer vijf.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat de vlaggetjes waren opgehangen als steunbetuiging voor de terugkeer van de absolute monarchie. Terug naar de VOC tijd, lang leve koning Willem, enz.

Reageer
gravatar

Het enige nieuws dat de VVD de neoliberale wind nog enigszins uit de zeilen kan halen, is de kop

MARK RUTTE BLIJKT TOCH HETERO

Maar ik vrees van niet. Verder alle respect voor de partij van nietsontziende materialistische hedonisten, te meer omdat de werkelijk door hen bevoordeelden maar zeer gering in aantal zijn – veel minder in verhouding tot het kiezerspotentieel. De overtuigingskracht (van de Mammon?) is blijkbaar zeer groot.

Reageer