Studio Speld / Lisanne Vegt / Shutterstock

Studio Speld / Lisanne Vegt / Shutterstock

Weghorst steekt vuurwerk af voor spelershotel Oranje: ‘WEGHORST BASIS!’

Rond 03.00 vannacht werden de spelers van het Nederlands Elftal opgeschrikt door een hoop gefluit en geknal. Toen ze de gordijnen van hun hotelkamers openschoven zagen ze een groot vuurwerkspektakel. Buiten het hotel stond Wout Weghorst, die met deze actie een basisplaats hoopt af te dwingen.

Op video’s die rondgaan op social media is te zien hoe de spits enorme potten met duizendknallers, vuurpijlen en DragonThunders de parkeerplaats naast het hotel op sleept. Met deze ludieke actie poogde Weghorst om bondscoach Ronald Koeman lang genoeg wakker te houden om zijn plannen voor de halve finale tegen Engeland te herzien.

‘Ik heb gewoon kippenvel’, roept Weghorst terwijl hij nog eens tegen het gloeiende puntje van zijn aansteeklont blaast. ‘Ik kan het. Ik ben hier. Ik ben fit. Dit is toch wat Nederland wil? Woutje in de spits, let’s go!’

Ook is de reserve-spits een petitie gestart, waarmee hij wil bewerkstelligen dat Wout Weghorst tegen Engeland in de basis moet starten. De petitie ‘Weghorst Basis’ is inmiddels al honderden keren ondertekend. ‘Ik heb er even geen woorden voor’, reageert Wout emotioneel. ‘Schitterend.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *