Pro Shots / Stanley Gontha

Pro Shots / Stanley Gontha

Nederlanders dolgelukkig: én halve finale én kunnen zeiken

De overwinning van het Nederlands elftal op Turkije heeft Nederlanders zaterdagavond in extase gebracht. Ons volk krijgt het beste van twee werelden: én een plek in de halve finale van het EK én ruimschoots de gelegenheid om enorm te zeiken.

"Dit is perfect", jubelt Tjalling Groebema (44) uit Sneek. "Halve finale! Eindelijk weer! En tegen die Engelsen moet het gewoon kunnen. Als Koeman tenminste die vreselijke Memphis eruithaalt, en die vreselijke Xavi. En Bergwijn. Reijnders vond ik ook slecht. En Dumfries bakt er ook nog niks van dit toernooi. Het lijkt echt nergens naar. Naar links!!! Naar rechts!!!"

Elzemieke de Graaff (29) uit Amsterdam is eveneens in de wolken. "Ik heb geen stem meer over van het schelden. Wat kwamen die Turken er telkens makkelijk doorheen, dat kan echt niet op een eindtoernooi. We hebben mazzel dat we aan de goede kant van het schema zitten, anders waren we nooit tot in de HALVE FINALE gekomen! Nog één potje winnen en we staan gewoon in de finale!"

Tjalling en Elzemieke zijn eensgezind: ze hopen dat Nederland woensdag na een kutwedstrijd van Engeland wint. "Het liefst na penalty's", zegt Tjalling. "En dat Memphis dan mist, maar Verbruggen er drie pakt. Ik word er nu al kwaad en blij van."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het knappe van dezr wedstrijd is dat NL zich niet heeft laten verleiden tot overtredingen, en frustraties triggert en dat een zeer goed voetballend Turkije (als het dat wel doen, zijn ze razendsnel) en 3 a 4 miraculeuze reddingen op rij maakt. Twee verdedigers, een middenvelder en een keeoer. Bergwijn stond terecht in de basis, brak het eerste twijgje, Weghorst het tweede. Weet Xavi overigens wat rechtsbuiten inhoudt. En Denzel demonstreerde verdediging zonder overtreding aan Virgil. Er was toen een aantal een contamination aan, het Turkije leg voetballen bijna lam. Voetballen, come on, kom aan, kom op! En hij mag eruit Virgil die sliding, ligt balletje over de zijlijn en klaar. Man man man die actie van Gakpo bij 3 man omsingeling en die verdedigende verovering met knal naar voren van der Ven, saves Verbruggen. Anyhoe KLASSE gespeeld tegen een heel lastige en listige tegenstander. Vind reactie AD zeer matig, in de navo krant en Trouw lees ik wel over echt mooi voetbal. Prachtige avond, nu tegen statisch station Bale, heeft iemad m al zien in bewoging?

Reageer
gravatar

Het knappe van deze wedstrijd is dat NL zich niet heeft laten verleiden tot overtredingen, en frustraties niet triggert en dat een zeer goed voetballend Turkije (als het dat wel doen, zijn ze razendsnel) en 3 a 4 miraculeuze reddingen op rij maakt. Twee verdedigers, een middenvelder en een keeoer. Bergwijn stond terecht in de basis, brak het eerste twijgje, Weghorst het tweede. Weet Xavi overigens wat rechtsbuiten inhoudt. En Denzel demonstreerde verdediging zonder overtreding aan Virgil. Er was toen een aantal minuten een contamination aan, het Turkije leg voetballen bijna lam. Voetballen, come on, kom aan, kom op! En hij mag eruit Virgil die sliding, ligt balletje over de zijlijn en klaar. Man man man die actie van Gakpo bij 3 man omsingeling en die verdedigende verovering met knal naar voren van der Ven, saves van Verbruggen. Anyhoe KLASSE gespeeld tegen een heel lastige en listige tegenstander. Vind reactie AD zeer matig, in de navo krant (vk) en Trouw lees ik wel over echt mooi voetbal. Prachtige avond, nu tegen statisch station Bale, heeft iemand m al eens gezien in bewoging? Staat erbij alsof tie zomeravondvoetbal speelt, die gast. Technisch klopt dat overigens wel wha wha wah.