Rutte verlaat de politiek: ‘de liefde roept’

Leven zonder romantiek 'ondragelijk'

Mark Rutte stapt per direct op als lijsttrekker van de VVD. Dat heeft de liberale belofte vanmiddag in een persconferentie verteld. Rutte wil graag meer tijd hebben om te zoeken naar een vriendin. Gisteren stapte Wouter Bos op als leider om meer tijd aan zijn gezin met drie kleine kinderen te kunnen besteden. Camiel Eurlings verliet donderdag al de politiek om een gezin te kunnen stichten. “Ik moet nu kiezen voor het landsbelang of een liefdesleven, het is voor mij duidelijk dat ik het offer van een leven zonder romantiek niet wil brengen. De liefde komt toch op de eerste plaats,”aldus Rutte.

Het is geen gemakkelijke keuze geweest voor de politiek leider van de VVD. “Je moet een afweging maken, enerzijds maakt een hoge politieke functie je natuurlijk aantrekkelijk voor vrouwen, maar anderzijds is het gebrek aan tijd en rust een hevig obstakel,” zegt Rutte. Hij hoopt overigens nog wel een tijdje van de “lijsttrekkersbonus” te kunnen profiteren. “De komende maanden zullen bepalend zijn. Mijn status als bekende politicus gaat denk ik nog tot de zomer mee, dus ik moet opschieten.”
Truus, de moeder van Mark Rutte, is blij met de keuze van haar oogappel. “Ik heb altijd al een zoon met een vriendin gewild. Veel van mijn generatiegenoten hebben allang kinderen met een vriendin en sommige daarvan zijn heel leuk. Je ziet vaak dat de vriendin van ‘een zoon’ ook een beetje ‘een vriendin’ van de moeder van de zoon wordt. Dat lijkt me heerlijk.”

Vriend en vijand hebben begrip voor de keuze van Rutte. “Het is zo’n leuke, lieve man, maar dat zie je helemaal niet als hij van die nare rechtse praatjes moet houden” aldus Femke Halsema, “hopelijk laat Mark zich straks wat meer van zijn zachte kant zien. Hij is heel knuffelig.” Ook de vriendin van Wouter Bos heeft in een meeslepende sms laten weten mee te leven met Rutte. “Lieve Mark, ook al heb je geen gezin, dat mag nooit een reden zijn om er geen aandacht aan te besteden. Ik wens je alle geluk in de liefde of met de zoektocht daarnaar. Groeten aan Truus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ik hun hem een lieve partner! Truus lijkt mij een geschikte schoonmoeder! Leuk mens die truus. Ik zag haar op de libelle zomerdagen! Het maakt haar niet uit wat mark gaat kiezen! Zij mist een partner voor haar oogappeltje. Evt. Een labrador! Prevelde zij.

Reageer
gravatar

Mark Rutte een gezin stichten? Dat gaat niet goed komen, want hij kan het echt nergens anders over hebben dan over 3 procent en bezuinigen. Leer mij de vrouwen kennen…..

Reageer
gravatar

Nog altijd premier van ons land, maar nog steeds geen vrouw. Geen tijd om te daten wellicht?

Reageer
gravatar

heej mark . je was een goeie leider van de vvd en veel geluk met je gezin zoeken . en nog een leuk leven veder
gr marc van der heijden
ps we hebben de zelfde naam

Reageer
gravatar

Dag Mark,

Kijk even op Relatie Planet; Charlotte (46) uit Zuid-Holland.

Mvrg.
Charlotte

Reageer
gravatar

Lijstverbinding is voor mij bespreekbaar als de Italiaanse ijssalon bij je in de buurt genationaliseerd gaat worden.
Over de verdeling van ministersposten onderhandelen we later wel.
Daarbij: de Puch heeft me vandaag laten staan…

Reageer
gravatar

Marinus, ik vind het TOV van je dat je de democratie compleet wilt maken. Daar staat tegenover dat we al zó lang oppositie gehad hebben! En wat heeft het ons gebracht? Als ik nou beloof dat ik NIET naar Italië zal gaan, dan kunnen het toch geen Italiaanse toestanden worden? Tel daarbij op dat bij mij in de wijk de pizzerias in handen zijn van Turkse, Marokkaanse en Iraanse mensen en je ziet dat daar ook al geen gevaar inzit!

Reageer
gravatar

Ik vind: er moet een tevig tegengeluid komen tegen Bus Showfeur!
Dit gaat namelijk zo op Italiaanse toestanden uit draaien.
Daaron heb ik inmiddels de partij Tegen Openbaar Vervoer (TOV) opgericht; bij de aanstaande verkiezingen zal ik de lijst van TOV aanvoeren.
De reisafstand Groningen-Den Haag zal daarbij geen belemmering voor mij zijn: mijn Puch is in topconditie!

Reageer
gravatar

Ik ben pas 47. Mijn kinderen zijn groot. Mijn hart, mijn plannen en mijn ego ook.
Dat maakt mij de ideale lijsttrekker voor ALLE politieke partijen in 2010.
Omdat ik niemand teleur wil stellen, stel ik mij bij deze kandidaat voor het lijsttrekkerschap van ALLE politieke partijen voor de Tweede Kamer verkiezingen op 9 juni a.s.

Reageer
gravatar

Ons Mark is stiekem een womanizer, mijn beschte Fleur, en hij gaat niet over 1 nacht ijs. Hij had haar gedumpt na gedegen advies van zijn paragnoste. Ze bleek niet geaard en had iets teveel beta-energie om zich heen cirkelen.

Reageer
gravatar

Stond hier op deze site niet ergens een half jaar geleden dat hij een 28-jarige lerares had gevonden, ene Princilla ofzo?!

Nu toch weer niet.

Ik heb zo’n vermoeden dat ergens eind september op deze site te naar buiten komt dat Rutte toch weer eigenlijk de Nederlandse Tiger Woods is nadat hij tijdens Prinsjesdag met zijn Saab tegen de gouden koets aan is gereden, hahaha!

Reageer
gravatar

Er stond trouwens nog een leuk ingezonden stukje in de Volkskrant (U-pagina) van gisteren: ‘Balkenende heeft toch ook een opgroeiend kind?’.

Reageer
gravatar

Ik zal alvast het verweer van Ernst-Jan (mét koppelteken) aandragen: “Je begrijpt toch wat ik bedoel te zeggen?”. Als ik toch bezig ben, geef ik ook alvast het antwoord van Feldwebel op deze vraag: “Neen!”. Dat ook weer gehad.

Reageer
gravatar

@Ernst-Jan: zat jij soms bij Dirk Stam in de klas en hebben jullie tijdens de lessen Nederlands gezellig gespijbeld? Reageren op de Speld is dan wel niet hetzelfde als het schrijven van een sollicitatiebrief, maar voor de lezer is het wel prettig als er af en toe wat leestekens en hoofdletters worden gebruikt.

Reageer
gravatar

Ja, dat is dan ook wel weer grappig, want nu gaat dus Rutte niet de president worden. Want er is ook internet en daar kan hij een vriendin zoeken en ook met twitter en ik zie hem nog wel eens samen met Jeltje van nieuwenhoven, maar lijkt me niet, zij zijn vriendin. Maar goed dat dit bericht niet waar is, want anders heeft de VVD een zetel minder want dan is die, Mark Rutte dus weg, maar berichten op De Speld zijn niet waar dus er is niets aan de hand en wie weet wordt het wel wat want dat heb je soms.

Reageer
gravatar

Ik vind dit een bijzonder ernstige zaak. Dat u aan de integriteit of kundige nieuwsgaring van de beheerders van deze betrouwbare nieuwssite durft te twijfelen. Hoe haalt u het in uw hoofd. Het is klaar duidelijk dat Mark liever met vrouwelijk schoon andere succesroutes wil gaan uitproberen nadat de PVV hem het bij regeren tot op de 950ste dag heeft kunnen domineren. Hij was zo wanhopig dat hij al in de keurig opgevoede fractie van de SGP zat te loeren naar welk jong ding binnenkort ook gedesillusioneerd de partij zou verlaten.

gravatar

Wat er werkelijk aan de hand is, is dat Rutte na hun aftreden niet meer langs kan gaan bij de vrouwen van Eurlings en Bos.

Als Rutte wist dat Camiel en Wouter druk waren, dan wipte (what’s in a verb) hij even langs bij hun ega’s. En als het dreigde dat Wouter en Camiel thuis zouden zijn, stelde Rutte nog gauw even wat kamervragen, om ze nog wat op te houden.
Voor Wouter had Mark bovendien nog wat VVD-vriendjes achter de hand: die lieten wat steekjes vallen bij het toezicht op een bank, en dan was Wouter weer avonden van huis weg. En kon Mark zijn dingetje doen…

Maar dat kan nu allemaal niet meer. Mark Rutte moet nu weer op zoek naar nieuwe jachtgronden!

Reageer
gravatar

Youp van ‘t Hek schreef in 2006 over Mark Rutte: “Voor elk lijsttrekkersdebat haalt zijn moeder een kam door zijn haar en veegt ze wat kruimels van zijn mond.” Dat beeld heb ik nog steeds van hem.

Reageer
gravatar

Ik denk dat hier de hand van Rouvoet zichtbaar wordt,die heeft met de portefeule van gezin en sex toch wel vele slachtoffers gemaakt vooral in de politiek eerst was het Agnes toen werd her Euring toen wouter en nu dus Rutte ik ben wel benieuwd wanneer Balk aan de beurt is,ja in het algemeen gaat hij vaak voor zijn beurt maar aan de andere kant zal zijn vrouw ook niet blij zijn als hij de hele dag thuis is en dan ook nog loopt te spoken over gezin en sex ja die vrouw Balk heeft ook het seizoen niet mee want er valt om deze tijd van het jaar ook meestal weinig sneeuw om te ruimen en zodoende zal zij de boot wel wat afhouden

Reageer