AVRO presenteert ‘Wie is de Moslim?’

24 meets Mol

AVRO-directeur Willemijn Maas heeft aangekondigd volgende maand te starten met voorbereidingen van de nieuwe spelshow ‘Wie is de Moslim?’ In het programma worden tien deelnemers, een bont gezelschap van BN-ers, twaalf uur lang realtime gefilmd terwijl ze gezamenlijk in een vliegtuig zitten. Ze moeten daarbij een bom onschadelijk maken. Eén van de inzittenden is de moslimfundamentalist (‘fundi’), die weet hoe de bom ontmanteld moet worden.

De AVRO zendt de twaalf uur ‘toptelevisie’ live uit. Het verslag uit het vliegtuig wordt afgewisseld met beelden vanuit het hoofdkwartier van de NCTb en het Nationaal Crisiscentrum in Den Haag. Presentator Pieter Jan Hagens: “De afgelopen kerst heeft weer eens duidelijk gemaakt dat moslimterrorisme, vliegtuigen en televisie een robuuste combinatie zijn. Wie kijkt er tegenwoordig in een vliegtuig niet even om zich heen of er geen tulbanden aanwezig zijn? Dit spel is voor iedereen herkenbaar.”

Hagens denkt dat het programma ‘het analytisch vermogen van de kijker stevig op de proef zal stellen.’ “Na de berichtgeving over de gebruiken van moslims de afgelopen jaren denkt iedere Nederlander dat hij een ‘fundi’ er zo uit kan halen. In de praktijk blijkt het nog best lastig te zijn. Met name als ze taqiyya (misleiding) toepassen, is het lastig om te zien wie de échte moslimterrorist is.”

De kijker krijgt eigenlijk twee programma’s in één, aldus Hagens. “In het programma zijn we niet alleen op zoek naar de moslimterrorist, maar ook naar de Nederlandse Jack Bauer. Zo zijn op het vliegtuig genoeg faciliteiten aan boord om te waterboarden of om bijvoorbeeld een wig onder iemands nagel te drijven. De kandidaten moeten daarbij zelf de afweging maken welke martelmethodes zij moreel acceptabel vinden en ze weten dus niet of ze de goede ‘fundi’ aan het martelen zijn. Maar ja, als je leven ervan afhangt, kun je best ver gaan, zo blijkt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

”Wie kijkt er tegenwoordig in een vliegtuig niet even om zich heen of er geen tulbanden aanwezig zijn? Dit spel is voor iedereen herkenbaar.”
Slecht geschreven stuk. Ik denk toch eerder aan butter chicken, als we het over tulbanden hebben. Geen verband met de islam, eerder met cultuurpatronen en dan hebben we het niet zozeer over de Islamitische volkeren.

Reageer
gravatar

Nog een idee voor een format: publiceer een satirisch stuk op internet en probeer vervolgens onder de reacties die van Hero Brinkman te ontmantelen.
Over de inzet van de virtuele martelmethodes, waarvan de lezers zich mogen bedienen, mag overleg worden gepleegd.

Reageer
gravatar

Raar woord eigenlijk: FUNdamentalisten. 😉
Alsof er iets te lachen valt.

Reageer
gravatar

@George Humpapa heb je het niet gemerkt dat tijdens de vlucht het toestel een paar keer richting Mekka vliegt.
Anders deden ze er geen 12 uur over.

Reageer
gravatar

Deze zaak is zo uitgemaakt.

FUndamentele moslims moeten 5 keer per dag het gebed doen. De vlucht duurt 12 uur. Ben ik de enige die doorheeft dat halverwege de vlucht de Moslim al in het gangpad zit te bidden.

Gelukkig voor de televisiemakers beschikken reality-tv kijkers niet over het IQ om dit te beseffen.

Reageer
gravatar

@ Daksjalak natuurlijk is de piloot geïnformeerd in de Engelse taal.Dat de piloten er niks van verstaan omdat ze uit Mongolie komen is niet strafbaar.
Ik hoop alleen dat ze geen airbus gebruiken,maar een Toepolev voor het format.
Je krijgt al gauw een slechte naam.

Reageer
gravatar

Mag dit zomaar, vraag ik me dan af? Als ik het goed begrijp is het de bedoeling dat een echte bom mee vliegt (moreel al heel discutabel!) en dat die dan op een gegeven moment ook afgaat? Ik zet hier heel grote vraagtekens bij, en die zet ik achter een paar vragen:

-Vliegt het vliegtuig boven bewoond gebied? Ik mag toch hopen dat het vliegtuig rondjes boven Flevoland draait en niet boven Amstelveen.
-De deelnemers zullen wel hebben ingestemd met het programmaformat dus daar maak ik mij geen zorgen over. Maar hoe zit het met het personeel? Heeft dat dit maar te slikken of wordt het gedwongen op straffe van werkweigering? En is het personeel dan afkomstig van een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij die haar personeel fair behandelt, of van Aldi Air?
-En mocht een piloot instemmen met dit programmaformat, is hij dan psychologisch niet ongeschikt om te vliegen?
-En is dit niet een bewijs van de voortschrijdende verloedering van de Nederlandse televisie? Wat is er mis met de André van Duinrevue, om maar iets te noemen? Wat is de volgende stap?

Reageer
gravatar

Ik ga er dan wel vanuit dat de vlucht van Amsterdam naar Detroit gaat. En mag ik alvast een voorstel doen voor de advocaat: Mohammed Enait. Kan daar ook een mooie real court show van worden gemaakt.

Reageer
gravatar

Ik ben al jaren geleden mijn interesse in al die reality shows kwijt geraakt, maar dit klinkt als een werkelijk uniek nieuw programma idee. Ik ga met goede voornemens deze show volgen.

Reageer
gravatar

Noeste Vlijt, pas nou op! De satirepolitie van de PVV houdt deze site al een paar dagen in de gaten, en straks krijgt Najib nog kamervragen om zijn oren. Sinds klimaatfilosoof, wetenschapsmecenas en algemeen alleskunner Richard de Mos kamervragen stelt over de reclameslogan van de NS is niemand meer veilig.

Reageer
gravatar

Ik moet denken aan een uitspraak van Najib Amhali: “cristenDOM, moSLIM!”

Reageer
gravatar

Dat wordt fantastische reality-TV. Zelf had ik al het idee opgestuurd om op een voetbalveldje in Culemborg de twee groepen jongeren tegenover elkaar te zetten. Elk met een pistool in handen met daarin één kogel. Van welke groep de meesten overleven die mag de wijk van de andere groep overnemen. Maar “Wie is de Moslim” is een veel beter idee. Nog beter dan het nieuwe Tros-programma “Steek’m d’rin!” waarbij mannen in zelfgebouwde constructies een zeephelling af moeten waar onderaan een dame wijdbeens ligt te wachten. Voor de dames wordt nog een variant bedacht.

Reageer
gravatar

@Van Buuren. En wegens de grote interesse in de vacature “jurilid van Hollands got Virgins” op SBS voorafgaand een afvalrace “J-factor: 15 BN-ers strijden voor de «Beste Jurilid van Afvalrace-shows» titel”.

Reageer
gravatar

@Onkie Monkie: En dat lijkt mij dan weer een mooi spelformat voor Veronica, maar daar kan en wil ik wegens mijn vergaande preutsheid niet verder over uitweiden.

Reageer
gravatar

Ze worden er ALTIJD op geselecteerd.
Maar ze zijn het NOOIT.
Op zich een heel aardig thema voor een nieuwe reality serie.

gravatar

Om het geduld van de moslim op de proef te stellen, lijkt het mij een mooie uitdaging als de vlucht begeleid wordt door 72 stewardessen, uiteraard van het maagdelijke type.

Reageer
gravatar

@Piet Hein: ik kan je verzekeren dat aanvankelijk er een trolley langs zal gaan die daaraan voldoet. Als er in tweede instantie een langskomt waarin die zaken wél zitten zul je zien dat de misleiding (taqiyya) pas écht begint! De jood zal zich slechts aan het koshere voedsel laven en aldus schijnbaar de moslim zijn. De ware fundi zal zich echter na een onopgemerkt verexcuserend gebed met onzichtbare walging overgeven aan het haram eten en drinken. Weest gewaarschuwd!

Reageer
gravatar

@Haes: Je hebt nú reeds verloren! Geert Wilders is uiteindelijk de drijvende kracht achter Het Groot Links Complot. Hij zal na de machtsovername, sorry: De Machtsovername als Ware Trotskistische Leider de Nieuwe Internationale Orde aanvoeren. Aangezien godsdienst nog altijd opium van het volk is, zal hij zich NIET als de moslim kunnen ontpoppen (hoewel het idee leuk gevonden is).

Reageer
gravatar

Dan zal het wel een vlucht moeten zijn zonder alcohol in het karretje, en met maaltijden die geen varkensvlees bevatten, anders wordt het natuurlijk te makkelijk.

Reageer