Geweld tegen hetero’s neemt toe

Burgemeester luidt de noodklok

Het geweld tegen hetero’s in het uitgaansleven neemt toe. Volgens een nieuw onderzoeksrapport van de gemeente Amsterdam is het aantal geweldsdelicten tegen hetero’s in 2009 verdubbeld ten opzichte van een paar maanden geleden. Met name in de grote steden zijn rechtgeaarden steeds vaker het slachtoffer van fysiek geweld en intimidatie.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, maakt zich zorgen over het probleem: “Het kan en mag niet zo zijn dat we onverdraagzaamheid jegens hetero’s tolereren. Het heeft ook voor een belangrijk deel met bewustwording te maken. Er komt een moment dat je met z’n allen moet zeggen van jongens, dit pikken we niet.”

Cohen, zelf ook hetero, overweegt een awareness-campagne om aandacht te vragen voor het geweld tegen hetero’s in het algemeen: “Ook buiten het uitgaansleven moet deze groep het vaak ontgelden. Het aantal hetero’s dat het slachtoffer wordt van een verkeersongeval is bijvoorbeeld significant groter dan het aantal homo’s dat hier mee te maken krijgt. Daar mogen we ons niet bij neerleggen. Zelfs bij opbouwmissies, supportersrellen en gang fights zie je dat het vooral de hetero’s zijn die de klappen krijgen.”

Ed Nijpels is voorzitter van Straight Forward, de grootste belangenvereniging van hetero’s. Hij deelt de analyse van Cohen: “Kennelijk hebben we nog steeds niet geleerd van de moorden op Kennedy, Martin Luther King en John Lennon. Ook in ons land willen we altijd graag geloven dat het allemaal wel meevalt, maar op heel veel plekken in de samenleving hebben hetero’s gewoon te maken met een vijandig klimaat.”

Volgens Nijpels uit het probleem zich niet alleen in geweldsdelicten. “Ook discriminatie, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt, is natuurlijk een zeer zorgwekkende ontwikkeling. Ik noem het voorbeeld van een heteroseksuele dansleraar, die nergens aan de bak komt. Keer op keer wordt hem verteld dat hij ‘niet in het profiel past’. Dit soort zaken moeten we blijven aankaarten bij de Commissie Gelijke Behandeling. Er bestaan gewoon nog te veel vooroordelen en daar moeten we van af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Romeinen 1:

26 Daarom heeft God hen overgegeven tot oneerlijke bewegingen; want ook hun vrouwen hebben het onnatuurlijk gebruik veranderd in het gebruik volgens nature;

27 En insgelijks ook de mannen, nalatende het onnatuurlijk gebruik der man, zijn verhit geworden in hun lust tegen de ander, mannen met vrouwen schandelijkheid bedrijvende, en de vergelding van hun dwaling, die daartoe behoorde, in zichzelven ontvangende.

Reageer
gravatar

Sinds ik als homo uit de kast ben gekomen voel ik me aanmerkelijk prettiger op straat. Ik kan dan ook iedereen aanraden homo te worden. Misschien is een van overheid verplichte hormoonkuur voor menige hetero dé oplossing.

Reageer
gravatar

Mijn buren zijn ook hetero. Leuk stel hoor, ze hebben zelfs kinderen. Tja, best wel knap hoe die zichzelf blijven. We kunnen er prima mee, maar soms lopen ze met die kinderen op straat en denk ik: waarom lopen jullie er zo mee te koop? Ik bedoel, alles prima, maar hou het een beettje binnenshuis.

Reageer
gravatar

Al dat geklaag van die heterovrouwen!
Laten ze maar eens langskomen, dan geef ik ze een goede beurt, dan zal het wel afgelopen zijn met hun hetero-gedoe!

Reageer
gravatar

Ik word driedubbel gediscriminiseerd. Ten eerste omdat ik een vrouw ben, ten tweede omdat ik tot de senioren behoor en ten derde (en dat vind ik nog het ergste) omdat ik hetero ben.
Hoewel ik er niet mee te koop loop weten de meeste mensen dat ik hetero ben. Zelf wist ik het al op jonge leeftijd.
Op mijn 12e werd ik voor het eerst verliefd. Hij was ook hetero en had rood haar. Door zijn geaardheid en zijn rode haar werd hij ook gediscrimineerd.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij dat dit probleem effectief verholpen kan worden met een serie griepvaccinaties. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat onze overheid ditmaal uiterst voortvarend te werk gaat. Chapeau!

Reageer
gravatar

Nijpels zag zich, meen ik mij te herinneren, al genoodzaakt zijn vrouw naar het buitenland te sturen!

Reageer
gravatar

Het leven werd mij als hetero in mijn buurt volledig onmogelijk gemaakt. Ik kon de deur niet meer uit vanwege bedreigingen en belagingen met handtasjes. Ja, het kwam zelfs zover dat ik mij genoodzaakt zag te verhuizen naar het Utrechtse Kanaleneiland, een heterovriendelijke buurt, waar ik me nu eindelijk veilig voel.

Reageer