Oude man gegijzeld door Somalische piraten

Filantroop in zwaar weer

Een hoogbejaarde man op een cruise door het Middellandse Zeegebied is deze week door een groep piraten gegijzeld. De piraten, vermoedelijk afkomstig uit Somalië, eisen naar verluidt een astronomisch bedrag aan losgeld. Het zou gaan om een man van Turkse afkomst, die in Nederland vooral als filantroop en liefhebber van de hippische sport te boek staat.

Aangezien de Nederlandse regering de diplomatieke lijn aanhoudt dat er geen losgeld wordt betaald in geval van gijzelingen, en de man niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, lijkt het verzoek aan Nederland een vreemde keuze. De man maakt er echter al enige jaren een gewoonte van in Nederland te overwinteren en heeft hier veel vrienden. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan ‘alles in het werk te stellen om een goede afloop van deze kwestie te bewerkstelligen.’ Zo is contact gelegd met Amerikaanse pantserkruisers in de omgeving, om hen te bewegen een kordon om het belegerde schip te leggen. De Amerikanen hebben echter te kennen gegeven al hun militaire capaciteit in de regio nodig te hebben voor een nieuw offensief tegen Al Quaeda, eind december. Wel heeft het Vaticaan zich, door middel van een satellietoproep van de paus, ingezet voor de vrijlating van de katholieke filantroop.

Het is de eerste maal dat Somalische piraten zo ver buiten de grenzen van hun vaderland opereren. De piraten zijn opvallend gekleed, in zwarte maillots en met fel gekleurde petjes op. Ze maken volgens ooggetuigen een uiterst vrolijke indruk, in tegenstelling tot het zichtbaar nukkige slachtoffer, dat de tijd vooral lijkt te korten met lezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Amerikanen laten ons dus weer mooi in de steek! Staan wij altijd trouw voor ze klaar en als wij ze nodig hebben, trekken ze gewoon hun eigen plan.
Ik hoorde dat ze aan het oefenen zijn met die pantserschepen voor luchtaanvallen en bombardementen vanuit hun moderne arresleden. De imperialisten!

Reageer