‘Born apart’ zoekt nieuwe leden

Medium brengt klaarheid in aanspraken

De Vereniging Reïncarnaties van Napoleon ‘Born Apart’ heeft een nieuwe ledenwerfactie aangekondigd. Aanleiding is het sterk teruglopende ledenaantal. Voorzitter Pieter Ney: “Met name de toenemende drang tot zelfontplooiing in het heden leidt ertoe dat leden zich minder verbonden voelen met een eerder leven.” Ook de jaarlijkse reünie op de steppen van Rusland wordt door leden aangegeven als reden voor vertrek. De vereniging zag haar ledental in de afgelopen jaren teruglopen van 300 in 1962 tot een schamele 18 in 2008.

In de VRvNBA is echter niet alleen ruimte voor kommer en kwel, aldus Ney. De leden die wel blijven, zijn uiterst gedreven. Als voorbeeld noemt hij het initiatief van Louis Murat, reeds vele jaren actief binnen de vereniging, om de Engelse regering aan te klagen wegens zijn vergiftiging op St.-Helena. “Ik was razend toen ik las dat ik vergiftigd was!” aldus Murat. “Ik vermoedde het altijd al, maar sinds enkele jaren is het ook wetenschappelijk aangetoond. Normaal gesproken zou een moord op deze termijn verjaard zijn, maar mijn advocaat stelt dat het in dit geval regicide (moord op een vorst, red.) betreft. Dat kan de zaak aanzienlijk veranderen.” Advocaat R.J. Schimmelpenninck is hierover optimistisch. “We zoeken nu het hof met de juiste jurisdictie, maar als het goed is komt de klacht in 2010 voor bij het Internationale Strafhof in Den Haag. Als je dacht dat Brown het dit jaar moeilijk had, dan moet je hem volgend jaar eens zien tegenover twaalf originele Bonapartes.”

Secretaris Henk Perignon, zelf reeds vele jaren een reïncarnatie van Napoleon, bekijkt de wervingscampagne met gemengde gevoelens.”Naast werving is er natuurlijk ook selectie”, aldus de gemeenteambtenaar te Hellevoetsluis. “Iedereen kan wel uit zijn hoofd leren hoeveel kannonnen er waren opgesteld bij Austerlitz, of hoeveel paarden tot kroket zijn verwerkt. Maar dat maakt je geen reïncarnatie; je wàs Napoleon of je was het niet.” Potentiële leden worden daarom ondervraagd door een professioneel medium, dat hen in trance terugvoert naar het verleden. Dan wordt een aantal cruciale vragen gesteld, zoals welke tabak de aspirant in zijn vorige leven het liefste rookte, en hoeveel dagen maarschalk Soult zich niet schoor in de zomer van 1813. “Bonaparte vergat nooit een detail – ook niet als er één of twee leventjes tussen zaten”, aldus Perignon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat als iemand in dit leven heel veel van zjjn werkzaamheden verband houden met plaatsen in het leven van napoleon. Vele toealligheden hebben iets te maken met Napoleon en Josephine. De persoon beweert niet dat ie een reincarnatie is.Toevalligheid ?

Reageer
gravatar

@Steef Totzlov
Het is o.i. niet terecht deze Tjeerd zomaar te omschrijven als ‘buidelrat’, dit is véél te kort door de bocht en doet geen eer aan de andere families van zijn soort, zeker niet vanwege het schandelijke gedrag dat deze Tjeerd ten toon heeft gespreid in de door u aangehaalde periode. Dier of geen dier, dit gedrag kòn natuurlijk niet. Ondanks dat hij wel degelijk deel uitmaakte van de familie der Didelphidae maakte hij ook deel uit van het geslacht van de Hyladelphys, deze hadden een instabielere taxonomie die zich tevens uitbreidde naar enige ondersoorten in Frans Guyana (ondanks dat daar tot op heden de welbekende discussie over bestaat; is het nou een Gracilinanus of niet). Dit plaatst de zaken natuurlijk in een volledig ander perspectief.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk volkomen begrijpelijk dat het ledental van deze vereniging terugloopt. Sedert het bestuur in 1987 besloot alle dierlijke reincarnaties van Napje als lid te royeren maakte het ledental een duikeling alwaar men u tegen zegt. De reden: buidelrat Tjeerd, tevens penningmeester van de vereniging, had in zijn buidel wat financieen van de vereniging verdonkeremaand. Daarop nam het bestuur dit draconische en generaliserende besluit. Dit alles in ogenschouw nemend kunnen we ons afvragen of een dergelijke vereniging wel bestaansrecht heeft.

Reageer
gravatar

Ik heb dat stelletje would be Bonapartetjes nooit vertrouwd. Ze hebben me steeds in kou laten staan met mijn gerechtvaardigde eisen. Ik heb anders nog een aardig appeltje met ze te schillen wegens 1810…
Mijn naam mag nu dan Haes zijn, maar vanaf 1806 werd ik terecht toch maar het Konijn van Holland genoemd.

Lodewijk

Reageer