Spits beste laxeermiddel

Gratis kranten bespelen de darmen het beste

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat de Sp!ts van alle non-medicinale laxeermiddelen die nu op de markt zijn het best werkt. In een gezamelijke onderzoek van de opleidingen journalistiek en farmaceutische wetenschappen werd de laxerende werking van alle landelijk verschijnende dagbladen en de vijf grootste regionale dagbladen beproefd. “Wij hebben in sommige gevallen ernstige spuitpoeperij geconstateerd,” aldus hoofdonderzoeker Arend Kip. 

De onderzoekers kwamen op het onderzoeksonderwerp naar aanleiding van de klachten over het voornemen van de NS om de toiletten op treinen te sluiten. “Toen ging er bij mij een belletje rinkelen”, aldus Arend Kip. Hij raakte geinteresseerd in de relatie tussen de hoeveelheid kranten in de trein en de hoeveelheid excrement die dit per dag oplevert.

Trouw blijkt veruit het minst laxerend te zijn. Met name de gortdroge passages uit bijlage De Verdieping blijken bij lezers soms opstoppingen van meerdere weken te veroorzaken. AD is van de reguliere kranten het meest laxerend, maar Sp!ts weet dagelijks de darmen het meest te bespelen. “Met name de combinatie met de website www.spitsnieuws.nl en de talloze reacties die hierop worden geplaatst doet het de Nederlander dun door de broek lopen,” concludeert het onderzoek.

Naar aanleiding van de conclusie van het onderzoek heeft de NS laten weten dat de krantenuitgevers voortaan ook deels zouden moeten opdraaien voor de schoonmaakkosten van de treinen. Dit gaat jaarlijks om fikse bedragen. Het is nog onduidelijk of dit juridisch mogelijk is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Haes Excuseer, ik had de edit al gespot zonder het verbale sparren onder het artikel tot me te nemen. Om alle onduidelijkheid weg te nemen: onze trouwe commentator Haes had terecht opgemerkt dat we het een en ander hadden gefixeerd, terwijl we liever gefikseerd waren. ‘Langs chemische weg verwijderen van de lichtgevoelige stoffen die na het belichten en ontwikkelen op de film zijn overgebleven, teneinde de microbeelden transparant en lichtecht te maken’ (http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/NL/NL/fixeren)
is nooit onze bedoeling geweest….

Reageer
gravatar

Beetje kinderachtig van de N.S. om dan meteen de schoonmaakkosten maar te willen verhalen op de dagbladuitgevers. Veel eenvoudiger is een zelfreinigend systeem te introduceren. Dat is nog leuk ook! Als de NS een knikkerbaan door de toiletten laten lopen, zal de stront zoals gewoonlijk aan de knikker komen. Als die vervolgens door een schoon spoelend en ontsmettend basin gaat, kan de knikker daarna wederom de knikkerbaan op.

Reageer
gravatar

@jochem. Dan is het wel een beetje flauw die spelfout stilletjes te verbeteren. Zo komt mijn opmerking in de lucht te hangen.

Reageer
gravatar

Een spits laxeermiddel lijkt mij tamelijk pijnlijk.

Reageer