Centrum-extremisme rukt op

Nieuwe politieke beweging accepteert 'niets dan nuance'

Er waait een nieuwe politieke wind door Nederland. Waar historisch gezien de meest overtuigde activisten zich aan de uiteinden van het politieke spectrum bevonden, begint een nieuwe vorm van politiek
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Men vindt zichzelf Holland niet waard?
Als iemand zichzelf zelfs de laagste groep Nederlanders niet waard vindt, wat schiet er dan nog over? Alleen onder de grond ligt men nog lager, dus trek Uw conclusies, zou ik deze mensen willen zeggen.
Dat een bed-and-breakfast in de Provence nog lager zou zijn, noem ik een Umwertung aller Werten. Al was het maar omdat men ter plaatse eerder zal spreken van lit et petit déjeuner.

Reageer
gravatar

@diederik: heb je alreeds van de allerallernieuwste trend binnen het rechts-extremisme gehoord? Het betreft hier het zgn ‘autofascistisch gedachtengoed’. Neen, het betreft hier geen fascisme jegensch de automobiel. Hier is sprake van verregaande zelfhaat, zelfs zover gaand dat men zichzelve deporteert! Men vindt zichzelf Holland niet waard en uitspraken als ‘Ik ben alleen nog maar goed voor een bed-and-breakfast in de Provence’ zijn hierbij niet van de lucht. Waakt u allen! Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer een politieke partij van dien aard het Haagsche strijdtoneel bestormt!

Reageer
gravatar

Inmiddels is ook al een gematigde extreem-rechtse beweging opgestaan: “Ook wij pleiten uiteraard voor het deporteren van alle buitenlanders, maar dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag en bovendien liggen er tal van juridische obstakels waar nog nader naar gekeken moet worden.”

Reageer
gravatar

Kapteyn is een eerste stap, maar is er ook een Steurman, die de koers MiddenDoor bewaakt?

Reageer
gravatar

Wat gebeurt er als deze groep radicaliseert? Komt er straks een keurige Jan Modaal bij het Binnenhof, haalt zijn explosief defecte Senseo tevoorschijn, roep “PECHTHOLD HAKBAR!!” en explodeert met de geur van verse AH roodmerk koffie.

Reageer