‘Kinderen oorzaak huiselijk geweld’

Guusje heeft potentie om een 'oorzaak' te worden

Uit recent onderzoek van het Instituut voor Kinderen van Ouders (IKO) blijkt dat kinderen tussen de drie en de tien jaar vaak aanzetten tot huiselijk geweld. Het opzienbarende onderzoek toont aan dat in maar liefst acht van de tien gevallen waarbij sprake is van huiselijk geweld, kinderen deel uitmaken van het huishouden. Ouders staan onder grote druk en worden in veel gevallen psychologisch geteisterd door hun kinderen.

Kinderen zijn vaak extreem narcistisch en reageren hun frustraties af op de omgeving. “Een autist heeft meestal een beter inlevingsvermogen dan een door de suiker opgepompte peuter. In de opvoeding moet het narcisme bij de wortel aangepakt worden, anders creëer je monsters,” zegt jeugdpsycholoog Berend Hooglander. Bij huiselijk geweld ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders, maar de oorzaak ligt volgens hem bij de kinderen.

De methodes van het moderne kind zijn geraffineerd, zo stelt het IKO-rapport. Veel kinderen maken ouders herhaaldelijk ‘s nachts wakker, wat leidt tot chronisch slaaptekort bij ouders. Onrustige kinderen moeten constant in de gaten worden gehouden, waardoor ouders slechts korte periodes naar buiten kunnen. Bezoek van buitenstaanders moet tot het minimum beperkt blijven, want bij te veel aandacht raken kinderen oververmoeid. “Het is geen excuus, maar de kans is groot dat ouders met bijzonder irritante kinderen over de schreef gaan. Er hoeft er natuurlijk maar één tussen te zitten,” zegt Hooglander.

Guusje (3) is er misschien wel zo één. Ouders Karin en Jaap Scholten maken zich ernstig zorgen om de demonische buien van hun zoontje. Ze leven in wat de IKO ‘riskante condities’ noemt. Ze slapen nauwelijks, wonen in een klein studio-appartement, ze hebben geen tijd voor vrienden en Guusje is volgens de buren een ‘kutkind’.

Guusje is zijn hele leven al ontroostbaar, hij produceert regelmatig geluiden boven de gewenste honderd decibel en vertoont na drie jaar nauwelijks vormen van civilisatie. “Guusje is duidelijk een kind dat de potentie heeft om een ‘oorzaak’ te worden”, zegt ook Hooglander.

Volgens de ouders hoeft niemand zich daar echter zorgen om te maken. “Ik zou mijn kind nooit wat aandoen, maar we gaan de laatste wel wat vaker naar de kinderboerderij om naar de varkens te kijken”, zegt Jaap.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bleef het maar bij huiselijk geweld! Veel kinderen bewaren hun demonische buien tot in het winkelcentrum! Ik winkel uitsluitend nog in kind en geluidsvrije winkelcentra! Ik hoef met een streng gezicht slechts te wijzen naar zo’n mormeltje en dan begint het. Te loeien!

Reageer
gravatar

EX VROUW TWEE MEISJES 4 EN 5 VERKRACHT DOOR HAAR BROER
IK 4 JAAR RELATIE PROBLEEM MET PEDO
EEN GETROUWD GEWEEST MET MAN VANAF 13 BEZIG MET EEN MEISJE AL VERKRACHT
HEB GEDAN OP TE INGERIJPEN
POLITIE JEUGD THUIS GEWEEST JEUGD ZORG THUIS GEWEEST S.GREP
NIKS GEBEURT

Reageer
gravatar

WAT DENK JIJ ALS MMEISJE VAN 13 OF 14 DAN WORDT ERGER PROBLEEM
DAT GAAT OM SEXSEUALITIE EN NOG WAT POLITIE JEUGD EN JEUGD ZORG ZE GAAN GEWOON ONDERSTEUN DIT MEISJE HAHAHAHAHA

Reageer
gravatar

IDD ja vol ledig met spreekert eens ! Voor al wat treft be over die Sexseualitie (weet niet hoe uit geproken dient worden te). Grts en kop op.

gravatar

POLITIE JEUGD INSCHAKKLEN OM KIND 6 JAAR OUD INGERIJPEN HAHAHAHA

Reageer
gravatar

WAAR DOEN DAN RAADKINDRENBESCHERMING JEUGD ZORG KINDOMBUSMAN HELMAAL NIKS
KIND 6 JAAR OORZAAK HAHAHAHHAHA

Reageer
gravatar

IK HEB OOK KIND VAN ZIJN IS DE OORZAAK DAN NEDERLANDS GEDACHTEN

Reageer
gravatar

nou ja ga dan eens wat vaker met je kindje naar de kinder boerderij dat is goed voor jou en je kindje ga nou niet de kinderen de schuld geven de ouders moeten opvoeden hallo en leiding geven op een speelse manier en dat is niet in alles maar toegeven en het is zwak om een kind dan maar de schuld te geven sorrie het zijn kinderen volwassenen!!!!!

Reageer
gravatar

Mijn kind heeft een kinderboederij-verbod tot volgend seizoen. Wat nu Marjolein? Ik ga mijn kroost maar eens een speelse klap op hun hoofdjes geven; daarna zijn ze altijd zo heerlijk rustig en groggy, een uurtje.. En ik geef niet in alles toe, voor hun 8e mogen ze niet roken en drinken b.v. (behalve op verjaardagen natuurlijk). ‘Sorry’ heb ik al zovaak gehoord, ik vind het geen oplossing; op de kinderboederij namen ze er ook geen genoegen meer mee.
Kijk, daar staat er weer één voor me, de zandbakterrorist. Ander kind huilen.. maar dat heeft oma op haar geweten, genoeg nu; ze krijgen allemaal een dreun!! Stelletje hormoonloze herrieschoppers. Bah!!

gravatar

Sommige ouders leren hun kinderen om het minste geringste te huilen, janken, trappelen en simpen. Daarmee krijgen ze dingen gedaan en het is altijd de schuld van die anderen die die kinderen aan het huilen, janken etc. maakt: de opvoeding heeft goed gewerkt, toch?

Dus hup, nog een knal voor zijn kop: het is de opvoeding die het hem doet.

gravatar

Ook in tijden dat er nog geen behang bestond was het heel goed mogelijk om lastige kinderen weg te werken. Lees Edgar Allan Poe er op na. Gewoon even wat Amontillado in de zuigfles, en dan wegmetselen die hap.

Reageer
gravatar

@Wouter: ik vind dat toch wel erg vergoeilijkend, net zoals een tijdje geleden bij misdadigers werd gewezen op hun moeilijke jeugd om zo tot een lagere straf te komen.
Die tijd hebben we toch wel gehad, mag ik hopen. Een moeilijke jeugd mag tegenwoordig toch geen excuus meer zijn om de omgeving, inclusief de ouders, te terroriseren?

Reageer
gravatar

Kinderen kunnen lastig zijn ja, maar het is aan de ouders daar goed mee om te gaan. Het is dan ook zwak en kortzichtig om te zeggen dat de kinderen de oorzaak zijn van huiselijk geweld.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we wat meer aandacht besteden aan de verdiensten van onze oosterbuur, de heer A. Hitler. Die is, naar verluidt, bezig met het verder ontwikkelen van grotere monden.

Reageer
gravatar

@B.B: Je hebt gelijk. Het zijn m.n. de grootouders, die het huiselijk geweld oproepen. Er wordt echter reeds aan gewerkt. Uit overlevering weten we,dat wolven nog wel eens met succes iets tegen -vooral- grootmoeders uithalen. De wolf rukt -gelukkig- op vanuit Duitsland en zal naar verwachting binnen enkele jaren zich in Neerlands bejaardentehuizen te goed kunnen doen.
(Om nog maar eens iets positiefs vanuit Duitsland te noemen!)

Reageer
gravatar

Overdreven allemaal. Je kunt van huiselijk geweld zeggen wat je wilt maar het is wel gezellig huiselijk. Daarom is het te prefereren boven zinloos geweld, hoewel dat laatste wel weer futilitaristisch is.

Reageer
gravatar

Zinloos geweld bestaat niet.
(geweld heeft zin)

Het enige wat geen zin heeft, is het leven zelf.

Daaruit volgt dat alles wat bestaat noodzakelijkerwijs zinvol moet zijn. Het bestaande zal dan zin geven aan het leven.

Dat is de essentie van vrijheid: zelf je eigen zin geven aan het zinloze leven.

Met zinloos geweld wordt meestal bedoeld: geweld waarvan de publieke opinie vindt dat het niet had moeten plaats vinden.

Echter, de geweldspleger zal een reden gehad hebben voor zijn geweld: anders zou hij het niet gedaan hebben.

enige redenen:
-afreageren van frustratie.
-jezelf machtig voelen door geweld te hanteren tegen een weerloze en daardoor je gebrek aan zelfrespect bijspijkeren.
-het veroorzaken van een nieuwe reeks van gebeurtenissen in het kader van “karma” zodat hier op aarde geen hemel ontstaat (dat is zo saai)

gravatar

@Haes: uit eigen ondervinding kan ik u melden dat stuckwerk zich eveneens bijzonder goed leent om kinders achter te plakken!

Reageer
gravatar

Dit vraagt om diepgravend onderzoek en ben zeer benieuwd naar het relaas van ouders die ook niet meer naar de kinderboerderij kunnen. Tip: kijk tijdens de luizencheck in de haardos van uw kroost of er 666 op het hoofdje staat.

Reageer
gravatar

Ook de veranderende modes wat betreft wonen moeten niet worden weggecijferd. Was het vroeger gewoonte zulke terroristjes achter het behang te plakken, tegenwoordig lukt dat niet meer, al was het alleen al omdat in een modern huishouden geen ouderwets behang meer wordt toegepast.

Reageer
gravatar

Er wordt zoals altijd weer een zondebok aangewezen om de eigenlijke daders, de grootouders, buiten schot te houden. Het oeverloze gezeur en gedram van deze figuren over dat het vroeger altijd beter was brengt het kind in verwarring. En het gezeik van deze lieden dat ze het zullen verrekken om tot hun 76e te werken geeft het kind de impuls om dit voorbeeld te volgen en ook tegen de macht aan te gaan schoppen. Als de kinderen wat ouder worden (vanaf 5 jaar) worden de ouders ingeruild voor de blogs en zetten ze dit gedrag daar voort. Rouvoet zou eens wat aan die grootouders moeten doen en ook aan ouders die grootoudersachtig gedrag vertonen.

Reageer