Sprookjeshuwelijk splijt Sesamstraat

Speculaties over vertrek meneer Aart

Het voorgenomen huwelijk tussen Bert en zijn Ernie op 27 mei as houdt de gemoederen in Sesamstraat danig bezig. Bewoners van ’s werelds populairste straat steken hun uiteenlopende meningen over het aanstaande huwelijk niet onder stoelen of banken en de onderlinge sfeer lijkt met de dag te verslechteren. Toejuichingen en regelrechte afwijzingen wisselen elkaar af. Geruchten als zou het aanstaande vertrek van meneer Aart uit Sesamstraat verband houden met het huwelijk steken met de dag hardnekkiger de kop op.

“De tijd is er gewoon rijp voor”, aldus een stralende Ernie. “Op 23 mei is het precies 35 jaar geleden dat Bert en ik elkaar leerden kennen in de lokale scene van San Francisco. We waren jong, langharig, werkschuw, en snoepten van alle verboden vruchten die ons werden toegeschoven. Bert zag zichzelf tijdens een LSD-trip omgeven door gekleurde duiven, en zag mijn oren gevuld met bananen, ervaringen die hem nooit meer helemaal loslieten.” Ernie geeft toe dat zowel hij als zijn vriend veranderd zijn. “Een mens wordt ouder en honkvaster. Dit huwelijk is de definitieve bezegeling van onze groei, zowel persoonlijk als relationeel.”

Onder de bewoners van Sesamstraat heerst grote verdeeldheid. Meneer Aart verklaarde in een eerste reactie dat een huwelijk ‘een verbintenis dient te zijn tussen man en vrouw’. Geruchten over de werkelijke reden van zijn aanstaande vertrek worden met de dag hardnekkiger. Zo zou hij de gewijzigde uitzendtijd van het programma slechts als dekmantel gebruiken en zou de werkelijke reden bij het huwelijk liggen. Meneer Aart weigert ieder commentaar op bovenstaande aantijging. Oskar Mopperkont, eveneens zelfverklaard fervent tegenstander, gaf te kennen het stel ‘altijd al een beetje vies te hebben gevonden’, een visie die hij naar eigen zeggen ‘om pedagogische redenen nooit in de openbaarheid mocht brengen’.

Gelukkig weerklinken ook positieve geluiden uit de doorgaans gemoedelijke straat. Ieniemienie, die de taak van eerste getuige op zich zal nemen, verklaarde ‘de hoop al te hebben opgegeven dat het ooit nog zou gebeuren’. “Bert en Ernie hebben eigenlijk al jaren alles van een getrouw stel. De gemoedelijke burgerlijkheid, de kleine meningsverschillen. Ze kennen elkaars zwakke plekken door en door. De wetgeving en tijdgeest staan aan hun kant. Wat houdt ze nu nog tegen?”

Zowel Bert als Ernie betreuren de onrust die hun aanstaande huwelijk over Sesamstraat brengt. “Kennelijk zijn sommige bewoners vastgeroest in gedateerde opvattingen over het huwelijk. Wij kunnen hun verzekeren dat wij ook als getrouwd stel de oude vertrouwde Bert en Ernie zullen blijven. Wij heten in ieder geval iedereen welkom aanstaande woensdag.”

De achterban van Sesamstraat laat zich in deze niet onbetuigd. Fans hebben een hyve opgericht, waarin steun wordt betuigd aan het duo. De boodschap aan meneer Aart is duidelijk: Spoel de spruitengeur uit uw mond en matig uw toon. Het is 2009.

De NOS zal het huwelijk tussen Bert en Ernie op woensdag 27 mei rechtstreeks uitzenden. Meneer Aart liet weten deze dag ‘door omstandigheden verhinderd te zijn’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ Bus Showfeur. En of, ik was echter de trapautoleeftijd al ontgroeid, toen. Hoe heette dat programma toch ook weer? Het ligt voor op mijn tong. Het was van de IKOR (jaja, jongelui, zo heette de IKON toen nog). En het kwam voor Floris!

Reageer
gravatar

Ikkan mij herinneren, hoe die MeneerAart,toen ik nog een heul klein trap-auto-showfeurtje was, op de televisie alvoorlas uit de kinderbijbel. Hij behoort kennelijknog tot het ‘biblebelt-gilde’.

Reageer
gravatar

@me. Hoezo, belachelijk? Mag ik je er wel op wijzen dat Nederland het eerste land ter wereld was waar het homohuwelijk werd toegelaten. Het is dus niet meer dan normaal dat Bert en Ernie na dat jaren samenhokken er nu eindelijk eens voor kiezen in het huwelijksbootje te stappen.

Wat belachelijk is, is dat die reactionaire gek van een meneer Aart nog steeds in Sesamstraat rondloopt en zijn giftige gram blijft spuwen.

Reageer
gravatar

Ik kan bijna niet wachten, zo spannend.
Ik ben zo benieuwd of het bruidsboeket echt uit een kam bananen zal bestaan.

Reageer