Jeff Buckley covert Hallelujah postuum

Winnares X Factor maakt allesoverstijgende indruk

De legendarische zanger Jeff Buckley heeft postuum een cover opgenomen van X-Factor-winnares Lisa’s cover van Leonard Cohens Hallelujah. De zanger, die in 1997 op mysterieuze wijze om het leven kwam, schijnt al onder de indruk te zijn geweest van de Hallelujah-cover van de Britse X-Factor-winnares Alexandra Burke. De versie van Lisa gaf voor hem de doorslag om er zelf ook mee aan de slag te gaan. De cover van Buckley ging niet onopgemerkt voorbij en kwam deze week op de derde plaats binnen in de Nederlandse top 100.

Verrassend is de hit van Buckley overigens niet. De meeste platen van de singer-songwriter werden postuum gereleased. Volgens muziekkenner Jan Douwe Kroeske bracht Buckley in zijn leven slechts één album uit. Daarna volgden er nog zes, waaronder enkele dubbelaars. Kroeske: “Wie zijn oeuvre onderzoekt ziet dat hij wel vaker met nummers van anderen aan de haal gaat. Dan ligt een cover van Hallelujah voor de hand. Voordat de te vroeg gestorven zanger Hallelujah coverde namen al minstens honderd mensen een versie op. ”

Voor de liefhebbers van Hallelujah is het feest nog lang niet voorbij. Zo zal het nummer morgen onder andere worden uitgevoerd tijdens de bruiloft van Jarmaine en Rick in Appingendam, door The Appinger Boys en bij de bruiloft van Stef en Lisa in Delfzijl door de Party Diamonds. In intiemere setting zal Hallelujah verder in ieder geval gedraaid worden op de begrafenissen van Els Verhoven te Tilburg en Leo Bankersmeer te Voorschoten. Voor welke uitvoering gekozen wordt is nog niet bekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zucht. De eeuwigheid is lang als je niets omhanden hebt. Dus het is logisch dat je dan, als je alle tijd hebt, gaat freubelen aan andermans werk

Reageer
gravatar

Wat een kut reacties allemaal. Jaloezie?????????????
Lisa was fantastisch, maar het arrangement was niet van Jeff Buckley, maar van vrienden en familie van Leonard Cohen uit Canada. Ik heb ALLES van hem. Er was laatst een fantastisch concert van hem op TV. Hij is inmiddels 75 jaar. En zijn liedjes werden gezongen door zijn familie en vrienden en misschien heeft Jeff Buckley daar wel iets mee te maken gehad. Maakt niet uit. Het is en blijft een GEWELDIG nummer.

Reageer
gravatar

Op mijn begrafenis heb ik hem laten draaien, en de wormen vielen dood neer. Dus als je bang voor wormen ben is “Hallelujah van Jeff Buckley” zeker een aanrader om het laatste feestje te starten.

Reageer
gravatar

Eigenlijk vind ik dat je niet met Halleluja van Buckley mag spotten omdat het de song is die op mijn begrafenis gedraaid moet worden. Maar vooruit omdat jullie het zijn zal ik het door de vingers zien.

Reageer
gravatar

@Al schiet je me levend:
The worms crawl in and the worms crawl out.
They crawl in thin and they crawl out stout.

Nee, niet echt. Een lijk verteert tot een vrijwel onherkenbare massa slijm, waarbij vooral de botten overblijven.
Daar wil je toch niks van coveren!

Reageer
gravatar

Nee Henk, nu zie je het toch echt verkeerd. Die laffe Cohen, burgemeester van Amsterdam toch?, waar jij het opeens over hebt, die heeft een cover gezongen, nou ja gezongen, van Bucklers, of hoe heet die dronken gast, en die heeft weer gecoverd van die arme Lisa, die nu weer wel haar primeur kwijt is. Zo zie je maar, wie uit het verkeerde vaatje tapt, krijgt zijn lid op haar neus.

Reageer
gravatar

Ik vind dat niet zo vreemd: als je een tijdje dood bent worden gewoon je reflexen wat trager, dat weet iedereen.
Ik zou het vreemder vinden als Lisa een nummer van een oud lijk zou coveren. Dat is pas smerig! Heb je wel een idee van wat er met een lijk gebeurt?

Reageer
gravatar

Oke, dit slaat dus helemaal nergens op. Hoe kan een zanger die in 1997 is overleden nu ineens geïnspireerd raken door een X-factor kandidaad uit 2009. Beetje raar he! Laat het duidelijk zijn dat deze Lisa een cover heeft gezongen van Buckley’s versie, die op zijn beurt weer een cover was van de originele versie van Leonard Cohen.

Reageer