Nieuwe rel rond Toppers

Froger en Boom zingen finale alleen na behalen van ‘benodigd aantal punten’

De wereld is vandaag wakker geschud door een nieuwe rel rond de Toppers. Aan een verslaggever van BBC World liet René Froger weten dat hij en Jeroen van der Boom de finale alleen zullen zingen als de Toppers genoeg punten halen in de halve finale. Door zich op die manier aan de regels te houden willen de Delftsblauwe zanglijsters Rusland ‘teachen’ wat een democratie is.

Vooral in de heterogemeenschap is geschokt, maar met ontzag, gereageerd op de uitlatingen van Froger. In een uitgebreid interview met BBC World zegt hij: “We have to get a certain amount of points to reach the final. We hope the Belgians give us douze, and maybe some more from sympathic gay-communities around the world will televote like crazypeople. But if they don’t, we have to stick our hands in our own pockets. Tree and I will show Russia how a democracy works by not playing the final. The Toppers will set an example for Russia. They will have to stop the ‘communistic like democrazy’.”

Aan het einde van de halve finale krijgen de deelnemers punten van het publiek en een vakjury. Bij de laatste lijkt het trio het nu al verbruid te hebben. Juryvoorzitter Horst Smitz kon tijdens de eerste Moskouse repetitie van prijsnummer Shine een luid ‘Scheisse’ niet onderdrukken. Volgens insiders refereert de jury nu stelselmatig laatdunkend aan ‘Scheisse’ in plaats van ‘Shine’ tijdens repetities van de Nederlandse inzending.

Ook in publiekspolls bungelt ‘Scheisse’ onderaan de lijst; de kans op een finaleplaats lijkt nihil. Of Gordon zaterdag de finale alsnog zingt wil hij voorlopig niet kwijt. In de pers meldt hij voorlopig geen ‘if-thenquestions’ te willen beantwoorden. Analisten vrezen dat hij alsnog zijn opwachting zal maken. Gordon maakt er geen geheim van graag in de finale te willen zingen. Daarnaast heeft hij tot nu toe weinig ontzag gehad voor de Russische cultuur en haar gebruiken. Mocht Gordon toch besluiten te gaan zingen in de finale dan dient zich een nieuwe rel aan. Een pact van homokritische Oostbloklanden heeft aangekondigd in dat geval de import van Nederlandse producten te weren: het zogenoemde Gordon sanitair.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zou er in Rusland iemand wakker liggen van de onzin die drie Nederlandse Floppers uitkramen?

Reageer