Globale crisissen funest voor komkommernieuws

Grote problemen brengen ook klein leed

De kredietcrisis, de varkensgriep en de aanslag op Koninginnedag. Het zijn rampen die Nederland en de wereld hard hebben getroffen. Naast de vele ontheemden, zieken en kersverse werklozen vallen ook andere slachtoffers. De afnemende belangstelling en bijbehorende teruggang in reclame-inkomsten brengen talloze saaie gebeurtenissen in grote problemen. Het komkommernieuws doet het slecht en de gevolgen zijn tragisch. De Speld sprak voor u enkele hoofdrolspelers van het drama.

Een van de getroffen evenementen was het Utense zalmwerpen. Waar het jaarlijkse festijn normaal kan rekenen op een kwart pagina in de Telegraaf, bleef de verslaggeving dit jaar uit. “Het is belachelijk dat wij moeten wijken voor kredietcrisissen, pandemieën, hongersnood en oorlogen.” aldus Jozef Verschoor, organisator van het dorpsfeest. “Heel Uten leeft hier al maanden naartoe, dan breekt er een pandemie uit en er wordt geen aandacht meer aan ons besteed. Het zijn topatleten, en de winnaars krijgen nu niet de aandacht die ze verdienen. Niets, geen zin kon er van af.  Belachelijk. ”

Het Zuid-Ruurlose Uilenballenfestival kon het afgelopen weekend zelfs helemaal geen doorgang vinden. De Speld sprak de aangeslagen voorzitter Joris Daasteren: “Tja, hoofdsponsor ‘Broodje bij Bert’ trok zich terug nadat bekend werd dat zelfs de lokale ZuidRuur Courant geen pagina aan ons zou wijden. Ze gaven de voorkeur aan een stuk over Zuid Ruurloërs die door de kredietcrisis hun huur niet meer konden betalen”.

Niet alleen de organisatoren van de vele zinloze dorpse evenementen zijn de dupe. Ook bij journalisten komt de klap hard aan. De Speld sprak Dieter Vos, freelance journalist en liefhebber van ‘een stukje human interest.’ “Het is een drama. Ineens kunnen ze me nergens meer voor gebruiken. Ik had al van alles klaar liggen. Zo heb ik een prachtig item over het ontbijtgedrag van Dries Roelvink. Dat is zo mooi om te zien, dat gaat zo anders dan bij gewone Nederlanders. Het ligt al weken in de la.” Vos denkt echter dat het klimaat wel weer aantrekt: “Uiteindelijk komen ze altijd weer bij ons terug, daar ben ik van overtuigd. Je kunt niet eeuwig bosbranden en ziektes blijven uitzenden, daar worden mensen hartstikke somber van. Ik denk ook zeker niet dat ik het stuk over te hoge stoepranden in Doetinchem voor niets heb geschreven. Leed dat echte Nederlanders treft, dat blijft interessant.” Hoe de toekomst er voor het komkommernieuws uitziet is nog onzeker. De Speld houdt u nauwgezet op de hoogte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het zo jammer; dit jaar zou eindelijk eens dieper worden ingegaan op de werpbaarheid van wilde versus gekweekte zalm, maar in plaats daarvan krijgen we het zoveelste non-bericht over die hacienda-hoest, of welke naam het deze week ook mag hebben.

Reageer