Journalisten massaal besmet door virus

'Radio, televisie, internet, iedereen is inmiddels aangestoken'

Een pandemie van epische proporties bedreigt Nederlandse journalisten. Hele redacties dreigen te bezwijken aan het virus, dat een dwangmatige neiging veroorzaakt om over varkensgriep te schrijven.

“Het begint met enige regels, maar al gauw komen er hele kolommen, zelfs volledige artikelen uit voort”, aldus een vooraanstaand medisch specialist. “Het erge is dat die journalisten elkaar allemaal aansteken. Binnen de kortste keren is een hele redactie besmet.” De ziekte is ook al overgeslagen naar andere media. “Radio, televisie, internet, iedereen is inmiddels aangestoken.”

Het ziektebeeld is steeds hetzelfde. “De journalisten schrijven over mondkapjes, interviewen kuchende reizigers op Schiphol en snellen dan naar een vooraanstaand specialist voor wat quotes. Vervolgens voorspellen ze het einde van de wereld en het uitsterven van de menselijke soort.”

De aandoening is, voor zover bekend, niet dodelijk, maar kan wel tot hevige irritatie leiden. Een geneesmiddel is nog niet bekend. “Men kan proberen een zieke journalist af te leiden met een verhaal over moslims of het aftreden van koningin Beatrix, maar dat is vooral symptoombestrijding”, aldus de medicus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch heb je sinds een paar dagen wel een interessante avond als je in een Mexicaans restaurant uitgebreid gaat zitten hoesten.
Ik heb trouwens nog een heel lekker recept voor varkens-spareribs gemarineerd in hoestdrank.

Reageer
gravatar

Net Sars.

Hier in London beginnen de mondkapjes al hun intrede te doen. Niet dat dat helpt natuurlijk. Maar het infecteert nog wat meer mensen met het paniek virus

Reageer
gravatar

Bravo! Wederom constateer ik dat de juistheid van de artikelen in De Speld die van andere nieuwsmedia ver overstijgt. U maakt uw slagzin “Jouw Vaste Prik voor Betrouwbaar Nieuws” meer dan waar! Die prik helpt tegen uitbraken van overbodig nieuws.

Reageer
gravatar

Het is ook altijd hetzelfde liedje. Die journalisten zijn besmet met een of ander hypevirusje en wij worden er kotsmisselijk van.

Reageer