Familie Hazes heeft nog altijd contact met André

"Die vlek lijkt echt op Dré"

Ook na bijna vijf jaar rouwen kan de familie Hazes haar overleden pater familias maar niet vergeten. Rachel en haar kinderen zijn er nu wel klaar mee, maar André blijft contact zoeken. “We kunnen geen stap zetten zonder dat hij zich met ons bemoeit.”

“We worden heel vaak geconfronteerd met de cijfercombinatie 2309, de dag waarop hij stierf. Afgelopen zomer nog opende ik per ongeluk een groot .RAR-bestand met Notepad, en toen ik met Ctrl-F zocht op 23 kwam ik enkele regels verder ook een 9 tegen. Dat kan toch geen toeval meer zijn?” Ook een onschuldig ogende Sinterklaassurprise blijkt ‘bezeten’: “Vorig jaar kreeg ik van de kinderen een scheurkalender van Ab Normaal. Toen ze even weg waren heb ik stiekem op het blaadje van 23 september gekeken. Wie schetst mijn verbazing dat er juist op die datum een enorm schuine mop te lezen was? Typisch André!” Rachel pinkt een traantje weg. “Het was iets met een grootmoeder, haar kleinzoontjes en aambeienzalf. Ook al zo opvallend, want Dré heeft never nooit geen last gehad van aambeien.”

Nu het A-woord toch genoemd is wil ze meteen even korte metten maken met een hardnekkig gerucht: “Ik hebt nooit, maar dan ook helemaal nooit iets gehad met John de Wolf.” En met de zeven geitjes? “Ook niet. Dat had mij op zich nog best leuk geleken voor een tijdje, maar Dré maakte al vrij snel duidelijk dat hij dat niet zou kunnen waarderen.” Ze trekt driftig aan haar sigaret voordat ze de gebeurtenissen van die zondagochtend in mei vertelt. “Ik lag uitgeput na te hijgen van de alles wat die zeven geitjes me hadden gegeven. Terwijl die gasten naar de kelder trappelden om hier in de bar wat te gaan drinken stapte ik uit bed om me op te frissen. Natuurlijk loopt er dan altijd wat uit, maar die beesten hadden het blijkbaar zo lang niet gedaan dat er een soort tsunami tussen mijn benen vandaan kwam. Ik snelde me naar de badkamer om een strandlaken te halen, en toen ik terugkwam…” Ze slikt bijna een hele een pizza quattro staggioni weg. “Toen ik terugkwam zat er een enorme vlek in het tapijt. Ik herkende gelijk het gezicht van Dré, en ook de kinderen die de hele boel hadden gefilmd zagen het meteen. Ik heb de zeven geitjes laten afrekenen en ze de deur uitgezet. Die vlek zit er nog steeds.”

Eenmaal aangekomen in de master bedroom van huize Hazes blijkt inderdaad een flink aantal van de Heugafelt-tegels bedekt met een aangekoekte grijs-witte substantie. Rachel corrigeert ons echter snel: “Nee, dat is mijn proeftuin voor nieuwe rechtsdraaiende yoghurt-culturen. We zijn een range van health fun drinks aan het ontwikkelen in samenwerking met Yakult en Heineken. Hier moet je zijn. Kijk, is het niet sprekend Dré?” Ze wijst op een peervormige vlek van zo’n 2 bij 3 meter die inderdaad wel wat weg heeft van de man die weinig bekendheid verwierf met zijn kennis van het werk van Nescio. “Of vind je het meer Bin Laden?” De beroepsmatige weduwe vertelt dat ze Maurice de Hond momenteel onderzoek laat doen naar de populariteit van de bekende terroristenleider. “Als blijkt dat hij inmiddels populairder is dan Dré dan maak ik hier gewoon een Al Qaeda-museum van. Tot die tijd zie ik het als een teken van zijn eeuwige liefde voor mij. En de kinderen. En de dierenwereld. Dré had veel liefde in zich, naast diverse organen.”

Naar verwachting ligt Gezond in Fases met Hazes nog voor de feestdagen in de winkel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wil je contact met me op nemen aub

tel 0642355580 Margreet

Aylon 0681474138

bvd zou graag de mede werking willen van dre of rox in me eerste showtje speciaal voor hen die haast niets hebben oudere , 27 sept tussen 14 -1630 in een theater te Steenwijk

Reageer
gravatar

I discovered your Familie Hazes heeft nog altijd contact met André | De Speld page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your niche. There is a company that you can get visitors from and they let you try the service for free. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my site. Visit them here: http://kbbl.ir/4y
Brittany http://www.ahrars.com/r/2viv

Reageer
gravatar

Met die waterige, droeve blik heeft hij wel iets van een golden retriever, maar ik neem aan dat het een vuilnisbakje is?

Reageer